Murat Arslan 2 29 Haziran 2011 Paylaş 29 Haziran 2011 boşverin kimyasalları. mutlaka yarardan çok zararı vardır. gidin alın eczaneden 8 tl ye bir şişe badem yağını. mis gibi hem günlerce parlak tutar hemde besler. ayrıca kimyasal olmadığı için ne size nede temas eden çocuklara zararı olmaz. Yorum bağlantısı
Kerim Bilge 30 Haziran 2011 Paylaş 30 Haziran 2011 Sonax / meguiars / arexons harici markaya bakmazdım. +1 Kesinlikle katılıyorum. Bence parlatmalı ürün ya. Parlatmayanlardan çok hoşlanmıyorum. :lol2: Yorum bağlantısı
Batuhan Yüksel 1 Temmuz 2011 Paylaş 1 Temmuz 2011 Arkadaşlar böyle garajda cila yapmak için bana ne önerirsiniz,ne alayım kolay yollu? Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 1 Temmuz 2011 Paylaş 1 Temmuz 2011 Sonax ürünlerine bakın bence.Fiyatları hem uygun hemde işe yarıyorlar. Yorum bağlantısı
Akan Belen 1 Temmuz 2011 Paylaş 1 Temmuz 2011 Batuhan aracının yakın çekim resimlerini koyman lazım ki fikir verebilsinler.Eğer kılcal çizikler dairesel çizikler varsa elle bunları yoketmek oldukça zor.Makineyle yapmak lazım yok ben sadece cila(wax) yapacam dersen o ayrı tabiki.Biraz meraklı olduğum için beya bir araştırma yaptım kendimde birşeyler yapmaya çalışıyorum.Kılcal çiziklerden kurtulmak için bir ürün listesi hazırlamıştım kendime ama daha alamadım.Asıl önemlisi bir makina almam lazım Yorum bağlantısı
Batuhan Yüksel 1 Temmuz 2011 Paylaş 1 Temmuz 2011 (düzenlendi) Abi kılcal çizikden kastım,bir tane kaputun sol yanında var,pasta cila atılınca geçiyor,bak geçen sene attırmıştım kışa girerken daha yeni yeni belirginleşti,çokçada yakından bakmayınca belli olmuyor bile,ön tampon altında ufak tefek taş izleri var,zaten onlar gitmiyor onları biliyoruz,ben sadece partlatıcı istiyorum yani,hani pedler varya uygulama için,bizim bir abi var,oda pamukla yapıyor,bazıları mikrofiber bezle hiç kendim yapmadım bu işi,bir kere uğraşayım diyorum.. yani cam sil gibi sıkayım yada süreyim biraz uygulayım araba parlasın (: 1 Temmuz 2011 tarihinde Onur Berkta? tarafından düzenlendi i, Yorum bağlantısı
Akan Belen 1 Temmuz 2011 Paylaş 1 Temmuz 2011 Kılcal çiziklerden kastım güneşi aracının üstüne düşür güneşin aracının üstüne gelen yere bak yoğun ışık olan yere dairesel çizikler göreceksin muhtemelen.Pasta atılan aracın sonradan aynı çiziğin ortaya çıkmaması gerekir.Acaba pasta değilde dolgu cilası atılmış olabilir ag srp gibi bu ürün kılcal çizikleri dolgu yaparak görünmesini önler.Aracın ne renkti anımsayamdım şimbi birden grimiydi hem koruma amaçlı hem parlatıcı olarak fk1000 kullanabilirsin.Yok koyu renkse colli 915 benim kullandığım.Ayrıca yıkamalardan sonra hızlı cila kullanıyorum ben Yorum bağlantısı
Batuhan Yüksel 1 Temmuz 2011 Paylaş 1 Temmuz 2011 Şimdi çekeceğim fotolarını ekleyeceğim abi,garajda iki dakika bekle (: İşin kötüsü şimdi aklıma geldi,peder bugün benim arabayla gitti çarşıya .. adam kendi arabasına ellemiyor,bizimkiyle çarşıya gidiyor,sırf garajdan çıkarma derdi var diye ama ben sana en kısa sürede fotoları çekip atacağım,araç rengi aytozu gri Yorum bağlantısı
