Serkan Ekinci 3 Kasım 2012 Paylaş 3 Kasım 2012 NANO BOYA KORUMA ÜRÜNLERİ HAKKINDA ÇOK SORULAN SORULAR Korumaların fonksiyonel süresi ne kadardır? Aşındırıcı malzemeler ve çok güçlü kimyasallar kullanılmaması şartıyla nano teknoloji ürünlerinin uygulama yapılan yüzeye kazandırdığı özellikler (hidrofobik etki, UV direnci, çizilmeye karşı direnç, kuş pisliği gibi asitli çözeltilere karşı direnç ve parlaklık etkisi) firmanın başkaca belirtmiş olduğu bir süre tayin edilmemişse genellikle 1 yıl veya daha uzundur. Bu süre km sınırlı olabilir ya da üretici firma bunu sadece km sınırlı yapabilir. Korumaların Yüzey Üzerinde Yarattığı Koruma Tabakasının Kalınlığı Ne Kadardır? Nano korumalar içerisindeki bileşenler 100 nanometreden daha küçüktürler ve yüzey üzerinde en fazla 0,0001 mm tabaka yaratırlar. Cila ile kıyaslanacak olursa cilanın yüzey üzerinde yarattığı en düşük kalınlık 0,010mm dir. Dolayısıyla nano korumalar gözenekleri cila ile kıyaslanamayacak şekilde iyi doldurur ve korurlar. Korumanın aşınmaya ve kimyasallara karşı direnci Korumaların kimyasal direnci en fazla 13ph’a kadardır. Değeri 13ph dan daha yüksek kimyasallar (genellikle jant temizleyiciler vb) korumanın özelliklerini daha kısa sürede yitirmesine neden olurlar. Korumalar uygun yıkama ve silme işlemleri sırasında özelliklerini yitirmezler. Dolayısıyla, 10.000 silme işleminden sonra bile korumaların performansında ancak 10–20 % düşüş olabilir. Tüm araç boyaları için uygun mudurlar? Nano boya korumalar 1996 ve üzerindeki su bazlı modern boyalar için uygundurlar. Üretici veya satıcı firmanın başkaca belirttiği bir husus yoksa 1996 model altındaki araçlarda uygulanması uygun olmayabilir. Koruma yapılan yüzey uygulamadan ne kadar sonra kullanılabilir? Firmanın başkaca belirttiği bir husus yoksa uygun sıcaklık ve nem oranında hidrofobik etki 2-3 saat içerisinde oluşacaktır fakat nano parçacıklarının tam sertleşmesi ve kimyasal direnci için 24 saat beklenmesi daha uygundur. Çok nemli ortamlarda kuruma ve sertleşme süresi artabilir. Koruma yüzeyin görünümünde değişiklik yaratır mı? Sadece araç boyasının korunmasına yönelik nano teknoloji ürünleri genellikle araç boyasında iyi bir parlaklık artışı sağlarlar. Çizilen ve deforme olan kullanılmış otomobiller Yüzeyinde çizikler ve deformeler olan kullanılmış araçların Nano Boya Koruma öncesi nano korumaya uygun pastalarla işleme tabi tutulması gerekir. Zira nano teknolojik boya koruma ürünleri alkol bazlıdır ve özellikle dayanıksız son kat hologram giderici pastaları yüzeyden alırlar. Bu aşamada araç daha iyi değil daha kötü görünür. Dikkat edilmesi gereken diğer konu ise koruma öncesinde kullanılacak pastaların nano ürünlerinin yüzeye tutunuşunu engellemeyecek şekilde cila, teflon, balmumu, silikon, solvent vb kimyasallar içermemeleri gerekmektedir. Koruma sert cisimler veya benzeri maddelerle aşınma sonucu zarar görürse Aşınma sonucunda korumanın zarar gören bölgesi tekrar uygulama yapılması suretiyle onarılabilir. Korumanın aşınmaya karşı direnci artırılabilir mi? Koruma düzenli şekilde tekrar edildiğinde nano parçacıkları yüzeye daha sıkı tutunurlar ve aşınmaya karşı daha fazla direnç kazanırlar. Ürünlerin İçeriği ve metre