Zekeriya Batmazoğlu 11 Ağustos 2009 Paylaş 11 Ağustos 2009 Herkese Merhaba; Bu yıl Şubat ayında 2006 Model Focus Tdci (109 bg) 70 bin km.de bir araç satın aldım.Trend modeli kazasız boyasız temiz kullanılmış bir araçtı.Yaklaşık 8 bin km sonra geçen Pazar günü (9 Ağustos) ailemle birlikte Denizli'den Ankara'ya sadece Afyon'da az bir mola verdikten sonra saat 18,00 gibi evime vardım.Aracı park edip eşyaları indirdim.Pazartesi sabah arabayı çalıştırdım bir iki metre ilerledim di frene bastım FREN YOK.Pedal kazık gibi Allah Allah 500 km yol yapmışın arabayı park et sabah çalıştır fren yok.Kaputu açtım şöyle bir hidrolik ve westinhouse bölümüne baktım ki ne göreyim, hortumun bağlı olduğu sibop parçası kırılmış.Neyse çekici çağırdık araç özel servise gitti baktılar bu sefer parça yok.O kadar araştırmadan sonra Ankara'da sadece bir yerde bulundu ve fiyatıda 110 TL.Şansım varmış ki geçen aynı model bir Focus'tada aynı şey olmuş servis iki tane sipariş vermiş.Neymiş efendim çok olan bir olay değilmiş.Hatta bana hurdacıya git diyen anlı şanlı servis bile oldu. Diyeceğim o ki araçlarımıza o kadar fazla güvenmeyelim. Ayrıca bu sibop kısmını neden çelikten yapmazlar anlamadım.Sonuçta çok hayati bir parça. Bu olayın seyir esnasında olsaydı ne olurdu. Düşünmek bile istemiyorum. Hayatımız plastik bir parcaya emanet. Bu olay Ford markasını karalamak veya küçük düşürmek değil.Bilgilendirme amacıyla kaleme alınmıştır. Saygılarımla. Yorum bağlantısı
Misafir 11 Ağustos 2009 Paylaş 11 Ağustos 2009 Zekeriya bey büyük şanssızlık geçmiş olsun. Dediğiniz gibi çelik olsa daha iyi ama şimdiye kadar bu tarz sorunla karşılaşan arkaşlarımız hiç olmadı. Sonuçta kul yapılı illaki sorun olacak halledilmiş olması da cabası. Şanslıymışşsınız durduğu yerde sorun çıkarmış yolculuk esnasında olsaydı büyük sıkıntı yaratabilirdi. Yorum bağlantısı
Evren Erakçora 11 Ağustos 2009 Paylaş 11 Ağustos 2009 Geçmiş olsun. Çok önemli bir parça , ama sanırım BMW de bile aynı tip sistem vardır. Yorum bağlantısı
Barkın Kayaoğlu 11 Ağustos 2009 Paylaş 11 Ağustos 2009 Pat düştün, küt öldün demişler. Yorum bağlantısı
Guest Yakup 12 Ağustos 2009 Paylaş 12 Ağustos 2009 geçmiş olsun öncelikle. plastik olmasının sebebi olabilir...onlar bizden daha kapsamlı düşünüyorlar...araştırmak gerekir. Yorum bağlantısı
Yaşar Demirci 12 Ağustos 2009 Paylaş 12 Ağustos 2009 Herkese Merhaba;Bu yıl Şubat ayında 2006 Model Focus Tdci (109 bg) 70 bin km.de bir araç satın aldım.Trend modeli kazasız boyasız temiz kullanılmış bir araçtı.Yaklaşık 8 bin km sonra geçen Pazar günü (9 Ağustos) ailemle birlikte Denizli'den Ankara'ya sadece Afyon'da az bir mola verdikten sonra saat 18,00 gibi evime vardım.Aracı park edip eşyaları indirdim.Pazartesi sabah arabayı çalıştırdım bir iki metre ilerledim di frene bastım FREN YOK.Pedal kazık gibi Allah Allah 500 km yol yapmışın arabayı park et sabah çalıştır fren yok.Kaputu açtım şöyle bir hidrolik ve westinhouse bölümüne baktım ki ne göreyim, hortumun bağlı olduğu sibop parçası kırılmış.Neyse çekici çağırdık araç özel servise gitti baktılar bu sefer parça yok.O kadar araştırmadan sonra Ankara'da sadece bir yerde bulundu ve fiyatıda 110 TL.Şansım varmış ki geçen aynı model bir Focus'tada aynı şey olmuş servis iki tane sipariş vermiş.Neymiş efendim çok olan bir olay değilmiş.Hatta bana hurdacıya git diyen anlı şanlı servis bile oldu. Diyeceğim o ki araçlarımıza o kadar fazla güvenmeyelim. Ayrıca bu sibop kısmını neden çelikten yapmazlar anlamadım.Sonuçta çok hayati bir parça. Bu olayın seyir esnasında olsaydı ne olurdu. Düşünmek bile istemiyorum. Hayatımız plastik bir parcaya emanet. Bu olay Ford markasını karalamak veya küçük düşürmek değil.Bilgilendirme amacıyla kaleme alınmıştır. Saygılarımla. geçmiş olsun resimli olsaydı daha güzel olurdu. Yorum bağlantısı
