İçeriğe Yönlendir

Boya Koruma, Cila Ve Temizlik Ürünleri( 3 M, Ziebart , Sonax..vs )

Aykut Gürkan

Recommended Posts

Murat Yalçın

Selamlar herkese  ,  ben  malesef siyah arabanın  derdini  yaşıyorum   her hafta  yıkasamda   1 2  gun'e  kalmadan hemen tozlanıyor  her gunde araba yıkamaya ne  vaktim ne  sabrım  var tabi o yuzden en azından  toz tutmasını biraz daha  geciktirip uzatacak bir urun bakıyorum , acaba  bunun icin turtle wax ın teflon cilasınımı kullansam yoksa  onun yerine  belki boya ve kılcak cızıklere yardımcı olur diye  yine turtle wax ın  black  color   cilasınımı kullansam  ?  hangisi daha iyi olur  yada  tavsiyeniz varmıdır acaba?

Tşklr

Yorum bağlantısı

Bu boya koruma işleri çok güzel, ancak bir polisaj makinesi + uygun ürünler ve işi bilmek şart. 3 kombinasyonu tutturabiliyosanız ortaya çok güzel bir iş çıkıyor.

Yorum bağlantısı
Murat Yalçın

Bu boya koruma işleri çok güzel, ancak bir polisaj makinesi + uygun ürünler ve işi bilmek şart. 3 kombinasyonu tutturabiliyosanız ortaya çok güzel bir iş çıkıyor.

Burak  Bey  polisaj  makinesi işi  degilde  bizim daha  cok  el ile olacak , polisaj  makinesi  gercekten cok güzel işler  çıkartır ama  onun  hangi ürünü  hangi  devirde  ne kadar süre  ve ne kadar  baskı  ile   kullanmayı  bilmek lazım  ... tek bir  işte  3  4   farklı  devir ve sünger  değiştiriyolar , o yuzden test alanı olucak  deneyeceksiniz en guzeli yada  aracınızdaki  iş  e bakıp  ornek  üretici videolarını izleyip  bakıp not alıcaksınız  vs , bizimki daha  basit manuel işler :) 

Yorum bağlantısı

Burak  Bey  polisaj  makinesi işi  degilde  bizim daha  cok  el ile olacak , polisaj  makinesi  gercekten cok güzel işler  çıkartır ama  onun  hangi ürünü  hangi  devirde  ne kadar süre  ve ne kadar  baskı  ile   kullanmayı  bilmek lazım  ... tek bir  işte  3  4   farklı  devir ve sünger  değiştiriyolar , o yuzden test alanı olucak  deneyeceksiniz en guzeli yada  aracınızdaki  iş  e bakıp  ornek  üretici videolarını izleyip  bakıp not alıcaksınız  vs , bizimki daha  basit manuel işler :)

El ile yapıldığında hem yorucu oluyor hemde kullanılan ürünlerin tam max performansı alınmıyor. Hoş bende yakın zamanda bir arkadaşımın honda aracına kil + polish + glaze + wax düşünüyorum. Da sabahın 6'sında başlayıp akşam 8/9'da ancak bitecek bir iş. :)

Yorum bağlantısı
Murat Yalçın

El ile yapıldığında hem yorucu oluyor hemde kullanılan ürünlerin tam max performansı alınmıyor. Hoş bende yakın zamanda bir arkadaşımın honda aracına kil + polish + glaze + wax düşünüyorum. Da sabahın 6'sında başlayıp akşam 8/9'da ancak bitecek bir iş. :)

Evet zaten biz  yaptıgımız da  arkadasımla  cekiyoruz  aracları  arkalı  önlü  sohbet muhabbet  bol zamanda yavas  yavas  yapıyoruz  yoksa  yorucu gercekten  özellikle  fazla  kurudugunda  havadan  dolayı temizlemek ugrastırıyor , peki  hangi urunleri  kullanıyorsunuz  acaba ? marka ve ürün tavsiyeleriniz i bekliyorum.

Tşklr,

Yorum bağlantısı

Evet zaten biz  yaptıgımız da  arkadasımla  cekiyoruz  aracları  arkalı  önlü  sohbet muhabbet  bol zamanda yavas  yavas  yapıyoruz  yoksa  yorucu gercekten  özellikle  fazla  kurudugunda  havadan  dolayı temizlemek ugrastırıyor , peki  hangi urunleri  kullanıyorsunuz  acaba ? marka ve ürün tavsiyeleriniz i bekliyorum.

