Oktay Demirağ 1 Eylül 2010 Paylaş 1 Eylül 2010 Yani eskiden hafif ticari için 80 di 88 yapabiliyordu 5 km de gps yfarkı vardı 93 te hız sabitleyip gidiyorduk şimdi ise 85 olmuş şimdi de 99 sabitliyeceğiz anlaşılan. İyi olmuş bu en azından hiç yoktan iyi Yorum bağlantısı
Çağrı Sağlam 1 Eylül 2010 Paylaş 1 Eylül 2010 bence aracın güvenlik düzeyine göre hızı olmalı. mesela ABS varsa +5 km 8 hava yastığı varsa +5 km esp +5 km mondeo +20 km iftar yaklaştıkça beynime bi şeyler oluyo sanırım Cok cok guzel dusunmussunuz Dogru bir yorum. Yorum bağlantısı
Saygın Can Oğuz 2 Eylül 2010 Paylaş 2 Eylül 2010 Hayırlı olsun. Burada bölünmüş yolun ne olduğunu hatırlatmakta fayda var: Bölünmüş Yol Bir yöndeki trafiğe ait taşıt yolunun bir ayırıcı ile belirli bir şekilde diğer taşıt yolundan ayrılması ile meydana gelen karayolu Kaynak: İnşaat terimleri sözlüğü Buna göre yol çift şerit de olsa arada herhangi bir engel yoksa bölünmüş sayılmıyor. Dolayısı ile buralarda hız sınırı 90. Yorum bağlantısı
Okyay Pay 2 Eylül 2010 Paylaş 2 Eylül 2010 Zaten en hızlı taşıt değil mi yoldaki, köprü otoyol ücretlerinde bence yarı ücret ödemeli ama bu sürat yeterli şimdilik bence... yok dediğim anlaşılmadı bir motosiklet kurallara uygun hareket ettiği sürece arkadan gelenler tarafından sıkıştırılıyor , adam normal sollamsı gerektiğini bilmiyor motosikletin yolun dışına çıkması gerektiğine inanıyor . Yorum bağlantısı
Cihan Tiftik 2 Eylül 2010 Paylaş 2 Eylül 2010 (düzenlendi) yok dediğim anlaşılmadı bir motosiklet kurallara uygun hareket ettiği sürece arkadan gelenler tarafından sıkıştırılıyor , adam normal sollamsı gerektiğini bilmiyor motosikletin yolun dışına çıkması gerektiğine inanıyor . E tüm motosiklet şöförleri de buna inanıyor zaten. Kırmızıda sıkışmış trafikte aralardan geçeyim derken arabama sürten,ben 120 ile otoyolda giderken bana 15cm mesafeden 250-260 la geçen şöförün kendine bi saygısı yok demektir. Benden neden saygı bekliyor? Ben 5 yıldır trafikte bir tane bile kurallara uyan motosiklet şöförü görmedim. 25cc den tutun 1250 cc ye kadar hiç birinin önce kendine ve diğer sürücülere saygısı yok. Ben de kusura bakmasınlar hiç saygı gösteremem. 2 Eylül 2010 tarihinde Cihan Tiftik tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Tansel Yavuz 2 Eylül 2010 Paylaş 2 Eylül 2010 Hayırlı olsun. Burada bölünmüş yolun ne olduğunu hatırlatmakta fayda var:Bölünmüş Yol Bir yöndeki trafiğe ait taşıt yolunun bir ayırıcı ile belirli bir şekilde diğer taşıt yolundan ayrılması ile meydana gelen karayolu Kaynak: İnşaat terimleri sözlüğü Buna göre yol çift şerit de olsa arada herhangi bir engel yoksa bölünmüş sayılmıyor. Dolayısı ile buralarda hız sınırı 90. Peki bize öğretilen,yol ortasında 2 tane düz çizgi var ise bunun anlamı bu çizgiyi kesinlikle geçmememiz gerektiği ve refuj varmış gibi davranmamız gerektiği için bölünmüş sayılmıyormu. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 2 Eylül 2010 Paylaş 2 Eylül 2010 Peki bize öğretilen,yol ortasında 2 tane düz çizgi var ise bunun anlamı bu çizgiyi kesinlikle geçmememiz gerektiği ve refuj varmış gibi davranmamız gerektiği için bölünmüş sayılmıyormu. Sayılır... 2 yan çizgi duvar demektir.. Yorum bağlantısı
