İçeriğe Yönlendir

Debriyaj/Baskı Balata

Şükrü Güzelsu

Recommended Posts

Serhan Gürbüzol

sorun: stop ederken gelen ses ve veya sallantı ise, volant ömrünü tamamlıyor demektir, ileri safhada dağılırsa yolda bırakır, debriyaj değişirken volandın da değişmesi en güzeli ve ekkonomiği olurdu

Bende aracı stop ederken viteste ve debriyaja basılı stop ediyorum ama titreme ile stop ediyor, acaba bunun sebebide volant olabilir mi ? Ne dersin Çağlar ustam ?

Yorum bağlantısı
Yıldırım Özsevgeç

Bende aracı stop ederken viteste ve debriyaja basılı stop ediyorum ama titreme ile stop ediyor, acaba bunun sebebide volant olabilir mi ? Ne dersin Çağlar ustam ?

Hocam servisten stop ederken debriyaja basarak stop edin demişlerdi.

Yorum bağlantısı
Tahir İlter

Abi dizellerde bir miktar sarsıntı oluyor.Bence aynı model ve motor, farklı bir araç ile kıyasla belirgin fark varsa öyle kontrol ettir.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Özkan Kara

bızım arabanında baskı balata ve volant değişimi yaptık.stop ederkene gene sallanma oluyor debraj acılınca usta volantta cok bosluk oldugunu acmıskene degıstırme taraftarı oldugundan degısım yaptık.baskı balata ve volant degısımı sonrasında aracın ıvmelemesı yuksek derecede arttı.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • 3 hafta sonra...
Uğur Demirci

Öncelikle forumu bayadır dolaştım baskı balatayla ilgili yazılanlar çok eski bundan dolayi bu konuyu acma.eregoi duygum. 2005 model fords focus 1.6 ghia aracim var. Ve aracim cekisten baya düştü. Arastirmalarim sonucunda nedenin baski balatada oldugunu anladim. Ve degistirmeye karar verdim. Sanayide ustayi arafim ve 250 tl iscilik istedi. Bosch servisini aradim 160 tl baski balata 110 tl bilye ve 175 tl iscilik istedi ve birde servisten ogrenmek istedim. Ford servisini aradim 951 tl + kdv baski balata 267 tl+ kdv bilye ve iscilik konusunu saatlik oldugunu soyledi. Sizden ricam bana konuda yardimci olmaniz. Tavsiye ve usta onerisi yaparsabiz cok sevinirim . Simdiden cok tesekkur ederim.

Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran
(düzenlendi)

Tam yerine gelmişsiniz.. :) hallolur kafanıza takmayın.

tarihinde Ayhan Onaran tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Uğur Demirci
Tam yerine gelmişsiniz.. :) hallolur kafanıza takmayın.
. Zaten bu yuzden burdayim :)
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

Bundan sonra da burada olmaya devam edeceksiniz :D Öyle hemen ateş alıp gitmek yok :)

Yorum bağlantısı
Serkan Ünsalan

baskı balatayı geçen sene 465 tl değiştirdim.işçilik dahil.180tl işçilik alıyorlar genelde.tanıdıksa eğer 150 tl ye yaptırabilirsiniz

şansızman yağıda değişirse biraz daha artar ücret

Yorum bağlantısı
Halil Hıdırlar

Merhaba, ford ka araçlarının orj baskı balatasının çapı hakkında bilgi sahibi olan varmı.

Mapa: 19-20cm Luk: 18cm Sachs: 20cm 3 markanın ford ka baskı balata satışı yapılıyor hangi çaplı balatayı almamız gerekir.

Yorum bağlantısı
Serkan Toker

278 05 69, Ömer...Şaşmaz da kendisi..450 - 500 liraya bitmesi lazım..

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Guest Hasan Ekici
(düzenlendi)

Dizel değilse;

Baskı 150(orjinal luk) Bilye 100 işçilikte en baba 150 olur. 400 den fazla vereceğiniz her rakam fazlasıdır.

tarihinde Hasan Ekici tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mert Ilgaz

daha 2 gün önce dğiştirdim...sachs marka taktırdım toplamda şanzıman yağı ile birlikte 450 tl ye hallettim...300 parça 150 işçilik...usta tanıdık oldugu için 150 ye yaptırdım....debriyaj pamuk gibi oldu ve 1 cm de kavramaya başladı :)

Yorum bağlantısı
Barış Kalkan

evet bende merak ediyorum orjinali nedir?

bir arkadaş street kanın baskı balatayı taktım araba çok daha iyi gidiyor diye yorum yazmıştı 18 ise 20lik takarsak dahamı iyi giderki?

:D

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

bosch servisleri iyidir genelde, ford ehil usta daha iyidir amma

Yorum bağlantısı
Uğur Demirci

Bundan sonra da burada olmaya devam edeceksiniz :D Öyle hemen ateş alıp gitmek yok :)

ben zaten bayadır takip ediyorum sitenizi çok faydalanıyorum mesela arabamın baskı balatasında sorun oldugunu siteniz sayesinde anladım. daimi üyeyim artık modaretörlük fln yapabilir :D anlarım bu işlerden =)

278 05 69, Ömer...Şaşmaz da kendisi..450 - 500 liraya bitmesi lazım..

