Abdurrahman Bedir 29 Mart 2013 Paylaş 29 Mart 2013 ilginç. aslında spor oluyor biz masa başı çalışanlarına. yeriniz varsa mutlaka derim. yerim yok,ancak olsa da farketmez,sevmiyorum araba yıkamayı,hortum olsa su tutarım:)) ama gerisi bana göre değil,zevk meselesi tabi,yıkamaktan zevk alanlar var,onlara imreniyorum doğrusu... Kullanılan malzeme kalitesi kadar yapan kişinin mahareti çok daha önemlidir bu konuda.500 tl iyi para.Böyle bir uygulama yaptırırsanız mutlaka devamında sizinde zaman zaman korumaya destek olmanız gerekir.Yoksa aracınız 1 yıl içinde eski haline döner ülkemiz şartlarında. meguiars'Da 6 ay sonra yeniden cilalamaya ücret almıyorlarmış,dediğinize katılıyorum,eğer kafama uyarsa gittiğim yer,belirli periyorlarla aracı bakıma aldırabilirim... 500 TL'ye bence 4 yıl yetecek kadar cila ve temizlik ürünü alırsınız. Paranızı mutfağınıza evinize barkınıza harcayın derim. Küçük oto yıkamacılarda 40-60 TL arası cila atıyorlar. Hatta gidin bir sonax nano 1 veya 2 cila alın, veya turtle wax'ın teflon cilası var ondan alın ikiside 25 35TL arası. Verin oto yıkamacıya 50 TL de işçilik verin 80 90TL ye elinizi sürmeden iç dış yıkatıp cilalatın. 3-4 yıl önce bir yıkamacıya kandım,iyi de para verdim ancak doğru dürüst temizlememiş bile..ama tavsiyeniz de mantıklı,neden olmasın... 1 Yorum bağlantısı
Övgü Gürşen 29 Mart 2013 Paylaş 29 Mart 2013 Meguiarsa bestekar sokaka,meguiarsın lisanslı bayisi,,brahim beyla görüştüm telefonda,aracınızı sıfır gibi yaparız dedi,garanti verdi yani..Övgü bey;siz ne kadar ödediniz sakıncası yoksa söylemenizin,auto king elemanı mini onarım kapsamında olan bir eziği dahil etmeyip yüksek fiyat çıkarttığı için zaten baştan kaybetmişti..aracım 7 kişilik olduğundan heralde o fiyatı verdiler,İbrahim bey,farketmez dedi ve sempatimi kazandı,bir keresinde normal yıkamacıya gittiğimde eleman normal araçların yarısı kadar fiyat farkı istemişti benden,tabi istemekle kaldı sadece.. Övgü bey meguiars a ne kadar ödediniz ? Durumum biraz farklı. Aracım sıfır ve dolayısıyla restore işçiliği yok. Ayrıca bu işlemi 3-4 ayda bir de yeniletirim. Bir önceki aracımda çok faydasını gördüm. Bu nedenle ben özellikle kendi isteğimle kılcal çizik kontrol, iç temizlik ve son kat cila yaptırdım. 175 lira istediler. Pazarlık etmedim. Sizinkinde kil ile temizlemeden hare gidermeye, detaylı iç temizlikten ve pastadan motor temizliğine birçok işçilik kalemi olabilir. Açık açık taleplerimi iletip ona göre geri dönüş istedim. "Arkadaşım, ismail bey ile bir saat işçilik konuşmuş ama fiyat bile almadan beyaz bir bmw yaptırmış. Ben de çok titizim ama ona hiç benzemem iyi pazarlık yaparım" diyebilirsiniz. En azından çok iyi malzemelerle oradan alabileceğiniz en iyi el işçiliğini de satın alırsınız diye düşünüyorum. Bu iş iyi el işçiliği isteyen bir şey. Keşke foto çekseydim. Ama detaylarda çok iyi işçilik gördüm. Sorun şu ki sıfır araçta bir hatalarını bulmanız zor. Yapacak pek bir iş yok çünkü onlar için. 1 Yorum bağlantısı
