İçeriğe Yönlendir

Boya Koruma, Cila Ve Temizlik Ürünleri( 3 M, Ziebart , Sonax..vs )

Aykut Gürkan

Recommended Posts

Köksal Yılmaz

Arkadaşlar umarım konuyu doğru yere açıyorum, Yaz ayı yaklaşıyor, Aracımda siyah olduğu için  iyi bir bakım yapmayı planlıyorum, Bütçesi 400 ü buluyor...  Alacağım ürünler hakkında tavsiyelerinizi istiyorum..

Kullanan , memnun kalan ya da sorun yaşayan var mı aşşağıdaki ürünlerle ilgiliğ...

oAOJXR.png

q4GzyB.png

Arkadaşlar meguiars markasına takılıp kalmayın, birçok markanın çok daha kaliteli ürünler mevcut. Her marka belli ürünü ile ön plana çıkıyor, markadan ziyade ürüne odaklanın ;)

NXT ile ULW aynı ürün birini seçseniz yeterli olur.

Döşeme temizleyici o fiyatı hak etmiyor, konsantre bir ürün alın fiyat/performansın zirvesini yaşayın.

2. fotodaki hiçbir ürünü o fiyatlara tavsiye etmem, makarna denilen eldiven 1 milyoncularda 5 tl ye rahat bulunur, plastik sprey boyanın da 30 tl etmesi şaşırttı beni, ekstra bir özelliği olmalı, polisanın 12 tl ye sattığı boyadan. Diğer mf bezler de bimden alacağınız 5 li paketten(6.5 tl) iyi değil.

Artık ülkemizde birçok marka oto bakım ürünü kolaylıkla bulunuyor, 4-5 yıl önce 2 parça ürün için dingilizlere kargo yapması için rica maili atıyorduk.

Ürün aldığım tavsiye edeceğim sağlam dükkan(bölerek satış imkanı olduğundan 3 yılda bitmeyecek waxı almanıza gerek kalmıyor)

http://www.sanalpazar.com/dukkan/Detailing-Dukkani__u354786

Yorum bağlantısı
Taner Gündüz

Her ikisini almaya gerek yok, FUSSO yu alın diğerini hatırlamazsınız bile.

Aradan epey bi zaman geçti ben fussoyı geçen hafta aldım işten güçten alamamıştım. haftasonu uygulamaya yaptım ama zorlandım  değdi desem yeridir çok çok iyiymiş tekrardan teşekkürler yağmur çamur yağdı yol yaptım genede kir tutmadı. düzenli uyguladığım sürece daha iyi olacağını düşünüyorum.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mert Yeldan

Aradan epey bi zaman geçti ben fussoyı geçen hafta aldım işten güçten alamamıştım. haftasonu uygulamaya yaptım ama zorlandım değdi desem yeridir çok çok iyiymiş tekrardan teşekkürler yağmur çamur yağdı yol yaptım genede kir tutmadı. düzenli uyguladığım sürece daha iyi olacağını düşünüyorum.

3 ay ellemeyin.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Burak Beykurt

Sondan 5-6 safa okudum da hep araç dışı temizlik söz konusu :) Koltuklarınızdaki lekeleri hangi ürünlerle ne gibi uygulamayla temizliyorsunuz paylaşır mısınız? Aracı ikinci el aldım koltuklarda beyaz dalgalar gibi lekeler mevcut hafif şekilde.

Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz

Sondan 5-6 safa okudum da hep araç dışı temizlik söz konusu :) Koltuklarınızdaki lekeleri hangi ürünlerle ne gibi uygulamayla temizliyorsunuz paylaşır mısınız? Aracı ikinci el aldım koltuklarda beyaz dalgalar gibi lekeler mevcut hafif şekilde.

Ben genelde atas vinet, atas detap, meguiars all purpose cleaner, crytal consept sensei gibi genel temizleyiciler(apc) kullanıyorum. Benim temizlik konularım mevcut, fotolardan inceleyebilirsiniz.

Yorum bağlantısı
Burak Beykurt

Ben genelde atas vinet, atas detap, meguiars all purpose cleaner, crytal consept sensei gibi genel temizleyiciler(apc) kullanıyorum. Benim temizlik konularım mevcut, fotolardan inceleyebilirsiniz.

Teşekkürler

Yorum bağlantısı
Misafir

.

