Mehmet Jeyan 8 Ekim 2010 Paylaş 8 Ekim 2010 Tavsiyeniz için teşekkürler Köksal bey.. Kil+srp+cila.. Bu işlemler yapılacak, peki cila olarak hangi markayı tavsiye edersiniz? Yorum bağlantısı
Misafir 8 Ekim 2010 Paylaş 8 Ekim 2010 Cila değil wax oda tercihinize kalmış. FinishKare1000p yada Collinite476s bu iki süründe ihtiyacınızı fazlasıyla görecektir. Bende yeni öğreniyorum, irfan hoca sağolsun. Virüs bize de bulaştı. Yorum bağlantısı
Tayfun Yeşil 9 Ekim 2010 Paylaş 9 Ekim 2010 köksal bey aracınızın uygulama öncesi ve sonrasaı resimleri varsa yüklermisiniz,yada uygulama anındaki resimleriniz de olur. Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 9 Ekim 2010 Paylaş 9 Ekim 2010 Bir gazla sonax ürünlerini almıştım hızlı cila sıvı cila çizik giderici cila bir iki defa uyguladım güzel parladı ama sanırım wax olmadıkça kısa süreli gidiyor Araç içi için sonaxın güzel bir ürünü vardı bulursam yine alcam Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz 11 Ekim 2010 Paylaş 11 Ekim 2010 köksal bey aracınızın uygulama öncesi ve sonrasaı resimleri varsa yüklermisiniz,yada uygulama anındaki resimleriniz de olur. Bu fotolar mayıs ayındaki ilk denemelerimden fotolar. Yakın zamanda yeni oluşan kılcal çizikleri glaze+wax ile yok etmeyi planlıyorum. Onu da paylaşırım. Yorum bağlantısı
Ayhan Şentürk 11 Ekim 2010 Paylaş 11 Ekim 2010 Çok başarılı. Elinize sağlık. Önemli olan bu çizikleri pasta ile değil kaliteli bir wax ile yok etmek ve çizikleri doldurarak yok etmenin yanında yüzeyde koruyucu bir tabaka oluşturmak.. Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 11 Ekim 2010 Paylaş 11 Ekim 2010 Güzel sonuç, arabayı yeni aldıysanız 4-5 ay sonra wax işine girer ve düzenli uygularsanız son resimdeki gibi parlak ve haresiz boyanız yıllarca aynı kalır, ben 2006 fiestamda aldığımdan beri sürekli Turtle Wax platinum cila-wax ve Gloss guard sertleştirici kullandım, şu sıralar ilave olarak sonax hızlı cila kullanıyorum, düzenli kullandığımdan boyada ne hare nede el sürülünce gelen pütür yok, sonuç olarak düzenli olarak wax uygular ve sürekli cilalı şampuan kullanırsanız aracınız hep ilk günki gibi kalır, başkada para harcamazsınız, bunun dışında meguiarsa yada ziebart a para bayılmak sadece lüks kategorisinde kalır, elbette özel koruma yaptırmak iyi olur ama şart değildir, üstte yazdıklarımda düzenli kullanımda aynı işi çook daha ucuza halleder. Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz 12 Ekim 2010 Paylaş 12 Ekim 2010 Teşekkürler arkadaşlar, araç hiç bakım görmediğinden öncelikle pasta ile çiziklerini giderdim, bu aralar glaze ile dolgu yaparak çizikleri saklamayı planlıyorum. Far ve stopları da elden geçiricem. Zaten fırçasız yıkama yapıyorum, çoğunlukla haftasonu kullandığım için de trafik filmi şeklinde kir fazla olmuyor. Yorum bağlantısı
Ayhan Şentürk 12 Ekim 2010 Paylaş 12 Ekim 2010 Kullandığınız glaze'ler nelerdir, resimli gösterebilirmisiniz, ve nerelerden temin ederiz. Glaze ne işe yarar tam olarak amaçı nedir? Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz 12 Ekim 2010 Paylaş 12 Ekim 2010 (düzenlendi) İlk uygulamamda meguiars 7 glaze kullanmıştım ama şimdi poorboys black hole glaze aldım onu deneyeceğim. daha güzel sonuç verdiğini belirtiyor kullananlar. Glaze, koyu renkli araçlara derin/ıslak bir görüntü veriyor, pastadan sonra, ciladan önce boyaya uygulanıyor. makine ile uygulayınca sonuç daha güzel oluyor. Sonrasında cila yapılmaz ise yağmur veya yıkama ile akıp gider o yüzden cila ile koruma altına alınmalı. Alışveriş olarak alttaki siteleri kullanıyorum. http://www.i4detailing.co.uk/ http://www.shinearama.co.uk/ http://www.waxamomo.co.uk/ 12 Ekim 2010 tarihinde K tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Görkem Azizoğlu 12 Ekim 2010 Paylaş 12 Ekim 2010 Güzel çalışma elinize sağlık. Birşeyler olduğu ortada. Yorum bağlantısı
Yavuz Gürbüz 12 Ekim 2010 Paylaş 12 Ekim 2010 Köksal hocam döktürmüşsün eline, emeğine sağlık. Glaze üzerine ne düşünüyorsun. Collite 476 mı yine? Bir de BH'un üstüne FK olur mu? Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz 12 Ekim 2010 Paylaş 12 Ekim 2010 Teşekkürler arkadaşlar eksik olmayın Evet Yavuz hocam bh üzerine 476 yapıcam zaten büyük boyunu aldım en az 60 araç cilalar bh üzerine FK da uyar. bh birçok wax ile uyumlu meg gibi nazlı değil Yorum bağlantısı
