Süha Demirtaş 13 Mayıs 2009 Paylaş 13 Mayıs 2009 Merhaba; Ön cama sabitlenmiş olan orjinal dikiz aynam kırıldığı için yerinden sökmek istiyorum. Bu yapışkan bir malzeme ile tuturulmuş plastik parça camdan nasıl çıkar formülü nedir.? Not: El kuvveti ile asılmayı denedim ama nafile biraz daha zorlarsam camın elimde kalma ihtimali çok yüksek. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 13 Mayıs 2009 Paylaş 13 Mayıs 2009 Camcı çıkarsın... Camcı bana çıkmaz bu burdan dedi... Sorumluluk benim.. Çıkart dedim.. Kırmadan çıkardı... Yorum bağlantısı
Serkan Toker 13 Mayıs 2009 Paylaş 13 Mayıs 2009 Cam dış taraftan ısıtılırsa belki kolay olur. 1 Yorum bağlantısı
Sait Ertürk 15 Mayıs 2009 Paylaş 15 Mayıs 2009 camcı dan başka kimse çıkaramaz. o da uğraşmak isterse. benim başıma gelmişti Yorum bağlantısı
Süha Demirtaş 15 Mayıs 2009 Yazar Paylaş 15 Mayıs 2009 hatırlıyormusunuz peki camcı çıkartırken hangi yöntemi kullandı ? Yorum bağlantısı
Cavit Doğan 15 Mayıs 2009 Paylaş 15 Mayıs 2009 hatırlıyormusunuz peki camcı çıkartırken hangi yöntemi kullandı ? Fatih aynasını değişmişti Süha, birde ona sor istersen.. (Fatih Çalıkuşu) Fenerlidir kendisi.. 1 Yorum bağlantısı
Sait Ertürk 17 Mayıs 2009 Paylaş 17 Mayıs 2009 hatırlıyormusunuz peki camcı çıkartırken hangi yöntemi kullandı ? evet gayet iyi hatırlıyorum.. ön camım çatlak olduğu için komple kaskodan ön camı değiştirmiştim. Yorum bağlantısı
Tansel Yavuz 17 Mayıs 2009 Paylaş 17 Mayıs 2009 Mondeolarda cama yapışık kısım ile ayna tek parçamı,focus da sadece ayna çıkabiliyor. Yorum bağlantısı
Osman Dumanlı 17 Mayıs 2009 Paylaş 17 Mayıs 2009 Merhaba; Ön cama sabitlenmiş olan orjinal dikiz aynam kırıldığı için yerinden sökmek istiyorum. Bu yapışkan bir malzeme ile tuturulmuş plastik parça camdan nasıl çıkar formülü nedir.? Not: El kuvveti ile asılmayı denedim ama nafile biraz daha zorlarsam camın elimde kalma ihtimali çok yüksek. Süha sana söylemiştim,fön ile ısıtman gerekiyor,kendiliğinden düşer..Saç fönü değil tabi.. Yorum bağlantısı
Süha Demirtaş 17 Mayıs 2009 Yazar Paylaş 17 Mayıs 2009 Süha sana söylemiştim,fön ile ısıtman gerekiyor,kendiliğinden düşer..Saç fönü değil tabi.. Osman abi denedim dediği fakat bir ya ben beceremedim yada camın daha fazla ısınmasına kıyamadığım için olmadı . Acaba dedim bir yöntem varmıdır ? Yorum bağlantısı
Süha Demirtaş 29 Mayıs 2009 Yazar Paylaş 29 Mayıs 2009 Sonunda cesaret ile Osman Ustanında dediği gibi ısıtma yöntemi ile basitcene kırılan parçayı yerinden çıkardım. Şimdi bana önrebileceğiniz gece gündüz özelliği olan ışığı görünce kararan bir ayna varmıdır eee tabiki pahalı olmayan Not: Orjinal aynası oldukça pahalı olduğundan düşünmüyorum. Yorum bağlantısı
Murat Azimoğlu 25 Şubat 2010 Paylaş 25 Şubat 2010 Ben de geçen hafta değiştirdim Dikiz aynasını camcı falçatayla bir iki darbede çıkardı. Biraz daha büyükçe bir ayna taktırdım çok memnunum. Ama camcı beni de uyardı. Cam patlarsa sorumluluk kabul etmem diye Yorum bağlantısı
