İçeriğe Yönlendir

Boya Koruma, Cila Ve Temizlik Ürünleri( 3 M, Ziebart , Sonax..vs )

Aykut Gürkan

Recommended Posts

Ayhan Asil

Tavsiye üzerine aldığım bu pasta cilayi elle uygulamayı düşünüyorum. Nasıl yapmalıyım...Gönderilen Resim

Yorum bağlantısı
Özgür Turhan

Pasta cila uygulamak için el pedleri var onları kullanabilirsin ya da pamuk kullanabilirsin. Üstübü kullanma arabayı mahvediyo.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Cengiz Koşak

Cengiz merhaba;

İki üründen hangisi dersen bana tabiki çbs derim...yıllarca kullandım aracımda son zamanlarda başka ürünler denedim o ayrı.takriben bir 5 yıl çbs kullanmışlığım vardır,aracımı biliyorsun sen...

Çbs'yi kullanmak için aracının temiz olması ve gölgede olması yeterlidir ve sakın güneş altında yapma.bu iş için üstüp ve mikrofiber bez yeterlidir.ve mutlaka lokal çalış yani önce kaputtan başla ve orayı mutlaka bitir.kaputun üzerine damlalar halinde damlat ve üstüple daireler çizerek yedir ve fazla kurumadan hemen mikrofiber bez ile temizle...diğer parçalarıda aynı şekilde yaparak,aracı parlak görünüme kavuşturursun...rutin olarak bu işlemi ayda 1 kez tekrarlıyabilirsin..

Kolay gelsin..

Mod abim teşekkür ederim güzel bilgin için eline saglik ama birseyi daha merak ediyorum bu yedirme isini pamukla yapsam birsey olur mu ?

Yorum bağlantısı
Ayhan Asil

Pasta cila uygulamak için el pedleri var onları kullanabilirsin ya da pamuk kullanabilirsin. Üstübü kullanma arabayı mahvediyo.

Eczaneden aldığımız, bildiğimiz pamuk değil mi....

Kolay gelsin Ayhan abi ....  :yes:

Teşekkür ederim Göksen.... Ford sevgisi bir virüs gibi girmiş içimize kardeş, ne yaparsın.... :good1:

Yorum bağlantısı
Ersin Şahin

Silikon içeriyorsa uygulamayın derim. uygulamada ise bez kullanmayın sürerken çıplak el ile dairesel dokunuşlar yapın daha etki alacaksın kurulamada nano bez güzel sonuç verir.

Yorum bağlantısı

ayhan, bence sen uğraşma kardeşim. ver malzemeyi ver üç beş kuruş ehil adamlara yaptır derim.

Yorum bağlantısı
Özgür Turhan

Eczaneden aldığımız, bildiğimiz pamuk değil mi....

Teşekkür ederim Göksen.... Ford sevgisi bir virüs gibi girmiş içimize kardeş, ne yaparsın.... :good1:

Aynen abi. Bildiğimi pamuk ile.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ayhan Asil

Silikon içeriyorsa uygulamayın derim. uygulamada ise bez kullanmayın sürerken çıplak el ile dairesel dokunuşlar yapın daha etki alacaksın kurulamada nano bez güzel sonuç verir.

Kardeş silikonlu olduğu herhangi bir yerinde yazmıyor.....nasıl bilebilirim.....

ayhan, bence sen uğraşma kardeşim. ver malzemeyi ver üç beş kuruş ehil adamlara yaptır derim.

Evet Erol aslında haklısın, işin riski bir tarafa vaktimiz de pek yok.... ama....

Yorum bağlantısı

Mod abim teşekkür ederim güzel bilgin için eline saglik ama birseyi daha merak ediyorum bu yedirme isini pamukla yapsam birsey olur mu ?

Olur tabiki...ama neden pamuk ?

Uzman konuşmuş ;)

Yok canım ne haddimize,kendi çapımızda uğraşıyoruz  :)

Uygun yerim olsa her ay aracıma sıvı cila uygularım. Sanırım son zamanlardaki kullanıcı yorumlarına bakarsak en iyisi tırtle wax color magic cila. Aracınızın rengine uygun olanını almanız gerekiyor. Bende 3m 'in sıvı cilası var ancak çok beğenmedim. İlerleyen yıllarda cilanın avantajının göreceğinizden eminim.

Elindekileri bitirsin tabiki onu alacak mert  :biggrin: Başka şansı yok  :i-ih:

Yorum bağlantısı
Cengiz Koşak

Olur tabiki...ama neden pamuk ?

Yok canım ne haddimize,kendi çapımızda uğraşıyoruz :)

Elindekileri bitirsin tabiki onu alacak mert :biggrin: Başka şansı yok :i-ih:

Çünkü o pedi alacak durumda değilim su aralar :D :D

Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

Üstübü iyidir..

Yorum bağlantısı

Ayni konuda banada yardim lazimdi sagolsun hakan erken abim yardimci oldu :)

Sende saol cengiz...

Ayhan sanada kolay gelsin,arkadaşlarda aynı şeyleri yazmışlar,dikkate alman yeterli olacaktır.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

http://www.n11.com/meguiars-el-uygulama-pedi-P11294663

en iyi cila uygulama pedi budur. Ürünü bünyesinde hapsederek fazla cila uygulamanıza engel olur. Ürüün kulalnım ömrü artar.

http://www.n11.com/gojo-pasta-cila-sungeri-3-adet-P20282872

çok para harcamak istemeyenlerde gojoyu alabilirler....

meg sar ped ömürlüktür, malzemeden %30 a varan tasarruf ta sağlar

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Sevgili forumdaşlar,

Pasta ve Cila konularını biraz toparladım. Lütfen artık sadece bu konudan ilerleyelim.

İyi forumlar.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu

meg sar ped ömürlüktür, malzemeden %30 a varan tasarruf ta sağlar

Ne yazıkki değildir, 2 sene içinde parçalanmaya başlar, ama iyidir diğerlerine göre.

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu

Benimkiside parçalandı ancak bir şey bulaşmış pede ve oda çürütmüş. Parça pincik olmuştu :) Bulaşmasa dağılacağını düşünmüyorum :)

Normal kullanımda wax yada cila zamanla bozuyor pad i, öyle senelerce dayanmaz yani, ama kaliteli sayılır, ayrıca el pedi bu, üç kuruşluk şeyden süper kalitede beklememek lazım, şu meg ide fazla abartmayın, iyi, ama süper değil.

Yorum bağlantısı

Srp+wax mı?

Turtle wax renkli cila+wax mı cizikleri maskeler ve korur ?

Bu da benden bi soru olsun :)

Yorum bağlantısı
Ersen Tapan

Bak bakayım forumun saati kaçta kalmış?

Hani opel?

Mükremin abi senin ayarlarda sorun var,forumun saati normal :)

Yorum bağlantısı
Gokhan Gürler

Aracım 2011 model klasman rengi bi kac rötuş lük yerler ve kapi acma kollarının etrafında çizikler oldugundan ve de kabortada elimi sürdüğümdeki pürüzlerin gitmesi icin pasta cila yaptırmak istiyorum birkereye masus daha sora kendim sadece cila uygularım sizce 2011 yılındaki araca yaptırmamın zararı olurmu boyaya zarar verirmi ?

Yada sadece kendim sonax in cilasini alip uygulamalımiyim .

Herkese kazasiz belasiz yolculuklar ...

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...