İçeriğe Yönlendir

Boya Koruma, Cila Ve Temizlik Ürünleri( 3 M, Ziebart , Sonax..vs )

Aykut Gürkan

Recommended Posts

Mehmet AVCI
(düzenlendi)

Merhaba arkadaşlar. iç döşeme ve koltuk yüzeylerini temizlemek istiyorum. 4 yıldır orjinal haliyle duruyor. Nasıl temizlememi ve hangi ürünü kullanmamı önerirsiniiz?

tarihinde Onur Berktaş tarafından düzenlendi
FORUMDA ARAMA YAPMADAN,YENİ KONU AÇMAYINIZ...
Yorum bağlantısı
Akan Belen

Türkiye şartlarında en iyi nano koruma bile taş çatlasa 1 sene korur.Daha da fazlası hayal olur bence.

Nano deyince akla ilk gelmesi gereken isimler Aquartz ve Gtechniq olmalı bence.Biraz araştırmayla sonuçlarını görebilirsiniz.

Kil ile ilgili zaten yazılmış yukarıda başka yazmaya gerek yok.Ama nano uygulama için aracın hazırlığı çok çok önemli.Kesinlikle çok iyi temiz ve tamamen çiziksiz bir yüzey olması koruma açısından önemli.Deneyimsiz birinin uygulaması bence çok sağlıklı sonuçlar vermez

Yorum bağlantısı
Mehmet AVCI

fiesta collection orjinal koltuk renkleri. koyu renk ortasında koyu mavi tonlama olan. tavan ve kenar çıtalar açık gri. kapılar da koyu renk siyaha yakın yani

Yorum bağlantısı
Ayhan Şentürk

Türkiye şartlarında en iyi nano koruma bile taş çatlasa 1 sene korur.Daha da fazlası hayal olur bence.

Nano deyince akla ilk gelmesi gereken isimler Aquartz ve Gtechniq olmalı bence.Biraz araştırmayla sonuçlarını görebilirsiniz.

Kil ile ilgili zaten yazılmış yukarıda başka yazmaya gerek yok.Ama nano uygulama için aracın hazırlığı çok çok önemli.Kesinlikle çok iyi temiz ve tamamen çiziksiz bir yüzey olması koruma açısından önemli.Deneyimsiz birinin uygulaması bence çok sağlıklı sonuçlar vermez

+1

Yorum bağlantısı
Akan Belen

Koray bey bekbars dan basediyoruz değil mi.Eğer öyle bir özellikleri varsa şu an dünyada başı çekiyor olurlardı.İnanmayın bunlara.Bu konuda çok okumuş araştırmış biri olarak diyorum ki nano yaptıracaksanız yukarıda verdiğim iki üründen birini tercih edin gerisi emin olun yalan.Ha koruyuculu yokmudur illaki vardır ama 2 yıl 5 yıl hikaye emin olun.Heleki Türkiye şartlarında mümkün değil.Aquartz da bunun için yirmi kata gerek yok titanyum üstüne platinyum atın fazlasıyla yeterli olur :good1:

Adres ve teelfonu varsa, Ankara ya gelir yaptırırım

Bari sen yapma abi :D

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Koray bey bekbars dan basediyoruz değil mi.Eğer öyle bir özellikleri varsa şu an dünyada başı çekiyor olurlardı.İnanmayın bunlara.Bu konuda çok okumuş araştırmış biri olarak diyorum ki nano yaptıracaksanız yukarıda verdiğim iki üründen birini tercih edin gerisi emin olun yalan.Ha koruyuculu yokmudur illaki vardır ama 2 yıl 5 yıl hikaye emin olun.Heleki Türkiye şartlarında mümkün değil.Aquartz da bunun için yirmi kata gerek yok titanyum üstüne platinyum atın fazlasıyla yeterli olur :good1:

Bari sen yapma abi :D

5 sene parlaklık ve koruma garantisine 2000TL öderim,1550 de değil, helali hoş olsun, 900 km yol da yaparım , yerin telefonu lazım bana

Yorum bağlantısı
Akan Belen

5 sene parlaklık ve koruma garantisine 2000TL öderim,1550 de değil, helali hoş olsun, 900 km yol da yaparım , yerin telefonu lazım bana

