İçeriğe Yönlendir

Boya Koruma, Cila Ve Temizlik Ürünleri( 3 M, Ziebart , Sonax..vs )

Aykut Gürkan

Recommended Posts

Köksal Yılmaz

okan bey Makine de var ancak vakit yok... :(

Vakit Olaydı Canını okurdumda napak:(

İşçilikleri ve ürünleri güzelse normal fiyat ama garanti işi biraz lafta kalıyor, mert çok güzel özetlemiş. 2 yıl boyunca sürekli benzinlikte yıkatacağım, ayda 1 koruma mı yapacaklar garanti kapsamında :)

köksalım s30 farlarda işe yararmı ?

S3 daha iyi iş yapar abi, s30 hafif kalır. s3-s30 olabilir.

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
TARIK BAYRAKTAR

Herkese merhaba, 2011 model bir focus sw :nazar: alarak aranıza yeni katıldım. Aracım fırtına grisi. Boyanın genel durumu iyi de olsa, kuş pisliği vs kaynaklı ufak lekeler ve kılcal çizikler ile beraber beyaz görünen ince çizikler var. Pasta cila vs gibi işlerin metalik boyalı araçlar için sıkıntılı olduğunu biliyorum. Aslında plastik maket yapımı ile uğraşıyorum ve airbrush kullanıyorum. Normalde araca rötüş hatta boya tamiri bile yapabilirim ama ince çizikler için bu biraz daha sıkıntılı, deneme yapmaktan korkuyorum :) . Fırtına grisi siyaha yakın bir renk olduğundan tozu ve lekeyi çok gösteriyor. Araca boya koruma yaptırmak istiyorum ama derin çizikler ve kuş pisliği lekeleri olan yerler sanırım düzelmeyecek. Okan beyin kendi uygulama fikrini görünce ben de yapabilir miyim dedim. Fakat çizikler konusunda da fikre ihtiyacım var. İzmirde olup bana yardımcı olabilecek arkadaşlar varsa görüşebilirsek sevinirim. Olmazsa gidip bir yerde yaptıracağım, özellikle İzmirde bu işi layıkı ile yapacak neresi var ve göztepe tarafına yakın oto yıkama tavsiye edeceğiniz bir yer var mıdır?

Yorum bağlantısı
Okan Tansel

Tarık bey merhaba hoş geldiniz şimdik bugün denek araç üzerinde ilk dememi yaptım malesef çizikleri gideremedim bir yerde atlama yaptım galiba uzmana danışacağım lakin cam gibi parladı saçına tara misali araç gıriydi net çözüm ürettiğimde uygun zamanı oluştura bilirsek tabiki yardımcı olmaya çalışırım 

Yorum bağlantısı
TARIK BAYRAKTAR

Tarık bey merhaba hoş geldiniz şimdik bugün denek araç üzerinde ilk dememi yaptım malesef çizikleri gideremedim bir yerde atlama yaptım galiba uzmana danışacağım lakin cam gibi parladı saçına tara misali araç gıriydi net çözüm ürettiğimde uygun zamanı oluştura bilirsek tabiki yardımcı olmaya çalışırım 

Okan bey umarım en kısa sürede tanışır oturur bir kahve çay içeriz, ilginize teşekkür ederim. Kapalı bir mekan bulursam rötüş gerektiren yerlere macun ve airbrush ile rötüş yapmayı düşünüyorum. Ama çizikleri ve kuş pisliğinden zarar gören yerleri ne yapıcam bilmiyorum. Maalesef esnafa bu konuda hiç güvenmiyorum. Mümkün olursa ben de kendim bişiler yapmak istiyorum. Sanırım niyeti bozup aynı maket boyar gibi lokal tamir için zımpara ve compound ile tesviye edip airbrush ile boya ve vernik attıktan sonra compound ile düzeltcem en sonunda.  :unsure2: Tampondan başlarım mesela denemeye. Ama yine de çizikler, lekeler nasıl olacak? Bugün arabayı yıkattıktan sonra koçtaştan muhtelif padler ve bezler ile sonax süper parlatıcı cila aldım ve kullandım ama işe yaradı mı yoksa aracın yıkamadan sonraki parlaklığı mı hala anlamadım, çiziklere ise pek yaramadı.

Yorum bağlantısı
Okan Tansel

Tarık bey en uygun zamanda tanışırız ve bahsettiniz boya defermasyonlarının resimlerin eklerseniz formda Köksal kardeşim var mutlaka tavsiyeleri olacaktır çok iyi bir detaycıdır ;)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Okan Tansel

Bazı arkadaşlar Zr53 atıldığında su kalıntısı olursa nolur. demişti görsellik yokmu hiçdemişti bu kürleşme sadece nemde bu hale geldi yoğun suda daha kötü olur bu yüzden Zr53 te araç tamamen kuru olmalı işte resim ;

FWXb5e1.jpg

Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz

Tarık bey eliniz yatkınmış airbrush da kullanıyorsunuz, kendiniz rötüş işini halledebilirsiniz. Okan abiyle bir çay içmenizi tavsiye ederim(evlenme programı gibi oldu :D) o virüsü yarar nasılsa. sonrası malzeme temini vs derken olur sırayla. Ne yerim ne zamanım yok diyorsanız çizik giderme ve boya koruma için izmirde çok kaliteli iş yapan arkadaşlarım da mevcut.