kare başına tüketim miktarı, uygularken veya satın alırken dikkat edilmesi gereken hususlar? Nano teknoloji ürünleri genel itibariyle sert emici olmayan tüm yüzeylerde 10-15 ml civarında kullanırlar. Bu tüketim miktarı ürünün içerisindeki koruyucu (cam, seramik, gümüş, elmas, sio2-doğada bulunan bir element- su ve alkol) hammaddelerin yoğunluğuyla ilgili değil yüzeyin emilim miktarı ile ilgilidir. Zira gerçek nano teknoloji ürünleri tamamen su kıvamındadırlar sürdükçe yayılma etkileri yoktur. Hidofobik etki ürünün çok az örneğin m2 ye 5ml kadar kullanımı ile de gerçekleşir fakat bu durumda korumanın yüzeye istenilen performansı kazandırması çok zor olur. Nano teknoloji temelli olsalar da belirli bir yoğunlukta olan ürünler polimer esaslıdırlar yüzey üzerinde sert bir katman oluşturmazlar aksine yumuşak ve kaygan bir yüzey oluştururlar. Bu ürünler cilalara oranla daha parlak ve koruyucu bir katman oluştururlar fakat doğrudan nano teknoloji ürünü değillerdir. Bunların dışında nano teknoloji ile üretildiği iddia edilen bazı cilaların gerçekte bir cila olduğu unutulmamalıdır. Firmanın belirttiği aksi bir durum söz konusu değilse nano koruma ürünlerinin üzerine cila veya benzeri ürünler kesinlikle uygulanmamalıdır. Aksi halde nano parçacıkları özelliklerini kaybedebilirler. Uygulama öncesinde yüzeyin temizliğinde ne kullanılmalı? Uygulama öncesi kaba kirlerin giderilmesi için yüzeye uygun herhangi bir (cilasız) temizlik maddesi kullanılabilir. Fakat temizlik işlemi sonrası yüzeyin mutlaka iyi durulanması gerekir. Bu temizlik sonrası kimyasalların yüzeyden arındırılması için firmanın ürününe uygun önerdiği bir temizleyici kullanılmalıdır. Bu arındırıcılar genellikle basit organiklerden veya alkol bazlı temizleyicilerden oluşmaktadır. Uygulama sonrası yüzeyin temizliğinde ne kullanılmalı? Firmanın önerdiği veya korumalar için özel olarak geliştirdiği başkaca bir ürün yoksa pH değeri düşük cilasız otomobil şampuanları tercih edilmelidir. Boncuklaşma (Hidrofobik) etkisinin birden kaybolması Zamanla yüzeyin üzerinde biriken kir tabakası boncuklaşma etkisinin kaybolmasına neden olur. Yüzeyin silinip durulanması ile etki geri gelir. Belirli zamandan sonra oto yıkamalarda kullanılan cilalı yıkama kimyasalları nano parçacıklarının üzerlerini kapatabilirler. Bu durumda yüzeyin alkolle veya firmanın önerdiği ürün ile temizlenmesi hidrofobik etkinin tekrar canlanmasını sağlayabilir Uygulama sonrası boncuklaşma etkisi oluşmadı Yüzey iyi temizlenmemiş olabilir ya da yüzey iyi temizlenmesine rağmen kimyasalların yüzeyden arındırılamaması korumanın tutunuşunu etkiler. Bu durumda tüm temizlik ve koruma işlemi titizlikle tekrar edilmelidir. Cilalı yüzeyde uygulama yapılamaz! Cilalardan farkları Cilalar kalitesine göre yüzey üzerinde 0,10mm ile 0,15mm arasında bir tabaka meydana getirirler. Nano korumaların yüzey üzerinde yarattığı tabaka ise 0,0001mm den daha küçüktür. Koruma ne kadar küçük değerlere sahipse yüzeydeki gözenekleri o kadar iyi doldurur ve yüzeye o kadar iyi bağlanır. Dolayısıyla nano korumalar cilalara göre kuş pisliği gibi asitli çözeltilere, soldurucu UV ışınlarına ve araca zarar veren diğer dış etkenlere karşı çok daha dayanıklı