Bari para iadesi vamıymış onu iyice öğren.Hatta noterden falan bir anlaşma yap.Sonuçta 1 sene sonra kapılarına dayanacağın için elinde sağlam koz olsun :biggrin:

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
:spiteful: forum toplantısı yaparız kapılarında :mangal: tükkan tapusunu verir igder, yok canım kesin işe yarar, 5 sene dayanır
Yorum bağlantısı
Akan Belen

20 kat 5 sene 40 yaparsak 10 sene oluyormu acaba.Oh mis :keyifli:

Benim merak ettiğim o kadar kat nereye tutunacak acaba.İşin ilginç tarafı benim okuduklarımdan ve bu konuda deneyimlerinden öğrendiğim kadarıyla çok kat atmak nanoda iş yapmıyor. :biggrin:

Ama sen bir yaptır bakalım sonra forum arkadan gelir sonra senin :D

Yorum bağlantısı
Koray Durmuş
(düzenlendi)

Çağlar bey'in 2000 tl öderim dediği uygulama başka. Onu ben de çok merak ediyorum hangi marka ama garantisi varmış onun. Onu bırakın buhaar firması 2yıl garantili 450 tl ye yapıyor. 6 ay da bir gidiyorsunuz periyodik bakım yapıyorlar. Buna ne diyorsunuz o zaman bu çok uygun sizin için. Ben minimum para ile maximumu almak istiyorum. Yoksa adam garantili 2 yıl diyor, 450 tlye yapıyor. Ankara'da oturan için parası olan için ya da aracı yeni olan uzun süre satma gibi fikri olmayan için bence çok ama çok güzel. O 5yıl garanti veren firmayı yarın öğreneyim Çağlar bey sizin için. Ama şimdi düşünüyorum saçma. Adama 450tl versem 2 yıl yapıyor zaten. 1125 tl ediyor 5 yılı. Ben biraz kendim uğraşayım istiyorum. Hem de ucuza gelsin istiyorum. Sebep tamamı ile bu. Yoksa buhaar aklıma yattı yani ve siz üst uste uygulatacaksınız. O 5 yıl olur 10 yıl :D dedikleri mantığa göre.

tarihinde Ahmet Kıyak tarafından düzenlendi
Noktalama, imla, büyük/küçük harf
Yorum bağlantısı
Koray Durmuş
(düzenlendi)

Sorun ne demek bildiğin ince çizik dünyası. Onları polisajla hallederim kanısındayım daha önce yaptım önceki arabamda o problem değil. Ama sağolsun Akan Belen bey aklımı güzel karıştırdı. Aquartz çok daha iyi gibi duruyor. Daha doğrusu iki ayrı yoğunlukta malzeme kullanması çok akıllıca. Önce kaba boşluklar için sonrası daha küçük boşluklar için çok mantıklı. Ama bu ürünü Türkiye'de nerde bulabilirim acaba? Hiç internette sağlam bilgi bulamadım doğrusu. Buna da bi yardım edin. Akan bey aklıma soktunuz ürünü madem :D

tarihinde Ahmet Kıyak tarafından düzenlendi
büyük küçük harf kullanımına ve noktalamaya lütfen özen gösterelim
Yorum bağlantısı
Mustafa Özcan

Halı temizleme sıvısı işe yarıyor, bunu köpürtüyorsunuz, sadece köpüğü ile temiz süngerler siliyorsunuz, ardından halı yıkama makinesi ile ıslaklık çekiliyor, Hava sıcaklığı 25 derce üstünde olursa iyi olur, sonrasında tamamen kuruması için açık kapılar ile beklenmeli

Çağlar abi verdiğin talimatlar doğrultusunda bende en kısa zamanda temizliğe başlayacağım... :) :) :)

Yorum bağlantısı
Koray Durmuş
(düzenlendi)

sonunda kararı verdim ve Aqauartz setini aldım. içerik : premium ,titanium,reload bakalım sonuçları göreceğiz. şimdi gelelim koruma öncesi temizliğe,otomobilde fazla hare yok; nerdeyse hiç yok ama baya ince çizik var. önereceğiniz nano öncesi güzel bir zemin hazırlayacak, pasta veya ürün varmı? polisajı ben taş makinesiyle düşük devirde yapıyorum, bir sorun olmuyor. zaten polisaj makinesiyle arasında pek bi fark yok. bildiğim tek fark biri hızlı ve yuvarlak dönüyo diğeri yavaş ve yumurta deseni gibi oda çok hafif onu elimlede sağlıyorum, neyse yani makineyle veya elle uygulanacak en iyi ürün hangisidir ? 3m scratch remover , meguiar's ultimate compound , auto glym veya .......? bunuda çözersek haftaya inşallah yaparız.

tarihinde Koray Durmuş tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Guest Mehmet Artar

Çağlar abi verdiğin talimatlar doğrultusunda bende en kısa zamanda temizliğe başlayacağım... :) :) :)

Yani kosla oxi action halı buna dahil mi çağlar abi?