Konu kalabalığı olmasın arkadaşlar burdan sizlere danışayım.
b679b469ce3b3fe1d0577b6eff3f618d.jpg983dadad49388156be34ed025fea046c.jpgb757382b35f2eed039bde58605d6c1c7.jpg5f31419023c4ac4ad783c33fd5e4b2b9.jpg
Şu kireç lekesi gibi olanlar çıkmiyor bir türlü... Pastaylada ovaladık yok...
Ne tavsiye edersiniz,?
Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz

Ben masbiyele yapışan ve kuruyan betona sirke ile care bulmuştum. Kirece de iyi gelir sirke (elma sirkesi kullanmıştım). Pasta ile çıkmaması düşündürücü ama boyaya işlemiş olabilir veya pasta tam yedirilememis olabilir mi? Girinti/çıkıntı gibi bir yüzey farkı var mı?

Yorum bağlantısı
Misafir
(düzenlendi)

Ben masbiyele yapışan ve kuruyan betona sirke ile care bulmuştum. Kirece de iyi gelir sirke (elma sirkesi kullanmıştım). Pasta ile çıkmaması düşündürücü ama boyaya işlemiş olabilir veya pasta tam yedirilememis olabilir mi? Girinti/çıkıntı gibi bir yüzey farkı var mı?

Yok parlak yuzey girinti farki yok..iyoce yedirdik ama bide kalin pasta alip makinaylami dalalim tarihinde Erol Eser tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz

Yok parlak yuzey girinti farki yok..iyoce yedirdik ama bide kalin pasta alip makinaylami dalalim

Makina varsa once makina+ince pasta, olmazsa makina+kalin pasta denenebilir. Maksat en hafif kombinasyon ile isi cozmek ;)

Yorum bağlantısı
Selim Dulger

Bende de light versiyonu var, koyu-acik asiri fark yapmaz parlaklik ve koruma anlaminda. Plastiklere surmemeye dikkat edin ama surerseniz de nemli bi bezle kurumadan silin. İcindeki solvent ucunca beyazlasma yapabilir(waxlarin genel ozelligi). Kokusu tiner gibi ama boncuk ve su kaydiricilik cok iyi, capon mali, az beklemedik geminin yanasmasini nisan ayinda :)

Hocam merhaba

Siz Soft99 Fusso Coat Light Colour Wax - 40gr Bölünmüş ürününü önermişsiniz. Ben Ford Fiesta beyaz renk aracımı 4 ay önce aldım. Şuan 1200 kmde araç 2-3 kez benzinlikte köpükle yıkandı. Hep yağmur ve kar altındaydı genelde :) Araç için sonax turuncu şampuan aldım. Önerdiğiniz ürünü ve uygulama süngerini alacağım. Fakat daha önce hiç wax vb. hiçbir uygulama yapmadım. Tavsiye edeceğiniz başka bir ürün alayım mı yanında? Ayrıca uygulama esnasında dikkat etmem gereken şeyler nelerdir? İlk uygulamam olduğu için elime yüzüme bulaştırmak istemiyorum.

Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz

Hocam merhaba

Siz Soft99 Fusso Coat Light Colour Wax - 40gr Bölünmüş ürününü önermişsiniz. Ben Ford Fiesta beyaz renk aracımı 4 ay önce aldım. Şuan 1200 kmde araç 2-3 kez benzinlikte köpükle yıkandı. Hep yağmur ve kar altındaydı genelde :) Araç için sonax turuncu şampuan aldım. Önerdiğiniz ürünü ve uygulama süngerini alacağım. Fakat daha önce hiç wax vb. hiçbir uygulama yapmadım. Tavsiye edeceğiniz başka bir ürün alayım mı yanında? Ayrıca uygulama esnasında dikkat etmem gereken şeyler nelerdir? İlk uygulamam olduğu için elime yüzüme bulaştırmak istemiyorum.

Fusso kullanıyorum tavsiye ederim yeni ve güzel bir urun.Araç yeni iken korumak en kolay ve ucuz olanı. Bütün listeyi ve detaylari yazsam saatler sürer(sizin beklentiniz benden farkli da olabilir.)Detailturkey forumunda bolca bilgi var uygulama incelikleri ile ilgili.

Farklı kategori bir forum olduğu için yazmakta sakınca görmedim sorun olursa lütfen uyarın.

Yorum bağlantısı
Selim Dulger

Fusso kullanıyorum tavsiye ederim yeni ve güzel bir urun.Araç yeni iken korumak en kolay ve ucuz olanı. Bütün listeyi ve detaylari yazsam saatler sürer(sizin beklentiniz benden farkli da olabilir.)Detailturkey forumunda bolca bilgi var uygulama incelikleri ile ilgili.

Farklı kategori bir forum olduğu için yazmakta sakınca görmedim sorun olursa lütfen uyarın.

