İçeriğe Yönlendir

Boya Koruma, Cila Ve Temizlik Ürünleri( 3 M, Ziebart , Sonax..vs )

Aykut Gürkan

Recommended Posts

Köksal Yılmaz

Seramik kaplama da olsa trafik filmini bahçe hortumunun tanziği sökemez(marka model farketmez). Onu yapacak malzemeyi pazarlama departmanı size bu tarihlerde 300-500 tl ye satmaz(daha arada satacakları çok malzeme var). Basınçlı su tek başına kir sökmeye yetmez, yardımcıdır şampuan, eldiven vs gibi. Hepsi bir takımdır, tek başına tüm görevi üstlenemez. Seramik kaplamada ph nöth şampuan kullanılır. Araç köpük aparatları ile köpüklenir basınçlı suyla yıkanır, tekrar köpüklenir ve eldivenle(çift kova yöntemi diye arama yapabilirsiniz) yıkanır, basınçlı olmayan suyla da durulanabilir hatta duru su ile güzelce yıkandığında araç kurulanabilir, çok ufak tefek kalan boncuklar da bezle nazikçe kurulanır, isteğe göre hızlı cila atılır, keyifle binilir.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)

Kısaca el değeceeeek, o kadar :) yada seramik koruma yaptırıp bırakacaksınız yıkamacının eline, her sene (belki daha öncesinde) korumayı yenileyeceksiniz, yorulmak yok zahmet yok, para ise gidecek  :D

tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
(düzenlendi)

Bazı yıkama yerleri su tutma işlemi yapıyorlar. Ankara da var en azından. Bu hafta seramik kaplama yapacam öncesinde de pasta atılacak. Tek sıkıntım ufak göcük ve rötuş yerleri. Ahh Ahh Çağlar abim hep derdi siyah araban varsa derdin var. :)

tarihinde Mustafa KOÇAK tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı

Bazı yıkama yerleri su tutma işlemi yapıyorlar. Ankara da var en azından. Bu hafta seramik kaplama yapacam öncesinde de pasta atılacak. Tek sıkıntım ufak göcük ve rötuş yerleri. Ahh Ahh Çağlar abim hep derdi siyah araban varsa derdin var. :)

Kaça nerde ?seramik?
Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk

Arkadaşlar yeni konu açmadan buraya yazayım, soracağım şey ürün, marka vb. birşey değil. Akıl danışmak. Arabamı aldığımda, seramik koruma, ön kaput filmi yapıldı. memnunum, aracım fazla kir tutmuyor. Forumda çeşitli detay ve uygulamalar var, seramik koruma il ilgili konu görmedim, ya da dikkatimden kaçtı. Sormak istediğim şu, seramik korumalı bir araç nasıl yıkanır?

Aldığım yer, bana bebek şampuanı, ya da asitliği yüksek olmayan şampuan ve sünger kullanarak yıkamalısın ya da yıkatmalısın dedi. Keinlikle fırça yok. Bunu alnadım zaten fırça ile pek araba yıkatmam. Ancak yıkamada basınçlı tabancanın da kullanılmamamsı gerektiğini söylediler. Şimdiye kadar sadece suyla hortum tutarak birkaç kez kendim yıkadım, kir kendiliğinden indi. Bezle kuruladım. Ama yıkamak için yerim ve imkanım yok. Yıkamacılar birşey olmaz diyor, sadece hortumla su tutarak yıkamaya yanaşmıyorlar. Ne yapmalıyım? Ya hiç yıkatmayıp, arada denk gelince kendim yıkayacağım, ya da süngerle yıkama yapan ama basınçlı tabancayla yıkama yapan bir yıkamacıya razı olacağım. Siz ne dersiniz?

Hocam araba çizilecek derken ömrümüz geçiyor. fırçayla yıkat geç. temiz temiz bin. nasıl olsa çizilecek. en olmadı serviste çizilecek.

çizilecek derken farkında olmadan kirli kirli biniyoruz. çizik daha iyi.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
H.Cenk Bayrakçı

Hocam araba çizilecek derken ömrümüz geçiyor. fırçayla yıkat geç. temiz temiz bin. nasıl olsa çizilecek. en olmadı serviste çizilecek.

çizilecek derken farkında olmadan kirli kirli biniyoruz. çizik daha iyi.

Mehmet hocam, süngerle yıkayan yıkamacı var burada onda sıkıntı yok. Fırça ile zaten yıkatmıyorum. Benim derdim tabanca ile yıkamada. Tazyikli su seramik kaplamaya zarar verir mi? Bana normal hortumla yıka dediler daha uzun ömürlü olması için. Detaycı üstatlarla soruyorum işte...[emoji4]
Yorum bağlantısı
Okan Tansel

Mehmet hocam, süngerle yıkayan yıkamacı var burada onda sıkıntı yok. Fırça ile zaten yıkatmıyorum. Benim derdim tabanca ile yıkamada. Tazyikli su seramik kaplamaya zarar verir mi? Bana normal hortumla yıka dediler daha uzun ömürlü olması için. Detaycı üstatlarla soruyorum işte...[emoji4]

Abi basınçlı suyu kullanarak yıkanırsa seramik kaplama çıkar diyorsa o işi yapan üç kağıtçıdır.basınçlı suyla seramik kapalama çıkmaz eğer gerçekse şöyle düşün saatte 150 km hızla gidiyorsun sağnak yağış altında hafite rüzgar var o yağmur tanesinin araca çarpış basıncını düşün o zaman saten kaplama mefta olur .en iyi yöntem cilalı şampuanla süngerle yıkat durlat  sadece uyar çok yakından tutmasın suyu sonra her yıkama sonrası bir hızlı cila edin ve uygula seramik kaplaman ömürlük olur .

