Mustafa B Akkaya 27 Ağustos 2013 Paylaş 27 Ağustos 2013 Yaklaşık bir ay önce luk baskı balata,bilye ve castrol şanzuman yağı işçilik dahil 460 TL ye değiştirdim.İşçilik 125 TL aldılar.Bence işçilik ücretiniz yüksek 200 tl işçilk triger seti degişimide dahil sadece baskı balata için alınan işçilik ücreti degil Yorum bağlantısı
Engin Karadayan 27 Ağustos 2013 Paylaş 27 Ağustos 2013 200 tl işçilk triger seti degişimide dahil sadece baskı balata için alınan işçilik ücreti degil Triger dayco 85 TL ,V kayışı continantal her bir kayışı 20 TL,devirdaim 85 TL,3 LT antifiz 25 TL tuttu.Triger işçilik de dahil olunca fiyat uygun 1 Yorum bağlantısı
Mustafa B Akkaya 2 Eylül 2013 Paylaş 2 Eylül 2013 Geçtigimiz c.tesi 2003 ghıa for focus hb baskı balata ve tiriger degişimini yaptım triger dayco marka devirdaim hariç set olarak degişti baskı balata saks marka bilyaları luk marka + bujı degiştirdim parça fiyatı 500 tl işçilik toplam 200 tl verdim birde arka teker poyrası degişti 50 tl filtreleri degiştirdim herşey dahil 770 tl ye maloldu Yorum bağlantısı
Tamer Taban 21 Ekim 2013 Paylaş 21 Ekim 2013 herkese merhabalar. yaklaşık 15 gündür aracım aşırı sallantılı çalışıyor. yol kat edip durunca içinde resmen zıplıyoruz. bayram öncesi cumartesi günü ustama götürdüm, enjektör dedi. daha 4-5 bin km önce onun tavsiye ettiği bir yerde enjektör bakımını yaptırmış ve memelerini değiştirmiştim. yine aynı yere götür dedi. gittim baktılar sorunun enjektör değil volan olduğunu söylediler. bende nasıl yaptırcam dedim motorcuya git dediler. bende yakındaki ford özel servisine gittim baskı balata volan değişçek dediler.1700 tl gibi bir rakam telaffuz ettiler. şimdi ustama geri dönüp sorun buymuş değiştirmi diyeyim yoksa özel servise 1700 tl verip rahatlıyayımmı? araç çok ta yakmaya başladı. boşta gaza basınca kara dumanda atıyor. bunlarda enjektör belirtisi. ama çekişinde bir sorun yok. Yorum bağlantısı
Misafir 21 Ekim 2013 Paylaş 21 Ekim 2013 herkese merhabalar. yaklaşık 15 gündür aracım aşırı sallantılı çalışıyor. yol kat edip durunca içinde resmen zıplıyoruz. bayram öncesi cumartesi günü ustama götürdüm, enjektör dedi. daha 4-5 bin km önce onun tavsiye ettiği bir yerde enjektör bakımını yaptırmış ve memelerini değiştirmiştim. yine aynı yere götür dedi. gittim baktılar sorunun enjektör değil volan olduğunu söylediler. bende nasıl yaptırcam dedim motorcuya git dediler. bende yakındaki ford özel servisine gittim baskı balata volan değişçek dediler.1700 tl gibi bir rakam telaffuz ettiler. şimdi ustama geri dönüp sorun buymuş değiştirmi diyeyim yoksa özel servise 1700 tl verip rahatlıyayımmı? araç çok ta yakmaya başladı. boşta gaza basınca kara dumanda atıyor. bunlarda enjektör belirtisi. ama çekişinde bir sorun yok. Enjektör bakımı yaptırdığınız yere gidip, duman sorununu hallettirmeden hiç bir işe baktırmayın. Debriyaj balatası ve volan sorunu aniden ortaya çıkmaz. Yorum bağlantısı