Sağolun hocam. Ürünü biraz araştırdım. Beklentilerimi karşılar nitelikte. Etkenlere göre değişebilir uygulama fakat.Açık otoparkta kalacak, az kullanılan ve genelde yaz aylarında benzinlikte 2 haftada bir yıkanacak bir araç için uygulama periyodu ne olmalıdır ? Kaç ayda bir uygulamalıyım bu ürünü?

Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz

Sağolun hocam. Ürünü biraz araştırdım. Beklentilerimi karşılar nitelikte. Etkenlere göre değişebilir uygulama fakat.Açık otoparkta kalacak, az kullanılan ve genelde yaz aylarında benzinlikte 2 haftada bir yıkanacak bir araç için uygulama periyodu ne olmalıdır ? Kaç ayda bir uygulamalıyım bu ürünü?

Muhtemelen benzinlik yıkama larına 2 ay kadar dayanır. Boncuklar azalınca korumanın azaldığını görünce yenilenebilir.
Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Aydın Sert

Merhabalar değerli forum üyeleri,

Aracımın siyah plastik tampon ve çamurlukları için plastik yenileyici ya da koruyucu, tamponlarının siyah rengini geri getirebilecek bir ürün arıyorum. Ne önerirsiniz?

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu

Merhabalar değerli forum üyeleri,

Aracımın siyah plastik tampon ve çamurlukları için plastik yenileyici ya da koruyucu, tamponlarının siyah rengini geri getirebilecek bir ürün arıyorum. Ne önerirsiniz?

Şundan :) dikkat et, sprey olanından değil, o bununla aynı değil, öyle gözükür ama değildir.

http://www.hepsiburada.com/liste/meguiars-torpido-bakim-jeli-8514512/productDetails.aspx?productId=otm8514512&categoryId=20035756

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu

Teşekkür ederim Ali abi alıp deneyeceğim.

Rica ederim, marketlerde scotch brite ın  2 li pakette leke tutmaz bulaşık süngerleri var, sık dokulu değişik bir süngerdir, bu iş için ideal, bir tarafı aşındırıcı olanlardan değil bu, bundan al, az birşey sür ve süngerle yay, güzelce yay ve bırak kurusun, üstünden bezle falan geçme ama, bir süre sonra kurur, rengin yavaş yavaş dahada iyi hale döndüğünü göreceksin.

31173424_large.jpg

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz

Boyasız dış plastikler için auto gylm 39b veya 07b de kullanabilirsin.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Aydın Sert

Boyasız dış plastikler için auto gylm 39b veya 07b de kullanabilirsin.

Bunlar nasıldır peki Köksal abi?

Keşke önerilen ürünlere ait fotolar olsa da kıyaslayabilsek.

Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz
(düzenlendi)

Bunlar nasıldır peki Köksal abi?

Keşke önerilen ürünlere ait fotolar olsa da kıyaslayabilsek.

Ben kullanıyorum(en son YMN da kullandık), würthün plastik tampon parlatıcısı da var bende ama biraz fazla yağlı geldi bana pek hoşuma gitmedi. Bu tip ürünler ara ara yenilemek icap eder, eğer kalıcı bir matlık istiyorsan q technic c4 almalısın ama fiyatı biraz tuzludur. Arada yenilerim sorun değil dersen tavsiye ederim, ben memnunum ag plastic conditioner dan. Connectlerde c4 kullanmak bikaç depo mazota denk gelebilir malum plastiği hayli fazla.

Foto şu an elimin altında yok(belki arşivde vardır evde) ama google görsellerde kolaylıkla bulabilrsin.

Bi de atas fasco vardı kullandığım bitince ag ile devam ettim, ona ait 2010 yılından bikaç foto

Torpidonun gündüz hali

DSCF1405.jpg

DSCF1406.jpg

DSCF1410.jpg

DSCF1411.jpg

DSCF1412.jpg

DSCF1413.jpg

DSCF1414.jpg

DSCF1415.jpg

DSCF1416.jpg

DSCF1417.jpg

DSCF1418.jpg

DSCF1419.jpg

DSCF1421.jpg

DSCF1423.jpg

DSCF1424.jpg

tarihinde Köksal Yılmaz tarafından düzenlendi
  • Beğen 3
Yorum bağlantısı
Aydın Sert

Çok sağol Köksal abi resimler aydınlatıcı oldu.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Okan Tansel

vallaha köksalım bir parmak balı sürüyorsun çekiliyorsun nereden bulucağız bu ürünü site versende alsak hihihi

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...