Ahmet Topcu 12 Ağustos 2009 Paylaş 12 Ağustos 2009 (düzenlendi) gecmiş olsun dediginiz hortum büyük ihtimal yol alırken kırılmıstır araclarımızda cift devreli fren sistemi var yani frenler öyle bir anda bosalacagını sanmıyorum araba mutlaka size bir uyarı verecektir fren sertleşmesi fren mesafesi uzaması gibi vs... 12 Ağustos 2009 tarihinde Ahmet Topcu tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Zekeriya Batmazoğlu 12 Ağustos 2009 Yazar Paylaş 12 Ağustos 2009 gecmiş olsun dediginiz hortum büyük ihtimal yol alırken kırılmıstır araclarımızda cift devreli fren sistemi var yani frenler öyle bir anda bosalacagını sanmıyorum araba mutlaka size bir uyarı verecektir fren sertleşmesi fren mesafesi uzaması gibi vs... Maalesef sizin dediğniz gibi değil.Westinghouse'un bağlı olduğu tek hortumu var.Aracın kaputunu açıp bakarsanız hidroliğin hemen altında olan, bir borusu westinhouse bağlı, sibop vasıtasıyla manifoda bağlı olan parça malum sibop plastik.Dikkatli incelerseniz çift fren filan yok.Zira ana merkezin olduğu yer tek. Yorum bağlantısı
Mert Can Üzger 13 Ağustos 2009 Paylaş 13 Ağustos 2009 Aynı durum Vectra da başımıza gelmişti 5 yıl önce. Motoru yıkattıktan sonra fren pedalı sertleşmişti ve fren tutmuyordu. 20 TL ye özel serviste yaptırmıştık... Yorum bağlantısı
Mustafa Ünlenen 9 Ağustos 2013 Paylaş 9 Ağustos 2013 Maalesef aynı durum dün benimde başıma geldi. Dün bayram ziyareti için Mersinin Sinap yaylasında bir tanıdığa gittik. Çok dik bir yokuştan indik. Ziyaret sonrası tekrar aynı yokuşu çıkmak istediğimde yokuşun yarısında araba pateneja düştü. Arkadakileri indirince yokuşu çıktım, arabayı stop edip o dik yokuştan garibanların çıkışını seyrettim. Hepsi nefes nefese geldi arabayı çalıştırdım ve az ilerledik firen yapmam gerekti ancak pedal taş gibi. Hemen el fireni ile durumu idare ederek bir kaç kilometre ilerdeki kalacağımız yere geldim. Önce tekerleri dıştan bir kontrol ettim sonra kaputu açıp firen merkezini oralara baktım gece olduğu için bir şey göremedik . Mersindeki ustamı aradım ve durumu izah ettim, malum bayram pazartesiden önce gelemeyeceğim dedi ve işi sabaha baraktık. Sabah erkenden tekrar firen merkezinin oraya baktık ve westinghouse gelen hava hotumunun yukarıdaki arkadaşların belirttiği gibi kırıldığını gördük. Pazartesiye kadar araba yaylada yatamazdı iş başa düştü. Önce parçaları sökmek için silecekleri ve altındaki iki plastik muhafazayı çıkarttım. Sonra akünün arkasına denk gelen yerdeki westinghouse giren parçayı biraz zorlanarak çıkarttım. diğer iki bağlantı açıkta olduğu için onlar kolay çıktı. Kırılan bölüm sibobun westinghouse giden tarafı ve dipten kırılmıştı. Kalan parçada hortumun içinde idi. Hortumun içinde kalan parçaya uygun bir vida taktık ve ısıtarak çıkarttık. Kırılan parçayı bir çivi ile merkezleyerek 404 çelik yapıştırıcı ile yapıştırdık. Beş saat kurumasını bekledim ve hortumu ısıtarak dikkatlice bir miktar taktım. Eskisi gibi tam oturtamadım ama yeterince tuttu. Daha sonra yapıştırdığım yerden tekrar kırılmaması için bağlantı noktalarına binen yükleri hortumlara aktarmak maksatıyla eski bir tahta kapı aynasını modifiye ederek sibop'u yekpare tek parça gibi davranacak hale getirdim. Dikkatlice tekrar geri taktım ancak westinghouse bağlantısı bayağı zor oldu. Arabayı çalıştırdım ve test ettim, firenler eskisi gibi normale döndü ve dikkatlice yayladan Mersine döndüm. Şimdi pazartesiyi bekliyorum inşallah yedek parça burada vardır. Yaptığım tadilatın fotoğrafları ekte. İnşallah kimsenin başına gelmez ama , gelirse de pratik ve kaba çözümlerinden biride bu. Herkese kazasız belasız iyi Bayramlar. 1 Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 12 Ağustos 2013 Paylaş 12 Ağustos 2013 Geçmiş olsun.Kendinize göre bir çözüm bulmuşsunuz ama bence pek sağlıklı olmamış.Hayati önem taşıyan bir parçayı bu şekilde tamir yoluna gitmezdim.Geçici olabilir ama kalıcı asla 1 Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 12 Ağustos 2013 Paylaş 12 Ağustos 2013 (düzenlendi) Zaten Pazartesi yeni parça alacakmış Mustafa bey, sorun yok yani Bu arada geçmiş olsun. 12 Ağustos 2013 tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Mustafa Ünlenen 12 Ağustos 2013 Paylaş 12 Ağustos 2013 Bugun Mersin dostlar ford servisine gittim , malesef hortumun yenisini bulamadik. Onlar bu arizada tornaciya gonderip kırılan bölümü demir boru taktirarak hallediyorlarmis. Bende oyle yaptirdim. Ustanin dedigine gore eskisinden daha saglam oluyormus. Simdilik boyle idare edecegiz. 1 Yorum bağlantısı
Uğur Şahinbaş 2 Ekim 2016 Paylaş 2 Ekim 2016 Konuyu patlatalım. Yeni gördüm dün benim de başıma geldi ama park ettikten sonra çalıştırmada anladım. Boru kırılmış. Fren kara fren oldu. GT-I9300 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi Yorum bağlantısı
Recommended Posts