Okyay Pay 5 Ekim 2010 Paylaş 5 Ekim 2010 Sürücünün bilmesi gerekenler... kendini bilsin yeter !!! Yorum bağlantısı
Guest Ahmet Arslan 16 Ekim 2010 Paylaş 16 Ekim 2010 Teşekkürler gerçekten paylaşılması gereken bir paylaşım olmuş. Bu paylaşımı her şoför koltuğuna oturmadan önce hatırlamamız ve yerine getirilmesi gerekenleri ifa edip hareket etmemiz gerektiğini artık aklımıza küpe etmek gerek. Yorum bağlantısı
Guest Oral Yal 22 Kasım 2010 Paylaş 22 Kasım 2010 Herkesin acele etmeden, geçiştirmeden okuması gerekiyor. Çok faydalı bir paylaşım. Teşekkürler. Yorum bağlantısı
Ertuğrul Arpat 18 Nisan 2011 Paylaş 18 Nisan 2011 Hayatımda ilk defa Mondeo kullanıyorum.Araba 2000 Ghia.Bu yazı çok dikkatli ve ayrıntılı bilgiler veriyor bayağı istifade ettim.Bu Ford Mondeo acemisi yeni dostunuza daha bir şeyler öğretebilirseniz sevinirim.Yani genel manada mekanik aksamdan tutun ilk arabayı alınca neler yapılabilir.Aldığım bey bayağı servise sokmuş arabasını.Bazı değiştirme tarihleri falan not etmiş.Ben sıfırdan yeni bir bakım yaptırsam mı yoksa onon bilgilrine göre mi hareket etsem.Güvenli birisi olarak tanıdım onu.Ama yine de bir sorayım dedim.Ve ekstradan ilave edebileceğiniz bilgilere de muhtacım.Selamlar Yorum bağlantısı
Misafir 27 Ağustos 2011 Paylaş 27 Ağustos 2011 İlk mesajdaki konuları içeren bir mail geldi bugün. Mailde ilk mesajda olmayan aşağıdaki bilgiler de vardı, ekledim. Saygılarımla. İMKANINIZ VARSA, İLK YARDIM KURSU GÖRMEYENLERİN İKİ GÜNLÜK TEMEL İLK YARDIM KURSU GÖRMELERİNİN ÖNCELİKLE KENDİLERİ, AİLELERİ VE BİR KAZA ANINDA BULUNDUKLARI KAZA MAHALLİNDEKİ İNSANLARA ÇOK FAYDASI OLACAKTIR. İLK YARDIM NEDİR? Herhangi bir kaza yada yaşamı tehlikeye düşüren durumda,sağlık görevlilerinin yardımı sağlanıncaya kadar,hayatın kurtarılması ya da durumun daha kötüye gitmesini önlemek amacıyla,ilaçsız olarak yapılan uygulamalara ilkyardım denir. İLK YARDIM UYGULAMASINDA KESİNLİKLE İLAÇ KULLANILMAZ. İLK YARDIMDA AMAÇ NEDİR? 1.Yaşamı koruma ve sürdürülmesini sağlama 2.Durumun kötüleşmesini engelleme 3.İyileşmesini kolaylaştırma İLKYARDIMCININ ÖZELLİKLERİ VE SORUMLULUKLARI NEDİR? 1.Sakin ve telaşsız olmalı. 2.Hastayı sakinleştirmeli. 3.Çevreyi değerlendirip süren bir tehlike olup olmadığını belirlemeli. 4.Kendi can güvenliğini tehlikeye atmamalı. 5.Çevredeki kişileri,sağlık kuruluşları,itfaiye ve güvenliğe haber vermeleri için organize etmeli. 6.Hastanın durumunu değerlendirerek uygun ilk yardıma başlamalı. 7.Hastanın sağlık kuruluşuna bir an önce ulaşmasını sağlamalı. İLK YARDIMIN ABC' Sİ NEDİR? A.Soluk yolunun açılması. B.Solunumun düzeltilmesi. C.Dolaşımın etkinliğini sağlama. SOLUK YOLU NASIL AÇILIR? 1.Ağızda toz toprak,kırık takma diş ve yabancı cisimler varsa çıkarılır. ilk yardım1 2.Bilinci kapalı kişilerde dil arkaya düşüp havayolunu tıkayabilir.Bu durumda baş geriye itilip çene yukarı kaldırılarak soluk yolu açılır. ilk yardım2 SOLUNUM YOLU NASIL DÜZELTİLİR?(YAPAY SOLUNUM) Solunumu duran kişiye derhal yapay solunum uygulanmalıdır. 1.Hasta sert bir zemine yatırılır. 2.Ağız içi temizlenerek varsa yabancı cisimler çıkarılır. 3.Çenesi yukarı kaldırılarak baş hafifçe arkaya itilir. 4.Ağızdan ağıza solunum yapılacaksa burun kapatılır.Burundan solunum yapılacaksa ağız kapatılır. ilk yardım3 5.Derin bir soluk alınıp,solunum yaptırılacak kişinin ağzına (yada burnuna) ağız yerleştirlir. 6.Hastanın göğsünün kabarmasına yetecek şiddette soluk verilir. ilk yardım4ilk yardım5 DOLAŞIMIN ETKİNLİ Yorum bağlantısı
Refik Otebay 29 Eylül 2012 Paylaş 29 Eylül 2012 Çok işlevsel bir yazı, çok teşekkürler. Şimdilik balık temizlemek için ara veriyorum birazdan kaldığım yerden okumaya devam edecem : ) Yorum bağlantısı
Furkan Şimşek 28 Mart 2013 Paylaş 28 Mart 2013 çok güzel yazı olmuş yol verme işine pek yanaşmazdım ama o günde 50 kere yol versen maksimum 5 dk kaybedersin sözünden etkilendim artık yol vericem Yorum bağlantısı
Emin Köseler 28 Mart 2013 Paylaş 28 Mart 2013 Egitim şart okuduk ogrendik şimdi tatbik etme zamanı elinize saglik Yorum bağlantısı
Recommended Posts