İçeriğe Yönlendir

Ledli kapı Kolu

Bekir Sıddık Erbüşüm

Recommended Posts

Bekir Sıddık Erbüşüm

Herkese merhaba,

Forum da arattım ama bulamadım dış kapı kollarına led bağlatabilirmiyiz ,bağlatabilirsek bunu kilitlerin açılması ve kapanmasıyla aktif hale getirbilirmiyiz. Bunların hepsi olur derseniz nerede yaptırabiliriz?? Konuyla ilgili yabancı forumlarda bikaç şey var buraya linkini vermemde bi sakınca varmı bilmediğim için yazmadım. Şimdiden teşekkürler..

Yorum bağlantısı
Murat Dere
(düzenlendi)
Herkese merhaba,

Forum da arattım ama bulamadım dış kapı kollarına led bağlatabilirmiyiz ,bağlatabilirsek bunu kilitlerin açılması ve kapanmasıyla aktif hale getirbilirmiyiz. Bunların hepsi olur derseniz nerede yaptırabiliriz?? Konuyla ilgili yabancı forumlarda bikaç şey var buraya linkini vermemde bi sakınca varmı bilmediğim için yazmadım. Şimdiden teşekkürler..

forumda var ben yaptım, ozyurek.org'da var Mehmet Emmi yapmış. bir daha ara kardeşim. :flowers:

düzeltme: anam, arkadaş "dış" demiş, hay senin gözüne be Murat... :crazy:

o zaman şöyle diyeyim; iç kapı kolları ışıklarının yapılışını incele kardeşim, ona göre aynen dış için yaparsın ama özellikle suya ve diğer dış etkenlere dayanıklı olmasını sağlamalısın... :unknw:

tarihinde Murat Dere tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Bekir Sıddık Erbüşüm
(düzenlendi)

http://forums.maxima.org/6th-generation-ma...ed-install.html

Bu sitede tam olarak ne istediğim gösterilmiş te benim istediğim bunu araba kilidine adapte edebilirmiyim.

Yani kilit açmaya bastığımda yanacak ve orta ışık gibi araca bindikten belli bir süre sonra sönecek.

Not:Ayrıca Sn. Murat Bey Google da Door Handle LED( Görsellerde) diye aratırsanız bayağı bir örnek bulabilirsiniz.

tarihinde Mehmet tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Sezgin Geridönmez

Güzel bir çalışma, bence sönmesine gerek yok, farlarla (iç kapı kolu aydınlatması ile) beraber hareket edebilir. Led ampul olduğundan ısınma, aşırı voltaj çekme durumu da olmaz.

Yorum bağlantısı
Hüseyin Aydın

selamlar

ben aynen mehmet beyin sitesindeki gibi iç kapı kollarına mavi renklisini yaptım çok hoş oldu ama dışı hiç düşünmemiştim. dışa iç aydınlatma lamba devresinden enerjisi alınabilinir ama en büyük sıkıntı kolların içerisine ledlerin gizlenip ve izole edilmesinde yaşanır.

eğer düzenli bir çalışma olursa paylaşırsanız sevinirim.

iyi günler

Yorum bağlantısı
Murat Dere

evet prensip olarak basit ama çok uğraştırır, uzun sürer. ama yine de aldım orta vadedeki planlarımın arasına. beniml ledler beyaz olacak, hastayım beyaza. :D bana boşuna deli dememişler... :)

Yorum bağlantısı
Bekir Sıddık Erbüşüm

İşin doğrusu Hüseyin Bey Kayseri'de gerçekten yapabilecek birini bulsam tereddütsüz yaptırırım ama arabayıda oyuncak etmek istemiyorum.

Eğer forumdan Kayseri de bu iş yapabileceğim bir yer tavsiye eden olursa yaptırır sonuçlarınıda paylaşırım.

Yorum bağlantısı
Murat Dere
Bizim x'lerde yan aynaların altında lamba var. Kapılar kumanda ile açılınca yanıyor. Basacağınız yerleri görüyorsunuz. Bu da denenebilir.

hay senin x'ine be! :) havalı Hakan olsun senin adın bundan kelli... :D

Yorum bağlantısı
Karani Gülistan
Bizim x'lerde yan aynaların altında lamba var. Kapılar kumanda ile açılınca yanıyor. Basacağınız yerleri görüyorsunuz. Bu da denenebilir.

