İçeriğe Yönlendir

Boya Koruma, Cila Ve Temizlik Ürünleri( 3 M, Ziebart , Sonax..vs )

Aykut Gürkan

Recommended Posts

Ali Cihangiroğlu
100ml si 71 TL :p bayağı tuzlu ?

:s bu indirimli hali, aslında 90 kaatmış, benim planım şöyle, skoda forumdandan da takip ettiğim üzre, arabayı yıkadık vs. sonra Auto GYM SRP kullanıp hare çizik ne varsa yoketmek, üstüne aynı markanın EGP sini uygulamak, böylece cam gibi parlak ve hatasız hale gelecek, en sonda üzerine bu bekbars nanoyu uygulamak, al sana 150 tl gibi bir şeye 2 seneye yakın tam koruma, bekbars fiesta için 2 kez yeter, 100ml 10m2 ye yetermiş, diğer ürünler senelerce yeter zaten, boya korumaya milyar para hayatta vermem vallahi :)

Sonax nanoyu ilk yıkamamdan sonra o su iticilik özelliği kalmayacak.

Önceden kaputta deneme yaptığım kısım yıkama öncesi aynı videodaki şekildeydi, cilalı şampuanla yıkadıktan sonra neredeyse hiç etkisi kalmadı.

Daha önce kullandığım Turtle wax platinum wax hem nano ve iyi parlatıyor hemde uzun ömürlüydü. Uyguladıktan sonra haftalarca su sutmuyordu. Su tutmaya başladığında cila zamanı gelmiş diyordum. Fiyatıda çok daha uygun. Sadece uyguladıktan sonra silme işleminde çok toz çıkıyordu. Sonaxta hiç toz çıkmıyor.

Vallahi şuanki favorilerim; TurtleWax (hep tavsiye etmişimdir)-AutoGYM SRP ve EGP-Bekbars ürünleri, bunlarla sonuç harika, dene göreceksin, bu dediklerimi kullan sonra yorumlarını alayım. :D

Yorum bağlantısı
Ayhan Şentürk

Yarım su bardağı malzemeye 71 lira kesinlikle vermem. Kaliteli cilalı şampuan, bir kutuda NXT alırım, arabayı 2 sene parıl parıl tutarım.

Doğru düzgün yıkıyorsanız, birkaç ayda birde NXT atarsanız hiç birşey olmaz.

Arabayla ilgilenecek vaktiniz yeriniz yoktur. Dışarda yıkatıyorsunuzdur, anca ozaman arabanın ihtiyacına göre yılda bir veya 2 yılda bir boya koruma yapılır.

Vallahi şuanki favorilerim; TurtleWax (hep tavsiye etmişimdir)-AutoGYM SRP ve EGP-Bekbars ürünleri, bunlarla sonuç harika, dene göreceksin, bu dediklerimi kullan sonra yorumlarını alayım. :s

Turtle wax piyasaya yeni girmiş amerikan malı bir ürün.

Kalitesi iyi ve piyasada yerini buldukca fiyatları yükselecek. Sonaxıda sollayacak. Zaten şuan kalite olarak sonaxtan iyi fakat isim olarka piyasada henüz pek oturmadı.

Yorum bağlantısı
Anil Berke Kavraal
:s bu indirimli hali, aslında 90 kaatmış, benim planım şöyle, skoda forumdandan da takip ettiğim üzre, arabayı yıkadık vs. sonra Auto GYM SRP kullanıp hare çizik ne varsa yoketmek, üstüne aynı markanın EGP sini uygulamak, böylece cam gibi parlak ve hatasız hale gelecek, en sonda üzerine bu bekbars nanoyu uygulamak, al sana 150 tl gibi bir şeye 2 seneye yakın tam koruma, bekbars fiesta için 2 kez yeter, 100ml 10m2 ye yetermiş, diğer ürünler senelerce yeter zaten, boya korumaya milyar para hayatta vermem vallahi :)

Vallahi şuanki favorilerim; TurtleWax (hep tavsiye etmişimdir)-AutoGYM SRP ve EGP-Bekbars ürünleri, bunlarla sonuç harika, dene göreceksin, bu dediklerimi kullan sonra yorumlarını alayım. :D

+1 bende bu pazar bir priz bulabilirsem sitede atas ın 453 hafif pasta (6/10) üzerine 473(3/10) atıp poorboys white diamond glaze üzerine de fk1000p cila yapacağım :p

Tuttle wax platinum serisi gerçekten güzel... boya yüzeyi temizse hele kille temizlendiyse en az 4 ay dayanıyor o da en az hali...

