Çağlar Bayur 19 Nisan 2013 Paylaş 19 Nisan 2013 Ziebart markası zaten polytop marka ürün kullanır. Yorum bağlantısı
ömer şirin 3 Mayıs 2013 Paylaş 3 Mayıs 2013 araca pasta cila atılması aracın boyasına zarar veriyormu ?? Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 3 Mayıs 2013 Paylaş 3 Mayıs 2013 araca pasta cila atılması aracın boyasına zarar veriyormu ?? Ömer Bey, konunuz burayla birleştirildi.. Lütfen arama yapmadan yeni konu açmayın.. Avatar fotoğrafınız bizimkiler gibi olmalıdır.. Saygılar.. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 3 Mayıs 2013 Paylaş 3 Mayıs 2013 bilinçsizce yapılmaz ise pasta zarar vermez, cila bilçsiz de yapılsa dayanımı az olur o kadar Yorum bağlantısı
Rasim Bolat 4 Mayıs 2013 Paylaş 4 Mayıs 2013 (düzenlendi) 15 tl'lik dayson veya çbs polish ile harika parlaklık yakalıyorum.Aracımın 2001 model olduğuna kimse inanmıyor ilk günkü gibi beyaz incim.cilayı herkes yapabilir uçuk paralar harcamaya hiç'te gerek yok...Hayatta pasta çektirmem aracıma... 4 Mayıs 2013 tarihinde Rasim Bolat tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Mert Çakar 16 Haziran 2013 Paylaş 16 Haziran 2013 Arkadaşlar aracıma haftada en az 1 kere Turtle wax Nano Tech cila ile cila atarım bazen 2 defa olduguda olur.Ancak cilayıda Megauris un cila pediyle sürer daha sonra mikrofiber bez yada üstübü ile silerim.Ancak çok ugrastırıcı ve gerçekten ter döktürüyor.Polisaj makinesi almak istiyorum cilayı polisajla atmak akıl karı bir iş mi? yada tavsiye ettiginiz uyguladıgınız cila markaları nelerdir nasıl bir çalışma yapmalıyım daha iyi sonuçlar almak için.Yani biz amatörce atıyoruz zaten öyle kaputu ayırıpta after before şeklinde resim çeksem kimse ayıramaz herhalde Doğru uygulama nedir sizce? Yorum bağlantısı
Uğur Çınar 16 Haziran 2013 Paylaş 16 Haziran 2013 her hafta atıyorsan daha ince cila atarsan sıkıntı olmaz mesela sonax ın kırmızı kutu cilası var onu atabilirsn attığın biraz wax türü cila ise verniğide inceltirsin Yorum bağlantısı
Mert Çakar 16 Haziran 2013 Paylaş 16 Haziran 2013 her hafta atıyorsan daha ince cila atarsan sıkıntı olmaz mesela sonax ın kırmızı kutu cilası var onu atabilirsn attığın biraz wax türü cila ise verniğide inceltirsin biliyorum hocam dediginiz sonaxkırmızı cilayı 10 tl gibi bir rakamı vardı galiba.Kullandıgım cila ince gibi zaten Yorum bağlantısı
Uğur Çınar 16 Haziran 2013 Paylaş 16 Haziran 2013 biliyorum hocam dediginiz sonaxkırmızı cilayı 10 tl gibi bir rakamı vardı galiba.Kullandıgım cila ince gibi zaten sonax su gibi en fazla bi yıkama kalır zaten en kolayıdır sürümü kolaydır belki sizinki biraz daha krem gibi olabilir 1 Yorum bağlantısı
Mert Çakar 16 Haziran 2013 Paylaş 16 Haziran 2013 galiba daha profesyonelce uygulayıp tavsiye verecek olan var mı acaba? Yorum bağlantısı
