Ali Emre Öksüz 6 Ekim 2009 Paylaş 6 Ekim 2009 Oy Oy Oy! Konu nerelere gitmiş. Turanza Er300ü orjinal 15 inç focus ghia jantı ve lastik ebatında (195/60/15) 1,5 senedir kullanıyorum gayet memnunum alırken şüphelerim vardı acaba almasak mı diye ama lastikci tanıdıktı zorla verdi gibi birşey oldu ki iyiki almışız. Yol tutuşu harika gerçekten kullanan bilir... Ses diyince bizim arka lastiklerin üstü komple keçe. Yapan mühendis Turanzanın sesini düşünerek yapmıştır yorumlara göre. iyikide yapmış ben ses duyamıyorum arkadan (Egsozdan) Bir tek ön cam açıkken düşük hızda ilerlerken yalpalama sesi (Sanki bişey lastiğe yapışmış lastiğin her turunda ötüyor) duyuyorum, bununda turanzanın suçu olduğunu düşünmüyor ama nedeninide bilmiyor, camı kapatıyorum Özetle herkese benden tavsiye, alın derim. Yorum bağlantısı
Hakan Yıldız 9 Kasım 2009 Paylaş 9 Kasım 2009 merhaba arkadaslar,focus II imde turanza er 300 205 16 55 kullanıyorum tutus cok iyi fakat sag arka lastigimin dıs yüzeyi biraz kesildigi için cirkin görünmesin diye,dıs yüzeyi iç kısıma taktım bi sakıncası olurmu acaba biliyorsunuz er 300 ler iç ve dıs yüzey farklıdır.saygılar Yorum bağlantısı
Barkın Kayaoğlu 9 Kasım 2009 Paylaş 9 Kasım 2009 merhaba arkadaslar,focus II imde turanza er 300 205 16 55 kullanıyorum tutus cok iyi fakat sag arka lastigimin dıs yüzeyi biraz kesildigi için cirkin görünmesin diye,dıs yüzeyi iç kısıma taktım bi sakıncası olurmu acaba biliyorsunuz er 300 ler iç ve dıs yüzey farklıdır.saygılar Sağ-sol olarak değiştirdiyseniz sorun olmaz. Fakat aynı lastiğin yönünü çevirip takarsanız olmaz. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 9 Kasım 2009 Paylaş 9 Kasım 2009 Yüzeyde aşınma kesik varsa, kozmetikten çok güvenliğinizi düşünün, yıpranmaları içe alarak görmemek, yolda yarılmayacağı anlamını taşımaz. Yorum bağlantısı
İ.Göksel Yaman 9 Kasım 2009 Paylaş 9 Kasım 2009 Şöyle bişey yapalım burdada.Bu forumda şu sesli-sessiz lastik konusunu artık bi netleştirelim. Bu mesajda bahanesi olsun ve önce lastik sesini ve sonrada konforu yerlerine koyaduktan sonra,doğru tanımlamayı yapalım isterseniz Önce lastik sesini tanımlıyalım. Lastik sesi,lastiğin zemin ve hava ile temasından çıkan ses olarak tanımlanır. Lastik sesini bilimsel ölçme metodu ise;, Araç belli bir hıza ulaştıktan sonra,motor stop edilir, edilirki,sadece yukarda tanımı yapılan ses ölçülsün. Dediğim gibi aracın motoru stop ettikten sonra belli bir mesafeye konan hassas ölçüm cihazlarıyla,lastiğin o hızlarda gerek zemin gerekse hava ile temasından doğan ses ölçülür. Burası tamam umarım. Marka ve modelleri boşverin. Şimdi verilere bakalım; Araç Golf,lastik ebadı 195/65 R 15 15 adet farklı marka lastik. Farklı iki hız,60 km/s ve 80 km/s Sesi ölçme birimi, db(A) 1-66,2 db(A) ....69,8 db(A) 2-66,3....70,8 3-66,7....70,6 4-66,6....70,8 5-67,0....71,0 6-67,5....71,1 7-67,9....71,4 8-67,9....71,8 9-68,5....71,8 10-68,3....72,4 11-68,7....72,2 12-68,8....72,6 13-69,5....73,9 14-69,8....74,0 15-69,9....74,0 Şimdi aradaki farkları görüyoruz,marka ve modellerin yerini bilseniz şaşırırsınız,bunuda boşverin En sesli lastik ile en sessiz arasındaki fark yaklaşık 3,5db(A) lık bir fark. Şimdi buraya dikkat; Yukarda tanımı yapılmış olan ses farklılıkları bu iken. Aracın içinden ARADAKİ FARKI normal bir insanın ARACIN İÇİNDEN ALGILAMASI neredeyse imkansızdır. Bakın aracın içine az yada çok ses alır tartışması değil bu.Bu aracın yalıtımı ile ilgilidir. Bizim bahsettiğimiz,bilimsel ölçme metodları uygulanmış ve yukarda tanımı yapılmış salt lastik sesinin markalar arasındaki farkın,aracın içinden algılanması meselesi. Gelelim