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz

Aracın yıkanma basıncı da önemli ben 145 bar kullanıyorum herhangi bir ömür kaybı gözlemlemedim. dışarda 250 bar ile cam fitilini kesen, tampondaki minicik taş izinden tampondan avuç içi kadar boya kaldıranları duyuyorum. Bir de sünger güvenli bir yıkama aracı değildir, kiri çamuru yüzeyinde tuttuğu için çizmesi çok kolaydır, koyun yünü veya mf yıkama eldiveni edinin sadece sizin aracınızda kullanılsın.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Okan Tansel

Aracın yıkanma basıncı da önemli ben 145 bar kullanıyorum herhangi bir ömür kaybı gözlemlemedim. dışarda 250 bar ile cam fitilini kesen, tampondaki minicik taş izinden tampondan avuç içi kadar boya kaldıranları duyuyorum. Bir de sünger güvenli bir yıkama aracı değildir, kiri çamuru yüzeyinde tuttuğu için çizmesi çok kolaydır, koyun yünü veya mf yıkama eldiveni edinin sadece sizin aracınızda kullanılsın.

En doğrusu budur. :bravo:  :bravo:

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
H.Cenk Bayrakçı
(düzenlendi)

Teşekkürler, bunu uygulatayım. Dediklerinizi nereden satın alabilirm Köksal Bey. Tavsiye edeceğiniz bir marka ya da satın alabileceğim link var mı?

tarihinde H.Cenk Bayrakçı tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz

Teşekkürler, bunu uygulatayım. Dediklerinizi nereden satın alabilirm Köksal Bey. Tavsiye edeceğiniz bir marka ya da satın alabileceğim link var mı?

Ben genelde detailingdükkanından veya erdem boyadan alışveriş yapıyorum, ikisi de iyi esnaftır. kendi aracım için meguiars mf eldiven kullanıyorum, ben memnunum tavsiye ederim(nette satan yerler bolca var, kampanya puan vs denk gelirse ucuza alınabilir).

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
  • 3 ay sonra...
Ömer Duran

İyi akşamlar arkadaşlar arabama sprey izolasyon malzemesi sıçramış komple arabada beyaz beyaz nokta biçiminde var bunu nasıl cikaracaz acil yardım

Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz

İyi akşamlar arkadaşlar arabama sprey izolasyon malzemesi sıçramış komple arabada beyaz beyaz nokta biçiminde var bunu nasıl cikaracaz acil yardım

Kil faydalı olabilir. Aşağıdaki foto arkadaşımın lacivert aracına sıçrayan boyayı kil ile temizlerken attığım imzam (kxl)

5ae3a632ad168a06063590f24b6d1344.jpg

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ömer Duran

Kuruyunca çıktı cevap için teşekkürler biraz uğraştırdı ama :)

Yorum bağlantısı
Ömer Budak

Haftasonu cila ve boya koruma yapacağım inşallah. Bu foruma ve detailturkey'e göz attıktan sonra erdem boyadan aşağıdaki ürünlere karar verdim :

VALET PRO CLAY BAR / KİL OTO BOYASI TEMİZLİK HAMURU 100 GRAM MAVİ

3D HD ELLE WAX CİLA UYGULAMA PEDİ KIRMIZI 10 CM

AUTOGLYM SRP DOLGU ÖZELLİKLİ ÇİZİK GİDERİCİ BÖLÜNMÜŞ CİLA 200 ML

SOFT99 FUSSO COAT 12 WAX BOYA KORUMA AÇIK RENK BÖLÜNMÜŞ 40 GR

SONAX RED SUMMER KONSANTRE ŞAMPUAN 1 LT

Aslında Autoglym Srp yerine Auto Balm Bilt Hamber düşünüyordum ancak erdem boyada olmayınca hepsini aynı yerden olsun diye Autoglym tercih ettim. 

Ancak uygulama konusunda tereddütteyim, elle yapacağım ve sıralama olarak kil / Autoglym srp ve soft99 fusso şeklinde olacak (sanırım)... Bir de aracın tavanı cam olduğundan, cila ve wax'ı tavanda ve diğer camlarda kullanmamızın bir zararı olur mu?

Yorum bağlantısı
  • 3 hafta sonra...
  • 1 ay sonra...
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)

Arabayı yıkayınca şunları uygulayacağım, bakalım tavsiye edildiği kadar iyimi :)

5edc3a1c31ef3c025e880abf1dfbd76b.jpg

tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi
  • Beğen 3
Yorum bağlantısı
  • 4 ay sonra...
Ozlem Kaya

arıza ilgi çekmek istemiş başarmış ta :D

Aynen [emoji23][emoji23][emoji23] Ben de kopuklerin arasina koymak istiyorum ama maalesef :)

Yorum bağlantısı
Okan Tansel

Aynen [emoji23][emoji23][emoji23] Ben de kopuklerin arasina koymak istiyorum ama maalesef :)

:D  :D

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...