Mehmet Ozyurek 22 Temmuz 2010 Paylaş 22 Temmuz 2010 ben şimdi 121 km ile radara girmeden ilerleyebilecek miyim yani?tüm duble yollar mı? yoksa ortada refüj şartı var mı? metin ekleyebilirseniz sevinirim, Servet Bey. teşekkürler... Bölünmüş yolun tanımına bak... Yol, bir engel ile ayrılmış ve en az iki gidiş iki geliş olmak zorundadır... Yorum bağlantısı
Süha Demirtaş 22 Temmuz 2010 Paylaş 22 Temmuz 2010 yapar.polisin radarı bile yapar... "kalibrasyon" her türlü ölçü aletinde zaman zaman yapılması gereken bir ayarlamadır. gerçek "kilogram" sanıyorum ingilterede bir müzede her türlü nem, hava vb. dış etkenlerden izole bir fanusta saklanıyor hatta... diğerlerini bilmiyorum. ama benim samsung tel bazen bir bakıyorsun 100 ile giderken, 150 yi gösteriyor.. tabi anlık bir şey.. aynını nokia'da görmüş bizim birader... anlık 180 gösterince navigasyon peder de tam o anda ekrana bakınca gözleri açılmış faltaşı gibi eminim bir çok dandik navigasyon cihazında benzer durumlar söz konusu olabilmektedir.. **** ben şimdi 121 km ile radara girmeden ilerleyebilecek miyim yani? tüm duble yollar mı? yoksa ortada refüj şartı var mı? metin ekleyebilirseniz sevinirim, Servet Bey. teşekkürler... Doğrudur her ölçüm yapan cihaz sapa bilir. Scalalı sistemlerde sapma değerleri daha yüksek olur.GPS bulduğu uydu sayısına göre kararlılık gösteren bir cihazdır gerçeği göstermesi birazda buna bağlı. şimdi bölünmüş yollarda hız limiti oto lar için 110 km oldu kesin diyebiliyormuyuz. Çok güzel hemde tatil öncesi Yorum bağlantısı
Süha Demirtaş 22 Temmuz 2010 Paylaş 22 Temmuz 2010 Gps hata yapmaaz.. Hata yapmayacak kul yapısı yoktur. Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 22 Temmuz 2010 Paylaş 22 Temmuz 2010 Titanikte batmaz dediler ilk seferde battı gps bir çok uyduya bağlandığı için sürekli kenidini komtrol ediyor galiba ama ilk çıkan gpslerde hata ypanlar varmış galiba çünkü bir kalibre muhabbeti dönerdi iyi kalibre edilmiş gps mi pys diye :lol: Yorum bağlantısı
Serkan Toker 22 Temmuz 2010 Paylaş 22 Temmuz 2010 Gps hata yapmaaz.. Sabit durursan yapmaz, gerçek zamanlı gösteremiyor...Hızlanırken geç kalabiliyor, yada park ederken 5-10 km. sürat gösterebiliyor.. Yorum bağlantısı
Servet Aydın 22 Temmuz 2010 Paylaş 22 Temmuz 2010 Eğer gps ile uydu arasında anlık duraksamalar olursa hata yapar.Anlık duraksamada genelde bulutlardan kaynaklanıyor. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 22 Temmuz 2010 Paylaş 22 Temmuz 2010 Sabit durursan yapmaz, gerçek zamanlı gösteremiyor...Hızlanırken geç kalabiliyor, yada park ederken 5-10 km. sürat gösterebiliyor.. Eğer gps ile uydu arasında anlık duraksamalar olursa hata yapar.Anlık duraksamada genelde bulutlardan kaynaklanıyor. Benim cihaz oturma odasındaki yürüyüş hızımı gösteriyor be... Yorum bağlantısı
