Mehmet Göktürk 6 Ekim 2010 Paylaş 6 Ekim 2010 (düzenlendi) Şimdi çıkıp yıkama cila yapayım sevgili Ali kardeşim, yaramı deştin. Kaç gündür ne yıkadım araçları ne de cila. Turtle wax nano sıvı cila var bende. Yaparsan iyi ama yapmak için önce arabayı "TEMİZ" yıkamak lazım. Arabayı temiz yıkamak ise öyle kolay değil. Şu kil denilen naneyi yapmak lazım önce ondan da bende yok. ufak pürüzleri turnakla vs yoklasak da ele sürekli pütür geliyor. Yıkamakla da bunlar çıkmıyor. Kil lazım acil:) not: Arabayı para ile yıkatmak, para ile parkettirmek, temizletmek vs bana etik gelmiyor. Aynı düşünen? Yani o kişiler el emeklerini daha verimli işlerde değerlendirseler, ben de aracımı yıkarken spor yapmış olsam? Yurtdışında oturduğumuz sitede arabanı yıkamak için bir yer mevcuttu. Hortum su gideri örtü vs. Orda yıkamak serbestti. Apartmanların bu işi ele alması ve apartman bahçesine paralı su otomatı koyması uygun olabilir. 2 YTL ye 20 dakika su mesela. Ufak bir alet olur, kapıcı parası da çıkar. 6 Ekim 2010 tarihinde Mehmet G tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 6 Ekim 2010 Paylaş 6 Ekim 2010 Al bendende o kadar bende gaza geldim, şimdi garajdan çıkarıp yıkıycam havada soğuk ama olsun artık, şu temiz araba olayına gelince, ben arabayı ilk aldığımdan beri bu tür uygulama yaptığımdan elimi sürdüğümde çok az pütür geliyor ve oda şampuanla çıkıyor, tabii kil gibi birşey yapmak lazım bir ara fırsat bulursam yaparım artık, ama düzenli bakım yapılan araçta bukadar uğraşmaya lüzümda olmuyor aslında. Yorum bağlantısı
Yasin Çelik 6 Ekim 2010 Paylaş 6 Ekim 2010 Peki tamamda bu harelenme ve hafif çiziklere napılacak Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 6 Ekim 2010 Paylaş 6 Ekim 2010 Siz de yeni araba aldırmayacanız(!) millete ha. Biraz eskisin, ikinci el düşsün, orası burası çizik olsun. Mutlaka çizilecek kullanılınca. Cila ile kısmen düzeliyor onlar da. Olmadı boya yenilenir. SOnra da kolleksiyon garajınıza (!) çekersiniz. Tek araçlık kolleksiyon. Ben çıkıyorum yıkamaya. Yorum bağlantısı
Süleyman Çetin 6 Ekim 2010 Paylaş 6 Ekim 2010 Çağlar abi istanbul dışındakiler için bu ürünleri küçük bir set halinde temin etmenin bir yolu olsa fena olmazdı +1903 Bilgiler için çok teşekkürler Çağlar abi. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 6 Ekim 2010 Paylaş 6 Ekim 2010 Çağlar abi istanbul dışındakiler için bu ürünleri küçük bir set halinde temin etmenin bir yolu olsa fena olmazdı Halledilir, zor birşey değil. Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 6 Ekim 2010 Paylaş 6 Ekim 2010 Eveet yıkadım ve Tw Platinum wax uyguladım, garajada çektim dışarda yağmur var ıslanmasın kerata hafta sonu uzun yol yapıcak dinlensin biraz. Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 6 Ekim 2010 Paylaş 6 Ekim 2010 Ben de iki kez turtle wax şampuan geçtim süngerle. temiz oldu. jantları da temizledim. Yorum bağlantısı
Misafir 6 Ekim 2010 Paylaş 6 Ekim 2010 (düzenlendi) Tam kafama taş gelir gibi hissettim bu konuyu görünce, malumunuz boya koruma için bol bol araştırma yaptım. Sıfır araçta ne yapılmalı nasıl yapılmalı, bir forum sitesindeki arkadaşlarda fikrimi değiştirmeme sebep oldular. Sonuçta benim malıma kimse benim kadar özen gösteremez, bilinen firmalar güzel ama ne yaptığı yada nasıl yaptığını hangi ürünü doğru kullanıp kullanmadığını biliyormuyuz? Bilmiyoruz o yüzden bende kendim yapmaya karar verdim. Kil + sealantlı wax = parıl parıl bir araç. Her yıkamada da cilalı şampuan üşenmessem yine üzerine wax mis gibi olur. Uzun yıllar bana hizmet eder. Çağlar abi çok faydalı bir konuya değinmişsin çok teşekkürler. 