Batuhan Yüksel 1 Temmuz 2011 Paylaş 1 Temmuz 2011 Abi onundu bize verdi,artık kendisinde alfa var fakat alfanın garajı kapalı garaj bizim teneke focusda açık garajda kalıyor o yüzden hemen onu alıp gidiyor gündüzleri fazla işim olmuyor benimde.. alfa gıcır gıcır duruyor garajda onunda ekleyeceğim yakında resimlerini.. Yorum bağlantısı
Burak Ağcayazı 4 Temmuz 2011 Paylaş 4 Temmuz 2011 sonax extreme torpido temizleyici kullanıyorum , yağlı parlak yüzey oluşturmuyor ve temiz bir görüntü sağlıyor , parlatıcı yağlandırıcı ürünler kullanmayın yüzeyin yapısını bozduğu gibi tozda toplatıyor,tavsiyem sonax kullanmanız Yorum bağlantısı
Mustafa Gökmen 4 Temmuz 2011 Paylaş 4 Temmuz 2011 Badem yağı havada uçuşan tüm tozları çekiyor ve uzun süreli kullanımlarda torpidoyu çatlatıyor kokusu ve vıcık vıcık olması da cabası...sonax, meguiars turtlewax gibi markalı ürünleri kullanmanızda fayda var... Yorum bağlantısı
Lemi Sam 4 Temmuz 2011 Paylaş 4 Temmuz 2011 Bilgiler için teşekkür ederim cevap veren arkadaşlara Belki sizlerinde rahatsız olduğu bir konu olabilir: Aracın içindeki paspasların üzerine (toz çamur vb kirlerden korumak için) örtebileceğimiz özel üretim ince fakat ayak altında kaymayan, aracın iç yapısına uygun, bir ürün var mı kullandığınız? Hatta kenarları kıvrık olursa tozun çamurun yayılması da engellenmiş olur. paspasları temizlemekten bıkmış durumdayım gazete seriyorum ama o da yeterli değil döşemelerim tertemiz kalmasını istiyorum. Yorum bağlantısı
Adnan Çakır 4 Temmuz 2011 Paylaş 4 Temmuz 2011 Arabaya binerken galoş taksanız belki çözüm olur.Havuz tipi kauçuk paspaslar var büyük marketlerin araç ürünleri kısmında bir inceleyin derim. Yorum bağlantısı
Hasan Tahsin Şipit 4 Temmuz 2011 Paylaş 4 Temmuz 2011 Allah rızası için nxt 2.0 ı delirmeden beyaz arabaya nasıl yaparım bilgisi olan varmı. Sürütyorum sürüyorum belli olmuyor. Bol sürünce belli oluyor ama yazık cilaya ucuz değil ki 50tl. Karanlık yerde vb. nasıl kullanmak lazım bilgisi olan paylaşırsa sevinirim. Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 5 Temmuz 2011 Paylaş 5 Temmuz 2011 NXT iyice ucuzladı, gerçek değeri 30 tl. civarı bir cila o, ama marka furyası, milletin çok süper sanması fiyatını uçuruyor, senin beyaz arabada işin zor, zaten beyaz renkte iş zor, madem parlaklık diyorsun nxt yi kullan bitir, alacağın şu Turtle Wax Platinum serisi Wax ve sürdükten en az 2 saat sonra üstüne Turtle Wax Gloss Guard cila koruyucu ekstra parlaklık verici kullanman, bunu 2 saat değide 6-7 saat sonra kullansan daha iyi olur, bir daha meguiars gibi cilalara boşa deli paralar vermemiş olursun. Gloss Guard ı nxt nin üstüne de kullanabilirsin, her marka wax-cila hepsine uyan nadir ve özel bir üründür, bulman zor olacaktır ama. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 5 Temmuz 2011 Paylaş 5 Temmuz 2011 2007 beyaz boyaya ön işlem yapmadan, son parlatıcılar ile sonuç alınmaz. Önce pasta veya zımpara yapılmalı. Vesile ile genelde markalı ürünlerin fiyatı ne kadar fazla ise, uyuglaması zor ve dayanımı fazla olmaktadır. Sıfır boyada Nxt sonucu aşağıdaki gibi olur: Daha sonra 2-3 yıkamada bir Sonax hızlı cila veya muadili kullanılınca biraz daha parlama yapabilir. Yani beyazda hedef şaşmamalı. Yorum bağlantısı
