İçeriğe Yönlendir

Boya Koruma, Cila Ve Temizlik Ürünleri( 3 M, Ziebart , Sonax..vs )

Aykut Gürkan

Recommended Posts

Okan Tansel

Okan Abi hayırlı olsun yeni makinen, level atladın, maşallah

:D  ALLAH razı olsun kardeşim daha iyileri senin olsun  :nazar:

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Mahmut Sayar

Malumunuz Cenk Bey'den C-Max almıştım araç siyah olduğu için boya korumama şart oldu. Ayrıca 2 numara film düşünüyorum Ankara için tavsiye edebileceğiniz bir yer var mı? Sonax arkadaşıma 1 yıllık koruma için 300 TL fiyat verdi, daha önceden Bekbars'a yaptırmıştım fena değildi Ankara için özelikle siyah renkte tecrübesi olan varsa çok memnun olurum.

Yorum bağlantısı
Okan Tansel
(düzenlendi)

Ve Köksal'ımın desteği ve ondan aldım ürünlerle beraber aksiyon makinamızın eksikleri tamamlandı sıra uygulamada  :blush: 
ac83fc9b0bdd5a47a69c8addccc02cb5.jpgfff3eb9b0787322700f054c294e8aaa6.jpgd4510fb6e4b64688bd5103a40584e460.jpg17b9430df7c37b942232f480ed7f3d76.jpg

tarihinde Okan Tansel tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Okan Tansel

abooo Mertim nettin sil sil çıkmaz o şimdik toz toprak vaş vaşş  :D  :D

Yorum bağlantısı
Okan Tansel

araç benim değil abi :)

silme işlemini yapan ayvayı yedi huhahahuhah 10 arabalık cila var orada  :sandalye:

Yorum bağlantısı
Hüseyin Sönmez

tanıdım geçen bunu yapanı. Faceinden aldım resimleri. Maalesef işi zor...

Zımpara ile çıkar.

Yorum bağlantısı
Tamer İyiiş

[/url]">http://http://hizliresim.com/rRZYM1'>rRZYM1.jpg

merhabalar, 2007 beyaz fiestam var ve arka tampon değişip orjinal boyasına boyanınca arabanın kendi rengi bayağı bir kirli kalmış. mesaja resim eklemeyi beceremedim ama linke koydum resimde renk farkı görünüyor :( araca nasıl bir pasta cila uygulaması yapmalı yada yaptırmalıyım. hangi ürün hangi ped uygulama şekli konusunda siz deneyimli arkadaşların yorumlarını bekliyorum. forumda uygulamalarınızı gördüm ve takdir ettim. fikir paylaşan arkadaşlara şimdiden teşekkürler.

Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
Köksal Yılmaz

Wax da teflondan ziyade carnauba oranı önemli. Teflonlu cilaların modası geçti.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ersin Özkaya

Wax da teflondan ziyade carnauba oranı önemli. Teflonlu cilaların modası geçti.

Hızlı cila ile normal cila arasında kalite ve kalıcılık.farkı var mi? Yoksa sadece uygulama kolaylığı mi fark?

Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz

Hızlı cila ile normal cila arasında kalite ve kalıcılık.farkı var mi? Yoksa sadece uygulama kolaylığı mi fark?

Hızlı cila yıkama sonrası su lekelerini alır uygulaması kolaydır, bikaç günlük parlaklık ve koruma sağlar. Normal cilalarsa aylarca koruma sağlayabilir, uygulaması zor değildir ama vakit alır.
Yorum bağlantısı
Ersin Özkaya

Hızlı cila yıkama sonrası su lekelerini alır uygulaması kolaydır, bikaç günlük parlaklık ve koruma sağlar. Normal cilalarsa aylarca koruma sağlayabilir, uygulaması zor değildir ama vakit alır.

Normal cila daha iyi o zaman..

Yorum bağlantısı
Serkan Ünsalan

Yavaş yavaş çeyizi toplamaya başladım :) birde rahatça uygulayabileceğim alanım olsa polisaj makineside düşünürdüm :rolleyes:

Atas detap ve kil yeni geldi collinite 915ide daha deneyemedim.

Halı yıkama ikinci el ,alım sırasında Köksal abime danıştım aynı makineyi kullanıyor [emoji14] Tekrar ilgilendiğin için teşekkür ederim Köksal abi :flowers:

397732be2fd75e62cc976e1b5240e0a7.jpg

2 tanesini biliyom bizim kipadada satiliyor motor temizleme sampuan.digerlerinide yazaydin isimlerini ogrenirdik[emoji2]
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Okan Tansel
(düzenlendi)

2 tanesini biliyom bizim kipadada satiliyor motor temizleme sampuan.digerlerinide yazaydin isimlerini ogrenirdik[emoji2]

Arkadaki iki şişe Aspirin şok ta bimde satılıyor.öndeki kırmızı şişe sonaxs hızlı cila,mavi olan oto şampuanı,beyaz bidondaki ipa,öndeki küçük mavi naylonlu olan kil,yanındaki küçük metal kutu colin wax cila,Yeşil olanı çıkaramadım ya cam için ya lastik için  :D

tarihinde Okan Tansel tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Serkan Ünsalan

Arkadaki iki şişe Aspirin şok ta bimde satılıyor.öndeki kırmızı şişe sonaxs hızlı cila,mavi olan oto şampuanı,beyaz bidondaki ipa,öndeki küçük mavi naylonlu olan kil,yanındaki küçük metal kutu colin wax cila,Yeşil olanı çıkaramadım ya cam için ya lastik için :D

Oda motor temizligi icin abi[emoji2]
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Yasin Şimşek

Arkadaki iki şişe Aspirin şok ta bimde satılıyor.öndeki kırmızı şişe sonaxs hızlı cila,mavi olan oto şampuanı,beyaz bidondaki ipa,öndeki küçük mavi naylonlu olan kil,yanındaki küçük metal kutu colin wax cila,Yeşil olanı çıkaramadım ya cam için ya lastik için  :D

Abi benden hızlı davranmışsın ancak ipa değil detap o  :D  şirket aracının koltukları için aldım ve çok memnun kaldım . Yeşil olanda kipada satılan motor temizleyici memnunum çok güzel temizliyor. 

