Ayhan Şentürk 20 Haziran 2009 Paylaş 20 Haziran 2009 EGR iptal edildiğinde yanma odasının sıcaklığı artıyor. Yorum bağlantısı
Barkın Kayaoğlu 3 Mayıs 2010 Paylaş 3 Mayıs 2010 Yeni konu açmaktansa konuyu hortlatayım bari. Aracım bütün viteslerde ve düşük devirde iken silkeleme yapıyor. Geçenlerde de EGR nedeniyle arıza lambası yaktı. Bosch servis cihazla kontrol etti, EGR arıza kaydı okudu. Şu an arıza lambası yanmıyor fakat tekrar yakarsa sizce temizletip devam mı edeyim yoksa iptalini mi düşüneyim? Yorum bağlantısı
Yavuz Gürbüz 3 Mayıs 2010 Paylaş 3 Mayıs 2010 Yeni konu açmaktansa konuyu hortlatayım bari.Aracım bütün viteslerde ve düşük devirde iken silkeleme yapıyor. Geçenlerde de EGR nedeniyle arıza lambası yaktı. Bosch servis cihazla kontrol etti, EGR arıza kaydı okudu. Şu an arıza lambası yanmıyor fakat tekrar yakarsa sizce temizletip devam mı edeyim yoksa iptalini mi düşüneyim? Merhaba benzinli de EGR iptali yüksek hız vuruntusuna neden olur, ve genelde önerilmez. Hatta yabancı tuning forumlarının birinde Subaru WRX ve Mitsubishi Evo sahiplerinin chip yaptırırken EGR valfi açılış devrinini bir miktar düşürdüğünü okumuştum. Bence temizletip kullanın. Yorum bağlantısı
Ahmet Özay 4 Mayıs 2010 Yazar Paylaş 4 Mayıs 2010 Arkadaşlar tamamen size kalmış bir durum. Ben kör conta ile iptal ettirdim ve 1 yıldan fazla kullanıyorum ve herhangi bir arızasını göremedim. İster temizletin sorun çözülebiliyorsa öle kullanın isterseniz hiç uğraşmayın kör conta ile iptal ettirin.Tamamen size kalmış bir durum.... Yorum bağlantısı
Guest Mustafa Bozkurt 19 Ocak 2011 Paylaş 19 Ocak 2011 peki egr bir islev görmüyorsa neden fabrika bu arabalara takiyot egr yi.cünkü benim arabam 4 kere ayni arziyai yapti yani egr bazen gaz yemiyor o yüzden iptal ettirmeyi düsünüyorum ettirenlerde memnun ama neden bu fabrika bunu yapmis Yorum bağlantısı
Oğuz Doğru 30 Aralık 2015 Paylaş 30 Aralık 2015 peki egr bir islev görmüyorsa neden fabrika bu arabalara takiyot egr yi.cünkü benim arabam 4 kere ayni arziyai yapti yani egr bazen gaz yemiyor o yüzden iptal ettirmeyi düsünüyorum ettirenlerde memnun ama neden bu fabrika bunu yapmis fabrika zararlı nox gazlarını yakması için yapmış. Eski araçlarımda iptal etmiştim berlingo da kör tıpa ile partnerde yazılım ile yapıştım. yeni connect im Euro 6 olduğu için ona vakit bulup müdahale etmedim. Yaptıracaksanız düşük km de yapmanızda fayda var. yada yaptırırken egr yi temizleyip yaptırın ki faydasını görün Yorum bağlantısı
Mustafa kuş 13 Haziran 2016 Paylaş 13 Haziran 2016 98 mondeonun egr valfi nerde biri allah rizasi icin resimlerini atabilirmi nasil iptal edilir. 1 Yorum bağlantısı
Batuhan Vural 14 Haziran 2016 Paylaş 14 Haziran 2016 98 mondeonun egr valfi nerde biri allah rizasi icin resimlerini atabilirmi nasil iptal edilir.98model araçda olduğunu sanmıyorum eski2003 connectimde yoktu Yorum bağlantısı