Halı temizleme sıvısı işe yarıyor, bunu köpürtüyorsunuz, sadece köpüğü ile temiz süngerler siliyorsunuz, ardından halı yıkama makinesi ile ıslaklık çekiliyor, Hava sıcaklığı 25 derce üstünde olursa iyi olur, sonrasında tamamen kuruması için açık kapılar ile beklenmeli

Yorum bağlantısı
Akan Belen

Korhan, biraz daha dikkatli yazarsan sevinirim. Noktalama işaretleri, büyük harfler vs. yerli yerinde olmayınca okumak zor oluyor.

Akan Bey'in demek istediği,

Beyini yiyim senin :biggrin:

Korhan bey madem ürünü aldınız (oldukça hızlısınız) bu nano ürünleri uygulamak için en önemli etken yüzeyin tamamen pürüzsüz ve hazır olması.Öncelikle kil uygulaması yapmanız lazım.Eğer sadece kılcal çizikler ve rds tarzı çizikler varsa ,yani güneşi kaportada gördüğünüz yerde örümcek ağı gibi orta bir aşındırıcı işinizi görebilir.Buna örnek menzerna 203s bence yeterli olur.Meguiar 80 de işinize yarayabilir hafif aşındırıcıdır.Parlatma özelliği de yüksektir.Ama aracınızın durumunu siz biliyorsunuz.Ancak taşlama makinası ile deneyimli değilseniz hiç bulaşmayın ayrıca çizik almadaki önemli kısım ürünü yedirmekten geçer düşük hızda da bunu yapmak pek mümkündeğil.Ama yok ben yapıyorum ve çizikler gidiyor diyorsanız diyecek birşey yok. :)

Çizikleri giderdiniz diyelim.Nanodan önce yüzeyi yine iyi bir temizlemeniz gerekiyor polish ve cila kalıntılarından bunuda suyla yıkamakla yapamazsınız.En kolay bulacağınız ürün de izopropil alkol ile komple aracınızı temizlemeniz lazım.Merak etmeyin ph değeri uygun olduğu için araca zarar vermez.Nano uygulamadaki en önemli kısım ürün ile uygulanac yüzey arasında minumum yabancı madde olmasıdır.Nano uygulama işi de dışarıda tozlu ortamda yapılmaz.Umarım kapalı bir ortamınız vardır.Ayrıca sıcaklık önemli özellikle premium'u 20 derece üstü sıcaklıklarda uygulamak oldukça riskli bir durum.Çok çabuk takılaştığı için iz yapabilir.Hatta bu işi iki kişi yapmak çok daha mantıklıdır biri ürünü sürecek diğeri peşinden hemen silecek.Mutlaka bol bol video izleyin uygulama hakkında.

Umarım biraz faydamız olmuştur.hadi kolay gelsin.

Nano ürün aldığınız için diğer konular hakkında yorum yapmadım artık. :biggrin:

Yorum bağlantısı
Mustafa Özcan

Bugün A-101 den Asprinn marka iç temizlik için sprey aldım.Nasıldır bilmiyorum ama bana bir arkadaşım tavsiye etti.Çok güzel temizliyor dedi.Forumda bu ürünü kullanan arkadaş var mı acaba?

Yorum bağlantısı
Koray Durmuş

yorumlar için teşekkürlerde korhan nedir ya KORAY ismim KORAY başkası duymasın adımız korhan kalacak :D

Yorum bağlantısı
Serkan Ekinci
(düzenlendi)

Bekbars 3K Nano Boya Koruma NEDİR, KAÇ YIL SÜREYLE ETKİSİNİ SÜRDÜREBİLİR?