ve uzun süreli koruma sağlarlar. Cilalar kaporta yüzeyinde güneşle ya da motorun ısınmasıyla oluşan sıcaklıklarda genişlerler. Kaportanın soğuması sırasında ise daralırlar. Genişleme ve daralma sırasında mevcut toz cilanın içine karışır ve yüzey buna bağlı olarak daha hızlı matlaşır. Nano korumalar -60 ile 450 derece sıcaklıklar arasında genleşmezler. Dolayısıyla çok uzun süreli bir parlaklık elde edilir. Cilaların yüzey üzerinde yarattığı yumuşak ve kaygan etki temizlik esnasında yaşanan çizilmelere karşı çok fazla direnç gösteremez. Nano korumaların uygulamaları sırasında da net olarak fark edilen en temel özellikleri yüzeyde meydana getirdikleri sert satıhtır. Bu sert satıh yüzeyi temizlik esnasında meydana gelen çizilmelere karşı daha dayanıklı hale getirmektedir. 1 Yorum bağlantısı
Hasan Tahsin Şipit 3 Kasım 2012 Paylaş 3 Kasım 2012 Neredeyse sonuna kadar okudum. Bilgiler için teşekkürler. Yorum bağlantısı
Serkan Ekinci 3 Kasım 2012 Paylaş 3 Kasım 2012 Rica ettim bende dayanıp neredeyse sonuna kadar okuduğunuz için teşekkür ederim. İlgi duyanlar tek bir linkte hepsini bulabilsinler diye ayrı başlıklar altında açmak istemedim. Malum insanlar artık cila yerine nano boya korumalara ilgi duyuyorlar, yeni ve bilinmedik olduğu için de almadan önce veya sonra bir çok soruları oluyor. Araştırırlarken de çoğu varsayım üzerine hareket ediyor. Neticesinde forumlarda kendilerince haklı fakat saçma paylaşımlar ortaya çıkabiliyor. Buna istinaden insanlar araştırma yaparken belki bu paylaşım işlerine yarar. Yorum bağlantısı
Uğur Gül 3 Kasım 2012 Paylaş 3 Kasım 2012 Peki kendi uygulayabileceğimiz bi ürün varmı varsa link ? Yorum bağlantısı
Anil Berke Kavraal 3 Kasım 2012 Paylaş 3 Kasım 2012 tek bir konu atlanmış gibi ... Cilaler ve nano denilen ürünlerin uygulama zamanları ... Cilaya oranla çok daha fazla zaman harcattığı için tercih etmiyorum mesela ben ... Ama aracın plastik kısımları için gtechnic in birkaç ürünü vardı sanırım onlardan deneyeceğim bu kış... Yorum bağlantısı
Serkan Ekinci 5 Kasım 2012 Paylaş 5 Kasım 2012 Peki kendi uygulayabileceğimiz bi ürün varmı varsa link ? Uğur Bey, linki özel mesajdan veririm. Google ara motoruna nano koruma yazın, ürün satın alıp kendinizin uygulayabileceği ürün sitesi çok uzakta olmayacak. Bu sitenin ortaklarındanım, denemek istediğiniz her türlü üründe de özel yazışmalarda ve telefondan seve seve yardımcı olurum. Yorum bağlantısı
Serkan Ekinci 5 Kasım 2012 Paylaş 5 Kasım 2012 tek bir konu atlanmış gibi ... Cilaler ve nano denilen ürünlerin uygulama zamanları ... Cilaya oranla çok daha fazla zaman harcattığı için tercih etmiyorum mesela ben ... Ama aracın plastik kısımları için gtechnic in birkaç ürünü vardı sanırım onlardan deneyeceğim bu kış... Aracın korumaya hazırlanma süreci hariç ki cilada da benzer işlem mutlaka gerekli biliyorsunuz, Ciladan daha kısa sürede ve çok daha kolay uygulayabileceğiniz nano teknoloji ürünleri mevcut. Dış Plastik onarımı için Gtechnic yerine başka ürün önerebilirim yalnız hangisinin daha iyi olduğu konusunda kıyaslama yapmadım. Yorum bağlantısı
