İçeriğe Yönlendir

Boya Koruma, Cila Ve Temizlik Ürünleri( 3 M, Ziebart , Sonax..vs )

Aykut Gürkan

Recommended Posts

Akan Belen

Siyah plastik kısım oldukça az aracımda dış plastik olarak.Sonaxtan dış plastik koruyucu almıştım şimdilik yetiyor az kullandığım için çok az gidiyor.Motor kısmındaki plastiklerde de kullanıyorum kapı fitillerin de neresini bulursam:D Motorda kullandığın bir ürün varmı toz tutmaması için

Yorum bağlantısı
Naci Özkan
Meguiars ürünlerinin yanına yaklaşılmıyordu bir aralar son dönemlerde fiyatları oldukça ucuzladı Çağlar abinin dediği gibi.Sonax piyasaya girdi sayılır o dönemde fiyat olarak uygunlardı çünkü ama ben şu an tercih edecek olsam Meguiars tercih ederim Sonax taki 700 tl fiyat uçuk bir rakam gerçeği bence yansıtmıyor.

Eğer çok çizik varsa ve işlerini layıkıyla yaparlarsa aracanızın başında nöbet tutmak isteyebilirsiniz ki aracınız siyah birde :lol2:

aracım hem soldu hem çiziklerle dolu... evet ya acaba bu fiyata aracın başında durması için güvenlikte veriyolarmı :D

yanlış anlaşılma olmasın bazı yıkamacılar adı sünger diye çok sert süngerler kullanıyorlar çabuk eskimesin diye onunda yaratacağı etkiyi tahmin ederseniz sizde...

evet haklısınız birde şeyde var yıkama makinasına gelen su için kuyu vurduruyolar ve filitreye pek önem vermezlerse tazyikli suya toprakta geliyoki oda boyayı mahvediyo

Yorum bağlantısı
Naci Özkan
+1919

Kesinlikle katılıyorum, makine ile de yapılsa el ile de yapılsa biribirinden zor işler. İflahını kesiyor insanın, hak edene emeğin hakkını vermnek lazım.

Gelinen seviyede diğer ürünlere bakmanın hiç anlamı yok diye düşünüyorum. Kesinlikle Meguiars.

Aralarında kesinlikle çok fark var.

doğru söylüyosun mustafa abi karar verdim haftaya arayıp randevu alacam bırakacam arabayı

Yorum bağlantısı
Anil Berke Kavraal

gene fascoyu kullanıyorum ama meg in engine dressing diye bir ürünü varmış denk gelirse onu deneyeceğim antistatik özellikteymiş sanırım...

Yorum bağlantısı
Savaş Değişli

Bugun kil yaptım ama canım sıkıldı biraz :)

Yarına hazırlık olsun diye akşam 7 gibi kil yaptım ama sokak lambasının altında dairesel çizikler çıktı :D

Yarın Meg Swirl x üzerine Nxt Wax yapacağım inşallah geçer.Geçmez ise Meg Ultimate Compound+Nxt wax yapacağım.

Bu akşam 20*20 bölüme uygulamada yaptım ama hiçbir faydası olmadı :D

Yorum bağlantısı
Savaş Değişli
(düzenlendi)

Kil sonrası çizik bekliyordum aslında,pasta yaptıracağım yarın inşallah sorun kalmaz.

Sorma gün sayıyorum abi,8 gün kaldı yolculuğa:)

Yarın iç döşeme temizliği+motor temizliği birde pasta+cila yaptıracağım

tarihinde Adnan Çakır tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Anil Berke Kavraal

ne kadar kasarsanız kasın o kılcallar dönüp dolaşıp arabanın üzerine geri geliyor sonuçta araç sokakta duruyor ve her zaman biz yıkayamıyoruz. Canınızı sıkmayın sorun değil siz üstteki cila katmanını kille temizleyince daha belirgin hale gelmişler. swirl x hafif ultimate compound ağır bir pasta dikkatli kullanın... Nxt wax bir kısmını maskeleyecektir ama bir kısmı da kalır. Makinayla uygulama yapılmadıkça kılcalları elle geçirmeniz çok zor.

