Yavuz Gürbüz 25 Mart 2010 Paylaş 25 Mart 2010 Peki benimde bir sorum olacak.Bir tane pasta cila makinesi aldım 50 tl 'ye süngeri falan içinde ama çok hızlı dönüyor,arabaya sürmeye çekindim hızlı dönmesi zarar verir diye.Ama yinede sorayım dedim.Bu arada arexons'un ürünleri iyi midir? Şu ürünü kullanıyorum. http://urun.gittigidiyor.com/AREXONS-300ml...0QQidZZ25411750 Ayırca birşey daha sormak istiyorum.Pasta ile hafif çizikleri kapatamadım(yukarıdaki ürünün içindeki kendi süngeri ile).Denedim,hatta makinayı taklit etmeye çalıştım ama yinede kapanmadılar.Ne yapabilirim?Ben mi yanlış uyguluyorum yoksa elle yapınca o kadar mı oluyor? Son soru: Elle yapma ile makina ile yapma arasında çok fark olur mu? yani bu yaptığım işlemi makina ile yapsam çizikler gider mi? Bu koçtaştaki makine ise, bu makine diğer birçok makine gibi kaputa sürünce yavaşlar, hatta biraz sert bastırırsanız durdurabilirsiniz. Yok başka ise watt değerine bakın 1000w altı makineler avuç taşlamadır. Genelde devrin ilk ve ikinci kademesinde rahatlıkla uygulanabilir. Devir bandı 900-3000 rpm olan bir makine polisaj için uygundur. Wax ve polishte genelde markadan çok işçilik öne çıkıyor bence. Ayrıca aracın markası da çok önemli. Mesela alman otomobillerinin boya sertliği muazzam en aşındırıcı üründe bile hafif aşındırıcı etkisi yapıyor ve elle çizik gidermek neredeyse imkansız. Yukarıdaki ürün pasta(polish) değil, wax. Bu ürünle çizik gideremezsiniz. El ile makine arasında muazzam fark var. Elle çizik gidermek için daha güçlü ürünü uzun süre yedirmek gerekiyor. Ayrıca temelde işlem kas gücüne dayandığı için yorgunluğa bağlı olarak polisaja ilk başladığınız nokta ile son nokta arasında bariz fark oluyor. Zaten bu işe biraz meraklıysanız bir kaç uygulamadan sonra yaptıgınız işi beğenmeyip direk makineye yöneliyorsunuz. Burada biraz bilgi mevcut. Burda bir yere sordun 100 lira dedi pasta ve iki posta cial için. Birde 2000 bilmem ne zımpra gösterdi. Boyayı zımprayalamı pasta atılıyor 2000 grit zımparadır. Rotuş yapılan yerdeki kabartıyı almak için kullanılır. "Grit" santimetrekaredeki aşındırıcı tanecik sayısı, büyüdükçe zımparanın aşındırıcılığı azalır. Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 25 Mart 2010 Paylaş 25 Mart 2010 o koç taştaki ürünün prize takılanı nasıldır. Ben alacaktım aslında onlardan. Hiç mi iş görmez yani? Yorum bağlantısı
Yavuz Gürbüz 25 Mart 2010 Paylaş 25 Mart 2010 o koç taştaki ürünün prize takılanı nasıldır. Ben alacaktım aslında onlardan. Hiç mi iş görmez yani? 110w Mustafa... var sen hesap et. Anca wax atılır. Ben koçtaşta denemiştim. Çalıştırıp baktım yani. Pede biraz baskı yapınca yavaşlıyor. Çizik gidermede kullanılmaz tahminimce. Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 25 Mart 2010 Paylaş 25 Mart 2010 Cila atacam biraz matlaşma var. Çizik gidermekten çok parlaklık için. Zaten çiziklerimiz derin. Yorum bağlantısı
Yavuz Gürbüz 25 Mart 2010 Paylaş 25 Mart 2010 Matlaşma dairesel çiziklerden kaynaklanıyor. Eğer elle yapayım diyorsan AutoGlym SRP biçilmiş kaftan. Üzerine EGP. Üzerine sağlam bir wax ile sonuç böyle inanılmaz olabiliyor. Yorum bağlantısı
Okay Çetinkaya 26 Mart 2010 Paylaş 26 Mart 2010 herkese çok teşekkürler ,anladım ki bu iş benim yapacağım iş değilmiş iyi ki size danışmışım bilmediğimiz çok şey var,autokingde filan cila v.b yapıyorlar mı?(artık orda yaptırırım ) Yorum bağlantısı