Guest Levent Akgöz 5 Kasım 2012 Paylaş 5 Kasım 2012 Aracın korumaya hazırlanma süreci hariç ki cilada da benzer işlem mutlaka gerekli biliyorsunuz, Ciladan daha kısa sürede ve çok daha kolay uygulayabileceğiniz nano teknoloji ürünleri mevcut. Dış Plastik onarımı için Gtechnic yerine başka ürün önerebilirim yalnız hangisinin daha iyi olduğu konusunda kıyaslama yapmadım. irfan hoca c4 tek geçiyor bu konuda... meg trim veya 39b yada atas fosco..yada vrc kullanılabilir.. Yorum bağlantısı
Anil Berke Kavraal 5 Kasım 2012 Paylaş 5 Kasım 2012 Aracın korumaya hazırlanma süreci hariç ki cilada da benzer işlem mutlaka gerekli biliyorsunuz, Ciladan daha kısa sürede ve çok daha kolay uygulayabileceğiniz nano teknoloji ürünleri mevcut. Dış Plastik onarımı için Gtechnic yerine başka ürün önerebilirim yalnız hangisinin daha iyi olduğu konusunda kıyaslama yapmadım. Onarım için değil, koruma amaçlı az çamur tutsun diye ... irfan hoca c4 tek geçiyor bu konuda... meg trim veya 39b yada atas fosco..yada vrc kullanılabilir.. Fasconun dayanımı çok az 1 yıkamada gidiyor motor kapağında kullanıyorum sadece onu ... Yorum bağlantısı
Serkan Ekinci 7 Kasım 2012 Paylaş 7 Kasım 2012 (düzenlendi) Onarım için değil, koruma amaçlı az çamur tutsun diye ... Fasconun dayanımı çok az 1 yıkamada gidiyor motor kapağında kullanıyorum sadece onu ... Kullandığımız plastik yenileyici çok ağır bir ürün, iç plastiklerde kullanılmıyor. Silikonsuz olduğu için toz toplamaz. Fakat anti-statik yani tozlanmayı geciktiren herhangi bir etkisi yoktur. Eskiyen ve rengi solan plastikleri tekrar onarıyor. Vernik gibi kaplıyor ve daha parlak bir görünüm ortaya çıkarıyor. m2 kullanım miktarı 3-5ml civarında. Yıkama ve benzeri şeylerle çıkmıyor. Takriben 1 senelik ömrü var. Bir sene sonra arzu edilirse tekrarlanabilir. Ya da plastikler tekrar solana kadar beklenebilir. İki parça halinde sürmeyi daha uygun buluyoruz. İlkinde bastırarak ve ovalayarak. Bu sürme işleminde plastiğin siyahının uygulama pedine çıktığı görünüyor. 1 saat sonra ürün yüzeye bastırmadan tekrar sürülüyor. Bu sürme işleminden sonra tam sertleşme için 24 saat beklenmesi gerekiyor. Sonucu ve ömrü en üst düzeyde. 7 Kasım 2012 tarihinde Serkan Ekinci tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Serkan Ekinci 7 Kasım 2012 Paylaş 7 Kasım 2012 G tecniq c1 hakkindaki dusunceleriniz nedir? Yorumdan önce net verileri sunmak daha akıllıca olacaktır. Standart büyüklükte bir aracın boyalı kısmı 8-9 m2 civarındadır. C1 litresi ile 200 m2 alan yapıldığı bilgisi sitenin resmi bilgisidir. Dolayısıyla m2 kullanım miktarı olarak 5 ml verilmiş. 30ml C1 (Boya Koruma Ürünü) paketsiz (ön temizleyici, uygulama pedi, bez vb) 35,42 Sterlin. TL üzerinden bugünkü fiyatı 102 TL. (Türkiye satış fiyatı ya da ürünün yurt dışından temini maliyeti artıracaktır). Bu verilere göre 8m2 lik boyalı alan için kullanılması gereken ürün miktarı 40ml dir. Yağ özleri, polimerler, doğal ve sentetik cilaların yüzey üzerinde yayılma oranı fazladır. M2 ye 5ml sürülmesi yeterli olabilir. Fakat nano teknolojik ürünler su ve alkol bazlıdır. Sert yüzeyler için gerekli miktar ortalama 10 ml dir. Bunun içeriğinin yoğun olması ile alakası yoktur. Yüzeyin emilim miktarı ile ilgilidir. Benzer ürünlerden bahsetmek gerekirse 30ml ile tüm aracı yapmak nano teknoloji ürünleri için geçerli olan bir miktardır. Fakat bu kullanım miktarından istenen performansı almak mümkün olmayacaktır. Örneklemek gerekirse, sadece su bazlı olan nano tekstil koruma ürünleri konsantre olarak üretilebilmektedir. 