Yorum bağlantısı
Savaş Değişli
(düzenlendi)

Ama kil yapması çok zevkliymiş valla Anıl Kardeşim,dediğin gibi arac sampuanı ile kil sıvısını yaptım :)

Yarın sabah bırakıcam arabayı arkadaşa,sabahtan Kuaföre başlayacak öğlen okuldan gelirim akşama doğru pasta cila işine gireceğiz.Önce Swirl x ile bir deneyelim bakalım olmadı Ultimate comp uygulatacağım.Arkadaş İstenbul Sonaxta uzun yıllar çalışmış burada da Winox bayisi oldu ona yaptıracağım pastayı,makina ile yaptırayım en iyisi

Bu akşam pastayı el ile denedik,nxt nin içinden çıkan mavi ped ile sanırım onlar pasta için biraz yumuşak kalıyor,meg sarı ped sipariş edeyim

Yorum bağlantısı
Anil Berke Kavraal

Kil sonrası yüzey nasıl oldu?Pasta için uygun değil o pedler...

Yorum bağlantısı
Akan Belen
Bugun kil yaptım ama canım sıkıldı biraz :)

Yarına hazırlık olsun diye akşam 7 gibi kil yaptım ama sokak lambasının altında dairesel çizikler çıktı :nazar:

Yarın Meg Swirl x üzerine Nxt Wax yapacağım inşallah geçer.Geçmez ise Meg Ultimate Compound+Nxt wax yapacağım.

Bu akşam 20*20 bölüme uygulamada yaptım ama hiçbir faydası olmadı :nazar:

İlginç kil ile nasıl dairesel çizikler oluştu açıkçası anlayamadım.Kil aracınızı temizleyip var olan çizikleri görmenize sebeb olmuş olmasın.Mesela aracınızda daha önceden ag srp varsa dolgu yapar ve çizikleri saklar.Kil yaptıysanız bu dolgu temizlenir ve çizikler ortaya çıkar.Ben geçenlerde uyguladım 4 saat kadar sürdü kil uygulamam böyle bir sorunla karşılaşmadım hiç.Uyguladığınız ürünlerde mutlaka spot test yapın önce

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Yanlış hatırlamıyorsam, henüz hiçbir şey yapmadan, boyada hiç çizik hare yok demiştiniz başka bir iletide??? Kilden sonra mı oluştu çizikler :flowers:

Ne marka/model kil almıştınız?

Yorum bağlantısı
Savaş Değişli
(düzenlendi)

Evet Çağlar abi hare ve dairesel çizikler yoktu,kilden sonra hare ve dairesel çizikler ortaya çıktı.Birde boya böyle matlaştı,tamponona yapmamıştım,tampon ile gövde arasında ton farkı oluştu.

Markası Bilt Hambert (medium) ingiliz malıymış.

Meg ultimate comp.Pasta yaptırdım ardından nxt wax attım ama işçilik içime sinmedi hiç.Biraz böyle binip Konya Sonaxta adam akıllı güzel bir boya koruma yaptıracağım,Hareleri falan kaybetsinler.

Kil sonrası boya baya matlaştı Anıl kardeş,

Tampona uygulamamıştım,ton farkları ortaya çıktı

Pasta ciladan sonrada ton farkı gitmedi wacko.png

Belki dediğin gibi olmuştur Akan Kardeşim ama şimdiki aklım olsa ne kil ne pasta yapardım.Wax yapıp geçerdim :)

Buradaki Winox bayinin sahibine yaptırdım pasta cilasını adam camlara pasta sürdü,akşam baktım,cam falan çizilmiş :angry:

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Kil sonrası matlaşır normal, zira temelde zımpara işlemi, yalnız ya bu marka / modek kil çok kalın zımpara özelliğine sahip, yani çok eskimiş boya için, ya da uygulamada eksiklik veya hata oluşmuş. Bence daha fazla uygulama yapmayın.

2001 otjianl boyanın bit yakın çekim fotoğrafı var mıdır çok merak ettim.

Yorum bağlantısı
Savaş Değişli
(düzenlendi)

Önceden de bahsettiğim ön kaputaki kedi tırnaklarından oluşan çizikler

x6hf8m.jpg

Kapı içlerinde olan tırnak çizikleri

nla1k5.jpg

Önce Ziftleri çıkarttık sonra yıkadık

95on6c.jpg

Pastayı makina ile at dedim adama ama makina çizer diye elle atayım dedi (ee bunu bende yapardım dedim ama geldik bir kere ) Kendine güvenemedi herhalde

İşlem sonrası Araç

242yc83.jpg

316ma1k.jpg

Ön kaputta oluşan Hareler :flowers:

Sol altta baya belli

Bunlara Swirl x yapacağım artık

2vjejad.jpg

33c17c5.jpg

tarihinde Sava? De?i?li tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Savaş Değişli
(düzenlendi)

Valla bilmiyorum Çağlar abi ama bir daha kil falan yapmayacağım :D Konyaya gidecem bir hafta sonra, Tampona yaparım ,ton farkını ortadan kaldırmak için.