Kürşat Ulusoy 9 Kasım 2010 Paylaş 9 Kasım 2010 ben de 3 hafta önce yaptırdım görenler araban çok temizmiş diyorlar 130 tl ye batıkentte yapırdım full kuaför Yorum bağlantısı
Fatih Sevgi 15 Aralık 2010 Paylaş 15 Aralık 2010 Köksal hocam merhaba, bende kırmızı renkli aracımda uygulamak istiyorum. Elleriize sağlık çok güzel olmuş, bu sonucu almak için hangi malzemeleri nasıl kullandığınızı adım adım kısaca bi yazarsanız çok sevinirim. Yorum bağlantısı
Oğuz Altınada 19 Ocak 2011 Paylaş 19 Ocak 2011 Bir arkadaşımın arabasına ağaçtan lekeler düşmüş, kırmızı kırmızı, ne olduğunu anlamadık.. bu ürünlerden daha önce kullanan var mı? hangisi işimizi görür, çok kuvvetli birşey kullanmak istemiyoruz, yanlış birşey yapıp boyaya zarar vermemek için.. Yorum bağlantısı
Hasan Aksüt 13 Şubat 2011 Paylaş 13 Şubat 2011 Ben sonax'a yaptırdım. Çok temiz oldu. Kişisel çaba ve vakum ile de iyi sonuçlar mümkün ama çok yorucu oluyor. :lol: Yorum bağlantısı
Sertan Ilıca 13 Şubat 2011 Paylaş 13 Şubat 2011 Hasan bey hangi sonax a yaptırdınız bende aveanın kampanyasından yararlanıp( 199 lira) yaptırmak istiyorum ama her yer temiz yapmıyormus işini eğer bu konuda bilgisi deneyimi olan arkadaslarda varsa bilgilendirilerse sevinirim tavsiye edebileceğiniz sonax bayii var mı az para değil 200 lira o yüzden memnun kalınan bir sonax bayii olursa iyi olur diye düşünüyorum Yorum bağlantısı
Halil Yakut 13 Şubat 2011 Paylaş 13 Şubat 2011 Benim fiestanın koltukları krem yani açık bir renk 4 senedir siliyorum hala istediğim gibi temizlenmedi. Birde kosla ile temizleyeyim bakalım. Başta koltukları yeşil sabunu köpürtüp siliyordum Bu metodla kapı döşemelerine biraz zarar verdim. Sonrasında ise halı şampuanı ile silip arkasından kuruyunca süpürüyorum. Bu işlemler den sonra koltuklar eskisinden daha iyi oluyor ama sonrasında tekrar alttan lekeler çıkıyor. Koltuklara bir damla su gitse hemen belli oluyor. Acaba çözümü nedir? bende merak ediyorum Yorum bağlantısı
Hasan Aksüt 13 Şubat 2011 Paylaş 13 Şubat 2011 (Hasan Aksüt @ 13.02.11 - 10:55) *Ben sonax'a yaptırdım. Çok temiz oldu. Kişisel çaba ve vakum ile de iyi sonuçlar mümkün ama çok yorucu oluyor. smile.gif Hasan bey hangi sonax a yaptırdınız bende aveanın kampanyasından yararlanıp( 199 lira) yaptırmak istiyorum ama her yer temiz yapmıyormus işini eğer bu konuda bilgisi deneyimi olan arkadaslarda varsa bilgilendirilerse sevinirim tavsiye edebileceğiniz sonax bayii varmı az para değil 200 lira o yüzden memnun kalınan bir sonax bayii olursa iyi olur diye düşünüyorum Çekmeköy Sonax'da yaptırdım. Bir arkadaşım daha yaptırarak memnun kaldı. Gerçi onunkinde belli-belirsiz eski bir ilaç lekesi kaldı ama gerisi çok temiz olduğu için görünmüyor. Memnuniyetsilik daha çok açık renk kumaşlarda kusma sorunu olması diye düşünüyorum. Bu nedenle öncesinde kusma ihtimalini konuşarak tekrar getireceğinizi söyleyemek, anlaşmak doğru olan. Benim aracım çocuklarım sayesinde çok kirliydi. Sabah bıraktım ve akşama kadar söylediklerine göre 3 tur temizlemişler. Temizlerken her parçanın bütün olarak ilaçlanması ve kurutulması önemli olan. Bu sayede homojen ve gölgesiz sonuç alınabiliyor. Hatta çocukların ayakları ile kirlenen ön koltuk arkaları için bir daha ziyeret ettim. Temizleyip arabayı yıkamışlardı. Bu sefer ön koltuklara t-şörtleri direk giydirdim. Yorum bağlantısı
Kansu Özçelik 19 Şubat 2011 Paylaş 19 Şubat 2011 Merhabalar forumdaki bilgilerden yararlanarak dün aracımı bir kovaya iki kapak sıvı kosla vanish oxi ve tül yardımıyla temizlemeye çalıştım fakat lekeler çıkmadığı gibi yer değiştirerek çoğaldı,nerde hata yapıyo olabilirim yardım ederseniz sevinirim şimdiden teşekkürler Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 19 Şubat 2011 Paylaş 19 Şubat 2011 Döşemeniz çok kirli imiş, kiri temizleyemediğiniz için daha doğrusu döşemeden alamadığınız için dağılmış.. Bence yıkama makinası kullanılmalı.. Ama, bu mevsim bu işler için uygun bir mevsim değildir.. Yorum bağlantısı
Kadir Yıldırım 9 Mart 2011 Paylaş 9 Mart 2011 konyada meguiars wax ları bulabilecegim bir yer varmi profosyonel olan urunleri Yorum bağlantısı
Recommended Posts