Yıldıray Demirkıran 5 Temmuz 2011 Paylaş 5 Temmuz 2011 Arabaya binerken galoş taksanız belki çözüm olur.Havuz tipi kauçuk paspaslar var büyük marketlerin araç ürünleri kısmında bir inceleyin derim. :lol: Galoş aklıma gelmedi değil benim de. Ben en çok paspasların çabucak tozlanması ve bu sebepten dolayı da beyaz renkli spor ayakkabılarımın kararmasından muzdaribim. Şeytan diyorki git A2 boyutunda kağıt al bolca ve günlük değiştir Yorum bağlantısı
Hasan Tahsin Şipit 5 Temmuz 2011 Paylaş 5 Temmuz 2011 NXT iyice ucuzladı, gerçek değeri 30 tl. civarı bir cila o, ama marka furyası, milletin çok süper sanması fiyatını uçuruyor, senin beyaz arabada işin zor, zaten beyaz renkte iş zor, madem parlaklık diyorsun nxt yi kullan bitir, alacağın şu Turtle Wax Platinum serisi Wax ve sürdükten en az 2 saat sonra üstüne Turtle Wax Gloss Guard cila koruyucu ekstra parlaklık verici kullanman, bunu 2 saat değide 6-7 saat sonra kullansan daha iyi olur, bir daha meguiars gibi cilalara boşa deli paralar vermemiş olursun. Gloss Guard ı nxt nin üstüne de kullanabilirsin, her marka wax-cila hepsine uyan nadir ve özel bir üründür, bulman zor olacaktır ama. Teşekkür ederim. Bunu deneyeceğim. 2007 beyaz boyaya ön işlem yapmadan, son parlatıcılar ile sonuç alınmaz. Önce pasta veya zımpara yapılmalı. Vesile ile genelde markalı ürünlerin fiyatı ne kadar fazla ise, uyuglaması zor ve dayanımı fazla olmaktadır.Sıfır boyada Nxt sonucu aşağıdaki gibi olur: Daha sonra 2-3 yıkamada bir Sonax hızlı cila veya muadili kullanılınca biraz daha parlama yapabilir. Yani beyazda hedef şaşmamalı. Daha 1 ay olmadı pasta atılalı. Pasta üstüne m66 onun üzerine de nxt geçmiştim. Yine aynı sıkıntıları çektim. Sürülüp sürülmediği belli olmuyor. Geçtiğimiz haftasonu tekrar nxt uyguladım. Fakat yaparken nereleri yapıldı veya nereleri atladım fark edilmiyor. Yorum bağlantısı
Hasan Tahsin Şipit 5 Temmuz 2011 Paylaş 5 Temmuz 2011 (düzenlendi) Araban siyah tabi derdin yok. Bir daha beyaz arabaya tövbe. 5 Temmuz 2011 tarihinde Hasan Tahsin ?ipit tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Ersen Tapan 5 Temmuz 2011 Paylaş 5 Temmuz 2011 Beyazın kıymetini bil ; kirlenmek bilmiyor Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 5 Temmuz 2011 Paylaş 5 Temmuz 2011 Daha 1 ay olmadı pasta atılalı. Pasta üstüne m66 onun üzerine de nxt geçmiştim. Yine aynı sıkıntıları çektim. Sürülüp sürülmediği belli olmuyor. Geçtiğimiz haftasonu tekrar nxt uyguladım. Fakat yaparken nereleri yapıldı veya nereleri atladım fark edilmiyor. Bir yerde hata olmalı, pastayı kim yaptı ne ile yaptı nasıl yaptı kaça yaptı ne kadar sürdü? Yorum bağlantısı
Hasan Tahsin Şipit 5 Temmuz 2011 Paylaş 5 Temmuz 2011 Kendim polisaj makinesi ile yaptım; 1 saat kadar sürdü, pastanın markası g3. Uygulama esnasında tavsiye üzerine hafif katılaşmaya yakın olduğu sırada sprey kutusuna doldurduğum su ile bir yada iki fıs sıkarak yaptım. Yorum bağlantısı
Recommended Posts