Övgü Gürşen 29 Mart 2013 Paylaş 29 Mart 2013 Bu arada, ben de hiç sevmiyorum uğraşmayı. Saatler harcıyorum boşuna. Polisaj ve marketlerdeki amatör ürünler gibi olmayan daha kalıcı endüstriyel ürünler daha başarılı sonuçta. Bir de s-max çok beğendiğim özel bir araç. Güle güle kullanın. Ben yine de lastik tercihiniz çok kötü diyorum ama kızmayın. Yanaklar güçlendirilmiş filan yalan dolan. O ebatlardaki tüm ciddi üreticilerde olan bir şey bu zaten. Yol yardımı bazılarında var. Bzılarında kaskosu bile var. Bunlar lastik seçiminde ikincil öneme sahip olmalı diye düşünüyorum. Marka gerçekten dünya markası olmaktan çok uzak. Tümüyle kişisel düşüncemdir. Yorum bağlantısı
Servet Aydın 29 Mart 2013 Paylaş 29 Mart 2013 Nacizane; Aracın dışına gösterilecek bakımsal işlemin ödeneceği tutarın büyük bir kısmı yaşam alanına yapılsın. Sağlık açısından, görüntü açısından daha iyi olacaktır. Dışı yalanıp yutulsun, iki yağmur sonra parlaklık gitmeye başlayacak, hele ki bana göre asrın para tuzağı köpüklü yıkama ile... 2 Yorum bağlantısı
Abdurrahman Bedir 30 Mart 2013 Paylaş 30 Mart 2013 Durumum biraz farklı. Aracım sıfır ve dolayısıyla restore işçiliği yok. Ayrıca bu işlemi 3-4 ayda bir de yeniletirim. Bir önceki aracımda çok faydasını gördüm. Bu nedenle ben özellikle kendi isteğimle kılcal çizik kontrol, iç temizlik ve son kat cila yaptırdım. 175 lira istediler. Pazarlık etmedim. Sizinkinde kil ile temizlemeden hare gidermeye, detaylı iç temizlikten ve pastadan motor temizliğine birçok işçilik kalemi olabilir. Açık açık taleplerimi iletip ona göre geri dönüş istedim. "Arkadaşım, ismail bey ile bir saat işçilik konuşmuş ama fiyat bile almadan beyaz bir bmw yaptırmış. Ben de çok titizim ama ona hiç benzemem iyi pazarlık yaparım" diyebilirsiniz. En azından çok iyi malzemelerle oradan alabileceğiniz en iyi el işçiliğini de satın alırsınız diye düşünüyorum. Bu iş iyi el işçiliği isteyen bir şey. Keşke foto çekseydim. Ama detaylarda çok iyi işçilik gördüm. Sorun şu ki sıfır araçta bir hatalarını bulmanız zor. Yapacak pek bir iş yok çünkü onlar için. sıfır araçla,ikinci el araç arasında fiyat yönünden fark olması normal,birde siz sıklıkla aynı yere gidiyorsunuz..ben kapsamlı bir şeyler istedim,İbrahim bey kampanya olduğunu söyledi,ziebarttan da fiyat aldım,onlara göre meguiars daha makul bir fiyat vermiş oldu,birde meguiars'ın lisanslı bayisi olması da önemli bir faktör,ayrıca işçiliğini de beğendiğinize göre meguiarsın artıları daha fazla.. Bu arada, ben de hiç sevmiyorum uğraşmayı. Saatler harcıyorum boşuna. Polisaj ve marketlerdeki amatör ürünler gibi olmayan daha kalıcı endüstriyel ürünler daha başarılı sonuçta. Bir de s-max çok beğendiğim özel bir araç. Güle güle kullanın. Ben yine de lastik tercihiniz çok kötü diyorum ama kızmayın. Yanaklar güçlendirilmiş filan yalan dolan. O ebatlardaki tüm ciddi üreticilerde olan bir şey bu zaten. Yol yardımı bazılarında var. Bzılarında kaskosu bile var. Bunlar lastik seçiminde ikincil öneme sahip olmalı diye düşünüyorum. Marka gerçekten dünya markası olmaktan çok