çok teşekkür ederim hocam ilgileneceğim. ;)

Yorum bağlantısı
Misafir

Serkan abi usta numarası vermiş benim de vermem ayıp olur ama merak etmeyin önerdiğimiz yerler iyi yerlerdir. Uygun fiyata hallolur. ;)

Yorum bağlantısı
Uğur Demirci

daha 2 gün önce dğiştirdim...sachs marka taktırdım toplamda şanzıman yağı ile birlikte 450 tl ye hallettim...300 parça 150 işçilik...usta tanıdık oldugu için 150 ye yaptırdım....debriyaj pamuk gibi oldu ve 1 cm de kavramaya başladı :)

önerir misiniz ? ustanızı

Yorum bağlantısı
Serkan Toker

Serkan abi usta numarası vermiş benim de vermem ayıp olur ama merak etmeyin önerdiğimiz yerler iyi yerlerdir. Uygun fiyata hallolur. ;)

İyi ustalara her zaman ihtiyacımız var, sende paylaş bizimle bilgilerini ayıp falan olmaz...:)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Misafir

İyi ustalara her zaman ihtiyacımız var, sende paylaş bizimle bilgilerini ayıp falan olmaz... :)

:flowers:

Benim ustam da Şaşmaz'da Salihoğulları,

2783350 - Orhan Usta'ya selamımı söyleyebilirsiniz. ;)

Yorum bağlantısı
Uğur Demirci

Bir yanlış var servisin fiyatında, Benim arabanın geçen volan+baskı balata seti değişti. Volan garantiden değişti, balatanın parasını ve işçiliğini ben verdim. Üstüne orjinal sileceklerden aldım eşantiyon. Cebimden çıkan para 840TL gibi bir rakamdı. Servislerde bu ara ciddi kampanya var, ondan %20 ondan %15 diyerek hesapladı eleman. Bu arada servislerle pazarlık yapmayı ihmal etmeyin.

telefondan aldığım bilgide bunları söylediler. O yuzden hic dusunmedim. Ve forumda bi kere daha acilmis baski balata konusu baya.once orda ki arkadasimizada toplamda 1.450 tl gibi bir fiyat cikartilmis. Yani bi yanlislik yok zateb telefonda da adam gibi konusmuyorlar. Ford servislerinden hic.memnun degilim. Mesela gecenlerde aracimin teybi kod istedi servise gittim 50 tl ucret istediler. Vermedim ben orasi ayri bir konu da yapiyorlar biyle kazikliklar.
Yorum bağlantısı
Cihat Öner

Aynı konuyu ben de merak ediyorum. Benim araçta da baskı balata sanırım hiç değişmemiş. Biraz yukarıda kavrıyor ama şu ana kadar bir sıkıntı ile karşılaşmadım. Ancak geçen gün üç kişi bindik arabaya, çekişte biraz azalma hissettim açıkçası. Sonuçta 10 senedir kullanılıyor araç. Değiştirmekten de korkuyorum, zira bu arabalarda birşey değiştirsen arkasından 10 şey daha değiştirmen gerekir. Ustalara bıraksan baskı balatadan başlar en son, var mı öyle birşey bilmiyorum ama, sinyal tıpalarından çıkar.

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Aynı konuyu ben de merak ediyorum. Benim araçta da baskı balata sanırım hiç değişmemiş. Biraz yukarıda kavrıyor ama şu ana kadar bir sıkıntı ile karşılaşmadım. Ancak geçen gün üç kişi bindik arabaya, çekişte biraz azalma hissettim açıkçası. Sonuçta 10 senedir kullanılıyor araç. Değiştirmekten de korkuyorum, zira bu arabalarda birşey değiştirsen arkasından 10 şey daha değiştirmen gerekir. Ustalara bıraksan baskı balatadan başlar en son, var mı öyle birşey bilmiyorum ama, sinyal tıpalarından çıkar.

Debriyaj değiştirmek için baskı balata ve bilyayı değiştirmeniz gerekiyor. Düzgün iş yapılırsa başka bir şey gelmesi zor.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Bir yanlış var servisin fiyatında, Benim arabanın geçen volan+baskı balata seti değişti. Volan garantiden değişti, balatanın parasını ve işçiliğini ben verdim. Üstüne orjinal sileceklerden aldım eşantiyon. Cebimden çıkan para 840TL gibi bir rakamdı. Servislerde bu ara ciddi kampanya var, ondan %20 ondan %15 diyerek hesapladı eleman. Bu arada servislerle pazarlık yapmayı ihmal etmeyin.

benzinlinin baskı balatası daha pahalı olabilir, takılan parçanın markası da önemli

Yorum bağlantısı
Semih Özcan

Öncelikle forumu bayadır dolaştım baskı balatayla ilgili yazılanlar çok eski bundan dolayi bu konuyu acma.eregoi duygum. 2005 model fords focus 1.6 ghia aracim var. Ve aracim cekisten baya düştü. Arastirmalarim sonucunda nedenin baski balatada oldugunu anladim. Ve degistirmeye karar verdim. Sanayide ustayi arafim ve 250 tl iscilik istedi. Bosch servisini aradim 160 tl baski balata 110 tl bilye ve 175 tl iscilik istedi ve birde servisten ogrenmek istedim. Ford servisini aradim 951 tl + kdv baski balata 267 tl+ kdv bilye ve iscilik konusunu saatlik oldugunu soyledi. Sizden ricam bana konuda yardimci olmaniz. Tavsiye ve usta onerisi yaparsabiz cok sevinirim . Simdiden cok tesekkur ederim.

abi aşırı fiyatlar var ortada özgür fordu tavsiye edeceğim size 88 1.. bölge ivedik bildiğim kadarıyla işcilik 90 tl parça fiyatlarını bilmiyorum parca fiyatlarıda eminim ordakilerden uygundur 03123943034 ü arayarak benim önerdiğimide söylerseniz daha çok yardımcı olurlar tskler

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...