Yorum bağlantısı
Okan Tansel

Abi benden hızlı davranmışsın ancak ipa değil detap o  :D  şirket aracının koltukları için aldım ve çok memnun kaldım . Yeşil olanda kipada satılan motor temizleyici memnunum çok güzel temizliyor. 

:D

Yorum bağlantısı
Ali Karadağ

Ve son sertte geldi

Customa anca yeter [emoji1]

Ben de aracı alıp senin garaja geleyim bir ara  :flowers:

Yorum bağlantısı
Okan Tansel

Ben de aracı alıp senin garaja geleyim bir ara  :flowers:

Gel gardaşım başımla beraber  :air_kiss:

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • 2 ay sonra...
H.Cenk Bayrakçı
(düzenlendi)

Arkadaşlar yeni konu açmadan buraya yazayım, soracağım şey ürün, marka vb. birşey değil. Akıl danışmak. Arabamı aldığımda, seramik koruma, ön kaput filmi yapıldı. memnunum, aracım fazla kir tutmuyor. Forumda çeşitli detay ve uygulamalar var, seramik koruma il ilgili konu görmedim, ya da dikkatimden kaçtı. Sormak istediğim şu, seramik korumalı bir araç nasıl yıkanır?

Aldığım yer, bana bebek şampuanı, ya da asitliği yüksek olmayan şampuan ve sünger kullanarak yıkamalısın ya da yıkatmalısın dedi. Keinlikle fırça yok. Bunu alnadım zaten fırça ile pek araba yıkatmam. Ancak yıkamada basınçlı tabancanın da kullanılmamamsı gerektiğini söylediler. Şimdiye kadar sadece suyla hortum tutarak birkaç kez kendim yıkadım, kir kendiliğinden indi. Bezle kuruladım. Ama yıkamak için yerim ve imkanım yok. Yıkamacılar birşey olmaz diyor, sadece hortumla su tutarak yıkamaya yanaşmıyorlar. Ne yapmalıyım? Ya hiç yıkatmayıp, arada denk gelince kendim yıkayacağım, ya da süngerle yıkama yapan ama basınçlı tabancayla yıkama yapan bir yıkamacıya razı olacağım. Siz ne dersiniz?

tarihinde H.Cenk Bayrakçı tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)

Basınçlı suyla birşey olmaz, yalnız köpükle yıkatırsan ne kullandıkları önemli, bu yüzden ben bazen sadece basınçlı su tutup bırakıyorum, baktım kirler fazla çıkmıyor, o zaman elle yıkarım,  çoğu zamansa cilalı şampuanla kendim yıkıyorum...

Not: basınçlı suyla çıkıyorsa zaten seramik falan değildir, o yüzden korkmadan yıkat, tabancayı dibine dayamasınlar yeter, 50cm. mesafe yeter, zaten yağmurda oluşan gri kir dışında diğerleri çıkar, yağmur sonrası oluşan kir sadece elle yıkamayla çıkar, bu tür kir varken boşa basınçlı su falan tutma, zaten işe yaramaz...

tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Guest Misafir

Arkadaşlar yeni konu açmadan buraya yazayım, soracağım şey ürün, marka vb. birşey değil. Akıl danışmak. Arabamı aldığımda, seramik koruma, ön kaput filmi yapıldı. memnunum, aracım fazla kir tutmuyor. Forumda çeşitli detay ve uygulamalar var, seramik koruma il ilgili konu görmedim, ya da dikkatimden kaçtı. Sormak istediğim şu, seramik korumalı bir araç nasıl yıkanır?

Aldığım yer, bana bebek şampuanı, ya da asitliği yüksek olmayan şampuan ve sünger kullanarak yıkamalısın ya da yıkatmalısın dedi. Keinlikle fırça yok. Bunu alnadım zaten fırça ile pek araba yıkatmam. Ancak yıkamada basınçlı tabancanın da kullanılmamamsı gerektiğini söylediler. Şimdiye kadar sadece suyla hortum tutarak birkaç kez kendim yıkadım, kir kendiliğinden indi. Bezle kuruladım. Ama yıkamak için yerim ve imkanım yok. Yıkamacılar birşey olmaz diyor, sadece hortumla su tutarak yıkamaya yanaşmıyorlar. Ne yapmalıyım? Ya hiç yıkatmayıp, arada denk gelince kendim yıkayacağım, ya da süngerle yıkama yapan ama basınçlı tabancayla yıkama yapan bir yıkamacıya razı olacağım. Siz ne dersiniz?

Cenk Bey benzer durumla karsi karsiyayim ben de maalesef, kendi imkanim yok, hele ki bayan olarak daha zor. Ben kendi sungeri sampuanini goturuyorum, ama basincli tabancadan maalesef kurtaramadim :( Ama aracima asla firca degmedi. Organik sungerler var onlardan tavsiye ederim.

Ayrica arkadasim arabasina seramik koruma yaptirdi ve aynen Dalin bebe sampuaniyla yikaniyor arabasi.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...