Onur Demir 26 Mart 2010 Paylaş 26 Mart 2010 Matlaşma dairesel çiziklerden kaynaklanıyor. Eğer elle yapayım diyorsan AutoGlym SRP biçilmiş kaftan. Üzerine EGP. Üzerine sağlam bir wax ile sonuç böyle inanılmaz olabiliyor. Yavuz Bey çok değerli ve doğru bilgiler veriyorsunuz. Teşekkürler diler ve devamını bekleriz... Yorum bağlantısı
Yavuz Gürbüz 26 Mart 2010 Paylaş 26 Mart 2010 Yavuz Bey çok değerli ve doğru bilgiler veriyorsunuz. Teşekkürler diler ve devamını bekleriz... Rica ederim ne demek. Bildiklerim yine başkalarından öğrendiklerim. Paylaşarak, tartışarak çoğaltacağız hep beraber. Daha zımpara ve rotus konusunda çalışma yapıyorum. Ben de çok profesyonel değilim. Yok ben bauhaus'tan almıştım(içerenköy).Aslında bizim forumda vardı konusu.Unıtec marka 120w Bir linkte vardı ama link kırık Not: Ben daha acemiyim cilalı şampuan,basınçlı oto yıkma makinesi,cila,pasta ve kullanmaktan tırstığım bir polisaj makinem var.Bu kadar yani o resimdeki gibi envayi çeşit ürünüm yok. Peki kuş pisliği yanığı nasıl temizlenir? Bir akrabamızın aracı yani elimden geleni yaptım yıkadım falan ama geçmedi duruyor hemde kaputun ucunde ve çok sırıtıyor. Valla yavuz abi sorularımı cevaplamaktan sıkıldı bende soru sormaktan sıkılmadım Ufuk'um benim çeyiz de o kadar çok kalabalık değil. Yıkama makinem yok mesala . Kuş pisliği yanığı için, herkese yazıyorum ama tekrar edeyim. Yine SRP diyeceğim. Biz acemiler için en güvenli ve sonucu hepimizi tatmin eden bir ürün. Ama bulamazsan turtle wax ın scratch&swirl remover ürünü var. Bölgesel uygulamada iyi sonuçlar veriyor. Dairesel hareketlerden kaçınarak düz (ileri geri veya başka değişle önden arkaya sürülecek) olarak sür ve hemen temizleyip wax ile üzerinden geç. Bolca sürme azar azar yetmezse bir kez daha. Yaza girmeden fırsat bulursam al yazmalımı (colorado kırmızı kendileri) süsleyeceğim : . Buradan paylaşırım. Saygılarımla, Yorum bağlantısı
Yavuz Gürbüz 26 Mart 2010 Paylaş 26 Mart 2010 Valla sağol abi Bulurum bir yerden artık Zaten makina benim değil Binamızın ortak,komşularla birlikte aldık.Herkes yıkıyor Abi senin çeyizde vardır epey bi gibi me geliyor. Bu arada skodaforumda kil gördümde epey yararlı gibime geldi ondanda alırım.. Nerelerde bulunuyor bu tip şeyler abi ? Hani bidiğin bir yer varmı?yoksa meguıars'a gidip falan mı alınıyor ? Kil çok faydalı, polishe başlamadan önce kaymak gibi bir yüzey elde ediyor. Tertemiz dediğin arabadan çıkan kiri görsen inanamazsın. AutoGlym'i obey ticaretten aldım. Meguiar'sın sadece kilini aldım hepsiburadadan. Meguiar's bayileri galiba satış da yapıyorlar. Ama en kısa zamanda yurt dışına açılacam bir paypal hesabı çıkartıp. Bu işlerin ana vatanı ingiltere. Zaten bu işin duayenleri (skodaturkey) hep internet üzerinden alışveriş yapıyorlar. Ama bu iş gönül işi ayrıca zaman, mekan ve imkan meselesi. Kimileri ne gerek var diyecektir içinden saygı duyarım. Ama çok pahalı bu iş diyenlere katılamam. Aldığınız 500ml ürün senelerce yetecek seviyede. Ben bu işe hobi olarak başladım. Daha önce de cila falan atardım ama. Ne ne sürdüğümü, ne de nasıl sürdüğümü biliyordum. Derken nasıl ilham geldiyse bir gün "kaliteli cila" yazdım google'a Meguiar's la tanıştım. Sonra malumunuz skodaturkey ve İrfan Hoca ile. Çalışmalarına, paylaşımlarına hayran olup, ucundan kıyısından bulaştık işte. Cleanyourcar i4detailing Performancemotorcare shinearama bunlar önerilen ve güvenilir alışveriş siteleri. Türkiyedeki fiyatlarla dağlar kadar oynuyor. Özellikle bezler, cila ve polishler de inanılmaz makul. Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 26 Mart 2010 Paylaş 26 Mart 2010 Bugün otogym obey ticaretten den öğrendim, SRP gayet güzel ve fiyatıda 30 tl. havale yapın yollarlar, yıllarca yeter, bunu alın üstünede kalite wax atın tamamdır, bunun haricinde aracınızı herzaman cilalı şampuanla yıkamaya çalışın, 2 yıkamada bir hızlı cilada kullanırsanız senelerce cillop gibi kalır aracınız. Yorum bağlantısı
Yavuz Gürbüz 26 Mart 2010 Paylaş 26 Mart 2010 Yeni bir site buldum. Azcık kazıkçı ama adam lamborghini'lere satıyor olsun o kadar. :lol2: Ömürlük cila, bitince yeniden dolduruyorlarmış. Ama ben bu parayı verirsem, o an kalbim tutar. Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 26 Mart 2010 Paylaş 26 Mart 2010 Yeni bir site buldum. Azcık kazıkçı ama adam lamborghini'lere satıyor olsun o kadar. :lol2: Ömürlük cila, bitince yeniden dolduruyorlarmış. Ama ben bu parayı verirsem, o an kalbim tutar. Yuha fiyata bak, ferrari si olan alır, biz alsak alsak şunu alırız. http://www.hepsiburada.com/sonax-premium-c...tid=otson200941 Yorum bağlantısı
Yavuz Gürbüz 26 Mart 2010 Paylaş 26 Mart 2010 Yuha fiyata bak, ferrari si olan alır, biz alsak alsak şunu alırız. http://www.hepsiburada.com/sonax-premium-c...tid=otson200941 Di mi ama... Bu ürünü biliyorum. Benim üst limitim de bu fiyat. Ama bu kadar çıkacak olsam yine zymöl veya nanolex düşünürüm. 2 yıl garanti diyor adam baksana. Yorum bağlantısı
Mevlüt Doğan 27 Mart 2010 Paylaş 27 Mart 2010 herkese selam malum yaz geliyor hafta sonu biraz aracımla uğraşayım diyorum,bunun için bi kaç tavsiyenize ihtiyacım var, öncelikle aracımı alalı daha 1 sene dolmadı(2009 temmuz sıfır)acaba cilaya ihtiyaç var mı?gerek var mı?varsa bu marka Turtle Wax nasıl?birde Quıxx Polish Çizik Giderici ve Boya Koruyucu almayı düşünüyorum.kendim becerebilir miyim?ne dersiniz?şimdiden tavsiyeleriniz için teşekkürler merhaba bir aracı pasta cila yapmadan önce araç yıkanıp kurulandıktan sonra boya yüzeyinin pasta işleminin gerekli olup gerekliyse, bunun hangi derecede pasta ile yapılıp yapılmayacağına, gerekmiyorsa da yüzeye koruyucu olarak wax uygulaması yapılmasına karar verilmelidir. Gerekmedikçe kalın pasta uygulaması araç yüzeyine yapılmamalıdır şayet araçta yıkamadan veya kurulamadan oluşan kılcal şeklinde çizikler varsa bunları da yüzeyi aşındırmayan ince pasta uygulaması yapılabilir. Araç boya koruma olayında aracın rengi çok önemlidir,koyu renkteki araçlar daha fazla dikkat ve özenim gerektirir,yalnış bir uygulama, dairesel çiziklere boya yüzeyinde harelenmeye v.s neden olur, etrafımızda birçok kişiden böyle sıkıntılar duymaktayız, Yorum bağlantısı
Okay Çetinkaya 27 Mart 2010 Paylaş 27 Mart 2010 Sağ olun Mevlüt bey diğer arkadaşlardan da aldığım tavsiye ve uyarılarınıza uyarak beceremiyeceğimi anladım vazgeçtim,acaba auto-king de v.s bir yerde yaptırabilir miyiz? Yorum bağlantısı
Mevlüt Doğan 29 Mart 2010 Paylaş 29 Mart 2010 Okay bey merhaba orada veya şu markada yaptırın diyemiyorum çünkü doğrudan ustayı ilgilendiren bir konu çok iyi bir marka olur fakat ustadan, dolayısıyla işten beklediğinizi göremezsiniz, verdiğiniz ücrete de yazık olur referans olabilecek daha önce yaptırmış ve memnun kalmış olan çevrenizde biri varsa orada uygulama yaptırırsanız daha sağlıklı olur diye düşünüyorum genelde memnun kalınmış müşteri tarafından tavsiye edilen usta işi daha bir özen göstererek yapıyor Yorum bağlantısı