Boyanın Yakın Çekim fotoğrafı ,biraz kirli halde ama elimde bu fotoğraf vardı, Onur abi görmüştü boyayı,baya bakımlı idi :'(

2pyoo55.jpg

http://tinypic.com/m/epjhih/3

tarihinde Sava? De?i?li tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Yıldıray Demirkıran

Aracım daha yeni sayıldığı için pasta işine girişmeden üzerinde oluşan kılcal çizikleri yok etmenin yollarını arıyorum. Özellikle kapı kenarlarında oluşan tırnak izlerini. Ama hangi ürünle nasıl bir uygulama yapabileceğimi bilmiyorum :)

Yorum bağlantısı
Savaş Değişli
(düzenlendi)

Ustalar daha doğrusunu bileceklerdir ama Meguiars Swirl X size yeter gibime geliyor,zaten çok hafif bir aşındırıcı Bölgesel el ile uygulayabilirsiniz sanırım.

Selamlar Arkadaşlar Hareleri giderdim şimdi )

Memleketi bekleyecektim ama canımı sıkıp duruyordu,Swirl x ile uygulama yaptım.Nxt nin içinden çıkan Mor ped ile yaptım,zira sarı ped yarın gelecek

Ön kaputu boydan 3 e böldüm ,dikkatlice Skodaturkey de İrfan beyin ''polish nasıl yedirilir' konusunu okuduktan sonra bölüm bölüm çalıştım,bir tane kısa hare kaldı oda nazarlık olsun

34q9qag.jpg

Tek canımı sıkan şey kaldı oda ton farkı.Kil yaptıktan sonra olmuştu tampona da kill yaptım şimdi,ama tampon plastik olduğu için pek fark etmedi yine aynı ton farkı mevcut Var mı buna birçare??

Oluşan Ton farkı,bişey değil satacak olsam adamlar tamponları mı vurdun,boyattın diye konuşacaklar

8zgub7.jpg

Yorum bağlantısı
Yıldıray Demirkıran
Üstalar daha doğrusunu bileceklerdir ama Meguiars Swirl X size yeter gibime geliyor,zaten çok hafif bir aşındırıcı Bölgesel el ile uygulayabilirsiniz sanırım.

Peki ardından cila gerekecek mi?

Tüm araca komple uygulamış olsam üzerinde oluşan hare ve kılcal çizikler için, polisaj gerekir mi yoksa bez yeterli olur mu?

Yorum bağlantısı
Savaş Değişli

Araçta Güneşte belli olan dairesel çizikler var mı Yıldıray bey?

Hare pasta sonrası oluşuyor zaten,pastayı yanlış yöntemle ve acele ile kullanmaktan oluşuyor.Sizde hare yoktur sanırım

Yorum bağlantısı
Yıldıray Demirkıran

Hayır eksik ifade oldu benim ki. Ben tatile giderken dinlenmek maksatlı çay bahçesine girdiğimde orada araçları yıkamakla görevli bir arkadaş aracı bir güzel fırçalamış. Tabii kızamadım da. Ama dairesel fırça izleri var çok olmamakla beraber. Güneş parlayınca da belli ediyor kendisini iyice. Bunu yok etmek istiyorum.

Yorum bağlantısı
Savaş Değişli
(düzenlendi)

Hımmm o zaman sizin işinizi Meg Ultimate compound halleder Yıldıray bey.Swirl X o tür dairesel fırça ,yıkama çiziklerini alamıyor.

Elle değilde iyi,işçiliğine güvendiğiniz birisine polisaj yaptırın.Üzerine koruma ve cila atarsınız daha uzun ömürlü olur.

Yorum bağlantısı
Yıldıray Demirkıran
(düzenlendi)

Peki kapı kenarında oluşan tırnak izlerini alabilir mi? Çünkü polisaj işine girmek istemiyorum. Bunun için biraz erken olduğunu düşünüyorum. 1-2 yıl daha geçsin pasta için, yaptım mı tam yaptırırım o zaman.

Yorum bağlantısı
Savaş Değişli

Kil+pasta cila yapıldıktan 1 gün sonraki hali abi

Peki kapı kenarında oluşan tırnak izlerini alabilir mi? Çünkü polisaj işine girmek istemiyorum. Bunun için biraz erken olduğunu düşünüyorum. 1-2 yıl daha geçsin pasta için, yaptım mı tam yaptırırım ozaman.

Bölgesel tırnak çizikleri için Swirl x yapın yeter Yıldıray bey

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

2001 modelde böyle bir görünüm nadirdir, Konya da kuş, ağaç, asit yağmuru yok sanırım, kapalı garajda mı kalıyor?

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...