Tamer Taban 21 Ekim 2013 Paylaş 21 Ekim 2013 araç birde asm vites o sebeple herkese baktırmak istemiyorum. çünkü ustam bunda baskı balata olmaz dedi otomatik olduğu için. ben güldüm geçtim. Yorum bağlantısı
Mustafa TOPCU 19 Ocak 2014 Paylaş 19 Ocak 2014 Fordlarda genelde yüksekte kavrama olayı var ve kendi ayarlıyor onu siz değiştiremiyorsunuz yani bence yüksekte kavraması bir problem değil. 2 sene önce 750 ytl ye Doğan Otomotiv de değiştirmiştim. Özellikle baskı balatayı herhangi bir yerde değil yetkili serviste değiştirmenizi tavsiye ederim ben çok sorun yaşamıştım siz de yaşamayasınız diye söylüyorum. SERVİSTE DEGİŞTİRMEK SORUNUNU CÖZMEZ HER İKİSİNİDE YAPAN İNSAN AMA İŞİ BİLEN KİŞİLERE DEGİŞTİRMEK ÖNEMLİ BEN YEDEK PARÇACIYIM BUGÜNE KADAR BENİM ÇALIŞTIGIM USTALARDAN HİÇ BİR SIKINTI CIKMADI. TABİ BU ARADA ARAÇIN BAŞINDA DURMAK EN ÖNEMLİSİ Yorum bağlantısı
Misafir 20 Ocak 2014 Paylaş 20 Ocak 2014 Merhaba Baskı Balata + bilya + şanzıman yağı gerekirse torna ve işçilik için yaklaçık olarak 880 tl gibi bir fiyat istediler sizce nasıl. İzmir'de iseniz bu soruyu buraya değil Ustaeller Ford Servisi'ne soracaksınız. Değerli forum üyemiz Sabri Usta'yla tanışacaksınız. Orijinal parça ve foruma özel işçilik indirimiyle kendinizi güvende hissedeceksiniz. Yorum bağlantısı
Misafir 20 Ocak 2014 Paylaş 20 Ocak 2014 İzmir'de iseniz bu soruyu buraya değil Ustaeller Ford Servisi'ne soracaksınız. Değerli forum üyemiz Sabri Usta'yla tanışacaksınız. Orijinal parça ve foruma özel işçilik indirimiyle kendinizi güvende hissedeceksiniz. +35,5 Yorum bağlantısı
Mustafa Yılmaz_1986 16 Şubat 2014 Paylaş 16 Şubat 2014 Arkadaşlar bu baskı balata zamanı geldiğini kendim nasıl bi denemeyle anlayabilirim.. Geldiğini hissediyorum bir kac ustada geldi dedi ama kendim emin olmak istiyorum . Diğer bir sorum ankarada Baskı balata değişimi yapacak kaliteli ve guvenilir aynı zamanda da makul fiyatları olan usta tavsiye edebilir misiniz? Yorum bağlantısı
Ünal Doğar 19 Mart 2014 Paylaş 19 Mart 2014 (düzenlendi) Focus 1 baskı balata , bilya, 2lt 75-90 castrol yağ, 0.5 dot 4 (365 tl)+140 tl işçilik.İlk gün debriyaj merkezinde hava kaldığı için vites geçişleri biraz sorunluydu.Şu an hem debriyaj pamuk gibi hem de vites geçişleri çok iyi.Arabada canlandı baya.Aracım 110 bin kmdeydi.0kmden itibaren bayanlar kullanıyor şu anda da eşim kullanıyor.Değiştirme zamanlamam erken diye düşünmeyin yer yer balatanın perçinleri görünmeye başlamıştı birde 4 viteste araç rahatlıkla kalkabiliyordu, nerdeyse debriyaja basmadan vites değişebiliyordu. 19 Mart 2014 tarihinde Ünal Doğar tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Halil İbrahim Bekar 2 Ağustos 2014 Paylaş 2 Ağustos 2014 Baskı balatası sağlam araç yokuşta kontak kapatınca geri kaçar mı ? ( araç viteste el freni inik) Geçen yokuşta 1. vites gaza yüklendim devir yükseldiği halde hız daha geç arttı ... ancak normal kullanımda kaçırma yok sadece 1. viteste yüklenince kaçırdığı farkediliyor. Sizce debriyaj değişim zamanı gelmiş midir ? Yorum bağlantısı
