İçeriğe Yönlendir

Boya Koruma, Cila Ve Temizlik Ürünleri( 3 M, Ziebart , Sonax..vs )

Aykut Gürkan

Recommended Posts

Metehan Şahin

Bu iş için en fazla birgün uğraşırsınız. Günlük yevmiyesi 290 TL olan kaç kişi var aramızda? Ayrıca ben koltukları sökmeden yapıyorum temizlik işlemini, kusma gibi bir durumda olmuyor. Dikkat etmeniz gereken kısım, su ile değil köpük ile temizlemek gerekiyor. Tabi her halukarda karar sizin.

Yorum bağlantısı
Hasan Tahsin Şipit

Bir kaç hafta önce bu forumdan aldığım bir bilgi ile yola cıkarak eczaneden amonyak aldım ılık su ile karıştırıp sürdüm koltuklara hiç sökmeden...Sonuç muhteşem ama ellerim 1 saat kadar kötü olmuştu birde koklamamak ve eldiven giymek gerek...Tavsiye ederim.Aracım esin sitesinde merak ederseniz gelip görebilirsiniz nasıl olduğunu. Döşemesi bej rengi.

Yorum bağlantısı
Metehan Şahin
Bir kaç hafta önce bu forumdan aldığım bir bilgi ile yola cıkarak eczaneden amonyak aldım ılık su ile karıştırıp sürdüm koltuklara hiç sökmeden...Sonuç muhteşem ama ellerim 1 saat kadar kötü olmuştu birde koklamak ve eldiven giymek gerek...Tavsiye ederim.Aracım esin sitesinde merak ederseniz gelip görebilirsiniz nasıl olduğunu. Döşemesi bej rengi.

Aman hocam ne yaptın sen? Maazallah biri denerde ;) Koklamamak olarak düzeltelim. :)

Yorum bağlantısı
Hasan Tahsin Şipit
Aman hocam ne yaptın sen? Maazallah biri denerde :dil: Koklamamak olarak düzeltelim. :)

:D dikkat etmemişim kusura bakmayın. :)

Yorum bağlantısı
Akif Özkan

bir araç için iç dış koruma motor temizliği için 250 lira ( 3M'in ürünleriyle) yüksek fiyatmıdır?

Yorum bağlantısı
Erhan Doruk
500 TL koltuk temizlemeye vermek yerine kosla halı şampuanı ve soğan çuvalı (telis) alıp elinize deneseniz daha ekonomik bir çözüm olur. Koltuklarınızı halı şampuanın köpüğü ile silin ve kurumasını bekleyin. Sonucuna siz bile inanamayacaksınız ve bana dua edeceksiniz.

elle yapılan uygulamada koltuklarda dalga dalga iz kalıyor, makine ile uygulanması daha doğru.

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Mehmet Ozyurek
Benim gibi yap; yıkama. :D

+1

Benim bacanağım da hiç yıkamıyor.. Sadece süpürüyor...

Yorum bağlantısı
Ersen Tapan

Sert kıllı fırçalar var, onlarla fırçalayıp süpürgeyle çektirmek eniyisi.. ( Bazı süpürgelerde sert kıllı aparatlarda mevcut)

Yorum bağlantısı
İ.Göksel Yaman

ne yaparsanız yapın ne önlem alırsanız alın maalesef döşemedeki tozun pisliğin önüne geçemiyosunuz...her ay güçlü bir elektrik süpürgesiyle çekiyorum ardından kosla vanish max la bir bez yardımıyla siliyorum pırıl pırıl oluyor ama 1 hafta sonra gene aynı senaryo :)en iyi yöntem arabaya kimseyi bindirmemk :rolleyes:

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Eray Sireli
(düzenlendi)

bir döşemeciye gidip tabana yani paspasın altına komple muşamba kestirin, paspasın altına serin. Böylece bir bezle siler temizlersiniz ve taban temiz kalır ama ben şahsen yaptırmam çünkü görüntüsü güzel olmuyor :rolleyes:

tarihinde Eray Sireli tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Erhan Doruk
(düzenlendi)

