Ali Cihangiroğlu 19 Mart 2013 Paylaş 19 Mart 2013 Pasta yı geçiniz, wax ın dayanması için yüzey temiz olmalı, en sağlamı kil ile temizlik, sonrası cila üstünede wax, Toz olayının çözümü yok, olacak, ama 4-5 m den araba cillop gibi yanacak. Ali'ye (Abi) katılıyorum. Colli o kadar oldu mu yahu Bende ki yarım bile olmadı.Şöyle bir durum var colli 915 koyu renk araçlarda daha iyi.Eğer araç açık renk ise FK1000p öneririm wax olarak. Birde iç kısımda kullanmak için autoglim bir ürünü var oldukça iyi sonuç veriyor.Toz tutmayı da engelliyor.Bazıları parlak sever bazıları mat kişiye göre değişir bu durum.AG de fazla kullanırsanız parlak olur az kullanırsanız mat bir görünüm olur. Aynen haklısın, araba beyazsa FK1000p kullanın, koyu renkse Colli, daha ötesi yok, taş gibi wax, harbidende sert zaten Yorum bağlantısı
Akan Belen 19 Mart 2013 Paylaş 19 Mart 2013 cila parlatır, kılcak çizikleri almaz, pasta çizikleri giderir, pasta sonrası çok iyi cila ve üstüne koruma yapılmaz ise, eski haline dönmesi kısa sürede olur Aynen.Cila elle atılır.Çizik almak için illa pasta lazım (çiziğin durumuna göre aşındırıcılık değeri değişir hatta aracın markasına göre bile)Elle olacak iş değildir.Devir ayarlı polisaj makinası gerekir ( İşi bilmeyen elde fena sonuç verebilir aman dikkat) Sonrasında cila atılır ,sonrasında wax atılmalı koruma amaçlı Çok kısa ve öz olarak böyledir.Detaya girersek fena uzar bu iş kil sonrası pastasız cila mı? Öyle bir hayat yok abi.Kil kullanımından sonra illaki (bence) polisaj şart.Eğer doğru dürüst birşey olsun denirse.Haa şu vardır aracın hiç kılcal çiziği yoktur harelenme yoktur.Sırf temizlik amaçlı kil uygulanır ise belki o zaman.Ama yine kil ile temizlik yapılınca kılcal çizik oluşma ihtimali yüksek. Benim en iyi uyguladığım yöntem Yıka kurala + kil + yıka-kurula +izopropil alkol ile sil+ polisaj + yıka-kurula+polisajın değerine göre hare giderici (cila) + wax = süpperrrr Sonrasında yıkamalardan sonra hızlı cila 1 Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 19 Mart 2013 Paylaş 19 Mart 2013 (düzenlendi) kil sonrası pastasız cila mı? Boya iyi durumdaysa canııım, çizikler falan varsa pasta atarsın, yoksa benim araba gibiyse gerek yok, ancak kil sonrası fısfıs olarak şampuan kullanınca leke olabilyor, o zaman birkez daha yıkamak lazım. Ben cilayı hiç kullanmadım, zaten sık aralıkla bazen her ay hatta ayda 2 kere wax attığımdan araba toz içindeyken bile 10 m den parlıyor, üstelik denim mavisi, kiri çok gösterir. 19 Mart 2013 tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Burçin DEVECİ 19 Mart 2013 Paylaş 19 Mart 2013 (düzenlendi) Şimdi hafta sonu ozaman hava açık olursa işlem belli. Yıka kurula + 3M ince pasta + İPA ile pamukla sil + 3M pembe cila birde böyle görelim bakalım En yakın zamanda da meguiars 2.0 wax alıcam mor renk olan.Bakalım o nasıl olacak 19 Mart 2013 tarihinde Burçin DEVECİ tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Muhammed Keser 19 Mart 2013 Paylaş 19 Mart 2013 boya üstünde toz varsa, ıslak mendil ile nano çizikler atacak, sonrada oluşan matlığın üstüne mikrofiber de olsa kuru bez pek hoş bir kombinasyon olmadı bence Peki bazen çok kısa bir yerlere gitmem gerekiyo malum tozlanıyo araç,her zaman yıkamakta oldukça zahmetli bunu kuru bir şekilde nasıl tozları temizleye biliriz.Sadece mikrofiber bez ile silinse bildiğim kadarıyla gene ufak çizikler atıcak. Yorum bağlantısı