Misafir 30 Mart 2015 Paylaş 30 Mart 2015 Merhaba, Arabada son zamanlarda hissetmeye başladığım bir sıkıntı var. Ayağımı debriyajdan çekerken tam kavrama noktasında araç titriyor ve çok hafif vızıltı gibi bir ses geliyor. Araç 130k oldu. Özellikle yüksek viteslerde gaza bastığım zaman eskiye göre biraz güç kaybı, yakıt tüketiminde bir miktar artış gözlemliyorum. Debriyajda sertleşme yok. Görünen o ki, baskı balata belki de volan ömrünü tamamlıyor. Değişim gerekli olduğu takdirde, baskı balata ve volan için, Sachs, Luk ve Valeo var. Hangisini tercih etmeliyim? Baskı balata değişiminde dikkat etmem gereken, şu da olsun veya şuna dikkat edin diyebileceğiniz ince noktalar var mı? Teşekkürler. Yorum bağlantısı
Ersin Özkaya 30 Mart 2015 Paylaş 30 Mart 2015 (düzenlendi) Sorunuza cevap degil ama benzer konu varken sormak istedim.Debreyaj balatasinin bitince hız göstergesi fazla gösterir mi? 30 Mart 2015 tarihinde ersin özkaya tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Misafir 30 Mart 2015 Paylaş 30 Mart 2015 Merhaba, Arabada son zamanlarda hissetmeye başladığım bir sıkıntı var. Ayağımı debriyajdan çekerken tam kavrama noktasında araç titriyor ve çok hafif vızıltı gibi bir ses geliyor. Araç 130k oldu. Özellikle yüksek viteslerde gaza bastığım zaman eskiye göre biraz güç kaybı, yakıt tüketiminde bir miktar artış gözlemliyorum. Debriyajda sertleşme yok. Görünen o ki, baskı balata belki de volan ömrünü tamamlıyor. Değişim gerekli olduğu takdirde, baskı balata ve volan için, Sachs, Luk ve Valeo var. Hangisini tercih etmeliyim? Baskı balata değişiminde dikkat etmem gereken, şu da olsun veya şuna dikkat edin diyebileceğiniz ince noktalar var mı? Teşekkürler. Merhaba Turgay Bey, Konunuz birleştirilmiştir. Detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz. %90 baskı balata problemi. Ford ların yine %90 ında baskı balata ile volan değişimi gerekebiliyor. Volanı iyi bir usta kontrol etsin. Belki torna ile kurtarılabilir. Sıfır Sachs volan fiyatı yaklaşık 800- 900 Tl idi. Bütçeniz sıkıntı değilse marka tercihi olarak Sachs alınabilir. Saygılarımla, Yorum bağlantısı
Misafir 30 Mart 2015 Paylaş 30 Mart 2015 Sorunuza cevap degil ama benzer konu varken sormak istedim.Debreyaj balatasinin bitince hız göstergesi fazla gösterir mi? Bildiğim kadarıyla devir yükselir ancak hızınız olması gerektiği şekilde yükselmez. Merhaba Turgay Bey, Konunuz birleştirilmiştir. Detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz. %90 baskı balata problemi. Ford ların yine %90 ında baskı balata ile volan değişimi gerekebiliyor. Volanı iyi bir usta kontrol etsin. Belki torna ile kurtarılabilir. Sıfır Sachs volan fiyatı yaklaşık 800- 900 Tl idi. Bütçeniz sıkıntı değilse marka tercihi olarak Sachs alınabilir. Saygılarımla, Teşekkür ederim Kerem Bey. Sachs mantıklı gibi görünüyor. Volan konusunda tamir/torna olayına girmeyi düşünmüyorum. Sökülmüşken beraber değişir. Baskı balata değişiminde Mondeo TDCİ için bir incelik var mı onu bilemiyorum. Ustalar da maalesef hassas nokta varsa atlıyorlar. Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz 30 Mart 2015 Paylaş 30 Mart 2015 Debriyaj bilyasını da değiştir abi, 140 tl ye aldım ben orjinali. baskı-balatayı da sachs aldım arabadan da sachs çıktı. Yorum bağlantısı
