İçeriğe Yönlendir

Kaportaya mazot uygulaması

Ömer Gürgen

Recommended Posts

Ömer Gürgen

arabaya mazot uygulaması hakkında bilginiz varmı arkadaşlar. zift böcek vs lekeleri çıkardığı gibi boyayı beslediği ve parlattığı ile ilgili bir sürü söylenti varmı?

siz bu konuda neler biliyorsunuz.

Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

Evet temizleme özelliği var.Ancak boyayı besler parlatırmı bilmiyorum.Ama şunu iyi yapar mazot uygulanan bölge kolay kolay su tutmaz.

Yorum bağlantısı
Mehmet Barın
Zamanında makam şöförü bi abimiz arabanın bağajında her daim mazot emdirilmiş özel bir fırça demeyeyim de garip bir aparat bulundurrudu. Her fırsatta silerdi arabayı. Her zaman parlak görünüyordu araba. Toz da tutmuyordu. Bahsettiğim araba şu an 12 yaşında boyada bi sakatlık yok.

Aparat nasıl bir şeydi o?

Yorum bağlantısı
Korhan Oray
(düzenlendi)

Belirli periyotlarda arabamın kaportasını mazot ile siliyorum (üstübü ile). Özellikle yaz tatili için uzun yola çıktığımda güneş nedeniyle eriyen asfalt bir şekilde kaportaya sıçrayabiliyor. Tabii, yaz güneşinde yapılan yol çalışmaları da arabanın zifte bulanmasına yol açabiliyor. Tatil bitiminde arabayı güzelce yıkattıktan sonra kaporta ve jantları mazot ile silince, oldukça temiz ve parlak bir görünüme kavuşmasının yanısıra yağmur yağdığında suyu kaydırma özelliğine kavuşuyor.

Şahsi düşüncem, yılda 2 kez mazot ile kaporta silinirse kaportamız temiz bir görünüm almakta ve boya korunmaktadır. Bunu yapıyorum ve çok net olarak söyleyebilirim ki, 5 yılını dolduran aracımı yaşıtı ve aynı renk fiesta'lar ile mukayese edince çok daha yeni ve parlak görünüyor.

tarihinde Korhan Oray tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

benzinle zift çıkarttık geçen. aynı şekilde kromajları jantları süper temizliyor. mazot daha ucuz denemek lazım :)

Yorum bağlantısı
Serhat S. Yazıcı

Bende bu asfalt lekelerini mazotla çıkarabildim ancak ve oldukça parlak görünüme kavuştu. Eski aracım sarı renkteydi ve lekeleri çok belli ediyordu neyseki yıkamacım mazot olayına beni inandırdı da temizledik..

Yorum bağlantısı
Engin Özarı
Bende bu asfalt lekelerini mazotla çıkarabildim ancak ve oldukça parlak görünüme kavuştu. Eski aracım sarı renkteydi ve lekeleri çok belli ediyordu neyseki yıkamacım mazot olayına beni inandırdı da temizledik..

Aracın kaportasına sıçrayan asfalt ve zift lekelerini çıkarmanın bir yöntemide margarin uygulamaktır. Ziftli bölgeye kahvaltılık margarin yedirilerek parmak ucuyla sürülür, 2-3 dk bekletilir. bez ile temizlenir. Zift ve asfalt artığından eser kalmaz.

Yorum bağlantısı
Lokman Ceritlioğlu

arkadaşlar üstüpüyü mazotladıktan sonra hemen silmiyoruz, Üstüpü mazotu emecek hafif nemli gibi kalması lazım. araba pırıl pırıl oluyor. bunu özel garajı olan arkadaşlar denesinler, benim yerim müsait olmadığı için yapamıyorum.malum üstüpü mazot kokuyor.saklyıyacak yer yok.

Yorum bağlantısı
Ömer Gürgen

demek ki mazotu bende başka herkes biliyormuş :)

akşam mazot alıp deneyeyim.

mazottan sonra hemen yıkamak gerekiyor değilmi?