Abdurrahman Bedir 29 Mart 2013 Paylaş 29 Mart 2013 Merhaba arkadaşlar,öncelikle asıl konuya geçmeden önce bugün aracımın yazlık lastiklerini takdırdım.Petlas 245-45-18 W100 aldım,şuan kampanyalı fiyatı 215 TL.Gimattaki petlas bayiinden aldım..bu ebatlara göre fiyat bedava gibi... Sormak istediklerim şunlar; Bugün Auto kinge gittim,iç dış detaylı temizlik+boya koruma ya 410 TL istediler...Meguiar'S Ankara ise kampanyalı fiyatın 500 TL olduğunu söylüyor.Siz olsanız hangisine yaptırırsınız,iç temizlikte benim için önemli..Meguiars Ankara'da iç dış ve boya koruma detaylı temizlik yaptırdınız mı,izlenimleriniz nelerdir?Bu arada Auto kingde motor temizliği fiyata dahil değil,açıkcası auto kingden soğudum sayılır,sizin tavsiyeleriniz nelerdir? Yorum bağlantısı
Harun Aydın 29 Mart 2013 Paylaş 29 Mart 2013 Auto king'de sanırım meguiars kullanıyor ? Yorum bağlantısı
Abdurrahman Bedir 29 Mart 2013 Paylaş 29 Mart 2013 Auto king'de sanırım meguiars kullanıyor ? Diamond dedi sanırım,meguairs değil.. Yorum bağlantısı
Övgü Gürşen 29 Mart 2013 Paylaş 29 Mart 2013 Daha bugün teslim aldım meguiarstan. Genel olarak çok memnun kaldım. Auto king ile de gorustum ama malzemelerşni begenmeyince shortliste bıle almadım. Bu arada 350 liraya yapar auto king bilginiz olsun. Ürünler hikaye yalnız. Meguiars çok daha şyi. Özellikle işçilik ibrahim bey ile çok iyi. Merhaba arkadaşlar,öncelikle asıl konuya geçmeden önce bugün aracımın yazlık lastiklerini takdırdım.Petlas 245-45-18 W100 aldım,şuan kampanyalı fiyatı 215 TL.Gimattaki petlas bayiinden aldım..bu ebatlara göre fiyat bedava gibi...Sormak istediklerim şunlar; Bugün Auto kinge gittim,iç dış detaylı temizlik+boya koruma ya 410 TL istediler...Meguiar'S Ankara ise kampanyalı fiyatın 500 TL olduğunu söylüyor.Siz olsanız hangisine yaptırırsınız,iç temizlikte benim için önemli..Meguiars Ankara'da iç dış ve boya koruma detaylı temizlik yaptırdınız mı,izlenimleriniz nelerdir?Bu arada Auto kingde motor temizliği fiyata dahil değil,açıkcası auto kingden soğudum sayılır,sizin tavsiyeleriniz nelerdir? Lastik için söyleyecek bir şey kalmamış. Almışsınız zaten. 225/45/18 lastiğin tanesine 520 lira verdim. En iyi fiyat bu idi. Sizce yakın performans verebilir mi petlas? Bence boya korumaya vereceğiniz farkı petlasa ekleyip gerçek bir lastik alsanız sizin ve ailenizin güvenliği için daha iyi seçim olurdu naçizane fikrim. Yorum bağlantısı
Abdurrahman Bedir 29 Mart 2013 Paylaş 29 Mart 2013 Tabiki Meguiars.. Büklüm sokaktaydı değilmi? Daha bugün teslim aldım meguiarstan. Genel olarak çok memnun kaldım. Auto king ile de gorustum ama malzemelerşni begenmeyince shortliste bıle almadım. Bu arada 350 liraya yapar auto king bilginiz olsun. Ürünler hikaye yalnız. Meguiars çok daha şyi. Özellikle işçilik ibrahim bey ile çok iyi. "size aynen katılıyorum,auto king nedense içime sinmedi,bana o fiyat verdiler,aracım 7 koltuklu belki ondandır,meguiars kampanyalı 500 TL dedi..Yeri Bestekar sokakta,Kavaklıdere..Burası orjinal Meguiar'S lisanslı...bayisi yani..İbrahim beyle görüştüm telefonda,aracınızı sıfır gibi yaparız diye garanti verdi..başka meguiarsa gitmeyi düşünen var mı,aslında forum olarak bir kampanya da bize yapsalar keşke... Lastik için söyleyecek bir şey kalmamış. Almışsınız zaten. 225/45/18 lastiğin tanesine 520 lira verdim. En iyi fiyat bu idi. Sizce yakın performans verebilir mi petlas? Bence boya korumaya vereceğiniz farkı petlasa ekleyip gerçek bir lastik alsanız sizin ve ailenizin güvenliği için daha iyi seçim olurdu naçizane fikrim. ) ben de lastikleri çok araştırdım ancak petlas da yabana atılacak marka değil,deneyip göreceğiz,garantisi ve yol yardımı var,yanakları güçlendirilmiş..ben petlasa güveniyorum açıkçası,çok pahal bir markanın lastiğini de kullansam patlamayacağının garantisi yok,aldığım lastiklerin yük ve hız endeksi fena sayılmaz.. Yorum bağlantısı
