İçeriğe Yönlendir

Boya Koruma, Cila Ve Temizlik Ürünleri( 3 M, Ziebart , Sonax..vs )

Aykut Gürkan

Recommended Posts

Ali Cihangiroğlu

Arkadaşlar bu meguiars güzel ama uçuk pahalı, ben AutoGlym SRP (süper resin polish) ve üstüne EGP (extra gloss protection) atmak istiyorum, bunları internetten satan bir yer varmı acaba, hem pahalı değiller hemde çok iyi malzemeler.

Yorum bağlantısı
  • 4 hafta sonra...
Akan Belen

benimde aracımda kılcal çizikler var bir iki tanede daha derin çizik mevcut sonuçta aracım 2010 fırtına gri hangi ürünleri kullanmalıyım çizikleri doldurmak için cila için ve koruma için aracımın durumuna uygun ürünleri yazabilirmisiniz birde torpido ve koltuklartı deri yüzeyler için tavsiye edeceğiniz ürün varmı acaba

Yorum bağlantısı
Akan Belen

Arkadaşlar aracım için bir bakım seti oluşturmak istiyorum konuları okudum ama çok farklı ürünler var genel olarak sonax bu konuda sanırım yeterli kaliteye uygun ancak alacaklarım konusunda deneyimli arkadaşların fikirlerini almak istiyorum

aracım focus fırtına gri tit x paket bu doğrultuda

1- Aracımdaki ince çizikler için ürün

2- Cila

3- Torpido için temizlik ve bakım

4- koltuklardaki ve kapılardaki deri döşeme için temizlik ve bakım

5- Koltuklardaki ve diğer kumaş bölgeler için temizlik ve bakım

6- Motor temizliği için

7- yukarıda ürünleri uygulamak için bez sünger gibi uygulama ürünleri

bu saydıklarım için ürün isimlerini yada kodlarını yazabilirmisiniz unuttuğum bir bakım ve temizlik ürünü varsa onuda yazabilirsiniz bunları internet üstünden alacağım için toplu şekilde halletmek istiyorum şuda olsa buda olsa dememek ve eksiz bir ürünüm kalmaması için

Yorum bağlantısı
Akan Belen

Bilgiler için teşekkürler Ahmet Bey bende sizin gibi düşünüyorum almışken biraz kaliteli alıp uzun süre kullanma taraftarıyım hepsiburada da sonax ürünlerine bakıyorum bir liste çıkarıyorum birazdan paylaşırım burda

Yorum bağlantısı
Selçuk Özmen
Öncelikle tavsiyem Meguiars, Sonax, Arexons, Turtle Wax gibi kaliteli ürünleri tercih etmeniz.

1- Tırnağa gelmeyen türden çizikler için aşındırıcı olmayan, doldurucu etkiye sahip pastaları tercih etmeniz daha iyi olur.

2- Yukarıda saydığım markaların ürünleri işinizi görür. Ayrıca yıkama sonrası için de fıs fıs hızlı cila alırsanız cila ömrü ve etkisi artar. Hızlı cila olarak Sonax'ın ıslak cilası çok övgü topluyor.

3- Parlatıcı etkisi olmayan ürünleri kullanmalısınız. Ben de Meguiars interior Detailer var, çok memnunum.

4- Yine Meguiars'ın deri temizleme ve koruma ürünleri var ama kullanmadım. Kaliteli markaların ürünleri iş görür.

5- Sonax'ın döşeme temizleyici spreyini kullanmıştım, hem fiyatı diğerlerinden uygun, hem de iyi iş görüyor.

6- Motoru yıkatmanın çeşitli zararları var. Yine saydığım markaların, özellikle de Sonax ve Meguiars'ın bu konudaki ürünleri ile temizlik yapılabilir.

7- Emin olun ki, bez seçimi, en az aldığınız ürünlerin kalitesi kadar önemli.

a) Yıkama için sünger de değil, yıkama eldiveni almanızı şiddetle tavsiye ederim. Ben Meguiars'ın eldivenini almıştım, çok çok memnunum, ama BİM gibi marketlerde ucuz ürünler de satılmakta. Tavsiyem kaliteli bir ürün almanız. Çünkü uzun süre kullanacaksınız sonuçta.

b) Cila için uygulama pedlerinden temin edin. Bende, yine, Meguiars uygulama pedi var, kesinlikle çok iyi.

c) Cila, iç temizliği gibi işler için mikrofiber bezler alın. Ben marketlerde satılan vileda, scotchbrite gibi markaların bezlerini aldım, çok da memnunum. Özellikle de vileda marka turuncu renkli bez, bu işler için biçilmiş kaftan. Otomobiller için üretilen bezler bence çok pahalı. Bu bezler daha küçük ama, büyüğüne de ihtiyaç olmuyor. Aynı paraya 4-5 tane bez alıyorum.

d) Kurulama için alacağınız bez, bence diğer bezlerden de önemli. Ben yine marketlerden böyle bezler aldım. Ama galiba Meguiars marka kurulama bezi alacağım. Çünkü, benim aldığım scotch brite marka kurulama bezleri iyi olsa da, tam anlamıyla işimi görmüyor.

