İçeriğe Yönlendir

Boya Koruma, Cila Ve Temizlik Ürünleri( 3 M, Ziebart , Sonax..vs )

Aykut Gürkan

Recommended Posts

Teşekkür ederim. Akşam biraz karıştırdım makine ile yapılan işlemlerde sıkıntı çıkma ihtimali yüksek. Kullanılan pedler, sünger ve keçelerin sertlik yumuşaklık ölçüleri çok önemli. Bu konuda deneyimsiz olanların dikkatli olmaları söyleniyor.

Yorum bağlantısı
Tahir İlter

Malzemeyi al bir oto yıkamacıya git.Sadece işçilik için pazarlık yap, güzelce cilanı yaptır, hem bir yandan nasıl yapılıyor incelersin ;) Sonrasında kendin yaparsın ;)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mert Yeldan
(düzenlendi)

Öneri istiyorum.

Aracın kaporta yüzeylerine yapışmış bir şeyler var. Bugün yıkattım geçmedi, sıcak su ile yumuşatıp tırnağımla kazıyayım dedim hafif hafif çıkıyor. Siyah noktasal lekelerde mevcut. Bunların dışında ufak tefek çiziklerde mevcut.

Arabaya daha önce detailing işi yapıldı mı bilmiyorum, malum ikinci el aldık.

1- Kil alsam bu yapışmış şeyleri çıkarır mı? Kil önerisi olan

2- Çizikler için kendim yapabileceğim nasıl bir işlem var? Çizikler 2 tanesi hariç derin değil, yüzeysel.

3- Kendi yıkayacak alanım yok ama yıkamacıda yıkatıp kendim waxlayabilirim. Bunun için önerisi olan? Meg Nxt 2.0 iş görür mü? Bu işlemi hangi sürelerle yapmalıyım? Bir de bazı araçlarda görüyorum öyle bir parlaklık var ki arabanın rengi beyaz ama sanki siyah ve kırmızımsı bir tonda parlıyor gibi oluyor. Bunu nasıl sağlarız?

4- Ben ay da bir yıkatırım, ama her c.tesi kendim iç temizlik yaparım. Dış tarafı ayda bir yıkatmam bu istediğim parlaklığı engeller mi?

Önerileri bekliyorum.

tarihinde Mert Yeldan tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

sana sözüm var gel evin orda yıkayalım diye ama bi türlü ayarlayamadım :(  bende pasta cila yapacam  aracı zifte buladım gaz yağı ile biraz temizledim ama boyanın parlaklığı gitti buralarda  kireçli sudan :p

Yorum bağlantısı
Mert Yeldan

sana sözüm var gel evin orda yıkayalım diye ama bi türlü ayarlayamadım :(  bende pasta cila yapacam  aracı zifte buladım gaz yağı ile biraz temizledim ama boyanın parlaklığı gitti buralarda  kireçli sudan :p

Bigün ayarlayalım, kil alalım Meg Nxt 2.0 alalım. :p

Yorum bağlantısı
Hüseyin Sönmez

Öneri istiyorum.

Aracın kaporta yüzeylerine yapışmış bir şeyler var. Bugün yıkattım geçmedi, sıcak su ile yumuşatıp tırnağımla kazıyayım dedim hafif hafif çıkıyor. Siyah noktasal lekelerde mevcut. Bunların dışında ufak tefek çiziklerde mevcut.

Arabaya daha önce detailing işi yapıldı mı bilmiyorum, malum ikinci el aldık.

1- Kil alsam bu yapışmış şeyleri çıkarır mı? Kil önerisi olan

2- Çizikler için kendim yapabileceğim nasıl bir işlem var? Çizikler 2 tanesi hariç derin değil, yüzeysel.

3- Kendi yıkayacak alanım yok ama yıkamacıda yıkatıp kendim waxlayabilirim. Bunun için önerisi olan? Meg Nxt 2.0 iş görür mü? Bu işlemi hangi sürelerle yapmalıyım? Bir de bazı araçlarda görüyorum öyle bir parlaklık var ki arabanın rengi beyaz ama sanki siyah ve kırmızımsı bir tonda parlıyor gibi oluyor. Bunu nasıl sağlarız?

4- Ben ay da bir yıkatırım, ama her c.tesi kendim iç temizlik yaparım. Dış tarafı ayda bir yıkatmam bu istediğim parlaklığı engeller mi?

Önerileri bekliyorum.

Araç ağaç altında duruyor mu?

Ağaç reçinesi olabilir ya da camdan dışarıya her hacetini gideren bir şehir köylüsü olabilir. :) ancak kil iş görecektir tırnak ile çıkarmak iz bırakır. 

Çizikleri el ile ovalayarak yapabilirsin, buna uygun çizik giderici pasta kullanman gerekir.

şimdilik bu kadar sofra başındayız diye hatundan feci fırça yedim. :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mert Yeldan

Ağaç altı değil üstü branda ile kapalı yerde. Yemekten sonra yazarsın :p

Yorum bağlantısı
Semih İzgi

Boyadaki kirler nasıl çıkar, bu konuda tam bilgim yok. Bizim oto yıkamacı gaz yağı ile temizlerdi vernik yüzeyini. Sonra atardı pastasını cilasını.