Ayhan Şentürk 29 Mart 2010 Paylaş 29 Mart 2010 (düzenlendi) Şampuan olarak şu ürünü tavsiye ediyorum. Ben 1 tane aldım ve 3 yıldır kullanıyorum, artık bitmek üzere. Bir kova suya 1-2 kapak konuluyor. Ürün özelliklerinde yazanlar tamamen doğru ve hepsini aracımda farkettim. Cila atmasanızda bu şampuanla yıkadığınızda arac su tutmuyor. Özellikle yağmurlu havalarda pek sileceğe gerek kalmıyor. 90 km hıza yaklaştığımda su damlaçıkları cama yapışmadan kayıyor. Araba kirlendiğinde tozlandığında hortumla tanzikli suyu sıktığımda kirin büyük bölümü akıp gidiyor. Araba 2-3 hafta temiz duruyor. Bir kutuyu 3 sene kullandığım göre nekdar yıkadığım ve aracın nekadar temiz kaldığı az çok kestirilir. Pek fazla köpüren bir şampuan değil ama iyi temizliyo, yüzeyi kayganlaştırıyor ve parlatıyor. Su tutmasını engelliyor. Şu aralar bu ürüne bakıyorum ama bursada bulamadım. Bulursam birtane daha alacağım. http://urun.gittigidiyor.com/AREXONS-1000m...0QQidZZ20369071 Ben Bursa-Metro'dan yanlış hatırlamıyorsam 11yada 12 TL'ye almıştım. Fiyatıda uygun. 3 sene kullandım. Yıla vurduğunuzda ve yıkama sayınıza vurduğunuzda bedava. 29 Mart 2010 tarihinde Ayhan ?ent tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 29 Mart 2010 Paylaş 29 Mart 2010 Zaten bildik marka ürünleri işe yaradığından genelde verilen meblağ bedavaya gelir. Yorum bağlantısı
Okay Çetinkaya 29 Mart 2010 Paylaş 29 Mart 2010 Sağ olun Ayhan bey, tam da böyle bir şey lazım aracım fırtına gri olduğu için,zırt-pırt toz yağmurdan sonra çamurlu yıkamadan çıkıyor en fazla bir gün temiz kalıyor araştırayım bir bakalım Yorum bağlantısı
Okay Çetinkaya 29 Mart 2010 Paylaş 29 Mart 2010 (düzenlendi) ereyon buldum galiba ayhan bey bu mudur ? 29 Mart 2010 tarihinde Okay tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Ayhan Şentürk 29 Mart 2010 Paylaş 29 Mart 2010 ereyon buldum galiba ayhan bey bu mudur ? Hayır Okan bey, o değil. O sadece şampun. Benim verdiğim linkteki ise cilalı şampuan. Özellikleri farklı. Sizin işinize yarayacak olan benim verdiğim linkteki şampuan. Benim aracımda koyu renk. Fırtına grisi ile aşağı yukrı aynı ton ama mavisi. Hafif ince toz belli oluyor ama aşırı kirlenmiyor. Kirlensede su sıkınca hemen gidiyor. Zaten ben o şampuanın kalitesini camlardan anladım. Kaportaya arada cila sürülüyor ama camları sadece arabayı yıkarken o şampuanla yıkıyorum ve su tutmuyor. Sileceklerde iyi çalışıyor. Yorum bağlantısı
Okay Çetinkaya 29 Mart 2010 Paylaş 29 Mart 2010 Evet haklısınız farkettim aramaya devam,tekrar sağ olun Yorum bağlantısı
Ayhan Şentürk 29 Mart 2010 Paylaş 29 Mart 2010 Kutu üzerinde wasch and wax yazması gerekiyor. Yorum bağlantısı
Ayhan Şentürk 29 Mart 2010 Paylaş 29 Mart 2010 (düzenlendi) Burada arabayı yıkamayalı tam 1 ay olmuştu, yağmura yakalanmadığımda pek kirlenmiyor. Son yıkamada sampuanlada yıkamadım, tanzikli su tutup silmiştim. En son cilayıda yaz sonunda yapmıştım, cila zamanıda geldi. Birde araba hiç dışarda durmuyor. Garajdan çıkıp garaj giriyorum. 29 Mart 2010 tarihinde Ayhan ?ent tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Okay Çetinkaya 29 Mart 2010 Paylaş 29 Mart 2010 evet belli aracınız güzel gözüküyo ,cila işinden vazgeçtim de o dediğiniz şampuanı bulursam onu kullanıcam artık değmesin aracınıza Yorum bağlantısı
Recommended Posts