Burçin Kabasakal 25 Şubat 2010 Paylaş 25 Şubat 2010 (düzenlendi) Cam dış taraftan ısıtılırsa belki kolay olur. +1 Belki değil, kesinlikle. Zira bizimki güneşe park ettiğimiz birgün elimizde kalmıştı. Güçlü bir fön makinesi işe yaramalı diye düşünüyorum. Şeklinde yazmıştım. sonra iletilerin tamamını okuyunca anladım ki zaten mesele hallolmuş 25 Şubat 2010 tarihinde Bur tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Özgür Ahkem Gökce 27 Şubat 2010 Paylaş 27 Şubat 2010 Diğer araçlarda da aynı sistem var mıdır bilmiyorum ama fiestada aynanın aşağıda anlatacağım(anlatabilirsem tabii) şekilde bir sistemi var. Mardinde iken, aynayı ayarlarken ayna elimde kalmıştı, sonrasında biraz inceledim, plastik kısımın altında metal bir parça gözüküyor, işte o metal parça aynanın kendisinden ayrılabiliyor, sonrasında yapıştırma olayı ise çok basit, (plastikle metal birbirine geçmeli ve kilitleme sistemli olduğu için basit) metal kısım çıkarılır, çelik yapıştırıcısı metal kısma sürülür sonrasında camda olması gereken yere tutturulur, kuruması birkaç saat sürdüğü için, koli bandı çok işe yarar. dikkat edilecek nokta ise, metal kısmın cama gelecek kısmının en'i nispeten daha küçük, aynanın plastiğine gelecek kısımda ise biraz çıkıntı var, yani çıkıntılı kısma yapıştırıcıyı sürmüyoruz,( şekil şemali olmadanda anlatamıyorumki :S ) umarım anlatabilmişimdir. Basit birşey çizdim umarım açıklayıcı olmuştur. * resimde hacim olarak yazmışım düzelttim fakat imageshack.us tekrardan açılmadığı için değiştirdiğimi ekleyemiyorum, "küçük hacme" yazısı "küçük alana" olacaktı Yorum bağlantısı
Burçin Kabasakal 23 Nisan 2010 Paylaş 23 Nisan 2010 Diğer araçlarda da aynı sistem var mıdır bilmiyorum ama fiestada aynanın aşağıda anlatacağım(anlatabilirsem tabii) şekilde bir sistemi var.Mardinde iken, aynayı ayarlarken ayna elimde kalmıştı, sonrasında biraz inceledim, plastik kısımın altında metal bir parça gözüküyor, işte o metal parça aynanın kendisinden ayrılabiliyor, sonrasında yapıştırma olayı ise çok basit, (plastikle metal birbirine geçmeli ve kilitleme sistemli olduğu için basit) metal kısım çıkarılır, çelik yapıştırıcısı metal kısma sürülür sonrasında camda olması gereken yere tutturulur, kuruması birkaç saat sürdüğü için, koli bandı çok işe yarar. dikkat edilecek nokta ise, metal kısmın cama gelecek kısmının en'i nispeten daha küçük, aynanın plastiğine gelecek kısımda ise biraz çıkıntı var, yani çıkıntılı kısma yapıştırıcıyı sürmüyoruz,( şekil şemali olmadanda anlatamıyorumki :S ) umarım anlatabilmişimdir. Basit birşey çizdim umarım açıklayıcı olmuştur. :) * resimde hacim olarak yazmışım düzelttim fakat imageshack.us tekrardan açılmadığı için değiştirdiğimi ekleyemiyorum, "küçük hacme" yazısı "küçük alana" olacaktı Gayet kısa ve net cümleler. Daha ne olsun Açıklama ve resim için teşekkürler. Yorum bağlantısı
Misafir 5 Eylül 2012 Paylaş 5 Eylül 2012 merhabalar ; Önceki gün babam aracı kullandıktan sonra ben kullanmak için aldığımda dikiz aynama dokunmamla elimde kaldı malesef:( Aynanın kolu döküm ,döküm kısım tam aynanın arkasında hareketi sağlayan topun uçundan kırıldı.demir ayak da cama baya sağlam şekilde yapışık durumda.ısıtmayı ya da maket bıçağıyla biraz uğraşmayı düşündüm ancak ayna ayağının cama yapıştığı yerde ufak bir çatlak oluşmuş.Aynayı sökeyim derken ön camı komple kucağıma almaktan korkuyorum.Bu yüzden fönle ısıtmanın mı yoksa falçata ile kazımaya çalışmanın mı daha güvenli olduğunu soracaktım.herkese teşekkürler şimdiden. Yorum bağlantısı
Misafir 11 Eylül 2012 Paylaş 11 Eylül 2012 Sanırım yakın zamanda ayna ayağı yapışık olduğu yerden yapıştığı camla birlikte kendiliğinden düşecek.Neden bilmiyorum ama tam da ayna ayağının boyutunda camda yuvarlak bir çatlak oluşmuş Yorum bağlantısı