Ben ürünlerimi Hepsiburada'dan almıştım. Yurtdışında daha uygun siteler var. Örn. shinerama. Fakat bunlar da belli bir kargo ücreti alıyorlar. Size tavsiyem, topluca ürün alacağınız için, bu tür siteleri iyi incelemeniz, kargo ücretini de göz önüne alarak hangisi daha uygunsa, ona yönelmeniz. Ayrıca yurtdışı sitelerinde daha fazla çeşit de bulunmakta.

arşivlenecek bilgiler,

teşekkürler ahmet bey...

Yorum bağlantısı
Akan Belen

sonaxsperglcila250ml.jpg

2sonax316200izikgideric.jpg

3sonax543200motortemizl.jpg

4sonaxaraitemizleyici32.jpg

5sonaxcilabezi.jpg

6sonaxcilauygulamasnger.jpg

7sonaxcilalampuan313200.jpg

8sonaxizikgidericipasta.jpg

9sonaxderitemizleyiciko.jpg

10sonaxsperglcila250ml.jpg

11sonaxtorpidotemizleyi.jpg

12sonaxtorpidoveplastik.jpg

13sonaxxtremenanodplast.jpg

ürünlerin toplamı 180 tl dir çıkarmak gereken ürün yada yorumlarınız nedir

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi
ürünlerin toplamı 180 tl dir çıkarmak gereken ürün yada yorumlarınız nedir

pasta işine girmeyin derim.

ben,

süper güçlü cila

çizik giderici güçlü cila

araç içi temizleyici

cilalı şampuanı

almıştım.

çizik giderici güçlü cila zaten bayağı iyi ama katı olduğu için uygulamasını pek beceremedim. lakin güzel temizliyor boyayı ve parlatıyor. bir kere uyguladım paketi duruyor.

yine süper güçlü cila sıvı ve o da güzel parlatıyor ama onunda kalıntılarını iyi silmek lazım. 2-3 kere uygulamışımdır bitmek üzere paketi yenisini alacam

araç içi temizleyiciyi ben çok seviyorum. torpidoyu vs her yere uygulanıyor ve parlama yapmıyor vinlkeste vs. 3-4 paket kullandım :)

cilalı şampuanı bir kere kullandım o da cila çekmeden evvel :)

eğer pratik olsun diyorsanız boya için

cilalı şampuan

süper güçlü cila

hızlı cila alın.

koltuk döşeme torpido içinde araç içi temizleyici tek başına yeter.

uygulama pedi ve mikrofiber bez sonax olmasa da olur. hatta süpe marketlerde 3 lü uygulam pedi vardı ped kalın mikro fiber ped ince mikrofiber ped ve pedi kolay kullanmak için kulp vari bişi. ben ondan almıştım. 3-4 tanede kaliteli miko fiber bez almıştım. toplam 100 lira mı ne tutmuştu. şimdi yaza girerken yine boyaya biraz parlaklık gelsin istiyorum ama her yeri çizik içinde :)

ha birde wax ya da waxlı şampuan alın derim. cilanın daha uzun süre hissedilmesi için.

Yorum bağlantısı
Akan Belen

Öneriler için teşekkür ederim aracımda biraz çizik var bunlarcdan kurtulmak için farklı cilaları almak istiyorum kılcal çizikler var biraz 3 yerdede biraz daha derin çizikler var amaç onları da gidermeye çalışmak aslında pasta cilayı yukarıdaki yazdıklarımdan dolayı almak isitiyorum işe yararmı bilmiyorum açıkçası.

Aslında 100 tl gibi bir alışveriş düşünüyordum ama bir baktım buraya çıkmış ne çıkarsam diye düşünüyorum ama bir türlü karar veremedim

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

cila hafif aşındırıcı. ama pasta bariz zımpara gibi. kendinize güveniyorsanız pasta işine de girin ben güveneedim giremedim :flowers:

Yorum bağlantısı
Akan Belen

ustafa bey pastayı sadece 3-4 yerde kullanmayı düşünüyorum belirgin çiziklerde komple değil :flowers: birde wax tam olarak ne iş yapıyor oda cila değilmi bir nevi wax alırsam cila almaya gerek varmı yada wax la birlikte hangi tür cila almak lazım

Yorum bağlantısı
Akan Belen
Gösterdiğiniz bu ürünlerin hepsinin gösterdiği etki birbirine çok yakındır,zaten fiyatlarıda aşağı yukarı aynı,yani şu ürünü alırsanız inanılmaz bir fark yaratır diye bir durumu yoktur,o açıdan boşuna paranızı veripte hepsini birden almayın demiştim,ayrıca o ürünlerin hiçbirisi derin çizikleri gideremez,denediğim için biliyorum,eğer biraz derinse boya yaptırmaktan başka çareniz yoktur,pasta işinede hiç girmeyin derim,aracı parlatayım derken boyanızdanda olmayın,birde hızlı cila dışında,diğer ürünleri aracın dışındaki siyah plastik parçalara uygulamayın,sonra beyazlatırsınız.