uzak. Tümüyle kişisel düşüncemdir. S-max farklı özellikleri olan,full donanımlı bir araç,S yani sport anlamında imiş,motoru ve tork yüksekliği sevdiğim özelliklerden..lastik markalarını biraz araştırdım,iyi markalarda bile sorun yaşayanlar olduğunu gördüm,tabi kullanıcı faktörü de önemli,aracımı artık eskisi kadar sık kullanmıyorum,yoksa bende sizin gibi düşünüyordum,ama lastiğe 2.000 TL vermek istemedim,450-600 civarındaki lastikleri araştırdım,kararsız kaldım,petlasın lastiğini de 215 TL olarak görünce,bedava gibi geldi:) İbrahim beye selamımı söyleyin ilgilenicektir. Teşekkürler,müsait bir zamanda meguiars'A gideceğim kısmetse(belki 1 ayı bulacak o müsait zaman)..gittiğimde selamınızı söylerim.. Yorum bağlantısı
Abdurrahman Bedir 30 Mart 2013 Paylaş 30 Mart 2013 Durumum biraz farklı. Aracım sıfır ve dolayısıyla restore işçiliği yok. Ayrıca bu işlemi 3-4 ayda bir de yeniletirim. Bir önceki aracımda çok faydasını gördüm. Bu nedenle ben özellikle kendi isteğimle kılcal çizik kontrol, iç temizlik ve son kat cila yaptırdım. 175 lira istediler. Pazarlık etmedim. Sizinkinde kil ile temizlemeden hare gidermeye, detaylı iç temizlikten ve pastadan motor temizliğine birçok işçilik kalemi olabilir. Açık açık taleplerimi iletip ona göre geri dönüş istedim. "Arkadaşım, ismail bey ile bir saat işçilik konuşmuş ama fiyat bile almadan beyaz bir bmw yaptırmış. Ben de çok titizim ama ona hiç benzemem iyi pazarlık yaparım" diyebilirsiniz. En azından çok iyi malzemelerle oradan alabileceğiniz en iyi el işçiliğini de satın alırsınız diye düşünüyorum. Bu iş iyi el işçiliği isteyen bir şey. Keşke foto çekseydim. Ama detaylarda çok iyi işçilik gördüm. Sorun şu ki sıfır araçta bir hatalarını bulmanız zor. Yapacak pek bir iş yok çünkü onlar için. Bu arada, ben de hiç sevmiyorum uğraşmayı. Saatler harcıyorum boşuna. Polisaj ve marketlerdeki amatör ürünler gibi olmayan daha kalıcı endüstriyel ürünler daha başarılı sonuçta. Bir de s-max çok beğendiğim özel bir araç. Güle güle kullanın. Ben yine de lastik tercihiniz çok kötü diyorum ama kızmayın. Yanaklar güçlendirilmiş filan yalan dolan. O ebatlardaki tüm ciddi üreticilerde olan bir şey bu zaten. Yol yardımı bazılarında var. Bzılarında kaskosu bile var. Bunlar lastik seçiminde ikincil öneme sahip olmalı diye düşünüyorum. Marka gerçekten dünya markası olmaktan çok uzak. Tümüyle kişisel düşüncemdir. Aslında uzun uzun yazmıştım ancak mesajım görünmedi nedense; S-max güzel bir araç,motorun gücü,tork yüksekliği,konfor ve donanım özellikleri ,iç hacmi,çok fonksiyonlu bir araç olması nedeniyle tavsiye ederim..Lastik konusunda haklısınız,artık aracımı eskisi kadar sık kullanmıyorum,500-600 TL civrındaki lastikleri araştırdım ancak kararsız kaldım,petlası da 215 TL olarak görünce bedavadan biraz pahalı geldi,açıkcası lastiğe 2.000 TL vermek istemedim,birde petlası deneyim dedim.. Meguiar'S bir çok forumda tutuluyor,ancak Meguiars'ın lisanslı bayisi olan bestekar sokaktaki ile ilgili çok fazla bir şey bulamadım nette,2011 yılına ait veriler vardı ancak yakın zamanda ki görüşler çok fazla yer almıyordu,görüşleriniz önemli,işçiliğini beğendi iseniz gönül rahatlığı ile gidebilirim artık,İbrahim bey,garanti verdi,telefondaki konuşmasından pozitif elektrik aldım,yeterli ilgi ve alakayı göstereceğinden eminim,ikinci el araç ile sıfır araç arasında fiyat farkı olması da bana göre normal,yapacakları iş sağlam olursa devamlı giderim belirli periyotlarla.. 1 Yorum bağlantısı
