Yavuz Gürbüz 29 Mart 2010 Paylaş 29 Mart 2010 (düzenlendi) Okay bey cilalı şampuan olarak ben şimdiye kadar turtle wax nano cilalı şampuanını kullandım. Üç kutu bitirdim. Gayet güzel. Şimdi yabancı detailing forumlarından ve İrfan hocanın tavsiyesi ile Meguiar's NXT alacağım. Bildiğim kadarı ile 2 litreye yakın (yarım galon) bir ürün, uzun süre idare edecektir. Saygılarımla, 29 Mart 2010 tarihinde Yavuz G tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Okay Çetinkaya 30 Mart 2010 Paylaş 30 Mart 2010 Sağ olun Yavuz bey tavsiyelerinizi dikkate alacağım Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 30 Mart 2010 Paylaş 30 Mart 2010 Şimdi benim aladığım pasta usta işi cila nisbeten daha kolay. ve wax diyemum yapılan işlemlerin dayanıklığı için gerekli. ve cilalı mumulu şampuanla yıkamak daha iyi Birde işlem öncesi kil denilmiş. Ben boyaya zarar vermedn hobi olacak şekilde bu işlemi yapayım diyorum. Zaten ufak tefek tıkırtı için trimlerin bağlantı yekerine sünger çekme firkide var. bir hafta sonunu bunlarla uğraşrak geçiriim şimdi koç taşta -tekzen de yani büyük yapı marketlerde bulunan ve başalngıç için bir kaç öneri lazım. 1- şu çok güçlü olmayan koçtaştaki polisaj makinası hiç yoktan iyidir değil mi. Kol kasım zayıf 2-bu kil nasıl uygulanıyor. 3-hızlı cila sprey gibi anladığım kadarıyla normal cilayı kaportaya nasıl sürüyoruz ve polisajla cilayı yedirmek için yapılması gereknler neler. 4- wax da mı polisajla yediriliyor. 5- bu polisaj makinasını aldık ayrıca cilalamada kullanmak için gerekli ne aparatlar var? ve bir bezler görmüştüm sanki onlar el için mi yoksa polisaj aparatları cilalmada yetr mi? Yorum bağlantısı
Ayhan Şentürk 30 Mart 2010 Paylaş 30 Mart 2010 Devamlı Arexon cilalı şampuan ile yıkadıktan sonra yağmurda camlardaki sular böyle boncuk boncuk oluyor ve cama yapışmıyor. Kaportada aynı şekilde. Şampuanın hem temizleyip kemde arabanın her yerinde koruyucu bir katman oluşturduğu kesin. Bu sayede dış etkilerden(kuş pisliği, ağaçlardan düşen lekeler vs..) pek fazla etkilemiyor ve devamlı daha diri duruyor. N73 aldıktan sonra resimleri onunla çekmeye başladım. Birsürü çekim modu var iyi çekiyor. Bu resimleri makro modu ile çektim. 60cm kadar çok iyi odaklıyor. 60cm üzerine odaklamıyor. Yorum bağlantısı
Yavuz Gürbüz 30 Mart 2010 Paylaş 30 Mart 2010 şimdi koç taşta -tekzen de yani büyük yapı marketlerde bulunan ve başalngıç için bir kaç öneri lazım.1- şu çok güçlü olmayan koçtaştaki polisaj makinası hiç yoktan iyidir değil mi. Kol kasım zayıf 2-bu kil nasıl uygulanıyor. 3-hızlı cila sprey gibi anladığım kadarıyla normal cilayı kaportaya nasıl sürüyoruz ve polisajla cilayı yedirmek için yapılması gereknler neler. 4- wax da mı polisajla yediriliyor. 5- bu polisaj makinasını aldık ayrıca cilalamada kullanmak için gerekli ne aparatlar var? ve bir bezler görmüştüm sanki onlar el için mi yoksa polisaj aparatları cilalmada yetr mi? Madem bu işe bütçe ayırdın bari şunu al. Waxın elle atılması daha makbul ustalar öyle diyor. Wax için olmazsa olmaz bolca microfiber bez. Bolca derken çift haneli rakamlardan bahsediyorum. Ebatları da mümkünse büyük olsun. Hızlı cila ise ıslakken atılıyor ve biraz bekleyip kurulanıyor. Hepsi bu. Burada killeme işlemi ile ilgili biraz bilgi mevcut. Unutulması gereken tek şey kil yere düşerse bir daha kullanmamak. name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src=" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="480" height="385"></embed></object>"> name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src=" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="480" height="385"></embed></object>" type="application/x-shockwave-flash" wmode="transparent" width="425" height="350">Saygılarımla, Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 30 Mart 2010 Paylaş 30 Mart 2010 Videodaki ustanın kullandığı set güzelmiş şunun aynısı mı? http://urun.gittigidiyor.com/Meguiars-Smoo...0QQidZZ25363925 Yorum bağlantısı