önceki kullanımdığım aracımda da döşemeleri bir türlü temiz tutamıyordum, en sonunda aracın içine tümden çok kalın olmayan haliflex( yada halıser adını bilmiyorum) kestim koydum. kirlenince çamaşır makinasına atıyordum , tertemiz çıkıyordu. tavsiye ederim :blush:

tarihinde Erhan Doruk tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Guest Yasin

Arabamıza airbag den dolayı, kılıf da alamıyoruz.. bizim cocuk saolsun ayakları ile basıyor koltuklara.. bunun icin de bir önleminiz var mı?

Yorum bağlantısı
Doğan Özkan
Arabamıza airbag den dolayı, kılıf da alamıyoruz.. bizim cocuk saolsun ayakları ile basıyor koltuklara.. bunun icin de bir önleminiz var mı?

Oğlumda aynısını yapıyor, ben kızımın küçüklüğünden beri (Kızım 9 yaşında, oğlumda 3 yaşında) arka koltuğun üzerine döşemenin rengine uygun kilim tarzı marketlerde bile satılan dokumalardan seriyorum. Kirlenince de Eşim sağolsun makinaya atıyor ve tertemiz, çocuklar da rahat ediyor bende gerilmiyorum :)

dene istersen.... :)

Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
Çağlar Bayur

300-500 TL arasında bir işlemden bahsediyoruz. Ancak el becerisi ve uygun kapalı mekan bulunursa, çok düşükk maliyetler ile yapılabiliyor. Marka temsilcisi gibi olmayayım ama Meguiars ürünlerini inceledim, Çok kalitelidir, ismi az duyulmuş olabilir.

Herşeyden önce

1. Tanınmış markalardan şaşmayın, 20-40 TL pahalı olsun sonuç alınabilsin

2. Kullanılacak bezler de kaliteli olmalı, zamandan, üründen ciddi tasarruf sağlıyor. Mesela son parlatma için alınacak mikrofiber bir bez 25 TL civarı ama kaybetmedikçe amatör kullanımda 10 sene işe yarar.

3. Hasar sonrası vb. boyanmış ise 3 ay ellemeyin.

4. Yazın güzel görünmesi iyidir ama asıl koruma kışın işe yarar

Yeni Otomobilde: Sırası ile

1. amatör kullanım için Next Gen 2.0 hazır kutulu ürünü var, 473 ml si 60 TL civarında, içinden süngeri de çıkıyor (5 TL ayrıca satılan bir ürün) rahatlıkla 3-4 defaya yetiyor. Veya 66 kodlu wax kullanılabilir Veya 26 kodlu wax, buna piyasada sarı cile diyorlarmış, prof. korumada bu sıklıkla kullanılıyor.

Diğer ürünler makine ile uygulanıyor

2. 34 kodlu sıvı, püskürterek kullanılan profesyonel ürün var.

3. 2-3 yıkamada bir ıslak yüzeye sıkılan hızlı cilalar da etki süresini uzatıyor

Pürüzlü yüzeylerde, en kötüsünden başlarsak:

1. Cam macunu gibi gözüken kil , 34 kodlu sıvı ile yüzeydeki pürüzleri alıyor

2. 82 kodlu hare giderici

3. Next Gen 2.0 veya 66 kodlu ürün veya 26 kodlu wax

4. En son 34 kodlu ürün veya amatör kullanım için veya Ultimate Quick Detailer ( hızlı yüzey temizleyici ve koruyucu)

Amatör ürünler hepsiburada da satılıyor, veya Bostancı tarafında bir toptancı bulduk, oradan lt. hesabı profesyonel ürün de alınabilir.

Yorum bağlantısı
Lokman Ceritlioğlu

bu güzel bilgiler için teşekkürler. kapalı bir garajımız olsaydı çok uğraşırdım ve seve seve yapardım.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
bu güzel bilgiler için teşekkürler. kapalı bir garajımız olsaydı çok uğraşırdım ve seve seve yapardım.