Servet Aydın 22 Temmuz 2010 Paylaş 22 Temmuz 2010 13 Temmuz 2010 Resmi gazete 34. madde derki; e) 50 nci maddesinin birinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir “Motorlu araçların cins ve kullanma amaçlarına göre sürülebileceği en çok ve en az hız sınırları, şehirlerarası çift yönlü karayollarında 90 km/s, bölünmüş yollarda 110 km/s, otoyollarda 120 km/s hızı geçmemek üzere yönetmelikte belirlenir.” Yorum bağlantısı
Oktay Demirağ 24 Temmuz 2010 Paylaş 24 Temmuz 2010 bunu bende farkettim navigasyon yol bilgisayarıyla direk bağlantılı ve kadran hızının tam 6 km aşağısını gösteriyor.. Bu durumda doğru olan hangisi ? yada böyle bir fark neden var ? Bende ölçüm yaptım, arabaların bir çoğunda 90 km sabit hız 6 km yakın oynamalar yapıyor. İşin ilginç yanı otobüslerde 88 km sabit hız navigasyonda da 88 çıkıyor ? Yorum bağlantısı
Evren Erakçora 25 Temmuz 2010 Paylaş 25 Temmuz 2010 Bende ölçüm yaptım, arabaların bir çoğunda 90 km sabit hız 6 km yakın oynamalar yapıyor. İşin ilginç yanı otobüslerde 88 km sabit hız navigasyonda da 88 çıkıyor ? Ben de felsefik bir soru sorarım? 88 km /s ama neye göre? Yorum bağlantısı
Okyay Pay 26 Temmuz 2010 Paylaş 26 Temmuz 2010 Karayolları Genel Müdürlüğü Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun 13 Temmuz 2010 tarihli Resmi Gazetede yayımlandı. Kanunun 34. maddesinde, hız sınırlarını düzenleyen 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanununun 50. maddesi de değiştirilmiştir. Eski ve yeni metinler aşağıda yer almaktadır. Yapılan düzenleme ise sadece bölünmüş yollardaki hız sınırı 110 olarak düzenlenmiştir. Şehirlerarası çift yönlü yollardaki hız 90, otoyollardaki hız sınırı ise 120 olarak uygulanmaya devam edilecektir. Kanunun yürürlük hükmü gereğince, değişiklikler 13 Temmuz 2010 tarihi itibariyle yürürlüğe girmiştir. 2918 sayılı Kanunun konuya ilişkin eski hükmü Hız sınırları: Madde 50 ? (Değişik birinci fıkra: 17/10/1996 - 4199/21 md.) Şehirlerarası Karayollarında 90 km/s otoyollarda 120 km/s hızı geçmemek üzere motorlu araçların cins ve kullanma amaçlarına göre sürülebileceği en çok ve en az hız sınırları yönetmelikle belirlenir. 2918 sayılı Kanunun konuya ilişkin yeni hükmü ?Motorlu araçların cins ve kullanma amaçlarına göre sürülebileceği en çok ve en az hız sınırları, şehirlerarası çift yönlü karayollarında 90 km/s, bölünmüş yollarda 110 km/s, otoyollarda 120 km/s hızı geçmemek üzere yönetmelikte belirlenir.? Yorum bağlantısı
Okyay Pay 26 Temmuz 2010 Paylaş 26 Temmuz 2010 Hız sınırları: Madde 50 ? (Değişik birinci fıkra: 25/6/2010-6001/34 md.) Motorlu araçların cins ve kullanma amaçlarına göre sürülebileceği en çok ve en az hız sınırları, şehirlerarası çift yönlü karayollarında 90 km/s, bölünmüş yollarda 110 km/s, otoyollarda 120 km/s hızı geçmemek üzere yönetmelikte belirlenir. (Ek: 17/10/1996 - 4199/21 md.) İçişleri Bakanlığı yol standartlarını dikkate alarak yukarıda belirtilen hız sınırlarını otomobiller için 20 km/s artırmaya yetkilidir. En çok ve en az hız sınırlarını gösteren