6 Ekim 2010 tarihinde Burak Erdin tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Misafir 6 Ekim 2010 Paylaş 6 Ekim 2010 Abi ne kadar temiz yüzey o kadar iyi tutunma, araçta bal mumu olduğundan bunu temizlemek için kullanacağım. Kil + SRP(Polish) + Wax düşünüyorum. Eğer altından kalkabilirsem, bakalım sonax yada ziebart'ta istediğim yanıtları alırsam buna da gerek kalmayacak. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 6 Ekim 2010 Paylaş 6 Ekim 2010 Hangi markada balmumu kaldı? diyelim ki balmumu olan sıfır otomobil var, kil en son sürülmesi gerekn şey olur, tam çamurlaşır. Kil in başlangıç uygulaması- amacı: üstüne bina harcı yağmış boyalar içindir. Yorum bağlantısı
Misafir 6 Ekim 2010 Paylaş 6 Ekim 2010 Çağlar abi marka belli, sana da söylemiştim. O bir detaylı temizlik sitesinde önerdiler, aklım karışık muhlis abi eşliğinde büyük firmaları bir gezeyim sonrasına bakıcaz artık. Yorum bağlantısı
Oğuz Altınada 7 Ekim 2010 Paylaş 7 Ekim 2010 Boya korumaya her sene vereceğim parayı 5 sene sonra boyacıya veririm Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 7 Ekim 2010 Paylaş 7 Ekim 2010 Mumlu korumalı birtek 10 sene önce volvo da görmüştüm sonrasında hiç görmedim, yüzey o kadarda önemli değil, değil derken ufak tefek pütürcüklerle uğraşmayın, heleki araba yeniyse kile gerek yok, basın wax ı geçin, ille yapacaksanız bir kez yüzey temizliği yapın sonrasında düzenli wax şampuan uygulaması yaparak aynı yüzeyi hep koruyun, arabalarımız ferrari olsa bu kadar uğraşmaya değer diyeceğim ama değil ne yazıkki, ferrarideki boyada bizdeki boyadan değil zaten, seramik bazlı acaip birşey, sadece suyla yıkasanda boyanın kensisi parlak zaten. Bu arada Edirne ipsala tarafında tam sınıra sıfır yerdeyim bizim mehmetçik parkaları çekmiş bile, kısaca balkanlardan gelen soğuğu hissediyorum, şantiyede kaloriferleri yaktık kar havası var sanki, soğukta wax işi baya iyi oluyor, sürerken terlemiyorsunuz Yorum bağlantısı
Adnan Çakır 7 Ekim 2010 Paylaş 7 Ekim 2010 Çağlar bey Bostancı'da ki adresi alsakta bir ara yolumuz düşerse bir baksak Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 7 Ekim 2010 Paylaş 7 Ekim 2010 O konuda girişimimiz var, bilgiyi alınca anlaşmalı bölüme yazarız. Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz 7 Ekim 2010 Paylaş 7 Ekim 2010 Selamlar arkadaşlar, Bu tip uygulamaların meraklısı olarak konuyu görünce atladım hemen kendi çeyizimi oluşturdum farklı bir markanın forumundan aldığım bilgiler ile ve oldukça keyif alıyorum uygulama yaparken. Uygulamaları anlatmak oldukça uzun sürer çünkü hepsinin kendine özgü detayları var ama meguiars markasına en iyidir diye düşünmeyin. Birçok yabancı markanın ürünleri mevcut meg ile yarışacak. Tr de megiuars çok pahalıya satılıyor, aşağıdaki sitelerden güvenle alışveriş yapabilirsiniz. Benim siparişim oldu bu sitelerden ve 2-4 günde geldi kargom. kargo dahil 150 euroyu geçmeyin gümrüğe takılırsınız. Bir de kili sıfır bile olsa uygulamanızı tavsiye ederim. Farkı uyguladıktan sonra kaportaya elinizi sürdüğünüzde hissedeceksiniz Benim çeyiz biraz karışık bu resimde ama idare edin, fotoda ürünlerin %80 kadarı görünüyor. Mayıs gibi kil+menzerna 203 pasta+meguiars 7 show car glaze+collinite 476 cila uygulamıştım tekrar bakım zamanı geldi kısmetse yakın zamanda da poorboys black hole glaze+collinite 476 cila yapıcam. Bu arada sıvı cilalar yerine katıları tercih edin, hem daha ekonomik oluyor, hem de daha uzun süre dayanıyor. http://www.i4detailing.co.uk/ http://www.shinearama.co.uk/ http://www.waxamomo.co.uk/ Yorum bağlantısı
