Engin Yanık 7 Ağustos 2009 Paylaş 7 Ağustos 2009 Verdiğiniz bilgiler için teşekkürler.Bu hafta zaman bulduğumda cila işini halledeceğim. Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 19 Ağustos 2009 Paylaş 19 Ağustos 2009 (düzenlendi) Alın size detaylı temizlik, adamlar benim gibi uğraşmışlar, ama benim arabam asla bu kadar kirlenmez oda ayrı konu. http://www.detailingworld.co.uk/forum/show...ad.php?t=127097 açılan sayfada üstte golf araca yapılan temizlkte var, kullandıkları malzemeler hep meguiars, zaten ya bunu yada turtle wax yada sonax kullanmalısınız. 19 Ağustos 2009 tarihinde Ali Cihangiro?lu tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Mehmet Ezginler 6 Eylül 2009 Paylaş 6 Eylül 2009 Arkadaşlar bu gün sonax marka hızlı cilayı aracıma uyguladım sonuç bayagı güzel oldu boya parlaklık ve kayganlık kazandı.şöyle uyguladım önce gölge bir yerde aracımı yıkadım ve ardından kuruladım bir kovaya az su koyarak bir sünger yardımıyla önce aracın tavanından başlamak üzere kısım kısım ilerledim önce süngerle hafif ıslatarak kaporta aksamını nemlendirdim ardından sonax hızlı cilayı 4/5 kere püskürterek nemli süngerle güzelcene yaydım ve ardından yumuşak bir kuru bezle boyaya yedirme işlemini yaptım böyle uygulayarak bütün kısımları bitirdim sonuç güzel oldu ama ufak çizikler kapanmadı sadece boyanın görünüşü parlaklık ve kayganlık kazandı cilanın yaklaşık 3/1 ni kullanmışım çok küçük bir masrafla güzel bir sonuç elde ettim.tavsiye ederim ben zaman buldukça aracın motor, bagaj,araç içi, temizliklerini hep kendim yaparım böyle yapınca yapılan iş içime siniyor. emek vermek gerçekten çok hoşuma gidiyor gerçi farkındayım mahallemizde merakla takip ediliyorum. Yorum bağlantısı
Yurdaer Elay 6 Eylül 2009 Paylaş 6 Eylül 2009 Elinize sağlık... Arabanız her zaman ışıltıyla parlasın Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 6 Eylül 2009 Paylaş 6 Eylül 2009 Çok iyi sonuç veriyor, yıllardır kullanıyorum. Yorum bağlantısı
Cihan Toparlak 6 Eylül 2009 Paylaş 6 Eylül 2009 kaça mal oldu nekadar süre dayanır aydınlatıcı bir bilgi verebilirmisiniz? birde nereden alırım burda carefour var orda varmıdır. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 6 Eylül 2009 Paylaş 6 Eylül 2009 En son geçen hafta 9.90 TL ye İstanbul Bauhaustan satın aldım. 4-5 ayda bir, arabayı yıkadıktan sonra, ıslakken fıslıyorsunuz, 1bez ile yedirip, kuru bez ile parlatıyorsunuz. Yani ıslak arabayı silme esnasında extra zaman da harcanmıyor, kol da yorulmuyor. Ancak boyada ağaç vs. balı var ise bu çıkarmaz, devamlı yaparsanız da maliyetine yok süper bir ürün. Yorum bağlantısı
Ersen Tapan 6 Eylül 2009 Paylaş 6 Eylül 2009 Her yıkamadan sonra kullanıyorum ; özellikle plastik aksamlarda beyaz leke bırakmaması çok hoş Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 6 Eylül 2009 Paylaş 6 Eylül 2009 Beyaz opak renkli araca, önce güzel bir cila yapılır, sonrasında bu hızlı cila devam edilirse, fark görünür. Yorum bağlantısı
Mehmet Ezginler 6 Eylül 2009 Paylaş 6 Eylül 2009 ya ben de heveslendim aldım bir ay önce. uygulamada mı hata yaptım bilmiyorum ama çok fazla bir değişiklik çarpmadı gözüme. belki de arabamın beyaz olmasından dolayı bilemiyorum. Benim araç gümüş grı renk te fark edermi orasını bilmem uygulama cok önemli. Yorum bağlantısı
Serkan Toker 6 Eylül 2009 Paylaş 6 Eylül 2009 ya ben de heveslendim aldım bir ay önce. uygulamada mı hata yaptım bilmiyorum ama çok fazla bir değişiklik çarpmadı gözüme. belki de arabamın beyaz olmasından dolayı bilemiyorum. Benim arabada beyaz, bende kendimde bir sorun arıyordum. Tek değilmişim demekki, beyazda problem var... Yorum bağlantısı
Mehmet Ezginler 6 Eylül 2009 Paylaş 6 Eylül 2009 kaça mal oldu nekadar süre dayanır aydınlatıcı bir bilgi verebilirmisiniz? birde nereden alırım burda carefour var orda varmıdır. sonax cilayı carfurdan aldım 11 tl ödedim bence 2 ay dayanır ama istege baglı ne zaman istersen yaparsın Yorum bağlantısı