Anlaşıldı pasta işini listeden çıkarıyorum cilalardan sadece birini almak belki birde hızlı ciladan almak yeterli olacak cila konusu belli oldu sayılır böylelikle diğer ürünler de aynı etkilere sahip olan yok sanırım hepsinin uygula alanları farklı yada ben öyle düşünüyorum :flowers:

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi
ustafa bey pastayı sadece 3-4 yerde kullanmayı düşünüyorum belirgin çiziklerde komple değil :) birde wax tam olarak ne iş yapıyor oda cila değilmi bir nevi wax alırsam cila almaya gerek varmı yada wax la birlikte hangi tür cila almak lazım

wax denen zımbırtı bir nevi mum. boya koruma diye yaptıkları şey zaten o. önce parlatıyorsunuz sonrada o wax yada waxlı ürünleri kullanarak parlaklığın uzun sürmesini sağlıyorsunuz.

Yorum bağlantısı
Akan Belen
wax denen zımbırtı bir nevi mum. boya koruma diye yaptıkları şey zaten o. önce parlatıyorsunuz sonrada o wax yada waxlı ürünleri kullanarak parlaklığın uzun sürmesini sağlıyorsunuz.

o zaman wax almakta fayda var o kadar uğraşıp yapacağız bari biraz uzun süre görünsün değilmi :)

Yorum bağlantısı
Akan Belen

Parlaklık konusunda sıkıntım yok resimlerini eklemiştim siteye yıkandığı zaman güzel parlıyor kılcal çiziklerden kurtulmak istiyorum listemdeki ürünlerden 1. sıradaki yada 2. cila bu sorunumu çözer wax ekleyeceğim listeme

Yorum bağlantısı
Hasan Dönmez
(düzenlendi)

Sonax hızlı cilam bitmişti.Kipada bulurum diye gittim ve bulamadım.Ve reyonlara bakarken kipanın kendi markası olan topdrive hızlı ıslak cilasinı gördüm.Ve bu markanın bir çok çeşiti var cam cilası,koltuk temizleme,konsol bakım,zift spreyi vb..

Ve hızlı cilanın fiyatı ise çok uygun 5.50tl.

tarihinde Ayça Şimşek tarafından düzenlendi
resim linkleri ölmüş
Yorum bağlantısı
Hasan Dönmez
Bu markayı bugüne kadar hiç duymamıştım,bende sonax kullanıyorum,peki sonax'a göre sizce nasıl?

Sonaxın kalitesine yakın diyebiliriz.Gayet güzel iş görüyor.Parasını sonuna kadar hakediyor bence. :friends:

Yorum bağlantısı
Hasan Dönmez
Fiyatı çok uygunmuş,kalite olarakta sonax'a yakınsa bence alınabilir,güle güle kullanın.

Teşekkürler..

Yorum bağlantısı
Semih İzgi

Aracı birde uzaktan görmek isteriz Hasan hocam. :friends: Güle güle kullanın şık duruyor. Fiyatıda gayet uygun. İşimize yarayacak bir paylaşım

Yorum bağlantısı
Burak Ağcayazı

ben yurtdısından çesitli ürünler getirtmistim , önceki aracımda 2001 model siyah renkte yılların verdiği asınma ve yıkamacıların devamlı fırçayla yıkamaktan tamamen kılcal çizik doluydu , polisaj makinası aldım ve makinayla polisaj yaptım aracın boyası çok yıpranmıs olduğundan yüksek asındırıcı kullandım . daha sonra düsük asındırıcıyla kalan pürüzleri götürdüm ve araç tamamen kılcal çiziklerden arındı .

el ile yapılan cilalar çok yıpranmıs boyalarda güzel sonuçlar vermez bunun için makina olmazsa olmazlardan , benim önceki aracımda durum boyleydi ve kesinlikle verdiğim çabalara değer bir görüntü sağladı

aracımın durumu böyleydi

pict7576.jpg

polisaj sonrası

pict7617.jpg

pict7618.jpg

el ile uygulama yapmak için size çbs belco nun türk malı teflonlu cilasını öneririm etkisi kısa sürsede uygulaması ve parlaklığı gayet basarılı

Yorum bağlantısı
Burak Ağcayazı

ürün koruma sağlamamıs gibi boncuklanma olmamıs bu tür hızlı cilalar pek işe yarar sonuçlar vermiyor boya koruma için en önemli ürün wax türü malzemelerdir , parlaklık içinde hızlı cilalar çok kısa süreli etki sağlıyor , hızlı cila yerine gerçek cilalardan kullanmanızı tavsiye ederim .

pict7630m.jpg

Yorum bağlantısı
Hasan Dönmez

Damlacıklarına göre çok iyi gözükmesede gerçek ciddi bir oranda parlaklık sağladı..Yağmurlar dinsin güzel bir fotoğraf eklerim..

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...