İnanç AKTI 17 Haziran 2013 Paylaş 17 Haziran 2013 Sonax, turtle wax gibi ürünler 3.sınıf ürünlerdir. Haftada 1 cila atmanızı önermem. İlla atmak istiyorsanız sıvı-hızlı cila atmalısınız. Bunun için size Meguaris Ultimate Quick Wax önerebilirim. Ama bu bile bence fazla. 2 haftada 1 atın bunu yeterli bence. Direkt boya koruma olayına girişmek istiyorsanız '' wax '' dediğimiz katı cila ( mum ) atmalısınız. Bu cilaların koruyucu özellikleride vardır. Finish Kare ( FK ), Collinite 1.sınıf malzemelerdir. Bunları alabilirsiniz. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 17 Haziran 2013 Paylaş 17 Haziran 2013 Sınıf ibaresine ben katılamıyorum vesile ile yazayım, amatör kullanıma daha uygun diyebiliriz bu markaalr için. Bir de markalar zaman zaman trend olarak görlür piyasada. Sınıf olarak bakarsak, polytop oldukça iyidri ama profesyonel toptan çalışılır genelde, adı pek bilinmez, halbuki bayağı uzun yıllardır dünyada kullanılmaktadır. 1 Yorum bağlantısı
Uğur Çınar 17 Haziran 2013 Paylaş 17 Haziran 2013 Sınıf ibaresine ben katılamıyorum vesile ile yazayım, amatör kullanıma daha uygun diyebiliriz bu markaalr için. Bir de markalar zaman zaman trend olarak görlür piyasada. Sınıf olarak bakarsak, polytop oldukça iyidri ama profesyonel toptan çalışılır genelde, adı pek bilinmez, halbuki bayağı uzun yıllardır dünyada kullanılmaktadır. çağlar abi genelde polytop u kaporta boyacılar kullanıyor benim bildiğim pek amatör kullanan duymadım :D Yorum bağlantısı
İnanç AKTI 17 Haziran 2013 Paylaş 17 Haziran 2013 Waxların içeriği çok önemli. Kalıcılığı çok önemli. Turtle wax' ın, bir collinite gibi kalıcılığı ve koruyuculuğu olduğunu sanmıyorum. Bu nedenle sınıflandırma yaptım. Waxların bence amatör veya profesyonel seçimi yoktur. Nihayetinde elle uygulanması gereken ( makine önermiyorum ) ve riski olmayan ürünlerdir ( elle uygulanırsa ) Ama bir pasta derseniz işte orada durmalısınız. Kesinlikle makine ile iyi sonuç alabileceğiniz ürünlerdir. Aşındırıcı miktarına göre sınıflandırır ve makine kullanmayan amatör biri aracın boyasını rezil edebilir. Yorum bağlantısı
Misafir 24 Haziran 2013 Paylaş 24 Haziran 2013 Devamlı yapılıyorsa bu işlem bunu ayda 1'e düşürürek diğer zamanlarda da hızlı cila kullanmanı tavsiye ederim sana...ben öyle yapıyorum ve çok keyifli oluyor + yorulmuyorum... Kullandığım ürün bu... Yorum bağlantısı
Ahmet Taşkın 9 Temmuz 2013 Paylaş 9 Temmuz 2013 Arkadaşlar elimde Meguiar's M21 synthetic sealant 2.0 Adlı boya koruma ürününden var biraz. Birde Meguiar's ped. 2 adet mikrofiber bez. Aracıma bu ürünü nasıl uygulamam lazım. Aşama aşama anlatırsanız çok mutlu olurum. Açıkçası pek fikrim yok. Öğleden sonra güneş arabanın üstünden gittikten sonra uygulamaya ineceğim. Aracım yeni olduğu için ilk boya üzerine işlem uygulayacağım. Elime yüzüme bulaştırmak da istemiyorum. Yardımlarınızı bekliyorum. Yorum bağlantısı