Metehan Şahin 25 Eylül 2009 Paylaş 25 Eylül 2009 http://www.detailingworld.co.uk/forum/showthread.php?t=43269 bu adamalar olayı aşmışlar ya bu gün gördüm ve ağzım açık kaldı Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 25 Eylül 2009 Paylaş 25 Eylül 2009 birkere şunu ayırmamız lazım...pasta farklı şey cila farklı şey....pasta yüzeyden götürüyor-cila ise yüzeyde film gibi ince tabaka oluşturarak azda olsa dış çevresel etkenlerden koruma sağlıyo...6 ayda bir arcınıza pasta sürün bakalım...yüzeye uyguladığınız baskıyla orantılı en kötü 5 sene sonra verniği delip boyaya inersiniz... +1 pasta en çok yılda 1 defa yapılsa yeter.. Yorum bağlantısı
Gökhan Turan 28 Eylül 2009 Paylaş 28 Eylül 2009 Pazar günü can sıkıntısı ben de arabamı yıkayayım dedim. Sonax hızlı cilayı satın aldım denemek için. Arkadaşların da anlattığı yöntemle uyguladım ve sonuç gerçekten çok güzel, çok memnun kaldım. Sizlerle paylaşmak için bir de resmini çektim Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 28 Eylül 2009 Paylaş 28 Eylül 2009 Boya temiz, ağaç balı vs yok ise, 2-3 ayda bir yapılınca, etkisi devamlı kalan bir ürün. Yorum bağlantısı
Onur Demir 28 Eylül 2009 Paylaş 28 Eylül 2009 Pazar günü can sıkıntısı ben de arabamı yıkayayım dedim. Sonax hızlı cilayı satın aldım denemek için. Arkadaşların da anlattığı yöntemle uyguladım ve sonuç gerçekten çok güzel, çok memnun kaldım. Sizlerle paylaşmak için bir de resmini çektim Gökhan Nerelerdesin? Katıl organizasyonlara. Birkere geldin onda da ben yoktum. Gerçekmisin sen Bu arada Cila işlemi başarılı olmuş... Ben bir tavsiyede bulunayım. İzmir ekibi olarak ; Maguiars m66 kullanıyoruz. Mükemmel denebilir. Bizzat test ettik, sonax vs. halt etmiş yanında. Pamukla veya pedi ile uygulanıyor, Bekletilebildiği kadar üzerinde bekletiliyor(toz kir sıkıntısı olmayan biyerdeyse 1 gün bile kalabilir üstünde), Nekadar çok beklerse okadar çok parlıyor. Sonrada üzerindeki bulamaç gibi olan cilayı yine pamuk veya pedi ile güzelce temizliyorsunuz. Sonuç ; işte burda Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 28 Eylül 2009 Paylaş 28 Eylül 2009 M66 yı nerden temin ediyorsunuz? Bidondan dökme mi? Yorum bağlantısı
Gökhan Turan 28 Eylül 2009 Paylaş 28 Eylül 2009 Teşekkür ederim herkese. Gerçeğim tabi Ama fırsat olmadı kardeşim, mangal partisine geleyim diyordum, Nazilliye gidicem yarın 1 hafta kadar oradayım. Bir dahaki etkinlikte bulunucam ama M66 cidden çok iyiymiş. Sonaxı bitirince bir de onu denerim Yorum bağlantısı
Onur Demir 28 Eylül 2009 Paylaş 28 Eylül 2009 Gökhan Maçlarada bekleriz... M66 yı nerden temin ediyorsunuz? Bidondan dökme mi? Yok abi bidon işi değil. bir karışlı tüplerde alıyoruz. Normalde bir tüple 5 araç cila yapılır. Amaç Abiyle ben abarttık ilk yapışımızda yarım tüpü bitirmişiz Tüpünü 15tl ye almıştık en son zorla. 20TL oldu şimdi. İzmirde Şengün Boya var, Karabağlarda ve 3.sanayide ordan temin ediyoruz. Yorum bağlantısı
Ahmet Böcek 28 Eylül 2009 Paylaş 28 Eylül 2009 Pastayı el ile yapmayı düşünüyorsanız iyi sonuç alamazsınız onu makiası ile uygulamak lazım.Cila temiz bir bez ile elle uygulanabilir. Yorum bağlantısı
Taner Dağlıgil 13 Ekim 2009 Paylaş 13 Ekim 2009 Ufak tefek çizikleri var aracımın, pasta uygulaması düşünüyordum, nasıl yapmalıyım ? Aklımdan geçen pasta uygulaması yapıp, daha sonra düzenli olarak yılda 4-5 kez cila yapmak. (SONAX HIZLI CİLA ) Bu arada yapılan yorumlar bilgi amaçlı faydalı oldu, paylaşım için yorumda bulunan herkese teşekkürler. Yorum bağlantısı
Taner Dağlıgil 13 Ekim 2009 Paylaş 13 Ekim 2009 Birde hangi marka pasta kullanmalıyım ? Yorum bağlantısı
Hasan Dönmez 13 Ekim 2009 Paylaş 13 Ekim 2009 Dyo marka pastayı öneririm çizikler üzerinde çok iyi sonuç aldım. Yorum bağlantısı
Recommended Posts