İçeriğe Yönlendir

Boya Koruma, Cila Ve Temizlik Ürünleri( 3 M, Ziebart , Sonax..vs )

Aykut Gürkan

Recommended Posts

Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)

Valla arexon hızlı cilayı kullandım, tamam kuruyken iyi fakat sonax hızlı cila daha iyi, bence fazla para vermeden uzun süre ıslak görünüm ve su tutmama istiyorsanız; Turtle Wax Zip Wax cilalı şampuan alıcaksınız, 1lt ve 16tl. aracı bununla yıkayın sonucu görün, her 3-4 yıkamada birde sonax hızlı cila kullanın fıstık gibi oluyor, her 4 ayda birde turtlewax platinum wax yada nano wax kullanın, başkada bişeye uzun süre gerek yok arkadaşlar.

Hızlı cilada en iyisi sonax, test ettim onayladım, meguiars iyi fakat uçuk pahalı gerek yok.

tarihinde Ali Cihangiro?lu tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

cilaların etkisini belgemek basittir, işlemden önce ve sonra 4-5 yıkama sonrası, boya ölçüm cihazı ile kontrol edin. Aradaki mikron farkı var ise , cila ve koruma etkili demektir. Ziebartta 15-20 mikron arası okunabiliyordu. Hatta bu farkı, boyalı parça sananlar da vardı.

Yorum bağlantısı
Hayrettin Gücin

Benim de önerim Meguiars şiddetle hemde bunun ürünlerini bayilerinden dökme olarak alma şansınız da var yada en azından ben izmirdeki bayiii den öyle alıyorum birde sünger ped tamam. deymeyin keyfe ama şuan kullandıgım bir ürün var pek bilinmez ıslak cila aracı yıkayınca kurumadan onu sıkıp kuruluyorum 3 defa peş peşe yapınca meguiers in görüntüsünü verdi ancak o katmana gelemedi tabii oda antimayt marka toptan pazarlamacısı bizim ladatr formumuzda üyemizdir. kendim uygulamadan üyelerimize önermemiştim. ama test ettim ve onayladım :nazar:

Yorum bağlantısı
Yıldıray Demirkıran

Meguiar’s ürünleri pasta sonrası matlaşan boya üzerindeki etkisi nedir?

Yorum bağlantısı
Hayrettin Gücin

butür ürünlerde iyi bir netice ve düzdün bir görüntü bekliyoranız bunlardan önce pasta ile temizlik yapıp boya yüzeyünü düzelterek yüzeydeki hareleri çizikleri ek yerlerindeki oksidasyonu, yüzeydeki atıkları pasta işlemi ile temzilemeniz gerek ondan sonra iyileştirilen yüzeye boyayı korumak amçlı bu ürün tatbik edilir. bu ürünler boya koruma yaprken bir yandan da parlaklık temin eder ancak sizin için boya koruma çok önemli degil de sadece aracınız parlasın su toz tutmasın diyorsanız en pratik yol bahsettigim ıslak ciladır. çünkü önce aracınızı yine yıkamış olacaksınız ama kuru oarak kullanılan cilalar beni pek tatmin etmiyor zira yüzeydeki tozlar yine boyaya zarar verir

Yorum bağlantısı
Ayhan Şentürk
Ayhan seninle konuştuğumuz zaman almıştım ama denemeye fırsatım olmadı..Havalar düzelsin deneyeyim ;)

Zaman uygun olup müsait olursa beraberde yapabiliriz. Sana özel deri verecektim, ciladan önce ve sonra çok işe yarıyor. Özellikle cila öncesi yüzeyin temizlenmesinde.

Yorum bağlantısı
Ayhan Şentürk

Yeni birşey keşfettim.

Mesela kaportada ince beyaz görünen çizikler oluyor. Sıvı ciladan kürdanın ucuna biraz aldım ve çiziğin içini doldurup öylece kurumaya bırakıyorsunuz. Zamanla cila kuruya kuruya kıvamı koyulaşıyor. 3-5 saat sonra sildiğinizde çizik %90 kaybolmuş oluyor. Anlık cila sürüp silmelerde kaybolmayabiliyor.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
sonax hızlı cila

Bunu kullandım... Beceremedik... Yapıştı kaldı arabaya..