işaret levhaları, gerekli görülen yerlere, ilgili kuruluşlarca konulur. Bu Kanunla yetki verilen kuruluşlar tarafından yönetmelikte belirtilen hız sınırları yol ve trafik durumuna göre azaltılabilir veya çoğaltılabilir. Bu hallerde durum trafik işaretleri ile belirtilir ve uygun vasıtalarla duyurulur. Hız sınırlarına uyma: Madde 51 ? Sürücüler, aksine bir karar alınıp işaretlenmemişse yönetmelikte belirtilen hız sınırlarını aşmamak zorundadırlar. (Değişik: 8/1/2003 - 4785/4 md) Hız ölçen teknik cihaz veya çeşitli teknik usullerle yapılan tespit sonucu hız sınırlarını yüzde ondan yüzde otuza (otuz dahil) kadar aşan sürücülere 64 700 000 lira, yüzde otuzdan fazla aşan sürücülere 131 900 000 lira para cezası uygulanır. (Değişik: 8/1/2003 - 4785/4 md) Hız sınırlarını yüzde otuzdan fazla aşmak suretiyle ihl Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 26 Temmuz 2010 Paylaş 26 Temmuz 2010 Okyay, bu konuya ışık tuttun iyi oldu... Eline sağlık... Tartışma bitmiştir.. Bölünmüş yollarda otomobiller için maksimum hız 110 km'dir.. Yorum bağlantısı
Okyay Pay 26 Temmuz 2010 Paylaş 26 Temmuz 2010 Okyay, bu konuya ışık tuttun iyi oldu... Eline sağlık... Tartışma bitmiştir.. Bölünmüş yollarda otomobiller için maksimum hız 110 km'dir.. inşallah polis amcaların da haberi vardır bişey değil. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 26 Temmuz 2010 Paylaş 26 Temmuz 2010 Yönetmelik çıkarsa çıkan önetmelik 100 le ve 90 la gidilecek yerleri belirleyecek.. 40 defa sordum emniyetten.. adamlar "yine mi sen, evet 110" diyorlar artık... Yorum bağlantısı
Ömer Faruk Yılmaz 26 Temmuz 2010 Paylaş 26 Temmuz 2010 Tartışma bitmiştir.. Bölünmüş yollarda otomobiller için maksimum hız 110 km'dir.. haber resmi gazetede 13 temmuzda yayınlanmış. Yayının başında yada sonunda şu tarihte yürürlüğüğe geçecek ibaresi göremedim. Böyle bir durumda yasa yürürlüğe yayın tarihinden itibaren 45. günü doldurduğunda girer diye bir bilgi buldum internette.. Bunuda paylaşmak istedim hatam varsa düzeltilebilir.. Yorum bağlantısı
Ömer Faruk Yılmaz 26 Temmuz 2010 Paylaş 26 Temmuz 2010 Kamyonetlerin hız sınırları ne peki? Hala 80 mi? Otomobil hız sınırı 110km olursa kamyonetlerinki de 100km olur diye düşünüyorum.. karayolları genel müdürlüğü sitesinde hız sınırı hala 90km gözüküyor =/ http://www.kgm.gov.tr/Sayfalar/KGM/SiteTr/...zSinirlari.aspx Yorum bağlantısı
Evren Barış Özbek 27 Temmuz 2010 Paylaş 27 Temmuz 2010 Kanunun çıkması, yasalaşması ayrı olaydır, uygulama emri verilmesi ayrı olaydır.Yani yasalaşmış olsa bile uygulama emri verilmediyse eski hız tahditleri geçerlidir. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 27 Temmuz 2010 Paylaş 27 Temmuz 2010 haber resmi gazetede 13 temmuzda yayınlanmış. Yayının başında yada sonunda şu tarihte yürürlüğüğe geçecek ibaresi göremedim. Böyle bir durumda yasa yürürlüğe yayın tarihinden itibaren 45. günü doldurduğunda girer diye bir bilgi buldum internette.. Bunuda paylaşmak istedim hatam varsa düzeltilebilir.. "Kanunun yürürlük hükmü gereğince, değişiklikler 13 Temmuz 2010 tarihi itibariyle yürürlüğe girmiştir." denmiş.. Otomobil hız sınırı 110km olursa kamyonetlerinki de 100km olur diye düşünüyorum..karayolları genel müdürlüğü sitesinde hız sınırı hala 90km gözüküyor =/ http://www.kgm.gov.tr/Sayfalar/KGM/SiteTr/...zSinirlari.aspx Kamyonette değişiklik yok.. Herhangi bir yerde adı geçmiyor... Hız sınıyı 80 km... Yorum bağlantısı
Ömer Aydogan 27 Temmuz 2010 Paylaş 27 Temmuz 2010 (düzenlendi) 13 Temmuz 2010 Resmi gazete 34. madde derki;e) 50 nci maddesinin birinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir ?Motorlu araçların cins ve kullanma amaçlarına göre sürülebileceği en çok ve en az hız sınırları, şehirlerarası çift yönlü karayollarında 90 km/s, bölünmüş yollarda 110 km/s, otoyollarda 120 km/s hızı geçmemek üzere yönetmelikte belirlenir.? Bana kalırsa hız limitleri konusunda yeni düzenlemeye göre hızlanmak yanlış olacaktır. Pek çoğunuz bilirsiniz, Antalya - Alanya arası bölünmüş yoldur ve hız yapmaya müsait bir yoldur. Bu yolu bizim gibi sürekli kullanan kişiler 90 km ye kitler arabayı ve bu hızlarda seyreder. Geçenlerde doktor arkadaşımızın bir tanesi 110 km oldu diye hızını artırır ancak radardan kurtulamaz ve cezayı yemiş. Halen daha pek çok yolda hız sınırı 90 km/s dir. Yine Eskişehir - Ankara arasındaki yolu kullanan arkadaşlar bilecektir, oradaki duble yol ile diğer yerlerdeki duble yollar farklıdır. Otoyol değildir, ancak emniyeti otoyollar gibi güvenlik altına alınmıştır. Bana göre Hız sınırının 110 km/s olduğu yollar sadece bu yollarda olacaktır. Zaten o yolda da hız sınırı bazı yerlerde 100, bazı yerlerde 110 km/s olduğunu gösteren levhalar vardır. Hız sınırlarını tabelalara göre ayarlamak faydalı olacaktır. Eğer bir yolda 110 km/s hız limiti varsa, bu muhakkak ki tabela ile belirtilecektir. Rahat, Güvenli ve Konforlu sürüşler dilerim. 27 Temmuz 2010 tarihinde Misafir tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Evren Erakçora 27 Temmuz 2010 Paylaş 27 Temmuz 2010 (düzenlendi) Hız limiti levhalandırmalarına baştan güzelce yapsınlar. Ayrıca hız limitinin sona erdiğini belirten levhalar da mutlaka konmalı. 6 Şeritli bomboş yolda 30 km /s hız limiti koyuyorlar , sonra insanlar kızıp basıyor. Şehir içine yakın yollarda 70 km/s. Yoğun şehir içi ve yaya geçitlerinin olduğu yerlerde 50 km/s olmalı. Dar sokaklar da 20 yada 30 km/s olmalı. Şehir dışı tehlikeli noktalarda 70 yada 80. Bir gidiş bir geliş olan yollarda 90, çift şerit yollarda yolda sıkıntı yoksa ve refüjle bölünmüşse bence 100 km olmalı. 3 gidiş 3 gelişli yollarda, refüzle bölünmüş ve yolda düzse en sol şeritte 110 olmalı( sürekli en sol şeriti işgal etmek yasak.)Diğer şeritlerde gene 100 km. Bir de çok noktaya kamera koysunlar , limitleri aşanlara ağır cezalar verilsin. Otoyollarda hız limiti 130 olabilir. 