İçeriğe Yönlendir

Boya Koruma, Cila Ve Temizlik Ürünleri( 3 M, Ziebart , Sonax..vs )

Aykut Gürkan

Recommended Posts

Cihan Beliceli

Şampuan muhtemelen wash and wax adındaki sarı şampuandır. Güzel bir şampuandır ancak fiyat/performans olarak daha uygun çözüm arayana sonax turuncu da yeterlidir. Hepsinin fiyatı normal, 3 tl lik makarna eldiven veya bim de satılan 2 li mf bezlerle karıştırmamak lazım ;)

Biraz önce ordu daki kuzenime sipariş geçtim detailing dükkanından

1 lt crytal consept şampuan

1 ad meguiars wash mitt mf

1 ad gyeon kurulama bezi soft dryer

1 ad fukupika sprey wax

500 ml vinet

fiyat 133 TL çıktı havale ile.

Nxt generation car wash adinda sari değil 2 lt fiyati bu
Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz

Nxt generation car wash adinda sari değil 2 lt fiyati bu

Wash and wax olan 1400 ml civarıydı, 2 lt nxt şampuanı kova ile kullanacaksanız uzunca bir süre yetecektir. Konsantre oldukları için fazla tüketimi olmuyor yıkama başına. Korumasını da eksik etmeyin derim. Hem temizlenmesi kolaylaşıyor hem de korumasız kalmıyor boya.

Yorum bağlantısı
Cihan Beliceli

Aracimda boya koruma var yikama yaptiktan sonra ayri bir cila mi yapmam lazim

Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz

Aracimda boya koruma var yikama yaptiktan sonra ayri bir cila mi yapmam lazim

Şu an gerek yok, zamanla korumanın etkisi geçince kendiniz güzel bir wax alır kendiniz rahatça uygulayabilirsiniz. Şu an yapılan koruma ürününün markasını biliyor musunuz?

Yorum bağlantısı
Cihan Beliceli

Meguiars kulllandi ama cesiti varsa nasil nirsey kullandi bilmiyorum 6 ayda bir yeniletmemi soyledi

Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz

Meguiars kulllandi ama cesiti varsa nasil nirsey kullandi bilmiyorum 6 ayda bir yeniletmemi soyledi

3 aydan sonra ufak ufak takip edersiniz, boncuklanmada azalma, kirlerin kolay çıkmaması, parlaklığın azalması(sıfır araçta biraz zor olsa da), gibi belirtiler olunca, kil+wax yapar korumalı devam edersiniz :good1:

Yorum bağlantısı
Cihan Beliceli

Koksal bey 2 ayda bir sadece wax yapsak yeterli olurmu

Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz
(düzenlendi)

Koksal bey 2 ayda bir sadece wax yapsak yeterli olurmu

Kaliteli bir waxla yeterli olacaktır(kullanım şartlarına göre daha uzun da olabilir) :good1:

Aracın yıkanma şekli/sıklığı/kullanılan ürünler, aracın kullanıldığı yollar vs gibi etmenler korumanın ömrüne direk etki eden faktörler.

tarihinde Köksal Yılmaz tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mustafa Boz
(düzenlendi)

bbce65ac792a83cb588aae20c2d71eb1.jpg

Turtle.wax cilali sampuan 20 tl

Turtle wax teflon katkılı sıvı cila 30 tl

Sonax hizli cila 18 tl

tarihinde Mustafa Boz tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Gürçay Hüseyin

Turtle Wax Sonax'in "S" si bile olamaz. :)

Sahsi ve bu sektrode bulunan herkesin gorusudur.

Yorum bağlantısı
Eray Alicikoğlu

Turtle Wax Sonax'in "S" si bile olamaz. :)

Sahsi ve bu sektrode bulunan herkesin gorusudur.