Bildiğimiz bir cila ile doğru dürüst cila uygulayınca araba kendine geldi...

Ben genelde Amway kullanıyorum...

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
Meguiars'i Erdogan abinin tavsiyesi uzerine aldik, 5 senedir pasta cila yuzu gormeyen hanimin clio'ya 1 kere uygulayip tam 1 hafta ustunde biraktim, dun yikattim (yikattigim gun yagmur yagdi o ayri bi olay), adam abi 8 yasinda bir araba icin boya cila yeni gibi dedi, bunu soyleyende 3M uygulama merkezindeki yetkili sahis :).

Bence meguiars son derece basarili, hatta ve hatta, inox ustunde, mobilya ustunde felan da kullandim, sonuclar sahane :D.

Meguiars ın hangi cilasını aldınız NXT 2.0 wax' ımı aldınız acaba?

Yorum bağlantısı
Ayhan Şentürk

Bursa metro alışveriş merkezinde arexson sprey sıvı cila 14.99TL ama set halinde arexons sıvı cila 500ml, arexsons jant temizleyici 500ml, sünger, birde araç içinde kullanılan temizleyici sprey yada ona benzer birşey vardı. Hepsi 19.99TL

Aynı ürünleri ayrı ayrı alırsanız 40 TL yapıyor.

Yorum bağlantısı
Özgür Ahkem Gökce
Bu gün şunları aldım koçtaşta ucuz du ;) cilalar 6 lira şampuan 13 idi. Ayrıca Ayhan abinin dediği şampuanıda buldum o da 12-13 gibi birşey :)

goruntu252.jpg

goruntu255.jpg

Şunu uyguladım ama pek beceremedim galiba.

goruntu250.jpg

Az çok matlığı aldı gibi duruyor ama bitirdiğimde hava karardığı için ( acamiyiz sabah başlasak gece bitiyor :stop: ) pek çözemedim. Ayrıca araçtaki lekeler daha belirginleşti (kuşlara düşman oldum) Bİr kat daha bundan atsam sorun olur mu? (Bu arada elle atıyorum uygulama kiti gibi bir şey aldım süngeri havlumsu bez, mikrofiber bezi var küçük küçük yuvarlak şeklinde) Ve o ciladan sonra beyazlaşmayı ne kadar bekliyeyim. İlk önce pek beklemeden sildim sonra yoruldukça beyazlamalar başladı arada mola verince beyazlıyor cila :)

Merhabalar,

Son resimdeki ürün tam olarak ne işe yarıyor acaba bilen var mı?(bunu kullanınca araç parıl parıl parlayacak mı? )

Kil denilen şeyi mutlaka uygulamak zorundamıyız?

bu son resimdeki ürünü polisaj aletiyle mi uygulamak gerekir?

Yorum bağlantısı
Görkem Azizoğlu

Ciladan önce kil kullanmasanız da olur ama güzel bir yıkama ve temizleme lazım.

Ürünün kendi süngeri var onu kullanıyorsunuz asla pasta kadar güçlü değildir.

Ben de Bauhaus dan The Solution marka teflonlu cila aldım. Satış elemanı baya övdü; amerikan malıymış, carnabu ağacının bir şeyinden elde ediliyormuş filan, bende aldım denedim fena değil gibi. Waxladıktan sonra üstünede arexonsun püskürtülebilen cilasından kullandım. Sonuç gayet iyi tavsiye ederim arkadaşlar. Beyaz olduğu için renkte aşırı bir parlama olmadı ama boyanın yüzeyi şu anda pürüzsüz gibi.

Ürün Bu http://www.hepsiburada.com/Liste/ProductDe...uctid=otm090190

Yorum bağlantısı
Okyay Pay
(düzenlendi)

boya koruma ürünlerinde tavsiyem , amway bulamıyorsanız meguiars

tarihinde Okyay Pay tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

Son resimdekini ben araca ilk defa cila çekildiği için derin çizikleri gidrsin diye elle denedim. Boyayı temizldi gibi :bravo: ama hain kuşların lekeleri belirginleşmişti. Ardından o süper parlatıcıyı uyguladım. bir iki yıkama sonrasında da hızlı cila yaptım. Ben beğendim eskiden daha iyi oldu. 1-2 hafta evvel yine o süper parlatıcıyı uygulamıştım. Şimdi arexonla yıkıyorum silinci parşıyor yeterince. :) Ama 10 yıllık boya bu seneden önce cila mila görmemişti :)