27 Temmuz 2010 tarihinde Evren Erak tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Talip İnal 27 Temmuz 2010 Paylaş 27 Temmuz 2010 Bana kalırsa hız limitleri konusunda yeni düzenlemeye göre hızlanmak yanlış olacaktır. Pek çoğunuz bilirsiniz, Antalya - Alanya arası bölünmüş yoldur ve hız yapmaya müsait bir yoldur. Bu yolu bizim gibi sürekli kullanan kişiler 90 km ye kitler arabayı ve bu hızlarda seyreder. Geçenlerde doktor arkadaşımızın bir tanesi 110 km oldu diye hızını artırır ancak radardan kurtulamaz ve cezayı yemiş. Halen daha pek çok yolda hız sınırı 90 km/s dir. Ömer beyin yazdıklarına bir ekleme yapmak, bu vesileyle benzer yollara dikkat çekmek istiyorum : Antalya- Alanya arasında dikkatli olmak lazım. Bölünmüş yoldur ama ilçe ve beldelerin içinden de geçen bu yollar " meskun mahal " olarak kabul edilip buna göre hız sınırı uygulanıyor. Örneğin, Manavgata gelmeden önce Çolaklı beldesinin girişinde 75 km/s süratle ceza yiyen arkadaşım oldu. Meskun mahalde hız sınırı 50 km/s olduğu gerekçesiyle. Başka bir arkadaş, aynı yerde 90 km/s civarında bir hızla radara yakalanmış, ona da "meskun mahal" uyarısını yapmışlar, ama hız sınırının 70 km/s (çevreyolu olduğu için) söylemişler. Büyük ihtimalle bölünmüş yollarda radarları meskun mahal sayılan yerlere koyacaklardır. Dikkatli olmak lazım. Yorum bağlantısı
Çağrı Sağlam 27 Temmuz 2010 Paylaş 27 Temmuz 2010 (düzenlendi) haber resmi gazetede 13 temmuzda yayınlanmış. Yayının başında yada sonunda şu tarihte yürürlüğüğe geçecek ibaresi göremedim. Böyle bir durumda yasa yürürlüğe yayın tarihinden itibaren 45. günü doldurduğunda girer diye bir bilgi buldum internette.. Bunuda paylaşmak istedim hatam varsa düzeltilebilir.. Idare ve anayasa hukukumuza gore kanunlar aksi belirtilmedikce resmi gazetede yayinlandiklari an yururluge girerler. Bundan dolayi hiz siniri 110 kmye cikmistir. Karayollarinin cikartacagi yonetmelik ise bunun nerede, nasil ve hangi hallerde uygulanacagi ya da uygulanmayacagina yonelik olacaktir, ki o yonetmeligin sonucuna gore, yollarin bazi kisimlarinda hiz sinirlari azalacak. Ulkemizdeki uygulamalari da biliyorsunuz, hiz siniri 110 olmustur, memurun haberi yoktur, amir ceza yaz der, memura sinir artti dersin, amirim yaz diyo der. Dikkat etmek lazim, bu arada meskun mahal uygulamasina dikkat ederseniz iyi olur. Iki hafta once yaptigim yaklasik 2.500 kmlik yolculuk boyunca tum radarlari meskun mahal girislerine koymuslardi; ancak 80-90la gectigim yerlerde cevirip uyardilar, ceza kesmediler. 27 Temmuz 2010 tarihinde Misafir tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 27 Temmuz 2010 Paylaş 27 Temmuz 2010 Arkadaşlar boşa uzatıyorsunuz... Yasa bellidir ve yürürlüktedir... Polis şu anda evimde misafirim.. Yazının geldiğini, otomobiller için bölünmüş yolda hız sınırının 110 km olarak uygulandığını söylüyor... Yorum bağlantısı
Recommended Posts