Neden olmasın :D

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

87 Doğanım varken ben de kullandım. Çbs Delco, aşındırıcı bir üründür, yukarıdakiler aşındırmaz, (kil - 82 hariç) üstüne tabaka kaplar. Zımparalar aşındırıcıdır.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

sonax-arexons bunlar da iyidir, benim araştırma markam Meguirastı.

Yorum bağlantısı
Misafir

bilgiler için çok çok tşk.telefonuma kaydettim bunları.

kış gelmeden bu işlemleri yapabilirsem baya iyi olucak.

Yorum bağlantısı
İlker Selimoğlu
(düzenlendi)

Otokoçta boya koruma yapıyorlar3-4 ay önce sanırım fiyatını 100 tl civarında söylemişlerdi, onu tavsiye edermisiniz.

tarihinde ?lker Selimo?lu tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Yasin Çelik

Bende şu meşhur Turtle Wax Güçlü Çizik Giderici+yenileyici Cila ile aracımda oluşan dağ yollarındaki dikenlerin hafif çizikleri için bir deneme yaptım,

Sonuç tamamen fiyaskko hiç bir işe yaramıyor.

Ayrıca plastik aksamlarda beyaz leke bırakıyor ki kurtulmak mümkün değil.

Ama ardından Turtle Wax Extreme Nano Teknoloji Sıvı Cila ile bir cila yaptımki işte budur diyebildim.

Bu arada TW nin konsantre cilalı şampuanıda çok başarılı.

Tabi periyod yıkamalarımda sonax hızlı ciladan vaz geçmem mümkün değil.

Yorum bağlantısı
Ersen Tapan
Amatör ürünler hepsiburada da satılıyor, veya Bostancı tarafında bir toptancı bulduk, oradan lt. hesabı profesyonel ürün de alınabilir.

Çağlar abi istanbul dışındakiler için bu ürünleri küçük bir set halinde temin etmenin bir yolu olsa fena olmazdı :nazar:

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)
Bende şu meşhur Turtle Wax Güçlü Çizik Giderici+yenileyici Cila ile aracımda oluşan dağ yollarındaki dikenlerin hafif çizikleri için bir deneme yaptım,

Sonuç tamamen fiyaskko hiç bir işe yaramıyor.

Ayrıca plastik aksamlarda beyaz leke bırakıyor ki kurtulmak mümkün değil.

Ama ardından Turtle Wax Extreme Nano Teknoloji Sıvı Cila ile bir cila yaptımki işte budur diyebildim.

Bu arada TW nin konsantre cilalı şampuanıda çok başarılı.

Tabi periyod yıkamalarımda sonax hızlı ciladan vaz geçmem mümkün değil.

+10 defalarca yazdım ama genelde pek takan olmadı sanırım, neyse siz doğruyu bulmuşsunuz, meguiars hakkaten iyidir fakat çook pahalı, ömrü hemen hemen aynı olduğundan boşa paraya gerek yok, alınacaklar şunlar, aracınız yenisyese daha kesin sonuç alınıyor; Tw Nano wax, sonax hızlı cila ve Tw Zip wax cilalı şampuan, wax ı 3-4 ayda bir cilalı şampuanı her yıkamada yada 2 yıkamada bir, sonax hızlı cilayı 2 yıkmada bir kullanın yeni arabanızın boyası ziebattan çıkmış gibi senelerce aynı kalır, örnek hazır benim arabam, sonuç süper. Ziebart gold mold neyse onla bir farkı yok bence ha belki benimki 4 ay ziebart 5 ay dayanıyordur başkada abartı fark yok sanırım, kuş pisliği yağmurla kendiliğinden akıp gidiyor izde bırakmıyor, yağmurda 90 la giderken silecek açmıyorsunuz, sadece hortumla su tutunca bile araba ışıl ışıl oluyor, bunları düzenli kullanınca araba cillop gibi kalıyor gerçekten. Aracım 5 yaşına geldi ve harelenme çok ama çok az durumda.

tarihinde Ali Cihangiro?lu tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...