Yorum bağlantısı
TARIK BAYRAKTAR

Tarık bey en uygun zamanda tanışırız ve bahsettiniz boya defermasyonlarının resimlerin eklerseniz formda Köksal kardeşim var mutlaka tavsiyeleri olacaktır çok iyi bir detaycıdır ;)

Okan bey inşallah en kısa sürede göörüşürüz.

Tarık bey eliniz yatkınmış airbrush da kullanıyorsunuz, kendiniz rötüş işini halledebilirsiniz. Okan abiyle bir çay içmenizi tavsiye ederim(evlenme programı gibi oldu :D) o virüsü yarar nasılsa. sonrası malzeme temini vs derken olur sırayla. Ne yerim ne zamanım yok diyorsanız çizik giderme ve boya koruma için izmirde çok kaliteli iş yapan arkadaşlarım da mevcut.

Elimiz airbrusha yatkın, modelci olduğumuz için yapabiliyoruz ama modeli masada yapıyorsunuz, araba nasıl olur hiç fikrim yok :) . Forumda plastik modelcilikle uğraşan var mıdır bilemiyorum. Çok yakın bir arkadaşım sadece araba ve motosiklet maketleriyle uğraşır ve genelde oto baz boya ve vernikleri kullanır, ona da bir danışmak lazım. Yalnız park yerine inip de sokak ortasında airbrush ile rötüş atarsam herhalde mahalleli manyak mı bu adam der.

Köksal bey ben detaycı bir insanım ve hangi işimi bir başkasına yaptırsam kusur bulmakta sıkıntı çekmiyorum maalesef, bu çok büyük bir sıkıntı benim açımdan. Bu benimle değil maalesef işini severek değil sadece para kazanmak amacıyla yapanlardan kaynaklanıyor ve benim malım olmayan şeyden banane gibi bir zihniyet hakim. Bu sebeple tavsiyelere açığım.

Aracı sıfır almadım ve her ne kadar çoğu yerde belli belirsiz bile olsa deformasyon beni rahatsız ediyor. Elbette aracı sıfır haline getiremeyiz tamamen boyamadan ama ufak tefek bir şeyler yapmak istiyorum. BUnları yaparken de kazık yemek ve aldatılmak istemiyorum. Bu işin sonucu aracın daha kötü bir duruma gelmesi de olabilir sonuçta, Ben Okan beyle görüşeyim ama siz de gerçekten güvendiğiniz 1-2 yer tavsiye derseniz iyi olur. Ayrıca fotoları paylaştığımda da nasıl bir işlem yapılması gerektiği konusunda değerli fikirlerinizi de bekliyorum.

Okan beyle çay kahve içer bir de yanında tatlı yeriz tatlı konuşuruz inşallah.

Yorum bağlantısı
Okan Tansel

Tarık bey benim için bir kef ve zevk olur.Şunu söyleyim aracımı sıfır aldım teslim alırken bile bayiyi isyana sürükledim düşünün artık nasıl bir deli olduğumu hihihih

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
(düzenlendi)

Okan bey inşallah en kısa sürede göörüşürüz.

Elimiz airbrusha yatkın, modelci olduğumuz için yapabiliyoruz ama modeli masada yapıyorsunuz, araba nasıl olur hiç fikrim yok :) . Forumda plastik modelcilikle uğraşan var mıdır bilemiyorum. Çok yakın bir arkadaşım sadece araba ve motosiklet maketleriyle uğraşır ve genelde oto baz boya ve vernikleri kullanır, ona da bir danışmak lazım. Yalnız park yerine inip de sokak ortasında airbrush ile rötüş atarsam herhalde mahalleli manyak mı bu adam der.

Ben varım Tarık bey, 3 senedir plastik modelcilik ile uğraşıyorum daha önce yapımını tamamladığım modellerin konuları aşağıdaki linktedir,

http://www.otoclubturkiye.com/forum/topic/265504-plastik-modelcilik/

http://www.otoclubturkiye.com/forum/topic/265870-römorkör-maketi/

tarihinde DOĞUŞ BAĞ tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Semih İzgi
(düzenlendi)

Autoglym SRP'nin (diğer adı ile Radiant Wax'ın) boya koruma durumu nedir?  

Eşimin aracına Meguiars UC uygulayacağım. üstüne SRP + AG Liq Hard Wax uygulamayı düşündüm ama SRP' nin boya korumada nasıl iş çıkarttığını bilmiyorum..  Meg NXT almaya gerek var mı?

tarihinde Semih İzgi tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz

Autoglym SRP'nin (diğer adı ile Radiant Wax'ın) boya koruma durumu nedir?  

