Mustafa Tüfekçi 30 Mayıs 2010 Yazar Paylaş 30 Mayıs 2010 ateşlemeden içkillenmeye bşaladım yine. bobin 20 bine geliyor. ilk çalışmalarda bir titreşimi yine gözlemliyorum. ve 2-3 defa tekleyerek çalıştı gaz verince düzeldi. bujiler 20bin oldu bobin mi buji mi pek anlamadım bakalım bakıma girince anlıyacaz. Emminni izinden kablolarıda sıfırlayayım diyorum. Baksana alıcı yok arabaya Yorum bağlantısı
Erhan Doruk 31 Mayıs 2010 Paylaş 31 Mayıs 2010 Aracımı aldığımda buji kablosu değiştirirken orjianl ile yansanayi arasında kalmıştım. sonuçta yan sanayisini taktım. autoline mi autolite diye bi markaydı. tekleme sorunu düzelmemişti. forumdaki arkadaşların tavsiyesiyle sentesine baktırdım. ayar yapıldı sorunsuz çalışıyor. orjinal kablo elbetteki daha iyidir ancak o kadar para vermeden önce başka sorunu olup olmadığını kontrol ettirin. yan sanayi de işinizi görür. autolite marka kablo , yerinde çıkartırken içten koptu. çok dandik yapmışlar. orjinal almak için özgürford a gittim. orjinalinin çok pahalı olduğunu, çalışmasına- sağlamlığına garanti verebileceği başka bir kablo verebileceğini söyledi 70 liraya. sorun çıkarsa getir orjinal verelim dedi. taktık. eski kabloya göre çalışmada gözle görülür bi iyileşme oldu. bu kablolar zaten daha kalın diğerlerine göre. kablonun üstüne baktım ancak marka yazmıyor. orjinal almak için gözleri kararanlara tavsiye ederim Yorum bağlantısı
Hüseyin Kırız 14 Temmuz 2010 Paylaş 14 Temmuz 2010 150binde ateşleme bobini arızalandı umarım bir daha kısa sürede arızalanmaz .. herkese arızasız kazasız günler dilerim... Yorum bağlantısı
Yusuf Esin 1 Ağustos 2010 Paylaş 1 Ağustos 2010 Benim aracımda da Bobin değişikliği yapılmış. 2004 1.6 Focus Benzinli Araç 30 bin km de iken Fomoco marka ateşleme bobini takılmış. Ben aracı 49.000 km de aldım. Şuan 71.000 de. Bakımını aksatmam ancak şöyle bir şey beni kuşkulandırdı. İzindeyken Babamın aracını kullandım. kendi aracımın 2000 model olanı. (hatta rengi bile aynı ) daha performanslı geldi açıkçası. Ardından kardeşimin aracını kullandım oda 99 model 1.6 focus artısı LPG li oluşu. Hem LPG de hem Benzinde kullandım. biraderinki daha da iyi. Test ettiğim iki araçta hızlanma konusunda benim aracımdan iyi durumdalar. Bu iki araçta 100.000 km nin üzerinde. Kendi aracımda kopresyon testi yapıldı sorun yok. Bujiler hava filtresi yağı yeni sorun yok. Bu performans farkını ben bobine bağlıyorum. Başka farklı yada eksik olan birşey bulamadım. Diğer iki aracında bobini Motorcraft marka. İş gereği 97 oktan benzin kullanmak durumundayım. Diğer araçlar LPG ve 95 oktan kullanıyor. Şimdi, sırf içimdeki kurtu dökmek adına bu bobini değiştirmelimiyim. Yoksa benzin farkından dolayıdır, yada bana öyle gelmiştir deyip değiştirmemeli miyim. Yada sorun gerçekten başka bir yerde olabilir mi? Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 1 Ağustos 2010 Yazar Paylaş 1 Ağustos 2010 Sizin aracın motoru ile diğerlerinkinde ufak farklar var.diğer iki araç zetec-s sizinki zetec-se çok bariz fark olmsada zetec-s lerin gaz tepkisi daha iyi derlerdi. Bobinde tekleme yoksa sorun yoktur. Bujilerinizin tırnak aralığını kontrol ettirin bence. Yorum bağlantısı