Yavuz Gürbüz 31 Mart 2010 Paylaş 31 Mart 2010 Aynen, hepsiburada da sanırım daha ucuz...Yurtdışında baya bir ucuz. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 31 Mart 2010 Paylaş 31 Mart 2010 Arabaya cila çektim... Sabah bi benim araba yaş oluyor.. milletin arabası hep kuruyor... Benim arabanın üstündeki su akşama kadar kalıyor nerdeyse. Yorum bağlantısı
Ayhan Şentürk 31 Mart 2010 Paylaş 31 Mart 2010 (düzenlendi) Cila olmadığında su yüzeye yapışıp yayılıyor ve yüzey alanı geişleyen su daha çabuk buharlaşıp kayboluyor. Damlaçıklar ise toplu durduğu için daha geç buharlaşıyor. Su boncuk boncuk damlaçıklar halindemi yoksa kaportaya yapışık yayılmış su bölgeleri halindemi oluyor. 31 Mart 2010 tarihinde Ayhan ?ent tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Ayhan Şentürk 31 Mart 2010 Paylaş 31 Mart 2010 Yağmur damla damla yağdığı için küçük damlaçıklar hafif oldukları için kaporadan hemen akamıyorlar. Arabayı yıkarken suyu püskürttüğümde resimdeki gibi oluyor. En sonunda da püskürtmeden bol döktüğümde üzerinde neredeyse hic su kalmıyor. Kurulamaya bile neredeyse gerek kalmıyor. Durum bu şekildemi. Yorum bağlantısı
Cengiz Özgen 1 Nisan 2010 Paylaş 1 Nisan 2010 Merhaba arkadaşlar aracınızın bakım ürünlerini İZMİR de nerelerden temin ediyorsunuz . Cilalı şampuan,motor temizleme spreyi............. Yorum bağlantısı
Hakan Adalıoğlu 2 Nisan 2010 Paylaş 2 Nisan 2010 Arkadaşım, ben koçtaştan aldım. Sonax konsantre şampuan 10 TL gibi bir fiyatı vardı, Aynı zamanda sonax ve turtle wax ürünleri koçtaşta bolca mevcut ve fiyatları da makul düzeyde. Diğer büyük marketlerin araba reyonlarında da bulabilirsin bu ürünleri. Kipa, carfeour gibi... Yorum bağlantısı
Cengiz Özgen 2 Nisan 2010 Paylaş 2 Nisan 2010 Eyvallah arkadaş sağol teşekkür ederim.Bu akşam bakıcam koçtaş ve kipaya. Yorum bağlantısı
Uğur Çınar 2 Nisan 2010 Paylaş 2 Nisan 2010 hepsi burada turtle wax sampuanı var cilali 15 lira makul fiyat 1 litreliik hemde Yorum bağlantısı
Ahmet Ertugay 2 Nisan 2010 Paylaş 2 Nisan 2010 İzmir'de praktiker ve özdilek'te sonax ürünleri daha ucuzdur. Örneğin Sonax Konstantre Şampuan 6 TL civarında. Ayrıca Praktiker'de sonax ve diğer iyi markalı oto bakım ürün çeşitleri boldur. Yorum bağlantısı
Cengiz Özgen 2 Nisan 2010 Paylaş 2 Nisan 2010 (düzenlendi) Koçtaş Balçovada aradığım herşeyi buldum. Teşekkürler yardım ve yorumlarınız için 2 Nisan 2010 tarihinde Cengiz tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 3 Nisan 2010 Paylaş 3 Nisan 2010 Bu gün şunları aldım koçtaşta ucuz du cilalar 6 lira şampuan 13 idi. Ayrıca Ayhan abinin dediği şampuanıda buldum o da 12-13 gibi birşey Şunu uyguladım ama pek beceremedim galiba. Az çok matlığı aldı gibi duruyor ama bitirdiğimde hava karardığı için ( acamiyiz sabah başlasak gece bitiyor ) pek çözemedim. Ayrıca araçtaki lekeler daha belirginleşti (kuşlara düşman oldum) Bİr kat daha bundan atsam sorun olur mu? (Bu arada elle atıyorum uygulama kiti gibi bir şey aldım süngeri havlumsu bez, mikrofiber bezi var küçük küçük yuvarlak şeklinde) Ve o ciladan sonra beyazlaşmayı ne kadar bekliyeyim. İlk önce pek beklemeden sildim sonra yoruldukça beyazlamalar başladı arada mola verince beyazlıyor cila Yorum bağlantısı
Okay Çetinkaya 7 Nisan 2010 Paylaş 7 Nisan 2010 Turtle Wax Extreme Nano Teknoloji Cilalı Oto Şampuanı aldım 18,22 tl ye bakalım hafta sonu hava güzel olursa yıkayacağım aracımı sonucu fotolayıp sizlerle paylaşırım Yorum bağlantısı