ÖNEMLİ: Ürünün 20 veya daha fazla katman olarak yapılması yüzeyin çizilmeye karşı direncini artırabilir fakat ömrünü daha fazla uzatamaz!!! Üründe belirtilen 2 Yıl 40.000km üretici verisidir. Bu bir garanti değildir. Kullanım şartlarına bağlı olarak değişiklik gösterebilir. Üretici veya ithalatçı firma bu konudaki garantilerin yalnızca uygulama istasyonları tarafından verilebileceğini müşteriye söyler. ANKARA uygulama merkezi (0312 387 08 35) 3K için garanti süresi 6 ayda bir ücretsiz periyodik bakıma gelme koşuluyla 3 Yıla kadar garanti vermektedir. İstanbul uygulama merkezi (0216 379 99 00) 2K veya 3K için 1 Yıl garanti vermektedir.

Bekbars 3K Nano Boya Koruma (internet sitesinden alıntı)

Boya yüzeyini sertleştirerek yüzeyi çizilmeye karşı daha dayanıklı hale getiren çok etkili bir koruma ürünüdür. Asitli çözeltilere karşı emsalsiz dayanma gücü, onun kuş pisliği ve ağaç reçinesi gibi boyayı olumsuz etkileyecek etkenlere karşı rakiplerinden çok daha yüksek bir performans göstermesini sağlar.

Yüzeye kazandırdığı şaşırtıcı şekilde kolay temizlenme etkisi, derinlemesine ıslak görünüm, emsalsiz göz alıcı parlaklık ve 2 Yıl ya da 40.000 km ye kadar etkili olan çok uzun süreli koruma etkisiyle şüphesiz boya koruma ürünlerinde dünyanın en iyilerinden bir tanesi. Yüzeye kazandırdığı boncuklaşma etkisi 2 yıla kadar devam eder.

Diğer Özellikleri: Görünmez, kokusuz, zararsız, bocuklaştırma açısı 105–109 derece, yüksek UV direnci, 12,5 ph değerine kadar kimyasal direnci, sıcaklık dayanımı -60 / +450 derece

Kullanım Miktarı: Çift bileşen için m2/10 ml Üçüncü bileşen için m2/5ml (Bir set bir otomobil için yeterlidir)

Mükemmel sonuçlar için ipuçları: 3K uygulaması öncesinde aracın cilasız ve temiz olması çok önemlidir. Ürün uygulanmadan önce aracın çizikleri giderilmeli ve pürüzsüz hale getirilmelidir. Uygulama öncesi kullanılacak pastalar kesinlikle silikon, yağ, cila, teflon ve solvent içermemelidir. Araç için kullanılacak son kat pasta en önemlisidir.

Nano korumalar öncesi son kat pasta olarak S40+ Anti-Swirl & Hologram Polish ürününün kullanılması elzemdir. Sıfır araçlarda gözle görünmeyen fakat elin hassas tarafıyla dokunulduğunda hissedilen ve yıkama ile çıkmayan çeşitli yapışkan tozlar ya da hiçbir şekilde fark edilemeyen kimyasal kalıntılar bulunabilir. Kusursuz bir koruma için S40+ ürününün sıfır araçlarda nano koruma uygulaması öncesinde de kullanılmasını tavsiye ederiz.

Lütfen Dikkat! 3K üzerine başka bir ürünün uygulanması nano parçacıklarının özelliklerini yitirmelerine sebebiyet verir! Parlaklık artışı, bakım, koruma üzerine biriken kimyasal kalıntıların temizliği ve boncuklaşma etkisinin belirtilen sürelerin üzerine çıkması için Nano Clean Car Shampoo tek başına yeterlidir. Ayda bir kere kullanılmasını tavsiye ederiz. Koruma uygulanmış aracın sadece "Nano Clean Car Shampoo" ile yıkanması koruma süresinin 3 Yıla (80 bin kilometreye) kadar devam etmesini sağlar.

ÖNEMLİ: Belirtilen Nano Clean Car Shampoo hem yüzey üzerindeki kimyasal artıkların temizlenerek nano parçacıklarının nefes almasını sağlayan hem de yeniden yükleme özelliği olan konsantre şampuandır.