1 Litrelik saf ürün ile 10 litrelik ya da 20 litrelik tekstil koruma ürünü elde edilir. Fakat ister 1 litrelik saf ürünü, ister 10 veya 20 litrelik ürünle uygulama yapın ürün kullanım miktarı için esas olan tekstilin emme miktarıdır. %100 pamuk içerikli tekstil yüzeyin emilim miktarı kalınlığına göre yaklaşık olarak 80 - 100ml dir. Bu miktar kullanılmalıdır ki tekstil yüzeyin tüm lifleri koruma altına alınabilsin. Bir araç için gerekli miktar 400-500 ml dir. Fakat 200-250ml civarında ürün kullandığınızda etki gerçekleşecektir. Fakat yüzeyin kullanımı esnasında yeterli performans olmayacaktır. Daha konsantre bir ürün kullanıldığında tekstil ürününün yıkama miktarı artar. Örneğin 15 - 20 - 40 - 60 yıkama gibi. Bu üzerinize giydiğiniz bir tşört olduğunda düşünceniz ne kadar uzun süreli yıkamaya dayanırsa o kadar daha iyidir olacaktır. Otomobil koltukları 10 yılda 15 kez yıkanmaz. Buradaki değerlendirme tekstilin oturma, kalkma vb şeylerle sürtünmeye bağlı olarak yıpranması esasıdır. Bu nedenle yeterli ürün kullanılmadığı takdirde performans kötüleşir. Boya içinde benzer şeyler söz konusudur. Ürünü fazla sürmek ürünün ömrünü uzatmaz. Örneğin 1 yılsa daha fazla kullanım onu 2 yıl ömre taşımaz. Fakat yeterli miktarda kullanılmadığında dış etkenlere karşı dayanımı ve boyayı korumasından yeterli performans elde edilmez. Örneğin UV direnci, asitli çözeltiler (kuş pisliği gibi) yada çizilmeye karşı dayanım gibi. Cilalar iyi olanların yüzey üzerinde yarattıkları tabaka 0,10mm dir. Nano korumaların yüzey üzerinde yarattığı kalınlık ise 0,0001mm dir. Aquartz/Cquartz gibi ürünlerin resmi sitelerinde belirtilen kalınlık 0,5 - 0,6 mikrondur. Mercedes, VW, BMW gibi Alman üreticileri kendi su bazlı modern boyaları için bu kalınlıktaki korumaları önermezler ya da 0,0001mm nin yerine tercih etmezler. Sattığımız ürünlerin paket içeriklerinde uygulama pedi, ön temizleyici, mikrofiber bez, kullanım talimatı ve ürüne göre karışım kabı vb aparatlar standarttır. Tek katmanlı Nano Plexi Clean 100ml fiyatı 76,44 TL, Çift bileşenli Nano 2K Boya Koruma 100ml fiyatı 92 TL, Çift bileşenli ve 2 Katmalı Nano 3K Boya Koruma 150 ml fiyatı 142 TL dir. Bu fiyatlar kdv ve kargo ücreti dahil fiyatlardır. Yeniden yükleyici şampuan, koruma öncesi son kat pasta, yıkama eldiveni, pasta uygulama keçesi, mikrolifli bez eklenerek paket içerikleri genişletilmiş ürünlerde mevcuttur.Bu ürünlerden Plexi Clean sınıfı ve kullanım farklılıkları nedeniyle parlaklık etkisi yoktur. Fiyatları belirtmek istememin nedeni bazı arkadaşlar forum sitelerinde fiyatları gtechniğe göre pahalı buluyor, yurt dışından ürün getiriyor. Her ne hikmetse bu ürünle ilgili konuları yöneticiler kendileri başlatıyor, isim veriyor, marka veriyor, kendisinin aldığını ve memnun kaldığını ifade eden fotoğraf yayınlıyor. Ve bunlar reklama girmiyor. Hiç unutmayacağım olay şudur, her ürünü kullandığını belirten site yöneticilerinden birine tüm ürünleri gönderelim beğendiğini, beğenmediğini, diğer