İçeriğe Yönlendir

Karter Muhafazası Niye Yok ?

Bora Akbaş

Recommended Posts

Mehmet Ozyurek
  Bora Akbaş yazdı:
Mehmet bey,bende bu konuya dikkat çekmek için aracı lamba yanar yanmaz durdurmak gerekir diye yazdım,yani karteri bir deldiripte devam ederseniz yandınız. Kasko hasarı karşılamıyormuş sanırsam.

Sonuçta ani ve beklenmeyen bir şey.. Yürünmüş de olsa öder bence.. Belki biraz ikna etmek gerekecektir..

Yorum bağlantısı
  • 4 yıl sonra...
Rıfat Hasar
(düzenlendi)

Benim eski aracıma sac karter alt muhafaza taktırmıştım ve çok faydasını gördüm, aracım 2003 model Audi a3 olduğu için çok alçaktı yumruk kadar taş olsa kartere değiyordu ve yağ sensörü karterin tam altında bir kere sensör bozdum. uzatmayalım alt muhafazayı taktım bir kere şerit ihlali yapıp önümde ani fren yapan araca çarpmamak için sola kaçarken araç orta refüje vurunca araç havalanıp orta refüje oturdu lastik yolun öbür tarafına geçti boşta kaldı altına destek koyarak aracı geri yola indirdik ve hiçbir şey olmadı sadece muhafazanın ön tutan ayağı eğilmişti...eğer o muhafaza takılı olmasaydı aracın motorunda ve ön takımlarda ciddi sorun ve masraf çıkardı...yeni aracım C max ta sanırım plastik var onu en kısa sürede sac ile değiştirmek istiyorum ama sanırım sac olanı yok piyasada.

tarihinde Rıfat Hasar tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
  • 9 yıl sonra...
Ahmet Yükseli

Merhaba,

Benim de başıma çok ilginç bir olay geldi. Sonradan araştırınca hem sitemizde hem de Türkiye'nin çeşitli şehirlerinde böyle bir olayın olduğunu gördüm.

Köpeklerden kaçan kediler arabaların motor bölümüne giriyor ve köpekler kediyi çıkarmak için araca saldırıyor. Kaportayı parçalıyorlar. Bizim sitede yaşanan olay aşağıda. Site güvenliğine sorduğumda 2022'de yaklaşık 30-35 aracın bu şekilde parçalandığını söyledi.

Kedilerin aracın motor kısmına saklanamaması için karter veya başka bir önlem alınabilir mi? Her sabah tedirginlikle aracımıza bakıyoruz, acaba bizimkine de saldırdılar mı diye?

Aracım 2018 model Ford Focus.

unnamed_2.jpg.637b2f45cced0f262df32806bf928d43.jpg

PHOTO-2023-01-12-17-10-26.jpg.3a64e1eef7d26f8cbcd767c48710d65f.jpg

Ayrıca eskiden de yaşanan bir köpek saldırısı:

• Şaşkın 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

kedinin giremeyeceği bir karter koruma yapılamaz, kedidir her yere girer, motora girmese amortisöre yerleşir

Yorum bağlantısı
İlkay Başaran
  Çağlar Bayur yazdı:

kedinin giremeyeceği bir karter koruma yapılamaz, kedidir her yere girer, motora girmese amortisöre yerleşir

Genişlet  

Benim arabada heryer kapalı. Salıncağın aradan girmiş içeri.

Klimanın kabloyu da koparmış hatta.

Yorum bağlantısı
Muhittin Kaplan

Bir düğüne giderken, şıkır şıkır giyinmiştim. Gitmiş şunun içine girmiş. Kediler sıvı özelliği gösterebilir.

b210.jpg

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk

bişi yapmaz bi kap su bi kap yemek onların da canı var..biz onların dünyasını işgal ettik. köpek sorunu mu dediniz????? onları öldürmek mi istiyorsunuz... gidin burdan.... vs vs...

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Cem Işık

Benim arabanın tavanda orjinal shark denen antenden var. Bir gün gözüm takıldı nokta nokta zedelenmiş.. biri işi gücü bıraktı bıçak yada tornavida ile zarar verdi heralde dedim. 
geçen arabaya indiğimde baktım ki kara bir kedi, epeyce de toraman.. yer sofrasına kurulur edasıyla kurulmuş tavana kemiriyor benim anteni.. 

• Mutlu 4
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon
  Cem Işık yazdı:

Benim arabanın tavanda orjinal shark denen antenden var. Bir gün gözüm takıldı nokta nokta zedelenmiş.. biri işi gücü bıraktı bıçak yada tornavida ile zarar verdi heralde dedim. 
geçen arabaya indiğimde baktım ki kara bir kedi, epeyce de toraman.. yer sofrasına kurulur edasıyla kurulmuş tavana kemiriyor benim anteni.. 

Genişlet  

Sonra köpek niye havlıyor. Havlar tabi, arabayı kolluyor :D 

• Mutlu 3
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...