Abdurrahman Bedir 1 Nisan 2013 Paylaş 1 Nisan 2013 İbrahim beye selamımı söyleyin ilgilenicektir. Bugün Meguiars'A uğradım,İbrahim beye selamınızı söyledim..aracımın ufak tefek rötuş işleri var boya ilre ilgil,onları yakın zamanda yaptırıp aracımı meguiars'A teslim edeceğim,bakalım söyledikleri kadar var mı,bakıma girmeden ve girdikten sonraki fotoları eklemeye çalışacağım....fiyat konusunda da yardımcı oldular:) ziebart,sonax ve auto kinge göre fiyat makul sayılır.. Yorum bağlantısı
Abdurrahman Bedir 1 Nisan 2013 Paylaş 1 Nisan 2013 Mahsuru yoksa fiyatı ve yapılacak işlemleri paylaşırmısınız? İç detayli temizlik,komple,kapı içleri, fitiller dahil,dış boya koruma,cila vs,jant temizliği,ufak tefek rötuşlar,6 ay sonra cila uygulaması,motor temizliği,350. Tl Yorum bağlantısı
Ali Eren Alper 2 Nisan 2013 Paylaş 2 Nisan 2013 Arkadaşlar malum yaz geliyor arabanın periyodik bakımından sonra detaylı temizlik ve boya korumasını yaptıracağım üç yerden fiyat aldım ama sadece ikisi arasında kaldım turtle wax'da 3m'de 300 lira fiyat verdi. Sizce hangisi daha iyidir? Bu arada üçüncü fiyat aldığım yer sonaxtı ancak hem 550 lira dediler hem de taksitte 2 veya 4 yaparız dediler o yüzden eledim. Turtle ve 3m 6- 7 taksit yaparız dediler. Fikirleriniz için şimdiden teşekkürler... Yorum bağlantısı
Oğuzhan Deniz 2 Nisan 2013 Paylaş 2 Nisan 2013 550TL'lik Sonax paketinde neler varmış? Sadece boya koruma mı? eğer öyleyse çoook fazla. 300 bile fazla. Yorum bağlantısı
Tahir İlter 2 Nisan 2013 Paylaş 2 Nisan 2013 Ben yerinizde olsam.Malzemeleri netten temin eder, bu işi yapan bir yıkamacıya sadece işçilik karşılığı yaptırırım.Büyük ihtimalle size maliyeti 150 lira civarı olacaktır 1 Yorum bağlantısı
Misafir 2 Nisan 2013 Paylaş 2 Nisan 2013 Araç "0" alıdındığında bol milyarların içinde 300-500'ün önemi olmuyor alıcı için. O hevesle satış temsilcisinin her dediği alınıyor nerdeyse. Normal bir satınalma davranışı ve ilk seferde yapılan profesyonel bir işlemin yararlı olacağına ben de inanıyorum. Gerçi araçların bazıları satılana kadar zaten açık alanda güneş, toz yağmur yiyor ama psikolojik olarak ilk yıkamadan sonra yapılacak işlemin, güneş ışığı, kuş pisliği gibi zararlı etkenlere karşı faydalı olacağını düşünüyorum. Sonrasında veya ikinci el araçta bu işlemin Tahir'in dediği gibi malzemeler temin edilerek işçilik parası ile yaptırılmasının, daha fazla ücret ödemenin biraz da boşa harcanan meblap olduğunu düşünüyorum. Yapılan işlemin pasta cilanın çok ötesine geçmesi için ödenmeli 500.-TL. Saygılarımla. Yorum bağlantısı
