İçeriğe Yönlendir

Hız Kurallarının Önemi

H.Cenk Bayrakçı

Recommended Posts

Cihan Yetişken2
Bizim yollar için 110+11 km biraz fazla olabilir.

En son Kırıkkale üstünden Nevşehir'e gittiğimde yolların durumu harikaydı. Özellikle Ankara'dan doğuya giderken yollar süper. 110+110 bile olabilir yani o yollarda.

Yorum bağlantısı
İsmail Yazıcı

Bence iyi olacak,şu an ülkemizde 110 üstünde gidilecek duble yollar da var,bırakın 80-90 ı,50 ile gidilemeyen yollar var.İllaki 110-120 gidilecek diye yazmıyor ya..İstersen.

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk

Hız sınırı kanununu içine gizlenmiş şöyle bişey var. KArayolları hazine arazisini şahıs arazileri ile takas edebilir yetkiyle donatılacak. Yani bu şu demek: Değerli yerleri değersiz yerlerle yandaşlara takas yapıp devleti söğüşlemek. 43 tane madde içinde sadece 110km yok.

Belediyenin 1 milyona kamulaştırdığı yeri bir ay sonra 100bine özel vatandaşa satması ya da 100bin değerindeki yere "abi ihtiyacım var benim oraya" tipinde bir teori ile takas etmesinde görüldüğü gibi bu olaylar karayollarına da sirayet ediyor. Üçüncü çevre yolu civarında yapılacak takasları hayal bile edemiyorum. Ne 4x4 ler alınır ne villalar yapılır o paralarla be...

Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
Serdar Seyhun

Arkadaslar Bu çarpışma testlerini pek dikkate almayın ama siz daha dikkatli olun.Çarpışma testlerinde duran sabit bir cisme çarpıyor araba.Karşıdan 60-70 km ile gelen bir kamyonla çarpıstıgınızı düşünün öyle araba kullanın .zaten böyle carpısmlarda hava yastıgı bi işe yaramaz

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Bu testler kıyas içindir, şasesi yüksek kamyona Hummer ile de girince pek şans kalmaz. Cismin durması testi geçersiz kılmaz, zira hız-enerji absorbe hasabı yapılan bir metal kütleye çarptırılıyor. Bu testler gerçek hayatta , 2 aracaın çarpışmasını simüle eder. Asıl test sonucundaki yıldız sayısı iyi irdelenmeli, iç mekan koruması çok iyi olan araçta, ön airbag iptal anahtarı yok ise, puanı düşebiliyor.

Yorum bağlantısı
Serkan Toker

Hava yastığı çarptığınız nesne ile aranıza girmek için mi yoksa kafayı direksiyona çarpmamak için mi açılıyor ?

Yorum bağlantısı
Ayhan Şentürk
(düzenlendi)

Hız iyi birşey değil, trafikte de kesinlikle gaz gelmeyin, basan bassın. Eğer gaza gelirim diyorsanız en sevdiklerinizin içinde olduğu küçük bir resmi kadranların kenarına koyun dursun, onu görünce kendinizi firenlersiniz.

tarihinde Ayhan ?ent tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Serhat S. Yazıcı

Geçenlerde bi arkadaşımızı kaybettik.. hatta haberlerde de çıktı zonguldakta kurtarma faciası diye.. ibre ne yazık ki 170kmde sabitlenmiş ve arkasında yetim bir çocuk ve dul bir eş bıraktı.. Allah rahmet eylesin ve geride kalanlara sabır versin..

Yorum bağlantısı
Mehmet Solak

arabanın kalitesi ne kadar iyi olsada artan her km hızda riskte artmaya başlıyor.

Yorum bağlantısı
  • 4 hafta sonra...
Hasan Basri Bayraktar

Duble yollarda hız sınırı 110 oldu...Hepimize hayırlı olsun...Daha stressiz yolculuk yapacağımız kesin...

Diğer yollardaki 90 km ve otobandaki 120 km sınırı değişmedi...

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

Resmi gazetede daha yayınlanmadı diye biliyorum. :D acele etmeyin yinede

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Emmim, zaten duble yol dedik gelirken 120-140 arasi seyrettik, dolu depo yola ciktim, susurlugu gecer gecmez benim arac "beni doyur" isigini yakti. Hiz keseye de zarar :).

Benimki öyle değil işte... Kaçla gittiğimin pek bi önemi yok :D

Yakıt çok farketmiyor...

Yorum bağlantısı
Davut Çavdar
3 günlük resmi gazeteyi taradım.. bir şeye rastlamadım...

Bir kaç günü bulur abi resmi gazetede yer alması eğer onaylandı ise..

Yorum bağlantısı
Vural Sarı

110 km net 120 km brütmü abilerim? Eskiden 90 km +10 vardı.

1000 km yol gidince +10 km bariz fark ediyor bana.

Yorum bağlantısı
Serdar Akgül

Dün haberde trafikten bir yetkili ile röportaj yapılıyordu.Henüz resmi gazetede yayınlanmadığı için 90 km hız geçerli demişti yetkili. Resmi gazetede yayınlandığı günün aynı günü ilgili birimlerimize de yazı gelir. Biz de denetimlerimizi ilgili yazıya göre yaparız demişti..( Resmi gazete de 15 gün içinde yayınlanması gerekli)

Yorum bağlantısı
Saygın Can Oğuz

Daha Resmi Gazetede yayınlanmadı. Biraz daha sabır. Bu sefer de otoyollar düşük kaldı. Madem arttırılıyor, bir 10 da otoyola yakışırdı. En azından korumalı yol. Sağdan solda traktör kedi köpek çıkma şansı yok. Ama bana sorarsanız duble yol için 121 çok kaçtı. Yerleşim yerlerine ister istemez daha hızlı girecek insanlar.

Yorum bağlantısı
Can Karacaer

Benim araba ~130 hızlarda bayağı ekonomik oluyor, 90'la falan kasmaya hiç gerek yok.. Zaten benim şehiriçi değerlerim genellikle şehirdışından az çıkıyor. Uzun yolda 11lt ortalama vurdurmuşluğum var :)

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
110 km net 120 km brütmü abilerim? Eskiden 90 km +10 vardı.

1000 km yol gidince +10 km bariz fark ediyor bana.

Aman abi.. +10 değil

+ % 10

İlan edilen nettir.. Yani bölünmüş yollarda 110 +% 10 = 121 km maksimum hız serbest...

Yorum bağlantısı
Emre Okur
(düzenlendi)

sıcağı sıcağına amcam bugün (pazar) itibariyle connect ile 105km/h süratle ceza yedi.

ben de hızların artırıldığını söyledim de,

siz ne dersiniz herhangi bir itirazda bulunmalı mıyız yoksa resmiyet kazanmadı henüz, ders mi olsun?

eskiden connect için 80 + %10

focus için 90 + %10 idi diye biliyorum.

tarihinde Emre Okur tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...