Mustafa Tüfekçi 30 Mayıs 2009 Paylaş 30 Mayıs 2009 buji kablosu ve ateşeleme bobini performansını nasıl ölçebilirler. araçta lpg de çekiş düşüklüğü var gibi ve sabahları soğukken motorta sanki tekleme var gibi ısınınca geçiyor. performansı beniznde güzel ama lpg de fark var. ateşleme sorunu gibi geliyor bana ama kablo ve bobinin durumunu sağlıklı şekilde nasıl anlarız. masrafı ona göre yapacaz ama parçayı alıpta sorun giderilmezse pek ekonomik olmaz Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 30 Mayıs 2009 Paylaş 30 Mayıs 2009 Evet güzel bir soru olmuş Kısaca nasıl test ettiririz..Veya biz anlarmıyız varmıdır bir püf noktası. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 30 Mayıs 2009 Paylaş 30 Mayıs 2009 Buji-kablo-bobin test cihazı olduğunu hiç duymadım? Deneme yolu dışında çare yok gibi. Yorum bağlantısı
Cihan Yetişken2 30 Mayıs 2009 Paylaş 30 Mayıs 2009 Geçenlerde Tur oto da test ettik.. Cihazın ateşleme testi var.. Yorum bağlantısı
Cihan Tiftik 30 Mayıs 2009 Paylaş 30 Mayıs 2009 Getirin ben test ediyim yahu. :lol2: Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 30 Mayıs 2009 Paylaş 30 Mayıs 2009 çalışırken dışarı kıvılcım atıyor sesi duyuyor, karanlıkta kıvılcım görüyor musunuz kablo kenarlarından? Gece bakın. problem olduğunu sanmıyorum. Bujileriniz belki değişme isteyebilir başka bir türle felan. Yorum bağlantısı
Yavuz Serhat Karanaz 30 Mayıs 2009 Paylaş 30 Mayıs 2009 valla mustafa kardeş tabi herkesin durumu bu bilinmez ama benim mondeoya buji ve kablo takımı alıcam fiyatlar çok sert inan focus 1 için o paraya hemde orjinal takımlar alırsın gerçekten çok uygun focus 1in parça fiyatları hemde orjinali.bende değiştircem hadi bujileri orjinal alıyım diyorumda kablolalara bi çare bulamadım henüz. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 30 Mayıs 2009 Paylaş 30 Mayıs 2009 Geçenlerde Tur oto da test ettik.. Cihazın ateşleme testi var.. Detay isteriz. Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 30 Mayıs 2009 Yazar Paylaş 30 Mayıs 2009 (düzenlendi) lpg de yakıt artı ateşleme sorunu diye sanıyoruz ama test ettirebilirsek ne ala. orjinal parçalarla değişim 600 ü buluyor komple elden geçirmek gerkirde sağlam parçalrın parsaını vermek istemiyoruz CUB beyin sitesinde 450 -500 gibi bir fiyat var otocem diye bir site var orası orjinal diyor motocraft 250 gibi bir fiyat verdi ama bilmiyorum parça araştırasındayız ucuza orjinal olursa hepsini değişiriz sorun yokta 600 lirayla 300 arasında fark fazla bir de sanyide araştırma yapacam sonra kesemizi zorlamdan motorun verimli şekilde çalışmasını sağşıyacaz şehir içi 12-13 litre yakıyor evvelden 10 litre civarındaydı 30 Mayıs 2009 tarihinde Mustafa T tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 30 Mayıs 2009 Paylaş 30 Mayıs 2009 Ateşleme sorunu, yüksek tüketimden önce, tekleyerek gidememe*tüketememe olarak geri döner , bana tüketim artmasının ateşlemeye bağlanması garip geldi Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 30 Mayıs 2009 Yazar Paylaş 30 Mayıs 2009 lpgde ona bağlıyorlar genelde test etme isteğide o yüzden abi Yorum bağlantısı