kullandığın ürünlerle ilgili kıyaslamaları yapıp sitede paylaşmasını istedik. Açıkça bu teklif site üyelerinin tamamının hiç bir risk almadan ürünleri iyi ya da kötü olarak görmesi ve değerlendirmesi bakımından bir imkandı. Bu mesaj aynı saatler içerisinde yayından kaldırıldı. Başka bir konu benzer sitelerin birinde bir ürün satışı yapılmış. Alan ve kullanan kimse ürün için kötüleme yapmamış. Yalnız satan adam daha sonra ürün bozukmuş arkadaşlar yenisi gelince değiştirilecek deyince millet birden bende herkesinki oldu ben yapamadım diye ses çıkartmadım diye yazmış. Burada benim anladığım satıcı ürünün bozuk olduğunu fark etmese ve iyi niyetli olup ürün bozuk demese millet ses çıkarmayacak ve yapamadığı gerekçesi ile ürünü tekrar alacak. Gönül bağı oluşturulması iyi, sahip çıkılması iyi fakat yeni bir şey söylendiğinde ve bir satış yapılmıyorken ürünün reklama girmesinin gerekçesi, herkesin çok biliyor edasıyla doğrudan eleştirmesinin sebebini anlamak güç. Dolayısıyla gtechnic vb ürünlerin site yöneticileri tarafından dolaylı olarak reklam yapıldığına inanmaktayım. Şu yazıyı bahsettiğim sitelerde yazdığım an kapatılır ve gerek üyeler gerekse yöneticiler tarafından saldırıya geçilir. İçlerinden bir kişi ben denemek lazım demez. Bu nedenlerle bir arkadaşa cevap vermek için kayıt olduğum fordclubtr de hiç bir şekilde marka vermeden doğrudan bilgi vermek amaçlı paylaşımlarda bulunmaya gayret gösteriyorum. İşin açıkçası forum da bulunmaktan oldukça keyif alıyorum. Dolaylı reklam ve satış yapılmayan bir forum burası aksi takdirde koruma bölümü diğer sitelerdeki gibi farklı olurdu. Bende bırakın yazmayı kayıt bile olamazdım muhtemelen. Mehmet Bey sizin sorunuza istinaden doldurdum yine yazıyı ama içinde işinize yarayacak bilgileri anlayacaksınız sanıyorum. 2 Yorum bağlantısı
Ferdi R Arslan 3 Ocak 2013 Paylaş 3 Ocak 2013 Arkadaşlar benim merak ettiğim aracım iyi durumda en azında bana öyle gözüküyo :-) kil ve pasta uygulaması yapmadan aracımı cilalı oto şampuanı ile yıkayıp kuruladıktan sonra Sonax hızlı cila veya başka bir marka ile uygulama yapsam sonuç alırmıyım..Araç beyaz renk..Saygıalr,sevgiler :-) Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 3 Ocak 2013 Paylaş 3 Ocak 2013 hızlı cila, boya zaten parlıyorsa, bunun kalıcı olmasına yardım eder, beyaz arabaya bir pasta cila yaptırın, sonra hızlı cila ile devam edin kil risklidir Yorum bağlantısı
İ.Göksel Yaman 3 Ocak 2013 Paylaş 3 Ocak 2013 Amerikanın Meguiar's'ına Benim CBS Belco ben daha iyisini yapana rastlamadım.. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 3 Ocak 2013 Paylaş 3 Ocak 2013 Amerikanın Meguiar's'ına Benim CBS Belco ben daha iyisini yapana rastlamadım.. tüm amerikanın idolusun, gurur kaynağımızsın 1 Yorum bağlantısı
Uğur Çınar 3 Ocak 2013 Paylaş 3 Ocak 2013 Amerikanın Meguiar's'ına Benim CBS Belco ben daha iyisini yapana rastlamadım.. abi cbs nın teflonlusunumu kullanıyorsun Yorum bağlantısı
Misafir 3 Ocak 2013 Paylaş 3 Ocak 2013 abi cbs nın teflonlusunumu kullanıyorsun Uğur kullandığımız ürünün ta kendisi budur işte Yorum bağlantısı
Uğur Çınar 3 Ocak 2013 Paylaş 3 Ocak 2013 Uğur kullandığımız ürünün ta kendisi budur işte abi tek geçerm güzel ürün duzgun atılırsa uzun ömürlüde oluyor Yorum bağlantısı