Tşklr,

Daha makine almadım ancak, yakın zamanda alıp uygulamayı düşünüyorum. Ürünler araçtaki çizik durumuna göre değişir. Yılda bir kez polish en hafif aşındırıcılı sonrasında da 2/3 ayda bir bol bol wax ya da sealant uygulanıp koruma devam ettirilir. Ürün olarak soft kil, Auto Gylm 2b ultra ince polish, Auto Gylm sealant, fk 1000p wax kullanmayı düşündüğüm ürünler. Ancak bunlar kolla yapılacak iş değil, oluyor olmasına ama makine gibi stabil bir baskı olmadığından çiziklerin sadece % 30'u gidebiliyor.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

tozlanmaya karşı aşırı bir etki beklemeyin, ziebart diamond gloss bile, yanda inşaat olunca tozu engelleyemez, yıkayınca güzel parlar orası ayrı.

sıfır fluence almıştım, diamong gloss ile antalyaya gittim, otel otoparkında 5 gün sonra üstü ağaç reçinesi ve tuz karışımı ile buldum, bayağı sarsıcı bir andı, tazyikli suyu vurunca hepsi uçtu gitti, fark burada.

Yorum bağlantısı
Murat Yalçın

tozlanmaya karşı aşırı bir etki beklemeyin, ziebart diamond gloss bile, yanda inşaat olunca tozu engelleyemez, yıkayınca güzel parlar orası ayrı.

sıfır fluence almıştım, diamong gloss ile antalyaya gittim, otel otoparkında 5 gün sonra üstü ağaç reçinesi ve tuz karışımı ile buldum, bayağı sarsıcı bir andı, tazyikli suyu vurunca hepsi uçtu gitti, fark burada.

Caglar Bey  ben anladımki  istanbul gibi  toz  toprak camur un bol oldugu bir  sehirde  siyah araba büyük  zahmetli  en guzeli  sonkasa  jettalar  ki cok  begenirim makyajlı son halini metalik  gri olan  renkleri , ne tozu  topragı  belli  eder  ne  çizigi  vs    siyah ile  karsılastırılamaz bile , ben herseferinde hızlıca  yapmak için yıkama  sonrası  sonaxın hızlı cilasını denemeyi dusunuyorum bakalım nasıl olucak ...

,

Yorum bağlantısı
Murat Yalçın

Bu  konu neden bu kadar   pasif  kimse   detailing olayına girmiyor mu arkadaslar  :p  herkes  yıkıyorum cıkıyorum seklinde mi davranıyor  aracına  :i-ih:

Yorum bağlantısı
Berker Çelik

Ankara'da Boya Koruma yaptirnak isteyenler icin www.detailinggarage.com.tr

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Mustafa Tüfekçi
Ümit Mavigöz

250 ml dikkatli kullanman lazım bazen tüm araca yetmeyebiliyor.

yapmasını bildikten sonra 2 tane bile araç yapılır o miktarla...

Yorum bağlantısı
Sermet Gündoğdu

yapmasını bildikten sonra 2 tane bile araç yapılır o miktarla...

Mustafa'nın sorduğu da o zaten yapan varsa diye ben yapamadım yetmedi, dediğin gibi işi bilen 2 araçta uygulayabilir :)

Yorum bağlantısı
Tuğbay ışıklar
Mustafa Tüfekçi
Akan Belen

http://www.hepsiburada.com/liste/sonax-316200-cizik-giderici-guclu-cila-250ml/productDetails.aspx?productId=otson316200&categoryId=20035740&navq=categoryid%3d20035740%26fh_view_size%3d12%26fh_sort_by%3d-order_stock_attribute_pl%252c-ranking_cocktail_bestseller%26fh_maxdisplaynrvalues_brand%3d-1%26fh_secondid%3dotson316200%26fh_lister_pos%3d2%26fh_location%3d%252f%252fcatalog01%252ftr_TR%252fbrand%253d%257bsonax%257d%252fcategories%253c%257bcatalog01_60002705%257d%252fcategories%253c%257bcatalog01_60002705_2147483631%257d%252fcategories%253c%257bcatalog01_60002705_2147483631_253574%257d%252fcategories%253c%257bcatalog01_60002705_2147483631_253574_20035732%257d%252fcategories%253c%257bcatalog01_60002705_2147483631_253574_20035732_20035735%257d%252fcategories%253c%257bcatalog01_60002705_2147483631_253574_20035732_20035735_20035740%257d%26fh_refview%3dlister

Bugün bu ürünü kullandım 1 kutu 1 araca anca yetti. Sonuç çok başarılı.