Cihan Yetişken2 30 Mayıs 2009 Paylaş 30 Mayıs 2009 Detay isteriz. IDS cihazının bir test aşaması olarak ateşleme testi de var. Motor çalışırken her silindirdeki ateşleme olayını sinus dalgası şeklinde grafiksel olarak gösteriyor. Eğer sinus dalgalarında kırılma varsa ki benim araçta vardı, ateşleme sisteminde(buji,buji kablosu,bobin) bir sorun var demek. Sağlıklı sistemlerde dalga hiç kırılma olmadan hareket ediyor.. Benim araçtaki sorunu bujileri değiştirerek giderdik.. Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 26 Haziran 2009 Yazar Paylaş 26 Haziran 2009 korkulu rüyamız sonunda oldu. araba düşük deivrde tekliyor ve egsoszdan pat pat pat sesleri geliyor. gazı verince nisbeten ses azalıyor. ustaya gecerken gösterdim çünkü dükkanı kapatıyorlardı , bir baktı buji yada bobon dedi. kabloda sorun yoktur dedi çünkü alt devirde yapıyor üst devirde yapmıyor dedi. yarın baktıracaz inş böyle böyle araba 0 gibi oluyor bu ay iyi para yedi saolsun. bu bobin değişiminde neye dikkat etmek lazım yeni servisimde 250 lira demiş orjinalini daha uyguna bulma ihtimalimiz var mı yan sanayiye bulaşmka istemiyorum inşallah yan sanayiye düşmeyiz birde neden arıza lambası yanmadı ben ona da uyuz oldum yanması gerekmez mi normalde Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 26 Haziran 2009 Yazar Paylaş 26 Haziran 2009 orjinali mi 90 bobin http://www.yeniservisim.com/FOCUS-1998-200...BINI,PR-23.html Yorum bağlantısı
Aydın Bengü 26 Haziran 2009 Paylaş 26 Haziran 2009 buda var, bir bakın; http://www.reklam yasak.com.tr/urun_detay.asp?pid=10787 Link olmadı ,reklama girdi heralde, pardon. Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 26 Haziran 2009 Yazar Paylaş 26 Haziran 2009 ben anldaım hangi site evet 90 küsür liraymış orda ama yeni servisimdekinde fomoco diyo bunda motocraft ? fark ne ki fomoco mu orjinal motocraft mı Yorum bağlantısı
Rıdvan Bakkal 26 Haziran 2009 Paylaş 26 Haziran 2009 Visteon marka almıştım 70 TL'ye. Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 27 Haziran 2009 Yazar Paylaş 27 Haziran 2009 fomoco (ford motor company) de orjinal ? montajda hangisi takılı motocraft mı fomoco mu Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 27 Haziran 2009 Paylaş 27 Haziran 2009 Ateşleme sorunu, yüksek tüketimden önce, tekleyerek gidememe*tüketememe olarak geri döner , bana tüketim artmasının ateşlemeye bağlanması garip geldi Aynı şekilde arabanın performans verebilmesi için gaza daha çok basıyor, çig atıyor. Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 27 Haziran 2009 Yazar Paylaş 27 Haziran 2009 değiştirdik 100 lira motocraft bobin 25 lira buji seti fomoco 30 işcilik Yorum bağlantısı
Mehmet Akın 27 Haziran 2009 Paylaş 27 Haziran 2009 değiştirdik100 lira motocraft bobin 25 lira buji seti fomoco 30 işcilik sonuç nedir var mı bi gelişme? Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 27 Haziran 2009 Paylaş 27 Haziran 2009 Ben pek bişey değişeceğini sanmıyorum ama inşallah sorun ordandır.. Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 27 Haziran 2009 Yazar Paylaş 27 Haziran 2009 araba tekliyordu şimdi tekleme bitti değişen şey çok gazcıya gittik normalde 2.8 mili sn açıklık kapallık olması gereken değer değişim öncesi 4 mili sn imiş şimdi 2.8 oldu yakıt ütketiminde düşme olacak mı görecez Yorum bağlantısı
Mehmet Akın 27 Haziran 2009 Paylaş 27 Haziran 2009 araba tekliyordu şimdi tekleme bitti değişen şey çok gazcıya gittik normalde 2.8 mili sn açıklık kapallık olması gereken değer değişim öncesi 4 mili sn imiş şimdi 2.8 oldu yakıt ütketiminde düşme olacak mı görecez güzel sonuç inşallah yakıtta da farkeder Yorum bağlantısı
Recommended Posts