Misafir 3 Ocak 2013 Paylaş 3 Ocak 2013 abi tek geçerm güzel ürün duzgun atılırsa uzun ömürlüde oluyor Her türlü atarız ilteberede bulaştırdım Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 3 Ocak 2013 Paylaş 3 Ocak 2013 (düzenlendi) teflonlu haa, uv koruması yok, coli 915 gibi manyak wax larda bunun üzerine tutunmaz, belco nun koruması sıfırdır, sanırım bunları biliyorsunuz, bu madde araba boyadan çıktıktan ve pasta yedikten sonra güzel görüntü veren bir makyaj sadece (boyacı hilesi), benden söylemesi, nerden biliyorsun demeyin, 10 sene taunusta kullanmıştım, görüntü dışında sıfır fayda gördüm. Not: bunu kullanırsanız etkisi hikaye de olsa bir nebze işe yarar, bununda olması için uygulamadan sonra kesinlikle su değmeden, mümkünse tozsuz ortamda 48 saat kuruması lazımki, yüzeyde oluşan film sertleşsin, yoksa tamamen boşa ter atarsınız. 3 Ocak 2013 tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
İ.Göksel Yaman 3 Ocak 2013 Paylaş 3 Ocak 2013 tüm amerikanın idolusun, gurur kaynağımızsın Abi sipariş verenler bile oldu... Tüm ABD forumu ayaga kalktı.. Hala özel mesajlar alıyorum 1 Yorum bağlantısı
İ.Göksel Yaman 3 Ocak 2013 Paylaş 3 Ocak 2013 teflonlu haa, uv koruması yok, coli 915 gibi manyak wax larda bunun üzerine tutunmaz, belco nun koruması sıfırdır, sanırım bunları biliyorsunuz, bu madde araba boyadan çıktıktan ve pasta yedikten sonra güzel görüntü veren bir makyaj sadece (boyacı hilesi), benden söylemesi, nerden biliyorsun demeyin, 10 sene taunusta kullanmıştım, görüntü dışında sıfır fayda gördüm. Not: bunu kullanırsanız etkisi hikaye de olsa bir nebze işe yarar, bununda olması için uygulamadan sonra kesinlikle su değmeden, mümkünse tozsuz ortamda 48 saat kuruması lazımki, yüzeyde oluşan film sertleşsin, yoksa tamamen boşa ter atarsınız. Hangi cilanın Koruma özelliği var ki ? Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 3 Ocak 2013 Paylaş 3 Ocak 2013 (düzenlendi) Koruma derken, uv korumayı kastediyorum tabiki, ufak tefek çamur sıçrması, çok hafif sürtmelere ve asitlere karşı bu tür kaliteli cilalar dayanır, ama bariz çizilmeye taşa vs. alayı dayanmaz, bunlar dışında ki şeylere karşı kaliteli wax lar koruma sağlar. Uv korumasında, tw platinum, colli 915, meg nxt2.0 gibileri koruma sağlar mesela... 3 Ocak 2013 tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 3 Ocak 2013 Paylaş 3 Ocak 2013 Hangi cilanın Koruma özelliği var ki ? Meguiars 21 , galon fiyatını duyunca sandalyeden düşme ama Yorum bağlantısı
İ.Göksel Yaman 3 Ocak 2013 Paylaş 3 Ocak 2013 Meguiars 21 , galon fiyatını duyunca sandalyeden düşme ama Gerek var mı peki ? 21 TL ye aldığım Meguiars Wax işimi görmez mi ? Koruma derken, uv korumayı kastediyorum tabiki, ufak tefek çamur sıçrması, çok hafif sürtmelere ve asitlere karşı bu tür kaliteli cilalar dayanır, ama bariz çizilmeye taşa vs. alayı dayanmaz, bunlar dışında ki şeylere karşı kaliteli wax lar koruma sağlar. Uv korumasında, tw platinum, colli 915, meg nxt2.0 gibileri koruma sağlar mesela... Çok daha uygun fiyata Meguiars Cleaner Wax aldim.. Beni Uv'den korur mu Abi sence ? Yada bu ürün bana ne kazandırır ? Yorum bağlantısı
Recommended Posts