Şu anda Türkiye deki 3 bileşenli tek üründür. Kesinlikle kullanıcıyı memnun eden farklı bir görünüm sağlar. Forum daki moderatörleden ilgili olan kimseye test için ücretsiz gönderilebilir! Ürünle ilgili görüşünü olumlu ya da olumsuz buradan paylaşıp almayı düşünen arkadaşların fikir edinmesini sağlayabilir.

tarihinde Adnan Çakır tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

ÖNEMLİ: Belirtilen Nano Clean Car Shampoo hem yüzey üzerindeki kimyasal artıkların temizlenerek nano parçacıklarının nefes almasını sağlayan hem de yeniden yükleme özelliği olan konsantre şampuandır.

Şu anda Türkiye deki 3 bileşenli tek üründür. Kesinlikle kullanıcıyı memnun eden farklı bir görünüm sağlar. Forum daki moderatörleden ilgili olan kimseye test için ücretsiz gönderilebilir! Ürünle ilgili görüşünü olumlu ya da olumsuz buradan paylaşıp almayı düşünen arkadaşların fikir edinmesini sağlayabilir.

Konuyu anlayamadım, test için ne yollanacak, kim tarafından? Deneme yaparız zevkle?

Yorum bağlantısı
Adnan Çakır

Konuyu anlayamadım, test için ne yollanacak, kim tarafından? Deneme yaparız zevkle?

Bu ürün amatör olarakta alınıp kullanılabilecek bir ürün müdür? Yoksa illa makina ile mi uygulamak gerekir.

Tabii ki zevkle deneyebiliriz. :good1: Adresi veriyorum... :fiuw:

Yorum bağlantısı
Serkan Ekinci

Merhaba,

Özürdiliyorum kendimi tanıtmadan konuya girdim sanırım. Ben Serkan, Bekbars firmasının ortaklarından biriyim. Aynı zamanda Halkla İlişkiler Uzmanı olarak Bekbars isminin geçtiği konuları internet ortamından takip etmeye çalışıyorum. Aynı zamanda eski bir ford kullanıcısı olarak, belki bir şey paylaşmak ya da takip etmek amacıyla sanıyorum 2010 yılında foruma üye olmuştum. Bunu da foruma üye olmaya çalışırken Mehmet Bey zaten üyesiniz diye mesaj atınca hatırlamış oldum.

Dediğim gibi Bekbars adının geçtiği yerleri internetten takip etmeye çalışıyorum. Dünde buradaki paylaşımlar karşıma çıktı. Dolayısıyla ürünün yanlış anlatıldığını gördüğüm için yukarıdaki yazıyı yazma ihtiyacı duydum.

Umuyorum ki konu şu anda daha netleşmiştir.

Farklı fikirlere ve insanların bu konulara olan ilgisine büyük önem veriyorum. Bende konuya ilgi gösteren moderatörlerden birinin ürünü kullandıktan sonra olumlu ya da olumsuz merak eden arkadaşlarla görüş sunması için ürünün test edilmesini önerdim. Sanıyorum ürün bağımsız biri tarafından test edildikten sonra anlatılırsa merak eden veya yorumda bulunan üyelerinde net bir fikir sahibi olmasını sağlayacaktır.

Forum için sakınca doğuran bir şey yoksa moderatör arkadaşların önerilerini bekliyorum.

Yorum bağlantısı
Serkan Ekinci

Bu ürün amatör olarakta alınıp kullanılabilecek bir ürün müdür? Yoksa illa makina ile mi uygulamak gerekir.

Tabii ki zevkle deneyebiliriz. :good1: Adresi veriyorum... :fiuw:

Adnan Bey, 3K Nano Boya Koruma ürünü elle uygulanıyor. Set içerisinde ihtiyaç olunan şeyler var tabi ki koruma yapılacak aracın ihtiyacı doğrultusunda öncelikli bir pasta işlemi gerekecektir. Zira bildiğiniz gibi alt zeminin oluşturulması da çok önemli. İşin açıkcası amatör kullanıcılar kullanma talimatlarını tam olarak yerine getirdikleri için amatör olmayanlardan daha başarılılar. İşi bilenler herhangi bir ürünmüş gibi talimatnameye uymadan "böylede olur" düşüncesiyle yapabiliyorlar bazen...

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ersen Tapan

Bu ürünü en güzel Çağlar abi test eder bence.. Boya işleri ondan sorulur bu forumda.

Şimdi benim arabaya yapmaya kalksam daha parlak olmaz memnun kalmam :tongue:

<p>dsc0017mx.jpg</p>

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...