konfor disiplinine; Konfor,genel kabul görmüş,belli referansları olan. Fakat rakkamsal karşılığı olmıyan bir disiplindir. Burada esas olan kullanıcının memnuniyet yada memnuniyetsizlik eşiği ile ilgilidir. Tekrar ediyorum,bu kullanıcın kişisel eşiği ile ilgilidir.Yani kısmen subjektif bir bakış açısı içerir. işte bu tanımı yapılmış iki disiplini karıştırmamak lazım.Bunlar iki farklı disiplin olup,ölçme metodları farklı olduğu gibi; Birisinin sonucu tamamen rakkamsal verilere, diğeri ise belli aralıklarda kalan kısmen subjektif bir bakış açısına dayanır. Bu yukardaki disiplinler,özellikle rakkamsal verileri olan ses disiplini,araca,ebada,zemine göre farklılıklar gösterebilir.Bu sadece birisi. Doğru tanımlama bu. Şimdi durum bu iken; Yani,3. ile atıyorum 5. arasındaki fark bu iken,yok bu lastik daha sessiz, şu lastik daha sesli yorumları,kimse kusra bakmasın ama komik oluyor :lol2: Artık umarım,şu sessiz lastik arıyorum muhabbetini daha sağlıklı yaparız işte bu yaa çok tekniki bi çalışmaşma yapmışını elinize sağlık teşekkür ederim:) Yorum bağlantısı
Hüseyin Onurlu 11 Kasım 2009 Paylaş 11 Kasım 2009 Arkadaşlar fiesta için bu lastikten almayı düşünüyorum 108 lira 5 taksitle fiyat nasıl bir de fiesta için yine aynı markanın b 250 serisi var 90 lira hangisini almalıyım Yorum bağlantısı
Hakan Yıldız 12 Kasım 2009 Paylaş 12 Kasım 2009 (düzenlendi) herkese merhaba,aracım focusII otomatik benzinli lastiklerim turanza er300 205 55 R16 dün komsumun kartalı bayırda arızalanmıstı ve yagmurda yagıyordu cekilmesi gerekiyordu bende arka tamponumdaki ceki yuvasına aparatı takıp cekme halatımla kartalı 30 metrelik rampadan kurtarmak istedim,derken halatı bagladım ve yavasca kalkıs yaparak yolun rampa ve ıslak olmasına ragmen hiç patinaj cekmeden ve zorlanmadan kartalı rahatca cıkardım bayırda az degildi bu lastikler bence gercekten yolu cok iyi tutuyor hoscakalın 12 Kasım 2009 tarihinde Hakan Y?ld?z tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Yusuf Bahri Aslan 15 Kasım 2009 Paylaş 15 Kasım 2009 Benim aracımda 195/60/R15 88 V michelin primacy hp var. Değiştirme vakti geldi. turanza ER300 herkesçe önerilmekte birde Continental ContiPremiumContact 2 195/60/15 82 V lastiği var onun hakkında neler düşünüyorsunuz? Yorum bağlantısı
Hakan Yıldız 15 Kasım 2009 Paylaş 15 Kasım 2009 Benim aracımda 195/60/R15 88 V michelin primacy hp var. Değiştirme vakti geldi. turanza ER300 herkesçe önerilmekte birde Continental ContiPremiumContact 2 195/60/15 82 V lastiği var onun hakkında neler düşünüyorsunuz? bende er 300 lerim zamanını doldurunca continental veya michelin kullanmayı düşünüyorum çünkü er 300 bunlara göre daha sert bir lastik haliyle konforu azaltıyor(yol sesi).ama gercekten tutucu bir lastik ve uzun ömürlü Yorum bağlantısı
Guest Mert Yeldan 16 Kasım 2009 Paylaş 16 Kasım 2009 Benim araçta 195/50/15 Bridstone Er30 var.Lastiği değiştireceğim zaman 55 yada 60 yanak bir lastik taksam sorun yaratırmı? Aracım Fiesta Collection Yorum bağlantısı
Hasan Kerik 17 Kasım 2009 Paylaş 17 Kasım 2009 Continental Premium Contact 2 . İlaç lastik budur. Ancak pahalı. Geçen sene denesini 205 Tl den almıştım , oda 235 liraydıda tanıdık falan bulup oyle bi bayiden aldım. Spotçu bile 215 altına düşmedi. Michelin leri 195e veriyodu spotçu bunu vermedi. 205*4 = 820 tl 4 mevsim süper yol tutuş 85000 km 3 yıl ömür. Bence değer. Yorum bağlantısı