Yorum bağlantısı
  • 5 hafta sonra...
Özgür İncigülcan

Herkese iyi günler. Arama motorunda baktım ama tam soruma cevap bulamadım .Abiler aracımın koltukları rezil halde.Yigenler var tatile gittiler araba bi geldi görseniz arabaya oturmak istemezsiniz. Acaba İzmirde aracımın içini nereye güzelce yıkattırabilirim.Bornovadaki kingi aradım 170 liraya yapıyorlarmış.Ama arama yaptıgımda cıkan konularda kingler kötü gibi bisey okudum acıkcası kararsız kaldım Şimdiden teşekkürler

Yorum bağlantısı
Erhan Doruk

evinde halı yıkama makinası varsa, kosla oxi ile karıştırdığın suyu içine koyup , koltukları da arabadan çıakrıp güzelce yıkayabilirsin. tertemiz olur. yada uğraşmak istemiyorsan kılıf tak, en kolay çözüm olur.

uğraşmayacağım ,paraya kıyıcam diyorsan, izmirdeki arkadaşlar yer tavsiyesinde bulunabilirler..

Yorum bağlantısı
Özgür İncigülcan

Patron düşündüm düşünmedim değil ama söyledikleri koltuklar kusar daha kötü olur dediler ondan yoksa ziebart aradım 290 dediler :wub:

Yorum bağlantısı
Erhan Doruk

290 a cillop gibi döşeme yaptırırsın arabaya , orjinal gibi. forumda bi arkadaş bu işi profesyonel bir şekilde yapıyor. arama yaparsan bulursun.

Yorum bağlantısı
Erhan Doruk

ben dana önce sökmeye çalışmadım ama mantıken rayının sonundaki stopu çıkarıp kaydırarak sökülüyordur herhalde.

Yorum bağlantısı
Akif Özkan

Az önce gaziemir opel yetkili servisi mercanlar otomotivle görüştüm.İki araç için full temizlik ve koruma için 500 lira fiyat aldım(peşin) 3M'in ürünlerini kullanıyorlarmış.Pazartesi yada yarın yaptırmayı düşünüyorum.

Yorum bağlantısı
Metehan Şahin

500 TL koltuk temizlemeye vermek yerine kosla halı şampuanı ve soğan çuvalı (telis) alıp elinize deneseniz daha ekonomik bir çözüm olur. Koltuklarınızı halı şampuanın köpüğü ile silin ve kurumasını bekleyin. Sonucuna siz bile inanamayacaksınız ve bana dua edeceksiniz.

Yorum bağlantısı
500 TL koltuk temizlemeye vermek yerine kosla halı şampuanı ve soğan çuvalı (telis) alıp elinize deneseniz daha ekonomik bir çözüm olur. Koltuklarınızı halı şampuanın köpüğü ile silin ve kurumasını bekleyin. Sonucuna siz bile inanamayacaksınız ve bana dua edeceksiniz.

+1

koltuklarda yanılmıyorsam 6 yada 8 vida var saglı sollu 4 vidada olan var biraz ugraştırır cırcır lokma lazım en kolay söküm için.yıldız anahtarla ugraşırsınız 13lokma oluyor genelde bence kendiniz yapın evdeki halınız kosladan dolayı bişi olmuyorsa niye koltuklarda olsun yıkamacılarda bıunu kullanıyo yoksa neryle temizlicekler belki daha ucuz ürün kullanıcaklar belki kaliteli başında durmayınca göremezsin.en saglıklısı kendiniz yapın ayrıca koltukları sökmeyede gerek yok bence.koslayı köpürtün her yere zaten yüzeye taşırıyo ondan sonra silin.nolur bi pazarınız buna gider.

Yorum bağlantısı
Ahmet Ertugay
Patron düşündüm düşünmedim değil ama söyledikleri koltuklar kusar daha kötü olur dediler ondan yoksa ziebart aradım 290 dediler :(

Ziebart'a giderek pazarlık yapın, nakitte 200 TL civarında yaptırabilirsiniz.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...