Yorum bağlantısı
Murat Dere
Pardon çok özür dilerim. Benim bahsettiğim mazot değil gaz yağıydı. Bahsi geçince hatırladım.

yaa olmaz geçti artık. aldırdın adamlara mazotu. öde şimdi hepsinin mazot paralarını. hadi! çabuk... :lol2:

Yorum bağlantısı
Ayhan Şentürk

Kısmi olarak deneyip tozlanma farkını görmek lazım.

Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran
yaa olmaz geçti artık. aldırdın adamlara mazotu. öde şimdi hepsinin mazot paralarını. hadi! çabuk... ;)

He yaa ben almıştım..Gerçi fazla değil 500 LT kadar filan..Hesap numaramı özelden yazarım. :lol2: :)

Yorum bağlantısı
Murat Dere
Sen Cahil misin? Bir de ne araştırıyorsun, tarih branşındaki akademik titrin ne?
Akademik titrim yok tarih branşında. Murat Bardakçı gibi takılıyoruz :lol2: Ama "titr" kelimesinin Fransızca kökenli olduğunu ve 20.yy başlarında Fransızca furyasıyla beraber dilimize girdiğini bilecek kadar biliyorum tarih. ;)

Şu anda Proto-Türkler konusunda çalışıyorum. :)

titrinizi şeyedim dicem olmayacak, o yüzden demeyeyim ben en iyisi... :p

Yorum bağlantısı
Serkan Toker

Biz arabaya mazotu zor buluyoruz birde silecekmiyiz şimdi mazotla...Akşam depodan biraz çekip deneyim, askerde şoförler silerdi ve parlardı arabalar...Hangisinden almalı mazotu Shellin mazotu iyi parlatır diyorlar ama deneyeceğiz artık... :lol2:

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Sn.Mehmet Özyürek'te benle aynı konuyu okuyor. eminim şimdi yoruma son nokyayı koyacaktır.

Forumda çok değerli yorumlar yapan üyelerimiz var... Sizler varsınız...

Yorum bağlantısı
Çağdaş İbiş

Pekiii, bu sürekli mazotla silinen siyah makam arabalarının bi süre sonra mora dönmesi olayını nasıl ne edelim :lol2:

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Mazotu ben sadece zift lekelerinde kullandım bu güne kadar... Bir sıkıntısını görmedim..

Ama komple araba silmede kullanmazdım.. Cilanın yerini tutacağını sanmıyorum...

Yorum bağlantısı
Ayhan Şentürk
Biz arabaya mazotu zor buluyoruz birde silecekmiyiz şimdi mazotla...Akşam depodan biraz çekip deneyim, askerde şoförler silerdi ve parlardı arabalar...Hangisinden almalı mazotu Shellin mazotu iyi parlatır diyorlar ama deneyeceğiz artık... ;)

Asker Turtlewax ile cilamı yapsın :lol2: En kolayı mazotla silmek.

Yorum bağlantısı
Çağatay Demir
Yüce rabbime binlerce kez hamd-ü senalar olsun karnımız doyuyor.

Türkçe anlamını merak ettim bu kısmın?

Yorum bağlantısı
Ayhan Şentürk

Mazot kısa süreli parlaklık verebilir. Devamlı silmek gerekir. Uçuçu bir madde olduğu için kaportada kalmaz. Koruma sağlamaz. Kokar.

Yorum bağlantısı
Çağatay Demir
Hamds and Senas demek.

Çok sağol abi acayip açıklayıcı oldu :lol2:

Yorum bağlantısı
Ayhan Şentürk

Bence 10 hafta mazot file silerek toplam harcadığınız 120 dakika yerine 1 defa cila yapın aracınız 20 hafta suya, kuş pisliğine, zararlı güneş ışınlarına karşı korunsun.

Yorum bağlantısı
Çağatay Demir
Hamd şükür demek. Şükür de Türkçe değil ama daha iyi bir karşılığı yok.

Sena kısmını birebir kelime olarak çevirmek mümkün değil. Ama senanın sözcük anlamı övgü-övmek. İslami literatürde Allah'ı onun isimleriyle (Esma-i Hüsna) övmek anlamına gelir.

Yani "hamd-ü sena etmek" : Allah'a hamdetmek ve O'nu O'nun isimleriyle övmek demek.

Teşekkür ederim.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...