Ayhan Şentürk 1 Ağustos 2010 Paylaş 1 Ağustos 2010 Ateşleme, performansta motorun en önemli can damarı. Tüm performans ateşlemeye bağlı. Ateşleme sisteminde sorun varsa motor düşük devirde tekleyebilir, düşük devirde iyi güç verip yüksek devire çıkamayabilir yada düşük devirde kötü olup yüksek devirde iyi güç verebilir. Gazlı arabalarda gazın benzine göre yanıcılığı farklı olduğundan benzine göre olan avans gaza uymayabilir ve rolantide tekleme yapabilir. Yorum bağlantısı
Ayhan Şentürk 1 Ağustos 2010 Paylaş 1 Ağustos 2010 Yaklaşık 2 hafta komşumuzun fena karıştırılmış motoruyla uğraştım. Motor 251 mz tek silindirli 2 zamanlı karbüratörlü. Motorun performansı son zamanlarda çok düşmüş ve tamircinin biri egsoz tıkanmış diye egsozu temişlemiş. Yine değişmeyince başka bir tamirci rektefiye etmiş ama sonuç yine aynı. Bunların en başındada ateşleme sistemi karıştırılmış. Sözde bilgisayara bağlanıp yapılmış. Motor çalışıyor, düz yolda gidiyor ama rampada çekmiyor, benzini çiğ atıyor. Bujiyi sökük manivela kolundan basıp parmağımı bujinin yerine koyup baktım ve kompresör iyiydi. Yan kapaktan ateşleme sistemini açtım. Bujiye kablosunu takıp motora değdirip manivela kolundan bastırdım. Bujinin yerinede ince bir mil sokup pistonun konumuna göre nerede ateşleme yaptığına baktım. Buji isteksiz çakıyordu ve pistonun konumuna göre çok yanlış yerde çakıyordu. Bujiyi ateşte biraz yaktıktan sonra piston konumuna göre avansı ve ateşlemeyi ayarladım. Motor çok iyi çalışmaya başladı. Torku yerine geldi. Birde karbüratörü kontrol ederken stop etmeye yakın motor patlattığında karbüratörden egsoz gazı attığını farkettim. Kaçak var ve hava çekiyormuş. Onuda halledince normale döndü. İşin ilginç yanı ateşleme sistemindeki arızadan dolayı ölü gibi çalışan motora rektefiye yapan usta... Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 1 Ağustos 2010 Paylaş 1 Ağustos 2010 Kompresyon iyi derken, çıkan rakamları size söylediler mi? Kim ölçtü? Neye göre iyiymiş? Yorum bağlantısı
Salim İmamoğlu 1 Ağustos 2010 Paylaş 1 Ağustos 2010 Kompresyon iyi derken, çıkan rakamları size söylediler mi? Kim ölçtü? Neye göre iyiymiş? Eski tip sente ayarı gibi bişey yapmış.Buji sökülmüş yerine bez-selpak gibi birşey tıkanmış ve motor çevrilmiş selpağı patlattığı nokta Ü.Ö.N.Patlama şiddetine göre yapmış yani. Yorum bağlantısı
Ayhan Şentürk 1 Ağustos 2010 Paylaş 1 Ağustos 2010 Eski tip sente ayarı gibi bişey yapmış.Buji sökülmüş yerine bez-selpak gibi birşey tıkanmış ve motor çevrilmiş selpağı patlattığı nokta Ü.Ö.N.Patlama şiddetine göre yapmış yani. Selpakla kompresyon ölçümü bana sağlıksız geldi. Yorum bağlantısı
Salim İmamoğlu 1 Ağustos 2010 Paylaş 1 Ağustos 2010 Yok ölçümü öyle yapmıyolar zaten eski motorlarda sente ayarını böyle yapıyorlardı. Yorum bağlantısı
Recommended Posts