Önder Özcan 11 Eylül 2012 Paylaş 11 Eylül 2012 14 nolu mesajda da anlatıldığı gibi,aynanın kolu direk olarak cama yapışmaz.dikdörtgen ya da sivri tepesi kesilmiş üçgen (-den oluşturulmuş dörtgen) şeklinde metal bir parça cama yapışıktır,ayna bu parçanın üzerinden parçaya giydirilir-üstten geçirilir. sizin ayna kolu kırıldığına göre,metal parça halen cama yapışık ve aynanın geçme kısmı da hala ona takılı vaziyette. dikkatle eğilip bakarsanız geçme parçayı görürsünüz.bir düz tornavida ile,o geçme parçaya alttan vurma-ittirme yaparak,aynanın kırık parçasını camdaki metalden ayırınız.yeni ayna alırsanız da gene üstten geçme ile takınız.metal parçayı sökmeyin,yeni aynayı ona takın. Yorum bağlantısı
Süha Demirtaş 11 Eylül 2012 Yazar Paylaş 11 Eylül 2012 Ben elektronikçi fönü diye tabir edilen tek noktaya yoğun sıcak hava veren bir sıcak hava makinası ile söktüm ve sökmesi çok kolay 30sn de ısıtma dahil bitti bilginize. 14 nolu mesajda da anlatıldığı gibi,aynanın kolu direk olarak cama yapışmaz.dikdörtgen ya da sivri tepesi kesilmiş üçgen (-den oluşturulmuş dörtgen) şeklinde metal bir parça cama yapışıktır,ayna bu parçanın üzerinden parçaya giydirilir-üstten geçirilir. sizin ayna kolu kırıldığına göre,metal parça halen cama yapışık ve aynanın geçme kısmı da hala ona takılı vaziyette. dikkatle eğilip bakarsanız geçme parçayı görürsünüz.bir düz tornavida ile,o geçme parçaya alttan vurma-ittirme yaparak,aynanın kırık parçasını camdaki metalden ayırınız.yeni ayna alırsanız da gene üstten geçme ile takınız.metal parçayı sökmeyin,yeni aynayı ona takın. Mondeo da ayna direk yapıştırma şeklinde malesef. Focuslar gibi değil Yorum bağlantısı
Önder Özcan 11 Eylül 2012 Paylaş 11 Eylül 2012 Ben elektronikçi fönü diye tabir edilen tek noktaya yoğun sıcak hava veren bir sıcak hava makinası ile söktüm ve sökmesi çok kolay 30sn de ısıtma dahil bitti bilginize. Mondeo da ayna direk yapıştırma şeklinde malesef. Focuslar gibi değil hmm,bilmiyordum,geçmeli olsa bence daha iyi olurmuş,camdaki parça sabit parça sabit kalıyor ayna değişiyor. ben daha önceki aracımda ön camı içten silerken,dikiz aynasına koyduğum dirsek darbesiyle aynayı ve metal parçayı direk aşağı indirmiştim,çok da kolay olmuştu Yorum bağlantısı
Süha Demirtaş 11 Eylül 2012 Yazar Paylaş 11 Eylül 2012 hmm,bilmiyordum,geçmeli olsa bence daha iyi olurmuş,camdaki parça sabit parça sabit kalıyor ayna değişiyor. ben daha önceki aracımda ön camı içten silerken,dikiz aynasına koyduğum dirsek darbesiyle aynayı ve metal parçayı direk aşağı indirmiştim,çok da kolay olmuştu Aynen bende mondeo aynası aşırı pahalı olunca gidip focus aynası taktım. Cama plastik yapıştırıp aynayıda ona geçirdim Yorum bağlantısı
Misafir 12 Eylül 2012 Paylaş 12 Eylül 2012 Ekleme bulunmuyor benim aynada.Direk cama yapışık durumda.Ve camla birlikte yakında düşecek.Onu bekliyorum.Dikiz aynası olmaması ne kadar kötüymüş yaa,eksikliğini çok hissettiriyor Yorum bağlantısı
Önder Özcan 12 Eylül 2012 Paylaş 12 Eylül 2012 Ekleme bulunmuyor benim aynada.Direk cama yapışık durumda.Ve camla birlikte yakında düşecek.Onu bekliyorum.Dikiz aynası olmaması ne kadar kötüymüş yaa,eksikliğini çok hissettiriyor neredeyse her semtte oto camcı var.geçerken birine uğrayın ısıtıp söksün? Yorum bağlantısı
Misafir 13 Eylül 2012 Paylaş 13 Eylül 2012 Mehmet bey',n paylaşımlarından birinde buldum benim aynayı. Yorum bağlantısı
Recommended Posts