Misafir 30 Mart 2015 Paylaş 30 Mart 2015 Debriyaj bilyasını da değiştir abi, 140 tl ye aldım ben orjinali. baskı-balatayı da sachs aldım arabadan da sachs çıktı. Bugün bir ustayı aradım.Luk marka volan, baskı balata, debriyaj bilyası (orjinal), bir kaç şey daha söyledi unuttum, artı işçilik 1.500 TL bir rakam çıkıyor. Sachs ve Luk. Her ikisi de kaliteli diyorlar. Kararsız kaldım. Yorum bağlantısı
Misafir 31 Mart 2015 Paylaş 31 Mart 2015 Bugün bir ustayı aradım.Luk marka volan, baskı balata, debriyaj bilyası (orjinal), bir kaç şey daha söyledi unuttum, artı işçilik 1.500 TL bir rakam çıkıyor. Sachs ve Luk. Her ikisi de kaliteli diyorlar. Kararsız kaldım. Doğru demiş abi usta. Her ikiside kaliteli. Valeo da aslında kaliteli. Ama Fransa menşeili olanı bulmak lazım. Oda Tr de çok zor. Genelde yerli üretim. Luk ise Tr ye hangisi geliyor bilemiyorum ama Almanya, İngiltere ve Macaristan üretimdir. Tercih edilebilir. Zaten arada da çok bir fiyat farkı yokmuş sanırsam Sachs ile. Yorum bağlantısı
Önder Özcan 31 Mart 2015 Paylaş 31 Mart 2015 baskı balata değişiminde volan değişiminin illa ki gerekli olduğunu sanmıyorum.debriyaj sökülür bakılır.gerekirse değişir. 1 Yorum bağlantısı
Tamer Taban 31 Mart 2015 Paylaş 31 Mart 2015 merhaba bende bir soru sorayım dedim geçen sene volan baskı balata değişmiştim, ancak şimdi aracım stop ederken çok sarsılıyor. cumartesi götüreceğim ama önce bir araştırma yapayım dedim. motor takozundanmıdır yada kulaklarımı. Yorum bağlantısı
Misafir 31 Mart 2015 Paylaş 31 Mart 2015 Yüksek kilometrelerde yapılan baskı balata değişiminde volan sağlam görünse de, bir süre sonra volan değişimi de gerekir diye aynı anda değiştiriyorlar. Yorum bağlantısı
Nurullah Mayuk 31 Mart 2015 Paylaş 31 Mart 2015 Bugün bir ustayı aradım.Luk marka volan, baskı balata, debriyaj bilyası (orjinal), bir kaç şey daha söyledi unuttum, artı işçilik 1.500 TL bir rakam çıkıyor. Sachs ve Luk. Her ikisi de kaliteli diyorlar. Kararsız kaldım. Aslında en güzeli arabanın üstünden ne çıkıyorsa onu takmak abi , biz vw transporter aracimiza 45000 de luk marka baskı balata voland almıştık almanya üretimi , arabanın üstünden de o çıkmıştı . Servisi arayıp şase numarasıyla arabanın üstünde hangi marka baskı balata bulunduğu öğrenebiliyor , ama ustamiz bizede sachs markayı önermişti , oda çok kaliteli demişti . Luk biraz daha fiyat olarak pahalı .. Yorum bağlantısı
Misafir 31 Mart 2015 Paylaş 31 Mart 2015 Transporter için çok erken olmuş değişim. Sachs ve Luk için birbirine çok yakın ürün diyorlar. Beni düşündüren bu ürünlerin sahtesinin olabileceği. Yorum bağlantısı
Recommended Posts