S si bile olamaz derken [emoji23] sonaxla turtle orta halli idare eder ürünler bana göre birbirlerinden aman aman üstünlükleri yok
Yorum bağlantısı
Gürçay Hüseyin

Sonax Turtle Wax'a gore cok ustun demek istedim. Yoksa boya bakim ve koruma sektor liderleri cok baska ve oyle BIM, Baumax falan gibi yerlerde bulunmuyor. :D

Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz

Bu hobide bana göre x marka muhteşem ama y marka rezilden ziyade her markanın belli standartları ve her markanın öne çıkan ürünleri var. x markanın waxı daha uzun ömürlü iken y markasının lastik parlatıcısından daha memnun kalıyorum. Bir de müşteri beklentisi var, ben mat lastik severim o ürün favorimdir başkası parlak lastik sever başka ürünü tercih eder. Tabi ürünün fiyatı da çok önemli, kutusu 3-5 tl lik pasta ile kg su 120 tl olan pasta arasında muhakkak fark var ;) 

Yorum bağlantısı
  • 3 hafta sonra...

Arkadaşlar merhaba,

Forumda pasta-cila konusunda arama yaptım ama bulamadım, konu varsa ve gözümden kaçtıysa doğru yere taşınabilir.

Kendi konuma gelirsek... Aracıma pasta cila yaptırmak istiyorum ve 100 TL fiyat aldım, aslında fena bir tutar değil ve yaptırmayı da düşünüyorum.

Öğrenmek istediğim şu;

1 - Pasta cila aracın üzerinde ne kadar kalır?

2 - Ne tür çiziklere karşı etkilidir?

Konunuz birleştirilmiştir.

Saygılarımla.

Yorum bağlantısı

Teşekkürler. Boya koruma ve pasta cila yaptırabileceğim İzmir'de uygun fiyatlı bir yer arıyorum ve yukarıdaki sorular da kafamı kurcalıyor. Bilgisi olan varsa yardımlarını beklerim.

İzmir'deki forumdaşlarımız size yardımcı olacaklardır merak etmeyin. :yes:

Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz

Arkadaşlar merhaba,

Forumda pasta-cila konusunda arama yaptım ama bulamadım, konu varsa ve gözümden kaçtıysa doğru yere taşınabilir.

Kendi konuma gelirsek... Aracıma pasta cila yaptırmak istiyorum ve 100 TL fiyat aldım, aslında fena bir tutar değil ve yaptırmayı da düşünüyorum.

Öğrenmek istediğim şu;

1 - Pasta cila aracın üzerinde ne kadar kalır?

2 - Ne tür çiziklere karşı etkilidir?

1-Ürünün kalitesine, uygulama şartlarına, uygulama sonrası aracın kullanım-yıkama tekniği gibi birçok şarta göre değişir. pasta aracın üzerinde kalmaz, cila(koruma) öncesi artıkları silinir. Ortalama 1 ay ile 1 yıl aralığında diyebiliriz ürünün türüne göre, net konuşmak çok zordur.

2-Tırnağın takılmadığı, astara inmemiş çiziklere karşı etkilidir. 1 tane derin çizik için ise pedin genişliği kadar alanın boyasını pasta ile inceltmek gereksiz olur. Rötüş tercih edilmelidir.

Böyle kampanyalı hizmetler,genelde hep şişirme olur.Ben olsam almazdım.

Aynen öyle abi, etraftan duyuyorum mesela 5 uygulama yapılacak 3 tane yapıp ileri bir tarihe sallıyorlar ve bıktırma ile tekrar oraya gitmez oluyorsun.

100 tl ye pasta cila yapılabilir, sonrasında araba niye harelendi, niye tamponun kenarı açılmış, boya çok aşınmış, bu ped neden kirli, 1 saatte nasıl bitti, yapan çırak orta okula mı gidiyor vs demek yok ama ;)

Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz

İzmirde arkadaşım var profesyonel olarak bu işi dünya standartlarında yapan ama tabi ki bu fiyatlara pek mümkün değil. İlginizi çekerse detailing point olarak nette arama yapabilirsiniz.