Erdoğan Temur 2 Eylül 2010 Paylaş 2 Eylül 2010 İSTANBUL 02.09.2010 12:25:32 Bölünmüş yollardaki hız limitinin 90 km'den 110 km'ye çıkarılması tartışma yarattı. Karayolları Genel Müdürü Cahit Turhan NTV canlı yayınında konuyla ilgili soruları yanıtladı. Hızın yolun geometrik şartlarıyla direkt olarak ilgili bir parametre olduğunu belirten Turhan şunları söyledi: "Bölünmüş yolların yaygınlaşmasından sonra şerit sayısının artması, bunun getirdiği kapasite yeterliliği, rahatlama ve vatandaştan gelen istek üzerine böyle bir talep değerlendirildi. Bölünmüş yollarda 110 km/s olarak güvenli bir şekilde seyahat edilebileceği kararı alındı. Bu kanunlaştı ve yönetmelikle dün itibariyle uygulamaya konuldu." "Bölünmüş yolların fiziki ve geometrik şartları yeterli ve uygun" diyen Turhan sürücüleri de uyardı: "Bu bölünmüş yolun her kesiminde 110 km uygulanacak diye bir şey yok. Keskin virajlı, eğimli yerlerde hız levhalarına sürücüler uymak zorundalar. Bu levhalarla hızlarını azaltmaları gerekecek. Bölünmüş yollarda 110 km diye bir levha yazmamıza gerek yok. Sürücüler tarafından bilinmesi gerekiyor." Yorum bağlantısı
Saygın Can Oğuz 2 Eylül 2010 Paylaş 2 Eylül 2010 O zaman illa arada refüj, bariyer vb engel olmasına gerek yok, 2 gidiş, 2 geliş şehirlerarası bir yolda 121 ile gitmek serbest öylemi? Yorum bağlantısı
Okyay Pay 2 Eylül 2010 Paylaş 2 Eylül 2010 E tüm motosiklet şöförleri de buna inanıyor zaten. Kırmızıda sıkışmış trafikte aralardan geçeyim derken arabama sürten,ben 120 ile otoyolda giderken bana 15cm mesafeden 250-260 la geçen şöförün kendine bi saygısı yok demektir. Benden neden saygı bekliyor? Ben 5 yıldır trafikte bir tane bile kurallara uyan motosiklet şöförü görmedim. 25cc den tutun 1250 cc ye kadar hiç birinin önce kendine ve diğer sürücülere saygısı yok. Ben de kusura bakmasınlar hiç saygı gösteremem. klasik 34 Yorum bağlantısı
Metehan Şahin 2 Eylül 2010 Paylaş 2 Eylül 2010 (düzenlendi) E tüm motosiklet şöförleri de buna inanıyor zaten. Kırmızıda sıkışmış trafikte aralardan geçeyim derken arabama sürten,ben 120 ile otoyolda giderken bana 15cm mesafeden 250-260 la geçen şöförün kendine bi saygısı yok demektir. Benden neden saygı bekliyor? Ben 5 yıldır trafikte bir tane bile kurallara uyan motosiklet şöförü görmedim. 25cc den tutun 1250 cc ye kadar hiç birinin önce kendine ve diğer sürücülere saygısı yok. Ben de kusura bakmasınlar hiç saygı gösteremem. + 1940 Bende yıllarca motorsiklet kullandım fakat hep haddimi bildim. İyi biliyorum ki motosiklet kazalarında suçlu suçsuz aranmaz, ölü ve yaralı aranır. Bide şuan bulunduğum yerdeki motosiklet kullananları görseniz önümde giden motosiklet heran tek lastik üzerinde gitmeye başlayabiliyor. 1-2 tanesi değil abatısız hepsi yapıyor. Buralarda adetmiş öyle kullanmak, bide hiçbirinde ayna yok evet 10 motosikletin 9'unda yok. Merakımı gideremedim ve sordum neden yok diye cevap; "Boynuz gibi duruyor abi." 2 Eylül 2010 tarihinde Metehan ?ahin tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Evren Erakçora 2 Eylül 2010 Paylaş 2 Eylül 2010 Bazı sirseriler farı bile çıkartıyor. Yorum bağlantısı