güven korkmaz 20 Haziran 2016 Paylaş 20 Haziran 2016 http://tr.aliexpress.com/item/EGR-valve-blanking-plate-for-Ford-1-8-TDCi-Transit-Connect-Focus-Cmax-Mondeo-Galaxy/32560698020.html merhabalar ben de bu ürünü alarak egr yi iptal etmeyi düşünüyorum. Yorum bağlantısı
Batuhan Vural 21 Haziran 2016 Paylaş 21 Haziran 2016 http://tr.aliexpress.com/item/EGR-valve-blanking-plate-for-Ford-1-8-TDCi-Transit-Connect-Focus-Cmax-Mondeo-Galaxy/32560698020.html merhabalar ben de bu ürünü alarak egr yi iptal etmeyi düşünüyorum. Sanayyide 10tl karşılığında 5dk da yaptırabilirsiniz Yorum bağlantısı
Öner Kurukuz 10 Temmuz 2016 Paylaş 10 Temmuz 2016 50 tl - 100 tl karşılığında temizledin. En az 2 yıla bir temizledin. Sonra yok araba enjektör leri arızalı. Araba kişniyo. Yok fazla yakıyor. Böyle yapanlara acıyorum. Paran çok aklın yok yada tam tersi. Ford mühendisliği boş yere takıyor onu. Bir şeye faydası farki. Eksoz gazları, nox v.s gazlar çevre ye insanlara zararlıdır. Neyse yapan yağdırır. O ford ve reno muhendislerinin olduğu servis bir dönem araçlarındaki EGR yi iptal edip satış yaptı. 4-5 ayda bir bozulan EGR yi garanti kapsamı süresince ücretsiz değişmenin servise getirdiği külfeti kaldıramadıkları için sıfır km araçlarında iptal edip öyle sattılar. Euro5 normları salınan gazın miktarını belirledikleri zaman mühendislere bu rakamı tutturmak kaldı. Tabi düşük salınımlı gaz atmak için yanma sıcaklığını düşürmek gerek. mühendisler de araç performansından ödün vererek gaz salınım oranını tutturdular. Yani mühendislerin "bir şey biliyorlar ki taktılar" dediğiniz şey euro5 normunu tutturmak için araç performansını düşürmesinden başka birşey değil. Ayrıca motorda yanmış ve egzoza giden yanık gazın tekrar motor içine geri girmesi sence araca ne kadar fayda sağlar ki? Yorum bağlantısı
Ersel Karakaya 12 Temmuz 2016 Paylaş 12 Temmuz 2016 Merhaba. Gruba yeni dahil oldum. 2011 connect aldım yeni egr arızası veriyor ve ariza lambası yalıyor egr yi kor conta ile iptal etsem ariza lambası soner mi. Yorum bağlantısı
Ersin Ulupınar 12 Temmuz 2016 Paylaş 12 Temmuz 2016 Merhaba. Gruba yeni dahil oldum. 2011 connect aldım yeni egr arızası veriyor ve ariza lambası yalıyor egr yi kor conta ile iptal etsem ariza lambası soner mi. Sadece körlemek yeterli olmaz yazılımsal olarak da kapatılması gerek. sadece körlediğiniz zaman arıza lambası sönmez. Yorum bağlantısı
Naim Demirbaş 12 Temmuz 2016 Paylaş 12 Temmuz 2016 Bende 2011 110 connect var kör conta yapıldı sadece arıza ışık yanmadı nedenidir bilmiyorum Yorum bağlantısı
Adnan Bedestencioğlu 20 Temmuz 2016 Paylaş 20 Temmuz 2016 egr yi bende iptal ettirmek istiyorum, kayseride yardimci olabilecek usta varmi Yorum bağlantısı
Furkan Tanrıveren 20 Temmuz 2016 Paylaş 20 Temmuz 2016 abiler siz egryi iptal edip çevreyi fazla kirletiyorsunuz. Yaşadığımız ortamı güzelleştirmek yerine neden kirletiyoruz. Yorum bağlantısı
Recommended Posts