V6 larında -99,2000- X leri varmış ama henüz göremedik:) Acaba altında lamba olan aynalardan bizimkine de olurmu ki?İç kapı ledlerini bir gün çayını içmeye gittiğimde Muğladaki ingilizce hocasına yaptıracağım için dert etmiyorum :D

Yorum bağlantısı
Levent Ayhan

ben yaparım abicim bunu... parklara ve merkezi kilide bile bağlarım.ah bi de boş vakit denk getirebilsem :lol2:

Yorum bağlantısı
  • 2 yıl sonra...
Hüseyin İşcan
(düzenlendi)

ben bmw x6 da görmüştüm bunu ama ışık iç tarafta değil aşağı doğruydu kaportayı gösteriyodu . yapan olursa bende focusa yapmayı düşünüyorum. hem yaptığımız herşey gerekli mi sanki :bravo:

tarihinde H tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Anil Berke Kavraal

bende bunu çok yapmak istemiştim ama birtane kilidi yerinden çıkarmak için sökülen parçaları görseniz 4 kere o işlemi yapmaktan kesin vazgeçrseniz :bravo: Sonra otur elektrik tesisatını hazırla follow me home lara bağla.

Olursa çok güzel ama çok zor iş.

Yorum bağlantısı
Adnan Çakır

FI'leri bilmem de FII'lerin kapı kolları çok kolay sökülüyor birde iç döşemeyi söktük mü :D:) Erkan duy sesimi

Yorum bağlantısı
Anil Berke Kavraal

İstanbul'da Kadıköy de rıhtımdan natilyus tarafına giderken sağda 2 tane elektrikçi akücü falan var. Orada beyaz bir Bmw var. Onda yaklaşık 2 senedir var bu uygulama.

Yorum bağlantısı
Fatih Ada

bunu daha önce konuşmuştuk hatta ben bahsetmiştim,anılda direk 12v bağlanabilen ledlerden vardı.. gayet basit bir işlem kapı koluna ledleri bağlatıp iç aydınlatma yada ayak aydınlatmasından elektrik alacaksınız,kumanda ile kapıyı açtığınızda yanacak.. ama ben yapacak olsam içe bakacak şekilde değilde bmw lerdeki gibi yere bakacak şekilde yapardım..

Yorum bağlantısı
Anil Berke Kavraal
bunu daha önce konuşmuştuk hatta ben bahsetmiştim,anılda direk 12v bağlanabilen ledlerden vardı.. gayet basit bir işlem kapı koluna ledleri bağlatıp iç aydınlatma yada ayak aydınlatmasından elektrik alacaksınız,kumanda ile kapıyı açtığınızda yanacak.. ama ben yapacak olsam içe bakacak şekilde değilde bmw lerdeki gibi yere bakacak şekilde yapardım..

f2 yi sökmek kolaymış duydun mu :D

Yorum bağlantısı
Sinan Yalçın Durmuş

beyaz led çok güzel olur bence bmwlerdeki gibi

Yorum bağlantısı
  • 1 yıl sonra...
Erkut Uysal

Forum uylerinden Dogu beyin fiestasinda bu islem vardi kendisine ulasmanizi tavsiye ederim...

Yorum bağlantısı
Görkem Azizoğlu

Geniş açılı bir led kullanın mümkünse. 2 tane led konursa haliyle daha kuvvetli ışık verir. Matkapla yerini açıp mantar ledi yuvaya sıkıştırıp güzel şekilde makaron ile izole ettikten sonra kapatılabilir.

Yorum bağlantısı
Murat Dere

özel msj ile ulaştım lakin 2 ay geçmesine rağmen cvp gelmedi :unsure2:

"msj" ile ulaştıysan ondan gelmemiştir "cvp" Galip. :p

Koyacağın ledler bence çok parlak olmasın. Aykırı durur. Azıcık loş oldu mu gizem de katar. :)

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...