Siz aracınıza doğal olarak özensenizde, ticari işletmeler 1-2 saatlik bir işten fazlası olarak görmezler bu fiyatlara.

Yorum bağlantısı

Aynen öyle abi, etraftan duyuyorum mesela 5 uygulama yapılacak 3 tane yapıp ileri bir tarihe sallıyorlar ve bıktırma ile tekrar oraya gitmez oluyorsun.

100 tl ye pasta cila yapılabilir, sonrasında araba niye harelendi, niye tamponun kenarı açılmış, boya çok aşınmış, bu ped neden kirli, 1 saatte nasıl bitti, yapan çırak orta okula mı gidiyor vs demek yok ama ;)

Tam düşündüklerimi yazmışsın Köksal  :bravo:

Yorum bağlantısı

Köksal Bey ile özel mesaj aracılığıyla görüştüm :) Sağ olsun diğer problemlerim ile de ilgili yardımlarını esirgemedi.

Pasta cila olayını erteleyip asıl boya ile ilgili sorunuma odaklanacağım. Hayatımda takıntılı bir adam değildim ama şu arabayı aldıktan sonra pimpiriğin teki oldum çıktım :)

Hayırlısı bakalım...

Zamanla yoluna girer merak etmeyin,biz sanki hemen mi parlattık araçlarımızı.yıllardır cila atıyoruz  :biggrin:

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Şener KIRMIZI

Arkadaşlar umarım konuyu doğru yere açıyorum, Yaz ayı yaklaşıyor, Aracımda siyah olduğu için  iyi bir bakım yapmayı planlıyorum, Bütçesi 400 ü buluyor...  Alacağım ürünler hakkında tavsiyelerinizi istiyorum..

Kullanan , memnun kalan ya da sorun yaşayan var mı aşşağıdaki ürünlerle ilgiliğ...

oAOJXR.png

q4GzyB.png

Yorum bağlantısı
(düzenlendi)

Meguiars en sağlam üründür almışken bezleri kendi sitesinden Almanı tavsiye ederim okdr ürüne bazen ücretsizde yolluyorlar arkadaştan biliyorum ben önümüzdeki pazartesi için bi firma ile anlaştım Meg. Kullanıyorlar iç-dış temizlik boya koruma için 160tl

tarihinde Yasin Şahin tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Kazım Yılmaz

Meguiars NXT'yi kullanıyorum. Amatör el ile uygulama için gerçektende çok güzel sonuç veriyor. Kullandığım markaların içinde en iyisiydi. Ama NXT'yi alıyorsan Ultimate liquid wax'a gerek var mı bilemiyorum...

Ben kili yurtdışından 3M marka aldım. Üçe böldüm bayadır kullanıyorum. Çok iyi iş görüyor. Meguiars marka olarak kaliteli ürünler sunuyor. Kesin kili de güzeldir.

Diğer ürünleri kullanmadım. Bir fikrim yok ama daha önce de dediğim gibi iyi bir marka yamuk bir ürünü çıkmaz.

Şimdiden hayırlı olsun :)

(Akşam müsait bir anda kil+meguiars NXT uygulaması sonrasındaki fotoları yüklerim.)

Yorum bağlantısı

Arkadaşlar umarım konuyu doğru yere açıyorum, Yaz ayı yaklaşıyor, Aracımda siyah olduğu için  iyi bir bakım yapmayı planlıyorum, Bütçesi 400 ü buluyor...  Alacağım ürünler hakkında tavsiyelerinizi istiyorum..

Kullanan , memnun kalan ya da sorun yaşayan var mı aşşağıdaki ürünlerle ilgiliğ...

Şener Bey,

Konunuz birleştirilmiştir. Buradan devam edebilir ve daha detaylı bilgi bulabilirsiniz.  :flowers:

Saygılarımla,

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu

Hepsi için tek ürün var artık, wax tı cilaydı aradığımız o zamanlar geçti artık  :D

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...