Bir kutu bir araca anca mı yetti  :shok: Ne yaptınız siz öyle.:D

Mustafa elle iyi bir sonuç alman mümkün değil heleki o kadar uzun süre pasta görmemiş araçta.Elle çizik alman neredeyse imkansız zaten.Sadece parlaklık verebilirsin o kadar.Sana tavsiyem önce biryerde birkere makinayla güzel bir pasta yaptır sonrasında çok emek harcamadan uzun süre sıkıntısız koruma ile devam edersin.Yok ben illa elle yapacam diyorsan alacağın pasta olabildiğince ağır olmak zorunda.Ayrıca arabayı bir günde bitireyim de demeyeceksin.Bitirirsin ama işe yarar birşey çıkmaz ortaya.

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

pasta işine hiç girmedim  parlatmaya iyi parlatıyorum da çizikleride alsam biraz iyi olacak.  showroom parlaklığından çok idare eder bir şey bana yeter. de hiç pasta yapmadığım için  boyayı ziyan edermiyim diye bi sorayım dedin bu ürün nasıl.

Yorum bağlantısı

Merhaba Arkadaşlar dün bir arkadaşım kendine almış olduğu üründen bir adette bana da hediye almış.  Ürün uygulama hakkında çeşitli videolar seyrettim. Tabi ki çok fazla detay alamadım. Arkadaşımdan polisaj makinasını da aldım (keçeleri ve pasta süngeri vs.) Uygulamayı bayramda yapmayı düşünüyorum tavsiyesi olan kardeşlerim, büyüklerim var mı? :) Örneğin polisaj makinasının devri uygulamam gereken baskı gibi.

Bayramdan sonra yaptığım işlemin sonuçlarını öncesi ve sonrası şeklinde yayınlayacağım. Teşekkür ederim.

Ürün Linki: http://www.turtlewaxturkiye.com/index.php/turtle-wax/turtlewax-haber/149-haber03.html

Yorum bağlantısı
Kutay Akçar
(düzenlendi)

verdiğin paraya yazık, 7-8 liraya carpex in pastası var iş yapıyor. Kaliteli mazleme istiyorsan bu siteyi öneririm http://erdemboya.ticiz.com/

Katılıyorum Sonax a artık güvenmiyorum. Adı duyulmuş kaliteli diye ama tamamen fos. Bir koltuk temizleyici aldım fos çıktı, Carpexinki hem daha ucuz hem daha iyi temizledi diyebilirim, üstelik fırçası sayesinde halı filanda temizledim. Olabilir dedim torpido koruyucu aldım rezalet torpidomu lekeledi, zor çıkardım, inanın Gojon  mojo markanınki daha iyi en azından leke bırakmadı. Birde konsantre cam suyu aldım. Onuda Allahtan deneme tüpünde 2,5ml almışım ama Arexons dan hiçbir farkı yok ama fiyatı tam 2 katı. Kısacası SONAX markası heleki o fiyatlar için benim için bitti.

pasta işine hiç girmedim  parlatmaya iyi parlatıyorum da çizikleride alsam biraz iyi olacak.  showroom parlaklığından çok idare eder bir şey bana yeter. de hiç pasta yapmadığım için  boyayı ziyan edermiyim diye bi sorayım dedin bu ürün nasıl.

Çizik bu kalitesize kaçmak olmaz ama Sonax da inanın çok kaliteli değil, para önemli değil diyorsanız 3M inkini alın yada belki biraz daha uyguna Turtle Wax gibi yine kaliteli markalar olabilir. Ama Sonax tırt, sonax alıcağınıza Carpex alın paranızda cebinizde kalsın.

tarihinde Kutay Akçar tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Akan Belen

Okuduğumdan anladığım kadarıyla zaten bir pasta değil.Temizleyici diyor.Aşındırıcılık değerini ben göremedim.Bunlar önemli.makinayı ilk defa kullanacaksanız mutlaka önce hurda bir panelde deneyin derim.Başınıza iş açabilirsiniz.Ben boya yakanlar bile gördüm valla :D En iyi ihtimal komple hare oluşturursun aracında.Ama deneyim varsa bilemem.

Her ürünün de makinayla kullanım şekli farklıdır aslında.Genel olarak düşük devirle ürün yayılır üst devirlere çıkarak yedirilir ve çizik alınır sonra yine düşük devirle bitirilir.

Yine de diyorum ki deneyim yoksa ciddi risk var.ürünün makinayla nasıl kullanıldığını net olarak öğrenmek gerekir 

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...