İçeriğe Yönlendir

Hız Kurallarının Önemi

H.Cenk Bayrakçı

Recommended Posts

Mehmet Ozyurek

Araba Mart'tan itibaren bizde...

Tamam evine dönsünde ben evraklarını hazırlar gönderirim...

Yorum bağlantısı
Kemal Korkmaz
Şimdi baktımda vergisi 1547 liraya düşürülebilirmiş... :s Kasko bedeli 27,148 lira.. Yazık fazla ödemiş...

Yapacak bir şey varmı, iade isteyebilirmiyiz Hakan..

Ben hesaplarken sen yazmışsın...

Evet, soruma cevap lütfen... iade isteyebilirmiyiz..

Emmi iade isteyebilir ilgili vergi dairesine evraklarıyla başvurması gerekir...

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Emmi iade isteyebilir ilgili vergi dairesine evraklarıyla başvurması gerekir...

Servet ile görüştüm... Şu anda Ihlara'yı geziyorlar.. Evine dönünce bana ruhsat bilgilerini ulaştıracak.. Formu doldurup göndereceğim...

Yorum bağlantısı
Çağrı Sağlam
Bunu öğrendiğimiz iyi oldu. Bizim camlı van'ları kamyonet şüphesiyle durdurmazlar umarım, durdururlarsa yandık çünkü :)

Bildigim kadariyla camli vanlar eger ruhsata hususi olarak yazilmamislarsa 80 km. hiz sinirina sahipler. Dikkat edelim, ben yandim siz yanmayin :)

Yorum bağlantısı
Ahmet Kapdan
(düzenlendi)

Son nokta konmuş bu konuda galiba. ''Emniyet Genel Müdür Yardımcısı ve Trafik Hizmetleri Başkanı Osman Karakuş, Karayolları Trafik Yönetmeliği'nde değişiklik yapılıncaya kadar bölünmüş (duble) yollardaki hız sınırını 90 kilometreden 110 kilometreye çıkaran yasanın uygulanmayacağını söyledi

tarihinde Ahmet Kapdan tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Trafik Kanununa 2002 yılında girmiş olan bazı uygulamalar bile, gerçek hayat için hala bekliyor, Normal :good1:

Yorum bağlantısı
Mehmet Solak

öyleyse eski hız sınırları geçerli.bölünmüş yolda 110 ile giderken bile araba yavaşmış gibi geliyor.

Yorum bağlantısı
Servet Aydın
Evet.. okudum bu haberi...

Bugün oluşmuş bir gelişme bu...

Polis arayıp ; Servet bey...efendim?Hani siz geçen gün Niğde'de 117 km'ye çıktınız ya...Eeee?yönetmelik başlamadı,bi güzelinden 250 tl ceza yazsak?? :wub:

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Polis arayıp ; Servet bey...efendim?Hani siz geçen gün Niğde'de 117 km'ye çıktınız ya...Eeee?yönetmelik başlamadı,bi güzelinden 250 tl ceza yazsak?? :)

Derse, bittik :wub:

Yorum bağlantısı
Hasan Basri Bayraktar

Sayın devlet büyüklerimiz niye bu işe olmaz diyorlar anlamak mümkün değil.Tamamı zaten yollar kapatılarak 200-250 km hızlarla yollarına gidiyorlar.Diğer ufak bürokrat ve emniyet tayfasına , savcı ve hakimimize zaten ceza yazılmazken 110 gibi kıytırık bir hızla ki oda üst sınır ...Gitmemiz engelleniyor.Ama araba satılırken ve yakıt verilirken en üst sınırdan vergimiz alınıyor...

Yavaş giden ülkemi seviyorum...

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Uygulayın yazısını niye göndermiş zamanında bu devletim... Emniyet Genel Müdür Yardımcısı ve Trafik Hizmetleri Başkanı'nın uyugulama yazısından haberi yokmuymuş...

Yorum bağlantısı
Erhan Doruk
(düzenlendi)

Haberin ayrıntıları ;

Emniyet Genel Müdür Yardımcısı ve Trafik Hizmetleri Başkanı Osman Karakuş, Karayolları Trafik Yönetmeliği'nde değişiklik yapılıncaya kadar bölünmüş (duble) yollardaki hız sınırını 90 kilometreden 110 kilometreye çıkaran yasanın uygulanmayacağını söyledi.

