İçeriğe Yönlendir

Hız Kurallarının Önemi

H.Cenk Bayrakçı

Recommended Posts

H.Cenk Bayrakçı
Hız sınırları yükseltildi bilginize. Mesela yeni yasa ile 50 ler 70 yapıldı, tabelalar ne hızla değişiyor onu bilemem.

Çağlar Abi bununla ilgili resmi bir duyuru var mı? Ya da kaynak neresi? Bayramda Antalya'ya giderken çok kişiye ceza kestiler yolda, gördüm. Ben 90-95'i pek geçmedim....

Yorum bağlantısı
H.Cenk Bayrakçı

Ama resmi bir duyuru olmadı galiba, ya da yeni yasa yürürlüğe girmedi. Millet bayağı hızlıydı yollarda bu bayram...

Yorum bağlantısı
Talip İnal
Ama resmi bir duyuru olmadı galiba, ya da yeni yasa yürürlüğe girmedi. Millet bayağı hızlıydı yollarda bu bayram...

Konu henüz yasa tasarısı halinde, yasalaşmadı. Umarım yasalaşır.

Yorum bağlantısı
Serkan Toker

İlgili mercilerden biriside Fedex kargo şirketi olsun mümkünse.Çünkü yetkili merciler sizden isim adres bilgisi istiyorlar ve itiraz olura mahkemede karşılaştırırız diyorlar. :)

Yorum bağlantısı
  • 4 ay sonra...
Engin Özarı
Bolu tünelindeki inanılmaz görüntüler

Bunu yapan dangalaklara Allah akıl fikir versin.

Hadi kendi canlarını, mallarını önemsemiyorlar...

Başkasınınkini tehlikeye atmaya utanmıyorlar bu akılsızlar.

Daha söylenecek çok şey var ama forumdaki nezaket çizgisini bozmamak için susuyorum.

Mehmet Alper

İyiki Eskişehirde Tünel yok. Yoksa sakarya gezetesi. "Tıkla Kaza izle " bölümü açardı...

Yorum bağlantısı
Fatih Çalıkuşu

anlamsız hız tutkusu,çok meraklıysa piste çıksınlar

Yorum bağlantısı
Şükrü Yıldızdal

Hız yapmayı marifet sanıyorlar.En iyi sürücü gideceği yere sağ salim gidebilen sürücüdür.

Yorum bağlantısı
  • 5 ay sonra...
Okay Çetinkaya

slm herkese bi kaç güne uzun yola çıkacağım hız limitleri tam olarak nedir?sonra ceza falan yemeyelim,

Yorum bağlantısı
Yiğitcan Coşar

Otoban 120 diğerleri 90... Şehir içlerine yakın ana yollarda 70 olduğu yerler var dikkat etmek lazım :)

Yorum bağlantısı
Ayhan Şentürk

Şehirler arası 90, radara 99 ile girerseni ceza yersiniz. 97-98 olursa sorun yok.

Yol bilgisayarındaki hız ile kadranlardaki hız çok az farklı. Yol bilgisayarında dijital olan daha az gösteriyor. 100 ile radarın önüncen geçtim ama durdurmadılar. Yol bilgisayarı 95 civarı gösteriyor.

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk

TUVTURK için far ayarlarını kaldırmış bizim "ortadoğulu" karayolları. yaptıkları bi tek hayırlı iş vardı bozdular.

Hız limitini de hızlı trene benzetecekler. Hız limiti araçların kapasitesi değil insanların kapasitesi ile ilgili. Mesela yola yandan çıkacaksın, bakıyorsun gelen yok. Çıkıyorsun adam arkanda bitmiş. nasıl olcak şimdi 120?

Olmaz. olmamalı.

Köy geçişlerine bariyer ve üst geçit yapsınlar. 60 yazmasınlar. bana yeter.

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
Bu durum, karayollarının giriş çıkış için ekstra hızlanma-yavaşlama şeridi kültürü olmayışının bir parçası olabilir mi?

Sen Amerikalarda kalmış birisin. Var mı hızlanma şeridi olmadan zınk diye yola girilen bir durum? Ben o kadar İngiltere'de kaldım, orada göremedim de.

Burası kadar kötü olmamakla beraber vardır. Amerika'da çok yol vardır. Hepsi iyi değildir. tek gidiş geliş arka köy yollarında yan çıkışlar aynen bizdeki gibidir, zınk diye çıkılır. T kavşak.

Otobanlarda özellikle kalabalık eski yerlerde (chicago, newyork, new jersey, baltimore) yamalı bohça gibi giriş çıkış olduğundan bazıları yetersizdir.

Yine de böyle durumları elli tane önceden işaretle belirlerler otobanda.

Yorum bağlantısı
Tansel Yavuz
Duble yollarda 120,otobanda 140,tek şeritli otoyollarda 90..Mesken mahal sayılan yerler 50.

Hız sınırının dublesi normal yolu yok.

Otoban dediğiniz zaten otoyoldur.

Hız sınırı genel olarak otoyollarda 120 km dir,bazı otoyollarda 130 km dir.

Şehirlerarası yollarda ise 90 km dir,bazı yollarda ise 100 km dir.

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
Hız sınırının dublesi normal yolu yok.

Otoban dediğiniz zaten otoyoldur.

Hız sınırı genel olarak otoyollarda 120 km dir,bazı otoyollarda 130 km dir.

Şehirlerarası yollarda ise 90 km dir,bazı yollarda ise 100 km dir.

Hangi yerlerde 130 hangi yerlerde 100 ? örnek?

Yorum bağlantısı
Tansel Yavuz
Hangi yerlerde 130 hangi yerlerde 100 ? örnek?

Gaziantep otoyolu 130 km.

Ankara-Eskişehir yolunda bazı yerlerde 100 km.

Yorum bağlantısı
Engin Ünal
(düzenlendi)

Şehir içi = 50

İlçe-Şehir yolunda = 70(Şehirler arası yol değilse)

Şehirler arası yollarda =90

Otoyolda = en az 40 en çok 120

tarihinde Engin tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...