İçeriğe Yönlendir

Boya Koruma, Cila Ve Temizlik Ürünleri( 3 M, Ziebart , Sonax..vs )

Aykut Gürkan

Recommended Posts

Anil Berke Kavraal

birkaç bişey daha eklemek istiyorum ben bu başlığı görmeden kendimce cila uygulamıştım 1 ay kadar önce bu linkte ... Focus - Cila

ama kilin ne oldugunu bilmiyordum o zaman ve yeni öğrendim biraz araştırdım fiyatlar nette çok değişken en doğru fiyat aralığı nedir bu birinci sorum.

ikinciside benim en buyuk sorunum arabanın heryerindeki ağaç reçinesi minik minik nokta nokta bunun için kil doğru ürünmüdür ?

üçüncü ve son sorumda kili kaç parça kil kullanmak lazım bir araç için ve kullandıktan sonra direk çöpe mi gidiyor ? :good1:

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

Kile bende bakmıştım bulamdım. bi megarius clay set mi ne diyor onun içinde birde ayrıca satılıyordu.

Yorum bağlantısı
Anil Berke Kavraal
Kile bende bakmıştım bulamdım. bi megarius clay set mi ne diyor onun içinde birde ayrıca satılıyordu.

114 lira gibi bir fiyata satılıyor gittigidiyorda ... adsl m bugun baglandı akşama daha detaylı bakıncam ama işime yarıycak şey bu ürünmüdür esas onu merak ediyorum ben :D

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Kil, cam macunu gibi bir ürün. Islatıp kullanılıyor, reçine vb. için gerekli bir ürün. Ufak ufak başlamalı, el alıştıkça devam etmeli. Bitmiyor-tükenmiyor (şahsi kullanımda) Sonrasında güzel bir cila, belki de pasta gerekebilir.

Yorum bağlantısı
Anil Berke Kavraal
Kil, cam macunu gibi bir ürün. Islatıp kullanılıyor, reçine vb. için gerekli bir ürün. Ufak ufak başlamalı, el alıştıkça devam etmeli. Bitmiyor-tükenmiyor (şahsi kullanımda) Sonrasında güzel bir cila, belki de pasta gerekebilir.

teşekkür ederim bilgi için ufak alanlarda kulaktan dolma bilgilerle sirke mazot herşeyi denedim de bu reçineler gitmiyordu bir türlü antalyada sıcağı yiyince taş gibi olmuşlar güneşin altında.

ebayde araştırdım 50 - 60 lira civarında tutuyor sadece kil daha avantajlı fiyatlara mümkün mü acaba ?

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

Kesin ucuza bir yerlerde vardır da yanlış adla arıyoruzdur :D Yoksa elin Amerikalısından almaya gerek yok :D

Yorum bağlantısı
Nail Kocaman

Kil, yani Clay bar Araba yıkandıktan sonra kil hamuru aracın yüzeyine sürtülerek (kaydırıcı fısfıs yardımıyla) boya üzerindeki inatçı lekeler, çizikler içindeki pislikler, tuz, katran, balata tozu, böcek kalıntısı, ağaç salgısı temizleniyor.

Çizik giderme ve Wax öncesi kullanılıyor. Satışı pakette 50-100 Gr. olarak satılıyor, 25 Gr. bir araç için yeterli oluyor. Bende yeni FK1000P Wax aldım ama öncesinde clay bar kullanmam gerek bende alacağım, bazı forumlarda 80 Gr.lık parça 15-20 Tl civarında satılıyor. Meguiars'ın sitesinde 50 Gr. 38,50.TL

Yorum bağlantısı
Nail Kocaman

Başka bir forumda satan arkadaş var.Ankara içi elden teslim 50 Gr. 15 TL istiyor, 200 Gr.lık paketten bölüp satıyor(50 Gr.kendine ayıracakmış). 150 Gr.mı 40 TL kutusuyla gönderim yapabilirim demiş satış mesajında.

Bilt Hamber Soft Clay Bar.

Yorum bağlantısı
Anil Berke Kavraal
(düzenlendi)

benim buldugum fiyat 200gr içindi bu skoda forumunu da iyice merak etmeye başladım :(

şimdi işin için girince detaylanıyor iyice bu clay barlarında bir derecelendirmesi var sanırsam baktıklarım hep mild dı ...

bide luquid clay var o ne ki acaba :p

http://cgi.ebay.com/ebaymotors/6-TURTLE-WA...sQ5fAccessories

tarihinde Anil Berke Kavraal tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Hakan Yıldız

merhabalar geçenlerde sonax'ın kırmızı plastik kutuda güçlü cilasını aldım üzerinde yılda 4 kez uygulayın diyor daha sık uygulanmasında ne sakınca olabilir,3ay boyunca her hangi bir cila kullanmamammı gerekiyor yardımcı olursanız memnun olurum saygılar

Yorum bağlantısı
Okyay Pay

yılda 4 kez uygulasanız bile yeter anlamındadır o , cilayı fazla yapmanın zararı olacağını sanmıyorum

Yorum bağlantısı
Koray Kahraman

Arkadaşlar, aracıma geçenlerde Farecla Wax Top High Gloss Liquid Wax Polish uygulamıştım. bu cila çok güzel gerçekten. eğer daha önce tecrübesi olan ve daha iyi olduğuna inandığınız SADECE CİLA olan bir ürün önerebilir misiniz? aracıma pasta atmak istemiyorum çünkü ne aracımda çizik var ne de eski bir araç.