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
Yarım su bardağı malzemeye 71 lira kesinlikle vermem. Kaliteli cilalı şampuan, bir kutuda NXT alırım, arabayı 2 sene parıl parıl tutarım.

Doğru düzgün yıkıyorsanız, birkaç ayda birde NXT atarsanız hiç birşey olmaz.

Arabayla ilgilenecek vaktiniz yeriniz yoktur. Dışarda yıkatıyorsunuzdur, anca ozaman arabanın ihtiyacına göre yılda bir veya 2 yılda bir boya koruma yapılır.

E benim garibanın özel odası yok ne yapalım yani, 71 lira ama ziebart vs. lere para vermekten çok daha iyi, senin arabaya gerek yok daha fabrikasyon cilası üstündedir onun, bari NXT teye o kadar para vereceğine, aynı paraya, Auto GYM SRP+EGP alıp uygula, kat kat daha iyi sonuç alırsın.

Yorum bağlantısı
Ayhan Şentürk

Garaj tabi önemli ama araba nekadar kirlenirse kirlensin yıkama ve kurulama çok önemli. O aşamaları iyi yaparsanız vernik kolay kolay matlaşmaz.

Ali abi senin uygulama imkanın var. 1 kutu turtle platinum wax al, bir kutuda arexons protective wax al. Bunları 15 kere rahat rahat arabaya uygularsın. En kötü 3 ay gitse 45 ay yapar...

Örneğin 50 TL gibi uçuz boya koruma yapan bir yer olsaydım kesinlikle bu 2 ürünü kullanırdım. Turtle platinum nano bir ürün ve iyi parlatıyor. Üzerine atılacak protective wax ise iyi ve uzun zaman koruyor. Bunlar denediğim ürünler ve güveniyorum. Maliyetine göre fazlasıyla memnun bırakır.

Yorum bağlantısı
Anil Berke Kavraal

Kesinlikle katılıyorum bu işe çok para harcamıyım ama arabamıda korumak istiyorum diyenler için ideal reçete bunlar... birde kil ekle başına arabaya kille girişip cilalayıp çıkmak el alıştıktan sonra 2.5 - 3 saat toplamda ... sonuçta 5-6 ay kalıcı ... kışa girerken ne olursa olsun araç cilalanmalı en azından bu ürünlerle...

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

Çok yormasa bir cila işinede ben girecem de çok yoruyor beni :) Birde çizip duruyorlar parlayınca :wub:

Ama bu cila işlerine merak salanlara tavsiyem sonax hızlı cila :) yıkamadan yıkamaya kullanın hevesinizi alın :)

Yorum bağlantısı
Hasan Varnalı

Ben kendimce uygulayabileceğim yani amatörce bir cila almak istiyorum ama turtle wax ismi çok geçti hangi ürünü bu turtle waxın birde yıkayıp kuruladıktan sonra bunu sürsek korumada yapar mı yoksa koruma için önerbileceğiniz internetten alabileceğim birşey varmı?

Yorum bağlantısı
Ayhan Şentürk

Cila, pasta gibi tüm ürünleri kesinlikle arabayı iyi bir şekilde yıkadıktan sonra uygulayacaksınız.

Başlangıç olarak bu ürünü deneyebilirsiniz.

http://urun.gittigidiyor.com/TURTLE-WAX-50...0QQidZZ19411060

Önemli olan el ile cilayı sürerken dairesel hareketlerle kurutmadan yayabildiğiniz kadar yayıp çok ince bir tabaka halinde sürmektir.

Kullandığınız ped yada beze damla damla yani az az cila dökerek ince bir tabaka halinde yayarak uygulayın.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Kilden 1/4 parça koparıp, cleaner wax ile ıslata ıslata kullanacaksınız, gold Class Cilayı bilemem. yalnız ufak bir bölümde kili deneyin, boyayı bayağı matlaştırır, sonra Nxt sürün. 2-3 gün gezin sonuca bakın, sonra girişin. Kilden sonra sadece Nxt yeterli gelmez bence. Kil ne renk gri mi kırmızı mı?

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Ne güzel bir kutuymuş, nerden kaça aldınız acaba?

1. kili, quick detailer ile sulandırıp kulancaksınız devamlı ıslak kalmalı fısfıs şeklinde kullanın

2. sonra cila

3. sonra wax

4. sonra Nxt.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Daha fazla ürüne gerek olmaz. Yorucu ve zaman alıcı işlemdir, 3e4e ayrıpı yapın. Yani 3 günde mesela. Sağ / Sol / Bagaj + kaput / Tavan +tamponlar gibi ayrılabilir, 4 günde yapılabilir. Zaman ayrımassanız, alınacak sonuç iyi olmayabilir. Tek kaputta kil ile 1 saat gibi çalışmak lazım.