Oğuz Altınada 7 Ekim 2010 Paylaş 7 Ekim 2010 Sitelerde fiyatlar ucuz hemen hemen yarıyarıya ama tek ürün alırken bir anlamı kalmıyor ürün 15pound shipping 12 pound Yorum bağlantısı
Mehmet Jeyan 7 Ekim 2010 Paylaş 7 Ekim 2010 Köksal bey merhaba.. Sizin merakınız beni de sarmış durumda.. İrfan hocanın kulaklarını çınlatalım.. Onun peşinden gitmeye çalışıyoruz bizde. Çeyiziniz de tam kolleksiyonluk olmuş Hazır sizi yakalamışken birkaç soru sorayım.. Aracımın dış yüzeyinde harelenmeler artık iyice gözle gözükmeye başladı, bir kaç kez tw pastasını elle uyguladım ancak bir sonuç elde edemedim. Sorum şu; ben sıfırdan başlayıp,yıkama+kil+ pasta+glaze(aracım gri ama yine de tavsiye ederseniz onu da yaparım)+wax yapmak için hangi marka ya da markaları kullanmalıyım.. Bir de sadece pasta yaparken mi makine kullanmalıyım? Ve hangi bu işler de kullanmak için hangi makineyi tavsiye edersiniz? Yorum bağlantısı
Misafir 7 Ekim 2010 Paylaş 7 Ekim 2010 (düzenlendi) Güzel kolleksiyon... Ödemeyi nasıl yapıyorsunuz? +1 dedim acaba satış temsilcisimi yok meraklıymışsınız.ustam arabayada,cebinizede eziyet derim. düzenli bakım iyidir hoştur hatta tavsiyede ederim ama,bilmiyorum bu biraz aşırı geldi bana. 7 Ekim 2010 tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz 8 Ekim 2010 Paylaş 8 Ekim 2010 Ödemeyi nasıl yapıyorsunuz? Çağlar bey ödemeyi paypal ile yapıyorum. banka kampanyasından dolayı 4 taksite bölüyor yurtdışı alışverişlerini. Sitelerde fiyatlar ucuz hemen hemen yarıyarıya ama tek ürün alırken bir anlamı kalmıyor ürün 15pound shipping 12 pound Aynen katılıyorum. Tek ürün için pahalı ama set halinde(kil+pasta+cila vb) toplu alınca uyguna geliyor. Köksal bey merhaba..Sizin merakınız beni de sarmış durumda.. İrfan hocanın kulaklarını çınlatalım.. Onun peşinden gitmeye çalışıyoruz bizde. Çeyiziniz de tam kolleksiyonluk olmuş Hazır sizi yakalamışken birkaç soru sorayım.. Aracımın dış yüzeyinde harelenmeler artık iyice gözle gözükmeye başladı, bir kaç kez tw pastasını elle uyguladım ancak bir sonuç elde edemedim. Sorum şu; ben sıfırdan başlayıp,yıkama+kil+ pasta+glaze(aracım gri ama yine de tavsiye ederseniz onu da yaparım)+wax yapmak için hangi marka ya da markaları kullanmalıyım.. Bir de sadece pasta yaparken mi makine kullanmalıyım? Ve hangi bu işler de kullanmak için hangi makineyi tavsiye edersiniz? Aynen irfan hoca sağolsun bulaştırdı virüsü. En son geçen pazar atas buluşması yapmıştık maslak sanayide. Pastayı elle yapmanızı pek tavsiye etmem, ağır aşındırıcılar çizik yapabiliyor elle uygulamalarda. Autogylm super resin polish(srp) adında bir ürün var aşındırmıyor da doldurarak kapatıyor, parlaklık da veriyor, hem elle uygulanır hem hare, çizik yapmaz. Tr de de birçok bayisi mevcut. Google da rahatça bulabilirsiniz, 500 ml 30-33 tl civarıdır, 1 araca 150-200 ml yeterli olur. Gri gibi açık renklerde glaze etkisiz kalıyor, o nedenle biraz vakit kaybı olur. elle yapıldığını farzederek gri araca naçizane tavsiyem kil+srp+cila. her eve lazım a dan z ye herşey var herhalde..bence çok düzenlı güzel...herşey elının altında.. Teşekkürler, şimdiki hedef kapalı garaj(şimdilik açık). Yorum bağlantısı
Recommended Posts