Yorum bağlantısı
Oğuz Yıldırım

Meguiars Nxt..

ve ya Sonax cila üstüne Turtle Wax pasta cila

Yorum bağlantısı
Ayhan Şentürk

Ben turtle wax kullanıyordum, arexons kullandıktan sonra farkı görünce tamamen arexons ürünlerini kullanmaya başladım. En azından üzerinde yazan özellikleri gerçekte de yaşıyorum. Daha az tozlanıyor, kolay temizleniyor, yıkadıktan sonra araba daha canlı oluyor. Plastik yüzeyler ve camlar dahi su tutmaya başladı.

Arexons'un kuru araca uygulanan sprey sıvı cilasından çok memnun kaldım. Bence her araca uygulanması gerek. Okadar kaygan yüzey elde ediyorsunuzki yüzek hem kaygan hemde sanki cam gibi sert oluyor. Cizilmelere karşı resmen zırh gibi oluyor. Denemesi kolay, bir bölgeye tırnağınızı sürtün ve çizilir, sonra cilayı 2-3defa sıkın ve silin. Ondan sonra tırnağınızı 2 kat daha fazla bastırsanızda çizemezsiniz. Hatta metal anahtarı bile bastırmadan sürttüğünüzde çizilmediğini farkedeceksiniz.

Yorum bağlantısı
Ayhan Şentürk
Meguiars... test edilip onaylandı.

Kaliteli olduğunu çok kişiden duydum fakat henüz deneyemedim. Ürün satışı çok fazla yaygın değil ve sanırım fiyat biraz daha yüksek. Gerçi yine aynı maliyete geliyor.

Kalite önemli, 5 liraya alırsınız 10 gün korur, 10 liraya alırsınız 1 ay korur.

Yorum bağlantısı
Ersen Tapan
Ben turtle wax kullanıyordum, arexons kullandıktan sonra farkı görünce tamamen arexons ürünlerini kullanmaya başladım. En azından üzerinde yazan özellikleri gerçekte de yaşıyorum. Daha az tozlanıyor, kolay temizleniyor, yıkadıktan sonra araba daha canlı oluyor. Plastik yüzeyler ve camlar dahi su tutmaya başladı.

Arexons'un kuru araca uygulanan sprey sıvı cilasından çok memnun kaldım. Bence her araca uygulanması gerek. Okadar kaygan yüzey elde ediyorsunuzki yüzek hem kaygan hemde sanki cam gibi sert oluyor. Cizilmelere karşı resmen zırh gibi oluyor. Denemesi kolay, bir bölgeye tırnağınızı sürtün ve çizilir, sonra cilayı 2-3defa sıkın ve silin. Ondan sonra tırnağınızı 2 kat daha fazla bastırsanızda çizemezsiniz. Hatta metal anahtarı bile bastırmadan sürttüğünüzde çizilmediğini farkedeceksiniz.

Ayhan seninle konuştuğumuz zaman almıştım ama denemeye fırsatım olmadı..Havalar düzelsin deneyeyim :unsure2:

Yorum bağlantısı
Onur Korhan Göytan

şu arexon ürünlerini bir ben beğenmiyorum galiba yada beceremiorm

meguiars'ı ve turtle wax'ı çok beğeniyorum ama arexons da hiçbir artı sonuç alamıyorum söylenenlerin aksine

bende sormak istiyorum bu ıslak görünüm veren kaliteli uzun süre etkili ve elle uygulamaya uygun bir cila önerirmisiniz?

Yorum bağlantısı
Eray Sireli

Not: Düzenli olarak kaliteli bir cilalı şampuanla araç yıkanınca her zaman cila yapılmış hissini uyandırıyor.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Islak görünümü (2. yıkamada kaybolmayanını) amatör kullanım ile elde edebileceğiniz cilaya hiç rastlamadım, var ise iyi olurdu tabii. 6 ayda bir yinelenen Ziebart Diamond Gloss, 2-3 seferden sonra iyi görünür.

Yorum bağlantısı
Onur Korhan Göytan
Islak görünümü (2. yıkamada kaybolmayanını) amatör kullanım ile elde edebileceğiniz cilaya hiç rastlamadım, var ise iyi olurdu tabii. 6 ayda bir yinelenen Ziebart Diamond Gloss, 2-3 seferden sonra iyi görünür.

6 ayda bir o gelişi güzel yapılan uygulamaya dünya para vermektense meguiars ı 2 ayda bir uygularım kat kat iyi gözükür elle uygulamada bile

eski aracımda turtle wax ın hard shell wax ını kullanıordum araç kir tutmuyordu ama o metalik griydi

şimdi fiesta turuncu olunca bir aşırı canlılık istiyor her ne kadar o görüntüye kavuşunca her gün çizik kapatmam gerekecek olsa da türk öküzlerine inat yaparım...

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...