Ali Eren Alper 2 Nisan 2013 Paylaş 2 Nisan 2013 550TL'lik Sonax paketinde neler varmış? Sadece boya koruma mı? eğer öyleyse çoook fazla. 300 bile fazla. Sadece boya koruma detaylı temizlik var motor korumayı da hediye ediyorlar. Yorum bağlantısı
Mustafa Karabulut 2 Nisan 2013 Paylaş 2 Nisan 2013 güzel bir makine ile kendiniz de yapabilirsiniz, yaklaşık 1-2 yıldır para vermiyorum, halı yıkama makinesi ve polisaj makinesi işimi görüyor komşular ekşiyor ama yapamam, garanti veremem diyorum 1 Yorum bağlantısı
Hüseyin Sönmez 2 Nisan 2013 Paylaş 2 Nisan 2013 Bende kapıda kendim yapıyorum, bazı denyo komşular mevcut, gereksiz espriler yapıyorlar ama gerekli cevabı veriyorum, bir müddet selam vermiyorlar daha sonra herşey normale dönüyor. 4 Yorum bağlantısı
Mustafa Karabulut 2 Nisan 2013 Paylaş 2 Nisan 2013 Bende kapıda kendim yapıyorum, bazı denyo komşular mevcut, gereksiz espriler yapıyorlar ama gerekli cevabı veriyorum, bir müddet selam vermiyorlar daha sonra herşey normale dönüyor. memleketin her yerindeler 1 Yorum bağlantısı
Hüseyin Sönmez 2 Nisan 2013 Paylaş 2 Nisan 2013 memleketin her yerindeler Bir tanesi ben kan ter içinde araba yıkarken müthiş bir espri yaparak bana 'benim arabayı da yıka, bahşişini veririm' dedi, bende kendisine elimdeki hortum ile neler yapabileceğimden bahsettim, mesajı aldı. 3 Yorum bağlantısı
Mustafa Volkan Koca 5 Nisan 2013 Paylaş 5 Nisan 2013 Arkadaşlar en iyi koruma Mehmet beyinde dediği gibi yılda 2 kez yapılan kaliteli wax uygulamasıdır, ben 4 ayda bir yapıyorum, ayrıca ziebart falan boşa para vermeyin kendinizde aynını yaparsınız, meguiarsa da boşa para bayılmayın gerek yok, alın turtle wax platinum serisi cila, uygulayın 4 ayda bir, aslında bir yıl etkili ama olsun, aracınızı kaliteli oto şampuanıyla yıkayın ,her 2 yıkamada birde sonax hızlı cila kullanın işlem tamamdır, hep parlak su tutmayan uv den etkilenmeyen gıcır boyanız olsun, ben 4 senedir yapıyorum ve iddaa ediyorum ziebarttan gold isteseniz titanyum koruma yaptırın benim arabamla fark bulamazsınız, cila yaklaşık 30 tl ve senelerce gidiyor, hızlı cilada 15 tl gibi bişey ve 6 ay gidiyor, alın size ekonomi, aracınız yeniyse direk uygulayın, boya uzun zamandır cilasızsa o zaman güzelce şampuanla yıkayın sonra ya ön temizlik maddesiyle temizleyin yada kil uygulayın, zor gelirse güzelce yıkamada yeter çok uğraşmayın, basın cilayı. Yalnız pasta değil cila olacak ve kaliteli olacak çbs falan kullanmayın işe yaramaz 7 günde işi biter, paranız çoksa ille ıslak görünüm istiyorsanız, meguiars nxt tech wax 2.0 yada turtle wax ice kullanın araba ıslak gibi görünsün, bunların farkı şudur, meguiars daha koruyucudur ve sadece boyaya sürülür güneşte uygulanmaz, plastiğe sürülmez, tt ice cila ise hem güneş altına uygulanablir, meguiars la aynı parlaklıktadır kalıcılık süresi aynıdır fakat koruması birazcık azdır ve aracın heryerine plastik tampona pütürlü plastiğe falan direk uygulanır leke bırakmaz, araç ıslak gibi olur aylarca dayanır (fiyatları 77TL. dir), gerisi boştur boşa para vermeyin. Aracınız çok matlaşmışsa kılcal çizik varsa pasta atmak gerekebilir, bunuda hatırlatıyım. Hocam wax almayı düşünüyorum hızlı cila aldım sonaxta indirim var 20 lira sonax alalım mı yoksa turtle daha iyimi olur sizce? Yorum bağlantısı