Çizikler inceymiş. daha önce bir üyemize tavsiye ettiğim bir ürünü sana da tavsiye edeyim;

Birçok marka model denedim. Bunun kadar memnun kaldığım olmadı.  2 numaralı hafif çizik gidericili cila

(Eğer aracınızda çizik yok denecek kadar az ise 1 numarayı, derin çizik ve hareler varsa 3 numarayı tavsiye ederim) 

otson207100.jpg

Örnek fotoğraflar:

20121011039.jpg

48221670.jpg

76819880.jpg

Bu ürünle şöyle bir tecrübem var;  park halinde biri vurup kaçtı aracıma; hem çizikler oluştu hemde onun gri boyası benim aracın boyasının üzerine çıktı. Hafif de göçük oldu tabi...

Arabayı yıkadım Mert, ardından da bu cilayı sürüp bastıra bastıra güzelce ovaladım :) Sonuç olarak hem o hafif çizikler, hemde adamın boyası gitti. Üstüne de şu fotoğraflardaki gibi ayna misali parladı.. Geriye sadece göçük kaldı :good1:  bunu deneyebilirsin.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mert Yeldan

Ufak bi araştırma sonucu alacağım ürünler şunlar;

1- AutoGlym Radiant Wax 2.0

2- FinishKare Ultra 1000P Hitemp Sealant

3- Meguiar's Ultimate Quik Detailer

Bu detailing olayını doğru anlamış mıyım :D

Yorum bağlantısı
İ.Göksel Yaman
(düzenlendi)

te7ahuqa.jpg9e9y7ane.jpg Kil

Meguiars Swirl X Hare giderici

Meguiars 21 Boya Koruma

Poorboys Black Hole Glaze

Ve son olarak CBS Belco Teflon Cila ( f/p olarak Üstüne cila tanımam)

tarihinde İ.G&#246ksel Yaman tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
İ.Göksel Yaman
İ.Göksel Yaman

Toz topluyor? Toz zaten var mani olamassınki?

Anlamadın Abi, extra fazladan toz ćekiyor üstüne..

Birgün Denemesini yapalım..

İki farklı arabaya Nxt 2.0 ve ÇBS Belco yada Arexons'u yapalım aynı yerde dursunlar. 2 saat sonra gidip bakalım ne demek istediğimi anlayacaksın..

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mert Yeldan

İlteber, matkaba takılan polisaj ucum var, uygun tabla ve ped alacam. Önce kil ile temizleyip ardından AutoGlym Srp yapıp arkasına FinishKare 1000P waxlıyacam. DetailingTurkey'de çok önerdiler bu işi. Ben de tozlardan şikayetçiyim. FK1000p yerine hem toz tutmayacak hem de fk1000p'nin korumasınını ve parlaklığını verebilecek midir bu senin ÇBS?

Yorum bağlantısı
Ayhan Şentürk

Toz topluyor? Toz zaten var mani olamassınki?

Arabanın ön kaputuna NXT ile Çağlar yaz, kuruduktan sonra sil. Haftalarca geçse bile araba yıkandıktan 1-2 gün sonra kaputta tozdan Çağlar yazacak.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Anlamadın Abi, extra fazladan toz ćekiyor üstüne..

Birgün Denemesini yapalım..

İki farklı arabaya Nxt 2.0 ve ÇBS Belco yada Arexons'u yapalım aynı yerde dursunlar. 2 saat sonra gidip bakalım ne demek istediğimi anlayacaksın..

yapalım merak ettim , sonra yola çıkıp 80 km/h hıza da çıkalım toz ne alemde kalcak, nefis test olur valla bunu hiç denemeidm

Arabanın ön kaputuna NXT ile Çağlar yaz, kuruduktan sonra sil. Haftalarca geçse bile araba yıkandıktan 1-2 gün sonra kaputta tozdan Çağlar yazacak.

nefis mod, XR5 yazalım

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mert Yeldan

Boya korumayı biliyoruz da toz koruma da mı çıkmış :D

Yorum bağlantısı
İ.Göksel Yaman
(düzenlendi)

İ Ben de tozlardan şikayetçiyim. FK1000p yerine hem toz tutmayacak hem de fk1000p'nin korumasınını ve parlaklığını verebilecek midir bu senin ÇBS?

Resimini paylaştığım görüntüde, o parlaklığı veren ÇBS Teflon cila var.. Parlaklığından yana problem yok, Koruma için Arexons Mavi Kutu vax Cila daha etkili..

Ben toz toplayan ciladan nefret ediyorum. Oyüzden nxt benzeri ürünleri pek tercih etmem..

tarihinde İ.G&#246ksel Yaman tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mert Yeldan

Yahu o kadar .oktan bir konu ki, ucu bucağı yok. Bir çok alternatif var :D kafam karışıyor paso

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...