Karakuş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, TBMM Genel Kurulunda kabul edilen Karayolları Genel Müdürlüğü Teşkilat ve Görevleri Hakkındaki Kanunuyla bölünmüş yollardaki hız sınırının 110 kilometre çıkarıldığını anımsattı.

Bu yasaya göre, üst sınır 110 kilometre olmak kaydıyla, hız sınırının, yolun durumu ve aracın cinsine göre yönetmelikle belirleneceğini ifade eden Karakuş, Ulaştırma Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı ile Bayındırlık ve İskan Bakanlığı'nın, Karayolları Trafik Yönetmeliği'nin ilgili maddesinde değişiklik yapmak için ortak bir çalışma yürüttüğünü söyledi.

Değişiklik yürürlüğe girinceye kadar, bölünmüş yollarda hız sınırını 110 kilometre çıkaran yasanın uygulanamayacağını belirten Osman Karakuş, şöyle dedi:

''Yeni yasayla bölünmüş yollarda azami hız 110 kilometreye çıkarıldı. Ancak yasa, hız sınırının, yolun durumu ve aracın cinsine göre yönetmelikle düzenlenmesini istiyor. Ulaştırma ve İçişleri Bakanlığı ile Bayındırlık ve İskan Bakanlığı, Karayolları Trafik Yönetmeliği'nin ilgili maddesinde değişiklik yapılması amacıyla çalışma başlattı. Değişiklik yürürlüğe girinceye kadar bölünmüş yollarda 110 kilometre hız limiti uygulanmayacak. Türkiye'deki bölünmüş yolların vasıfları, teknik yapıları aynı durumda değil. İyi olanlar var, olmayanlar var. Ayrıca otomobiller için 110 kilometre olarak belirlenen azami hız limiti yönetmelikle aşağıya çekilebilir. Diğer vasıtalar için hız limitleri de Karayolları Trafik Yönetmeliği'nde yapılacak değişiklikle topluca düzenlenecek. Bunun çalışmaları yapılıyor.''

tarihinde Erhan Doruk tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Hasan Aksüt

3-5 gün bekleselerdide ben dönüş yolcuğumu yapmış olsaydım. Geliş radar kayıtlarına tekrar bakılmaz değil mi? Hani radarda kayıt varsa, yazılmak zorunda diyorlar ya! :wub:

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
3-5 gün bekleselerdide ben dönüş yolcuğumu yapmış olsaydım. Geliş radar kayıtlarına tekrar bakılmaz değil mi? Hani radarda kayıt varsa, yazılmak zorunda diyorlar ya! :wub:

Bişey olmaz korkma.. ben korkmuyorum... Öyle bir şey olursa dava açar ve kazanırız..

Yorum bağlantısı
Okay Çetinkaya

hey gidi güzel ülkem ah ah ,kanun çıkar,yasalaşır ,cumhurbaşkanı onaylar,resmi gazetede yayınlanır,yürürlüğe girer, ne der duble yollarda hız sınırı 110 km ye çıkartılmıştır.

peki bunu bu emniyet genel müdür yardımıcısı da biliyo ve de söylüyo habere göre bu ne yaman çelişki e o zaman yönetmelik yasaya üstün mü gelecek,yani yasa önemli değil ben yönetmelikle böyle belirledim mi olacak?of of

Yorum bağlantısı
Vural Sarı

Ne mutlu.Bir alkış yollayalım Emniyet Genel Md.Yardımcısına.Trafik kazalarını önledi.

Tahsilat azalacak diye çekiniyorlar.Çoğunluk 100-120 arası radara düşüyorlardı ya.

Yorum bağlantısı
Evren Erakçora
Sayın devlet büyüklerimiz niye bu işe olmaz diyorlar anlamak mümkün değil.Tamamı zaten yollar kapatılarak 200-250 km hızlarla yollarına gidiyorlar.Diğer ufak bürokrat ve emniyet tayfasına , savcı ve hakimimize zaten ceza yazılmazken 110 gibi kıytırık bir hızla ki oda üst sınır ...Gitmemiz engelleniyor.Ama araba satılırken ve yakıt verilirken en üst sınırdan vergimiz alınıyor...

Yavaş giden ülkemi seviyorum...

Hocam doğru söylüyorsunuz. Ancak 121 km/s hız hiç te az değil. Bizden çok daha iyi yollara sahip avrupa ülkelerinde böyle bir hız limiti yok. 120 km hızla giderken fren mesafeniz en az 70-80 metredir,tepki mesafenizi de hesaplarsanız 100-120 m yapar. :rolleyes:

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...