Kemal Altın 22 Kasım 2009 Paylaş 22 Kasım 2009 Pirelli çok lastikten daha iyi bir lastiktir. Hele de hankook, kumho ya da diğer çan çin çon'lar ile karşılaştırılamaz. p6000, michelin energy ayarında bir lastiktir. abi yapma gözünü seveyim yaa,bir pirelliyi elinle yokla bide michelini arasındaki farkı hiç lastikden almayan insan bile fark eder.pirelli kütük gibi bir lastik,aşırı sert,michelinle asla kıyaslanmaz bence. ben arabama goodyear aldım (Goodyear EfficientGrip) aşırı dercede memnunum,10 üzerinde 10puan alıcak bir lastik. pirelli ve lassa benze artık öldü.adamlar paraya kıyıp yeni teknolojik şeyler üretmiyor artık. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 17 Aralık 2009 Paylaş 17 Aralık 2009 Abs devreye girdiyse, lastiğiniz kaymış demektir.. Çok fazla güvenmeyin.. Kazaların en büyük sebeplerinden birisi aşırı güven duygusudur... Yorum bağlantısı
Furkan Esgin 17 Aralık 2009 Paylaş 17 Aralık 2009 ABS devreye girdiğinde teker kayıyor mu Mehmet abi ? Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 17 Aralık 2009 Paylaş 17 Aralık 2009 Abs çalışmaya başladı ise araç kayıyor demektir.. Kaymasa devreye girmez... Yorum bağlantısı
Furkan Esgin 17 Aralık 2009 Paylaş 17 Aralık 2009 Ve sonunda kar yağdı Ankaraya kar yağdı mı ya.Burayada gelmesi yakındır herhalde Yorum bağlantısı
Bora Akbaş 18 Aralık 2009 Paylaş 18 Aralık 2009 Ankaraya kar yağdı mı ya.Burayada gelmesi yakındır herhalde Ankarada en yüksek semt OR-AN sitesi ve ne kar var ne yağmur,yollar kupkuru. Arkadaş galiba Ankarada değil yad karda lastikleri denemek için Elmadağ dağına çıkmış Yorum bağlantısı
Misafir 18 Aralık 2009 Paylaş 18 Aralık 2009 normal lastiğime göre fabrikasyon üzerinde gelen lastikle kıyasladığımda(bridgestone turanza er300) inanılmaz derecede azalan yol sesi ve çukurlardan hafif tümseklerden geçerken nerdeyse düz yolda gidiyormuşum gibi hassaslık çok hoşuma gitti Farklı marka kış lastiği aldım ama turanzadan sonra ben de sizle aynı görüşteyim. Çoğu kişi kış lastiğinin gürültüsünden şikayet ederken, ben de sizin gibi kışlığa geçince ses ve konfor yönünden rahatladım. Saygılarımla. Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 19 Aralık 2009 Paylaş 19 Aralık 2009 Evet ya kış lasitklerini seviyorum.Ses seda kalmıyor Yorum bağlantısı
Aziz Türkmen 19 Aralık 2009 Paylaş 19 Aralık 2009 Abs devreye girdiyse, lastiğiniz kaymış demektir.. Çok fazla güvenmeyin.. Kazaların en büyük sebeplerinden birisi aşırı güven duygusudur... çok doğru söylemişsin Mehmet abi... Düz fren anında yine abs bir nebze olsun kaymayı engelliyor ama direksiyon manevrası da gerekirse mesela bir dağdan aşağı iniyorsanız virajlı virajlı, o zaman çok daha dikkat etmek gerekiyor... Ses konusuna ben de katılıyorum, Contiler cidden çok sessiz ve sanki süspansiyonlar yumuşadı arabanın Gerçi Michelinlerim de sessizdi... Dün gece yağmurda denedim ben de, ABS devreye sadece son anda girdi, durmak üzere iken... kalkışta yüklendim pati çeksin bakayım toplayabilecek mi diye ama pati çekmedi... Yorum bağlantısı
Yılmaz Kaçar 19 Aralık 2009 Paylaş 19 Aralık 2009 benim lastiklerde bridston turanza er-300 sesten kafayı yiyecem, eskiselerde değiştirip rahatlasam. yazılanlara baktığımda sesin lastiklerden geldiğine iyice inandım artık.... bizim buralara pek kar yağmadığından kar lastiği seceneğim yok tabi Yorum bağlantısı
Olgu Temurtürkan 19 Aralık 2009 Paylaş 19 Aralık 2009 tüketimde nasıl bir artış gösterdi? michelin pilot primacy ler yerine bridgestone blizzak lm 25 takınca ben 0.5 lt kadar artış gördüm... Yorum bağlantısı
Cemal Koçyiğit 20 Aralık 2009 Paylaş 20 Aralık 2009 önceki arabama toyota corollaya takmıştım.çok güzel lastik ama yol sesi çok malesef. Yorum bağlantısı
Tuna Aksu 22 Aralık 2009 Paylaş 22 Aralık 2009 kışlıkları 4 mevsim kullanırsak ne olur? Yorum bağlantısı
Recommended Posts