Serkan Toker 2 Eylül 2010 Paylaş 2 Eylül 2010 Plakalarını da ortadan büküyorlar ki, sadece 06 görünüyor...Herhalde tek teker yaparken yere sürttü imajı vermek için... Motosiklet sürücüleri şeridin ortasından gitmekte ısrar etsinler, bizde onları normal bir araç olarak geçelim..Kaldırıma ynaşık gidince ister istemez bisiklet muamelesi görüyorlar...Ancak trafik sıkışınca da şeritlerini terk etmeyecekler... Yorum bağlantısı
Okyay Pay 2 Eylül 2010 Paylaş 2 Eylül 2010 Plakalarını da ortadan büküyorlar ki, sadece 06 görünüyor...Herhalde tek teker yaparken yere sürttü imajı vermek için...Motosiklet sürücüleri şeridin ortasından gitmekte ısrar etsinler, bizde onları normal bir araç olarak geçelim..Kaldırıma ynaşık gidince ister istemez bisiklet muamelesi görüyorlar...Ancak trafik sıkışınca da şeritlerini terk etmeyecekler... ışıkta ve trafik sıkışıklığında şerit terki tavsiye edilen bir harekettir motosiklet için zira arkadan hızını alamayıp gelen bir araba , motosikleti pastırmaya çevirebilir . ışıkta asla bir aracın arkasında durmam , tavsiyem sizde durmayın . Yorum bağlantısı
Serkan Toker 2 Eylül 2010 Paylaş 2 Eylül 2010 ışıkta ve trafik sıkışıklığında şerit terki tavsiye edilen bir harekettir motosiklet için zira arkadan hızını alamayıp gelen bir araba , motosikleti pastırmaya çevirebilir .ışıkta asla bir aracın arkasında durmam , tavsiyem sizde durmayın . O zaman nasıl normal araçtan sayacağız motosikletleri ben anlamadım...Trafik sıkışınca kenardan kenardan, diğer arabaların arasından geçip gidin mi deniyor tavsiye edilirken ? Arkadan hızla gelen araba bizim arabayı da pastırmaya çevirebilir... Yorum bağlantısı
Metehan Şahin 2 Eylül 2010 Paylaş 2 Eylül 2010 valla abicim ozaman motorsikletın ne özelligı kalıyo..... aralara gırmedıkten sonra ben 8 senedır motorcuyum işim geregi mecbur gırıyorum ozaman arabaylada atrım paketımı paket geç kaldıktan sonra acil ilaç geç kaldıktan sonraaaa..neye yarar ozaman motor surmekk bızım ış ambulans gıbıben trafık kurallarına uyuyom ama ıstedıgım sekılde kullanıyom makasada gırıyom aralara sert gırıyom Sonra bir araç çarpınca bunun adı intihar değil kaza oluyor. Yorum bağlantısı
Cihan Tiftik 2 Eylül 2010 Paylaş 2 Eylül 2010 ışıkta ve trafik sıkışıklığında şerit terki tavsiye edilen bir harekettir motosiklet için zira arkadan hızını alamayıp gelen bir araba , motosikleti pastırmaya çevirebilir .ışıkta asla bir aracın arkasında durmam , tavsiyem sizde durmayın . İki aracın arasından -yeterli mesafe varsa- geçmesi tamam da önümdeki arabayla benim önümden geçmesi de mi tavsiye edilen bi durum? o sırada bana arkadan biri çarpsa yine pastırma olmayacak mı? Yada benim önümden çıkarken solumdan gelen araba biçse onu? Yorum bağlantısı
Serkan Toker 2 Eylül 2010 Paylaş 2 Eylül 2010 Erkan, ben trafikte ilerlerken sağımdan solumdan nispeten kontrolsüz bir şekilde motosiklet geçmesinden hoşlanmıyorum...Sağa dönmek istiyorum, zaten zor görünen bir motosiklet kaldırımla benim arama girmiş düz gitmeye çalışıyor, olacak şey mi sence...Tamam sen motorla çalışıyorsun ama işini acele yapacaksın diye beni riske atmamalısın...Sana yazıyorum gibi karşılama genele yazıyorum, bende akşamları scooter motora biniyorum bazen, Honda Today var..İnan bana arabadan daha dikkatli kullanmak zorunda hissediyorum kendimi.. Yorum bağlantısı