Görkem Öçal 9 Temmuz 2013 Paylaş 9 Temmuz 2013 Pedinizle ürünü güzelce boyaya yedirin sonrasında ise kalan artıkları mikrofiber bez ile silin bukadar. Uygulayacağınız yüzeyin sıcak olmamasına ve mümkün olduğu kadar tozsuz bir ortamda çalışmaya dikkat edin. 1 Yorum bağlantısı
Mert Çakar 9 Temmuz 2013 Paylaş 9 Temmuz 2013 cila pediyle sürüp üstübü ile alırsanız daha memnun bırakıcı sonuclar alırsınız alsında en güzeli pamuk.Pamukla harikalar yaratabilirsiniz Yorum bağlantısı
Ahmet Taşkın 9 Temmuz 2013 Paylaş 9 Temmuz 2013 Cilayı sürdükten sonra beklemek gerekiyor mu ? Yorum bağlantısı
Mert Çakar 9 Temmuz 2013 Paylaş 9 Temmuz 2013 Bir sure bekleyin.ornegin kaputu bitirin camurluklarada surun cilayı sonra kaputtan silmeye baslayın gibi Yorum bağlantısı
Ahmet Taşkın 9 Temmuz 2013 Paylaş 9 Temmuz 2013 Arabam çok kirliydi tamamını yıkamam ve tek kat cila atmam 3 saatimi aldım. Malum kovayla yıkıyorum aracı da çok yoruldum netice de bu. Yorum bağlantısı
Görkem Öçal 9 Temmuz 2013 Paylaş 9 Temmuz 2013 M21 yerine daha uzun süre dayanımı olan ürünler tercih ederseniz sizin için daha iyi olacaktır... Yorum bağlantısı
İ.Göksel Yaman 9 Temmuz 2013 Paylaş 9 Temmuz 2013 Megu 21 amatör olmayıp, professionel bir uygulama ile başarılı bir üründür, lakin el ile gerçek performansını vermez.. Polisaj ile uygulanması gerekir. Sürüldükten sonra, oda sıcaklığında en az 4 Saat kuruması gerekmektedir.. Sonrasınde microfiber bez ile silinip, üzerine vax cila atılması, korumanın ömrünü uzatır, daha iyi parlaklık sağlar.. Yorum bağlantısı
Görkem Öçal 9 Temmuz 2013 Paylaş 9 Temmuz 2013 Meg 21 Nxt 2.0 ın ısıya daha dayanıklı halidir diyebiliriz kabaca... Makina ile uygulanmaya dayanıklıdır fakat elle de iyi sonuclar verir. Profesyonel kullanıcılar için makina + finishing pad ile uygulanması önerilir. Yorum bağlantısı
Ahmet Taşkın 10 Temmuz 2013 Paylaş 10 Temmuz 2013 Benim de bilgili olduğum bir konu değil. Tanıdık bir sanayide boya satan firmadan aldım. Dedim M26 gibi boya koruma istedim. Elle yapıcağımı belirttim. M21 kullan daha dayanımı fazla dediler. Kullandım sonuç şuan için başarılı. Sonrasında nolur bilemiyorum. Yaparken de Mert Çakar'ın belirttiği gibi yaptım. Bir bölgeyi yaptım. Ve çok beklemeden de mikrofiber bezle sildim. Hedefimde iki kat uygulamak vardı bu işlemi ancak susuzluk ve sıcağın etkisiyle ancak tek katla yetinmem gerekti. Gerçi 3 saati aşkın bir süre uğraş verdim. O zaman tavsiyeleriniz nedir bana ? Bir sonraki yapışımda nasıl bir yol izlemeliyim. Elle yapacağım ve sokakta yapıyorum. Caddeden kaynaklı toz mevcut. Ne kadar süre aracın üzerinde cila beklemeli. Üzerine atılacak wax ne olmalı ? Nasıl yapılmalı? Hedefimde aracımın çok parlamasını istemiyorum aslında. Sadece harelenmenin önüne geçsin. Boyayı korusun. Toz tutmasın. Su aksın gitsin gibi. Çok parlaması düşman çeker diye düşünüyorum. M21i çok ince ve çok az kullanmama rağmen çok dikkat çeker bir hal aldı araç şuan. Yorum bağlantısı
Recommended Posts