Yorum bağlantısı
Anil Berke Kavraal
Anıl ve diğer değerli üstadlarım.

Meguiars marka kil seti aldım ve daha önce aldığım ürünlerle birlikte kapsamlı bir boya bakım-koruma uygulaması yapmayı düşünüyorum. Bu noktada aklıma takılan bazı noktalar var.

Öncelikle aldığım kil setinin içerisinden küçük bir şişe Cleaner Wax da çıktı. Ben cila uygulamasını Meguiars NXT 2.0 ile yapacağım. Kil uygulamasından sonra kutudan çıkan Cleaner Wax'ı kullanmam gerekir mi? Bu ürünü kullanıp, üzerine de NXT 2.0'ı kullansam birşey fark eder mi? Yoksa sadece kendimi yormuş mu olurum?

Boya üzerindeki kılcal çizikler için Megiars Swirl X Hare Giderici almayı düşünüyorum. Aşındırıcı değil, kapatıcı etkisi olan türdenmiş. Bunun hakkında yorumlarınızı merak ediyorum.

Boyalı yüzeyi kil+pasta ile cilaya uygun hale getirdikten sonra, NXT 2.0'ı kullanmadan önce, ayrı bir cila kullanmak gerekir mi? Gerekmediğini düşünüyordum ama bazı yorumlar kafamı karıştırdı. Daha önceki uygulamamda NXT 2.0 gayet güzel parlaklık vermişti.

Ayrıca fikir ve önerileriniz de olursa sonuna kadar açığım.

kili ilk sefer araca uygulamak cidden çok vakit alıyor Çağlar abiye katılıyorum hele benim arabada birsürü çamlardan gelen reçine vardı Antalya sıcağında pişmişti onlar temizlemek 2 günümü almıştı ...

Kil için meg. tarzı markalara çokta para vermeye gerek yok 100gr lık 20 lık bir kil yeterli olurdu ...

Swirlx için elle alacağınız sonuç pek aman aman olmaz o yüzden bence boşuna almayın onu varsa güvendiğiniz bir yer adam akıllı bir pasta yaptırın işe bilen birine ondan sonra cilayla 4-5 ayda bir korumaya alın arabayı ...

Kili ben şu sekilde kullanıyorum suyun içerisine bir miktar sıvı sabun koyuyorum ve onu fısfıs la püskürtüp temizliyorum aracı bir ileri bir geri hareketle... zaten ilk sürttüğünüzde kil zorlanıcak 2. 3. seferden sonra kaymaya başlıycak sizde temizlendiğini anlıycaksınız ardından bebek poposu gibi olur yüzey :lol2: önemli bir iki nokta var her panelden sonra kili ikiye katlayın ve her seferinde aynı yöne katlayın ki kirli taraf hep içe gitsin... Bir ikincisi ve en önemlisi kili elinizden yere düşürürseniz hemen çöpe atın sakın ama sakın arabaya tekrar sürmeye çalışmayın ... ardındanda ben bir kere daha arabayı yıkayıp cilayı atıyorum :) kilden sonra pasta yapmakta fayda var ama kil ne var ne yok temizlediği için çiziklerin içine dolan herşeyi çıkartıyor ve göze daha çok batıyor... neyseki benim araba beyaz :lol2:

Ne güzel bir kutuymuş, nerden kaça aldınız acaba?

1. kili, quick detailer ile sulandırıp kulancaksınız devamlı ıslak kalmalı fısfıs şeklinde kullanın

2. sonra cila

3. sonra wax

4. sonra Nxt.

Çağlar abi cila wax ve nxt aynı şey değilmi :) ilki cila, wax zaten cila demek nxt de sentetik polimer cila ...

Yorum bağlantısı
Anil Berke Kavraal

swirl x le yaptırma boşuna gene meg in hafif arındırıcı bir pastasını kullan Çağlar abi referans olur sana kodunu söyleyerek ... Birde bir dahaki kil alışverişinde haberim olsun abi o kadar para verme boşuna daha ucuza ayarlarım ben sana :)

Bu arada benim tamponumda bir leke vardı ciddi ciddi canımı sıkıyordu boyatmayı düşünüyordum Çağlar abiye gösterdim zamanla aşınmış bu hale gelmiş dedi boyarız bir ara diye konuştuk bugün aklıma geldi aldım kili biraz ovaladım meğersem kirmiş derken bütün tamponu temizledim zift lekeleri falan kalmadı o iz yok oldu üzerine birde tamponu cilaladım güzel oldu boyatmaya şimdilik gerek kalmadı :nazar:

Yorum bağlantısı
Anil Berke Kavraal
meguiarsdestek@gmail.com tüm sorularınıza cevap alabilirsiniz ürünlerin tantımları vs

bu hizmeti veren kim acaba? ben horizon muydu neydi ümraniyedeki yerlerine gittiğimde umurlarında değildi böyle bir hizmeti kim vermiş merak ettim :)

Yorum bağlantısı
Hüseyin Sönmez
Ben kendimce uygulayabileceğim yani amatörce bir cila almak istiyorum ama turtle wax ismi çok geçti hangi ürünü bu turtle waxın birde yıkayıp kuruladıktan sonra bunu sürsek korumada yapar mı yoksa koruma için önerbileceğiniz internetten alabileceğim birşey varmı?

Turtle Wax nano cila alırsanız, güzel bir yıkamadan sonra aracınız uzun süre parlak ve kaygan görünecektir, çok ufak çızikler varsa turtle wax çizik onarıcı sıvı cilalarıda deneyebilirsiniz.

Yorum bağlantısı
Hasan Varnalı
Turtle Wax nano cila alırsanız, güzel bir yıkamadan sonra aracınız uzun süre parlak ve kaygan görünecektir, çok ufak çızikler varsa turtle wax çizik onarıcı sıvı cilalarıda deneyebilirsiniz.

Teşekkürler

Yorum bağlantısı
Serkan Şimsek
Oto kingde benimde 4 tane hakkım var ama yaptıracak birşey bulamıyorum:D

mini onarım hakkı yerine boya korumamı yapıyorlar anlamadım ?

Boya koruma dışarda 100tlye yaptırabilirsiniz

hayır mini onarımı yaptırıyorum ayrıca 160 liraya pasta cila boya koruma yapıyorlar

Yorum bağlantısı
Guest Mustafa Ta?k?n

bugün meguiars Ultimate Compound Çizik Çıkarıcı Pasta ve NXT Generation Tech Wax 2.0 (Boya Koruyucu Sıvı Wax) 532 ml sipariş ettim. 10gün önce pasta+cila attırmıştım. bu iki ürün yeterlimi acaba. tavsiyeleriniz varmı

Yorum bağlantısı
Guest Erc
(düzenlendi)
bu hizmeti veren kim acaba? ben horizon muydu neydi ümraniyedeki yerlerine gittiğimde umurlarında değildi böyle bir hizmeti kim vermiş merak ettim ;)

http://www.facebook.com/MeguiarsTurkiye dilerseniz burdanda istediğiniz ürün hakkında cevap alabilirsiniz ben bugüne kadar her soruma cevap aldım herkeste alıyor deneyebilirsiniz

tarihinde Erc tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Savaş Değişli
(düzenlendi)

Arkadaşlar kafam karıştı şimdi :mangal:

Sıralama nasıl olacak?

meiguars nxt wax alıyorum,bu wax cilanın üzerine mi atılmalı yoksa alta wax üste cila mı atılacak.

Birde bu aldığım ürün hare yapar mı?

Veya en güzeli almam gereken ürünler ve sıralama nasıl oluyor.Arabamda küçük derin olmayan çiziklerde var :D

tarihinde Sava? De?i?li tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Anil Berke Kavraal

Wax cila demek zaten :mangal:

Sıra bence şu şekilde olmalı:

Kil - yüzeyin durumuna göre kalınlıkta pasta - harelenmeyi gidermek için ince pasta - cila

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Nxt 2.0, zaten hazır yüzeyde sonuç verir, yani yeni boya veya pasta cila yapılmışı korumak için.

Yorum bağlantısı
Akan Belen
Arkadaşlar kafam karıştı şimdi :D

Sıralama nasıl olacak?

meiguars nxt wax alıyorum,bu wax cilanın üzerine mi atılmalı yoksa alta wax üste cila mı atılacak.

Birde bu aldığım ürün hare yapar mı?

Veya en güzeli almam gereken ürünler ve sıralama nasıl oluyor.Arabamda küçük derin olmayan çiziklerde var :p

İyi bir koruma ve görüntü için öncelikle kil uygulanmalı sonrasında kılcal çiziklerin durumuna göre polish (pasta ) ince ,orta,kalın çok çeşitleri var eğer kalın bir polish yani aşındırıcılı yüksek bir polish uygularsanız arkasından harelenmeyi gidermek için ince polish uygulamalısınız sonrasında wax uygulanmalı koruma amaçlı.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...