Cengiz Özgen 7 Nisan 2010 Paylaş 7 Nisan 2010 Hocam türk usulü yapıp iki veya üç kapak koymayın fazla geliyor.İki kez durulamak zorunda kaldım. Ama fenada parlamadı hani kokusuda hoş. güder denilen bez de bir acayip tam siliyorsun toparlanıyor yumak oluyor.güdere gider yaptım gitti. silikon bazlı bez ile sildim. Yorum bağlantısı
Burak Yerlikaya 7 Nisan 2010 Paylaş 7 Nisan 2010 (düzenlendi) Ne kadar bekleyeceğinizi elinizle test ederek anlayabilirsiniz kurumuş olması gerekiyor üstünde 10 dk falan yeterli sanırım. En alt resimdeki çizik giderici yazdığına göre onda biraz aşındırıcı özelliği var galiba. En üstteki resimdekini daima kullanabilirsiniz 26 Şubat 2012 tarihinde Adnan Çakır tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Selçuk Baysal 7 Nisan 2010 Paylaş 7 Nisan 2010 http://www.hepsiburada.com/turtle-wax-extr...ategoryId=26001 http://urun.gittigidiyor.com/AREXONS-1000m...0QQidZZ20369071 Arkadaşlar konuyu baştan sona okudum,şimdi yukarıda verdiğiniz linklerdeki şampuanlardan birini alacağım,bunlar cila içerikli olduğu için anladığım kadarıyla hızlı cila işlemi uygulamaya gerek kalmıyor,yıkadıktan sonra yapmam gereken işlem sanırım Wax,peki bu wax için hangi ürünü önerirsiniz.Bir de wax uygulamasını araç tamamen kuruduktan sonra mı uygulayacağız,hoş ürün üzerinde açıklaması vardır muhtemelen. Yorum bağlantısı
Ersen Tapan 8 Nisan 2010 Paylaş 8 Nisan 2010 Arexons şampuanı ben kullanıyorum , güzel bir ürün ama köpürmediği için psikolojik olarak temizlemiyormuş hissi uyandırıyor Wax uygulamasınıda araç kuruyken gölgede yapmalısınız.. Yorum bağlantısı
Yavuz Gürbüz 8 Nisan 2010 Paylaş 8 Nisan 2010 Alttakini denemedim, Ayhan referans vermiş o da iyi gözüküyor aracına bakıldığında. Turtle wax ise gayet güzel koca kovaya tek kapak yetiyor. Ama ilk aldığım şişeyi haybeye bol bol kullanmıştım çünkü köpüğü az ama önemli olan köpük yapması değil kir çözmesi değil mi? Ben şöyle bir deneme yaptım. Kirli kaputa biraz şampuanlı su alıp döktüm, suyun akarken bıraktığı yüzeyde neredeyse kirden eser kalmamıştı. Yalnız Meguiar's ı da bir düşünün derim. Bundan daha hesaplı çünkü 1900 ml. Uzun süre şampuan ihtiyacını karşılar. Başlangıç için turtlewax'ın nano cilası şampuan ile güzel bir ikili oluyor. Tecrübe kazandıkça arayışa girersiniz kendiniz zaten Mustafa'nın aldığı ürünler de fiyatına göre çok iyi iş çıkarıyor. Dikkat etmek gereken boyasız plastiklere gelmemesi ve fazla ürün kullanmamak. Ayrıca cilayı uygulayacağın yüzey tamamen kuru olsun. Ürünlerin orjinal etiketlerini okumaya çalış. Çeviriler genelde hatalı ve ticari. Mesela şu "Sonax Çizik giderici güçlü cila" dediğinin çizik giderme gibi bir iddaası kesinlikle yok orjinal etikette. Ama nedense (duygusal) böyle pazarlanıyor. O üründe gerçekten güzel (çizik için değil tabi) tavsiye ederim. Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 8 Nisan 2010 Paylaş 8 Nisan 2010 Peki plastik yüzeyleri neyle parlatalım Bu plastix i bir ara fara uyguayayım diyorum bir yandan da arkaşatan haber bekliyorum yeni far alacam tabi alamanyadan getiren bulursam Yorum bağlantısı
Alpay Önder 8 Nisan 2010 Paylaş 8 Nisan 2010 (düzenlendi) Arkadaslar merhaba Forumdaki bu konuyu okumadan once Pasta Cila bu urunleri almistim. Havalar biraz daha duzeldikten sonra polisaj makinasi ile bu urunleri uygulamayi dusunuyorum. Aracimin rengi kirmizi hatta uzun zamandir bir koruma yapilmadigi icin mat kirmizi oldu. Daha iyi bir sonuc almam icin onerilerinizi ve yardimlarinizi bekliyorum. 8 Nisan 2010 tarihinde Alpay tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Recommended Posts