Mustafa Volkan Koca 5 Nisan 2013 Paylaş 5 Nisan 2013 http://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-aksesuar-tuning-otomobil-arazi-araci-turtle-wax-professional-colour-restore-renk-yenileyici-117414488/detay http://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-aksesuar-tuning-otomobil-arazi-araci-turtle-wax-professional-trim-and-bumper-polish-plastik-cilasi-117415378/detay# İkisininde fiyatı uygun geldi alıp 2 arkadaş paylaşmayı düşünüyoruz fiyatları ve kalitesi nasıldır isteyen yararlanabilir arkadaş oto kuaförünü kapatmış bu fiyattan satıyor. Yorum bağlantısı
Hikmet Demirtaş 18 Nisan 2013 Paylaş 18 Nisan 2013 Başka bir marka otomobil forumdan tanışdığım, Mert ve Emre' lerin daha önceleri ivedik organize de yerleri vardı , kapatmışlardı şimdi kendilerine yeni bir işyeri açmışlar... tavsiye ederim. http://www.detailinggarage.com.tr/wp/ Yorum bağlantısı
Akan Belen 18 Nisan 2013 Paylaş 18 Nisan 2013 Forumdan biliyorum bu kişileri.En azından konuya hakimler işlerini hakkıyla yapacaklarını düşünüyorum. Benimde böyle fikrim aslında böyle bir yer açmak için.Ama sırf açmış olmak istemediğimden dolayı kafamda ki biraz fazla yatırım istiyor.Ereğli'de araç yıkama ve detaylı temizlik işini yapan çok fazla yer var ama hakkıyla yapan neredeyse yok.Belkide 10 farklı yıkamacıya gittim.Hiçbirinde oturacak yer bile yok maalesef. 1 Yorum bağlantısı
Hikmet Demirtaş 18 Nisan 2013 Paylaş 18 Nisan 2013 Forumdan biliyorum bu kişileri.En azından konuya hakimler işlerini hakkıyla yapacaklarını düşünüyorum. Benimde böyle fikrim aslında böyle bir yer açmak için.Ama sırf açmış olmak istemediğimden dolayı kafamda ki biraz fazla yatırım istiyor.Ereğli'de araç yıkama ve detaylı temizlik işini yapan çok fazla yer var ama hakkıyla yapan neredeyse yok.Belkide 10 farklı yıkamacıya gittim.Hiçbirinde oturacak yer bile yok maalesef. Hiç bir yıkamacı, kendi arabasını kendisi gibi yıkamaz. Yorum bağlantısı
Akan Belen 18 Nisan 2013 Paylaş 18 Nisan 2013 Abi net olarak memnun olduğum bir yıkamaya denk gelmedim daha.Güya en iyi yere gitmeye çalışıyorum.Geçen küllük temizlenmemişti en basidinden.Yok yok biraz kendimi toparlayayım açacağım kesin biryer.Olmadı kendi aracımı yıkar dururum Yorum bağlantısı
Sertaç Karginer 18 Nisan 2013 Paylaş 18 Nisan 2013 Ben kendi aracımı kendim yıkıyanlardanım tekniği okadar geliştirdimki 2,5 lt ile ( Çok kirli değilse) işi bitirebiliyorum... Yorum bağlantısı
Serkan Hasturan 19 Nisan 2013 Paylaş 19 Nisan 2013 Polytop ta 2 hafta önce komple boya koruma artı kaput , ön tampon ve ön çamurluklara film yaptırdım 450 liraya.İşçilik çok iyi kullandıkları malzeme zibartın kullandığı ürünler ve 18 ay garantili.Başka firmalardan aldığım fiyatların yarısından bile daha az neredeyse. Yorum bağlantısı
Recommended Posts