Cihan Tiftik 2 Eylül 2010 Paylaş 2 Eylül 2010 cihanım kırmızı ışıkta beklerken aralardan geçmek dıyorsun araba kullalanın acemısı varsa motorunda var sürtenler kesin ahmaklıgından sürtüyodur benım resmen oyuncagım gıbı motor istedıgım sekılde gecıyom hıcte surme olmaz zaten gecemıcegın yerden gecemezsın ben 100 km hızla gectıgımı bılıyom ...trafık kurallarına uyan motorcu var haa uymayanlarda çok ankaradakı moto kuryelerın çogu çakal ...trafıkde dalga gecen sataşan esrar içip motor kullanan kasksız kullanan yolda bayanlara küfreden..daha nelerrr nelerrrrr ..yanı motor sürücülerı kadar arac sürücülerındede var trafıke çakallık yapan ..Sonuççç motorcular kadar şöförlerdede var hataaaa .. Valla abicim ben de kullandım motor. Chopper tarzı çin malı da olsa efendi kullanınca araba kullanırken gördüğüm saygıdan daha fazlasını gördüm hep. Ama %90 ı çakal olan motorcuya bundan gayrı saygım yok. Ha efendi olana zaten kimse bir şey yapmaz,yapmıyor gördüm. Yorum bağlantısı
Haluk Şentürk 2 Eylül 2010 Paylaş 2 Eylül 2010 polisler de vatandaş da rahat etsin.tatil boyunca giitiğim yerlerde polislere sordum."hız sınırı kaç" 110 herhalde ama burdan trabzon a kadar radar yok dikkat et dediler mesela Yorum bağlantısı
Anil Berke Kavraal 2 Eylül 2010 Paylaş 2 Eylül 2010 cihan kardeşim benım anlatmak ıstegımde bu motorcular kadar araclardada var .gunluk yaklasık 100 150 km arası yapıyom. ben nelerle karsılasıyom hergun ..önume kıran.ben solda ılerlerken önundekı aracı gecmek ısterken sola kıran bunun gıbı bı çok şey..ama saygı gerçekten yok motoru adam yerıne koyan yok..... işte hep motorcuların araba kullananlara tavrından oluyor bunlar bence ... birde birşey sorucam mesela istanbul'da minibus yolunda hız limiti 110 mu şimdi Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 2 Eylül 2010 Paylaş 2 Eylül 2010 birde birşey sorucam mesela istanbul'da minibus yolunda hız limiti 110 mu şimdi :lol: Orası İstanbul minibüs yolundan kasıt metrobüs ise bilmiyorum ama istanbulda transit dolmuşlardan uzak duruyorum Yine iett araçlarıda aynı Yorum bağlantısı
Saygın Can Oğuz 3 Eylül 2010 Paylaş 3 Eylül 2010 Orası İstanbul minibüs yolundan kasıt metrobüs ise bilmiyorum ama istanbulda transit dolmuşlardan uzak duruyorum Yine iett araçlarıda aynı Birkeresinde bakırköy-taksim dolmuşuna bindim, sarı transit, aman Allahım o nasıl sürüş. Ben bunca yıl öyle bir sürüş görmedim. Son ana kadar dip gaz hızlanma, sağ sol heryerden geçiş, kazık fren. Dolmuşta hepimiz korkudan umufak olduk. Ben de İstanbula sık gelmem, adettendir deyip büzülmüş vaziyette ses çıkarmıyorum. En sonunda birisi, 50'lerde bir bayan dayanamadı, diyalog şöyle: bayan: şoför bey çok hızlı gidiyorsunuz ama.. şoför: merak etme abla bişey olmaz, benim stilim böyle Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 3 Eylül 2010 Paylaş 3 Eylül 2010 bayan: şoför bey çok hızlı gidiyorsunuz ama..şoför: merak etme abla bişey olmaz, benim stilim böyle Başlarım senin stiline diyen çıkmadımı Yorum bağlantısı
Recommended Posts