Eşimin aracına Meguiars UC uygulayacağım. üstüne SRP + AG Liq Hard Wax uygulamayı düşündüm ama SRP' nin boya korumada nasıl iş çıkarttığını bilmiyorum..  Meg NXT almaya gerek var mı?

srp nin koruması kısa ömürlüdür, üzerine asıl işi koruma olan bir ürün uygularım her zaman.

Yorum bağlantısı
Semih İzgi

srp nin koruması kısa ömürlüdür, üzerine asıl işi koruma olan bir ürün uygularım her zaman.

NXT ?    UC sonrası ne kullanayım? Hemen spariş vereceğim

Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz

NXT ?    UC sonrası ne kullanayım? Hemen spariş vereceğim

nerden vericen siparişi?

Yorum bağlantısı
Semih İzgi

nerden vericen siparişi?

Fark etmez abicim tavsiyen varsa link alayım.    NXT çok övgü alıyor. internetteki görseller son derece parlak ve sağlam duruyor. Buna muadil bir link verirsen değerlendiririm :good1:   Çok teşekkürler bu arada 

Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz

Fark etmez abicim tavsiyen varsa link alayım.    NXT çok övgü alıyor. internetteki görseller son derece parlak ve sağlam duruyor. Buna muadil bir link verirsen değerlendiririm :good1:   Çok teşekkürler bu arada 

Alacağın yerdeki seçeneklere bakmak için sormuştum ama sadece nxt alacaksan en uygun yerden alabilirsin. Ben bi kez denemelik kullandım bagaj kapağını 3 e bölüp, collinite 476s / meg m21 / meg ntx yapmıştım üstünlük sağlayan bir yanı olmadı. Bana gereksiz pahalı geliyor nxt. autogylm egp yok mu sende onunla devam etsene.

Yorum bağlantısı
Semih İzgi

Alacağın yerdeki seçeneklere bakmak için sormuştum ama sadece nxt alacaksan en uygun yerden alabilirsin. Ben bi kez denemelik kullandım bagaj kapağını 3 e bölüp, collinite 476s / meg m21 / meg ntx yapmıştım üstünlük sağlayan bir yanı olmadı. Bana gereksiz pahalı geliyor nxt. autogylm egp yok mu sende onunla devam etsene.

Ben focusta SRP üzerine AG Lquid Hard Wax atmıştım  (EGP nin ticari versyonu)   Var abicim o yeter diyorsan hiç girmeyeceğim ekstra masrafa?

Ürün şu

http://www.markamakina.com/autoglym-son-kat-boya-koruma-1lt-liquid-hard.html

Burda da ürünün EGP olduğu yazıyor.  

http://www.detailingworld.co.uk/forum/showthread.php?t=240637

Yorum bağlantısı
Okan Tansel

nxt sıvı olan bende var. şöyle söyleyeyim evet parlaklık veriyor lakin koruma kısa 3 kere kullandım bağajda isteyen abi parlamıyor napcaz diyene veriyorum atıyorlar fiyatı na göre daha iyi ürünler var 

Scholl Concepts W09 Premium Car Wax

SOFT 99 AUTHENTIC PREMIUM CARNAUBA WAX

AUTOGLYM LIQUID HARD WAX 

benim beğendiğim ve çevremdekilerin ibretle baktı sonuçlar verdi tabi Köksalım ne der bilmem benim öğretmenim o ;)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz

Ben focusta SRP üzerine AG Lquid Hard Wax atmıştım  (EGP nin ticari versyonu)   Var abicim o yeter diyorsan hiç girmeyeceğim ekstra masrafa?

Ürün şu

http://www.markamakina.com/autoglym-son-kat-boya-koruma-1lt-liquid-hard.html

Burda da ürünün EGP olduğu yazıyor.  

http://www.detailingworld.co.uk/forum/showthread.php?t=240637

Tamam bunu kullan işte, aynı işi yapar  :good1:  meguiars etiketten güzel geçiriyor bazı amatör ürünlerde, gerek yok.

Yorum bağlantısı
Semih İzgi

nxt sıvı olan bende var. şöyle söyleyeyim evet parlaklık veriyor lakin koruma kısa 3 kere kullandım bağajda isteyen abi parlamıyor napcaz diyene veriyorum atıyorlar fiyatı na göre daha iyi ürünler var 

Scholl Concepts W09 Premium Car Wax

SOFT 99 AUTHENTIC PREMIUM CARNAUBA WAX

AUTOGLYM LIQUID HARD WAX 

benim beğendiğim ve çevremdekilerin ibretle baktı sonuçlar verdi tabi Köksalım ne der bilmem benim öğretmenim o ;)

Tamam bunu kullan işte, aynı işi yapar  :good1:  meguiars etiketten güzel geçiriyor bazı amatör ürünlerde, gerek yok.

Tamamdır. Ekstra masrafa gerek yok .  SRP + EGP devam.

Zaten malzemeler bitsin tek bir uygulama olacak.  Meg UC +  Zr53.    :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...