Abdurrahman Bedir 29 Mart 2013 Paylaş 29 Mart 2013 Meguiarsa bestekar sokaka,meguiarsın lisanslı bayisi,,brahim beyla görüştüm telefonda,aracınızı sıfır gibi yaparız dedi,garanti verdi yani.. Övgü bey;siz ne kadar ödediniz sakıncası yoksa söylemenizin,auto king elemanı mini onarım kapsamında olan bir eziği dahil etmeyip yüksek fiyat çıkarttığı için zaten baştan kaybetmişti..aracım 7 kişilik olduğundan heralde o fiyatı verdiler,İbrahim bey,farketmez dedi ve sempatimi kazandı,bir keresinde normal yıkamacıya gittiğimde eleman normal araçların yarısı kadar fiyat farkı istemişti benden,tabi istemekle kaldı sadece.. Yorum bağlantısı
Harun Aydın 29 Mart 2013 Paylaş 29 Mart 2013 şimdi araca bu kılcal çizikler falan giderilince bir süre sonra tekrar aynı çizikler çıkıyormu giderilen çizikler ? Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 29 Mart 2013 Paylaş 29 Mart 2013 500 liraya korunacak araç s-max mı? Bence diş temizliği bakımı daha iyi. O parayı kendinize harcayın. ne bileyim bir "yerli malı" ceket felan alın. ekonomiye faydası olsun. Yorum bağlantısı
Abdurrahman Bedir 29 Mart 2013 Paylaş 29 Mart 2013 500 liraya korunacak araç s-max mı? Bence diş temizliği bakımı daha iyi. O parayı kendinize harcayın. ne bileyim bir "yerli malı" ceket felan alın. ekonomiye faydası olsun. Evet S-Max..neden böyle dediniz,anlamadım,biraz açarmısınınz ne demek istediğinizi??????? Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 29 Mart 2013 Paylaş 29 Mart 2013 Boya koruma 2006 model bir aracı çok korumaz. Korusa da birşey değişmez pek. Fiyat yüksek. Aracı servise soktuğunuzda 100-150 liralık cila yaptırırsınız bence o sizi zaten tatmin eder. Bu kadar büyük para vereceksiniz, aracı özel bri yere götüreceksiniz. Bence araca gereğinden çok değer verilmiş oluyor. Özeleştiri de yapalım mesela benim dişimde bir çürük var. Biraz ihmal biraz hekim korkusu 1 senedir gitmiyorum. taa ki ağrı yapacak da gideceğim. Araçta bri kusur olsa hemen gidiyorum. Yanlış işte. Aracı yenisini alırız ama dişi alamıyoruz. Büyük hastalıklar ise tamamen ayrı konu. Çok dikkat etmek lazım. Bugün sağlık bilişim kongresinde bir konuşmam vardı. Koruyucu sağlık çalışmalarının bilişim ve teknoloji ile insanların hastalanmadan sağlıklı yaşamı için kullanılabileceğini vurguladım. Yani periyodik bakıma girmezsen garantiden çıkıyorsun gibi olmalı. Bunu kastettim. Arabanızı eski felan diye söyledim sanmayın. Tüm araçlar için geçerli. Ama olur da elde bir hobi amaçlı SLK olur, jaguar XJ olur felan o zaman cila boya anlarım. Sizinki benimki gibi binek araçlar bence 500 liralık cilayı haketmiyor. Bahsettiğim sunum için: http://www.mehmetgokturk.com/files/presentations/big-data-gokturk.pdf 1 Yorum bağlantısı
Abdurrahman Bedir 29 Mart 2013 Paylaş 29 Mart 2013 Boya koruma 2006 model bir aracı çok korumaz. Korusa da birşey değişmez pek. Fiyat yüksek. Aracı servise soktuğunuzda 100-150 liralık cila yaptırırsınız bence o sizi zaten tatmin eder. Bu kadar büyük para vereceksiniz, aracı özel bri yere götüreceksiniz. Bence araca gereğinden çok değer verilmiş oluyor. Özeleştiri de yapalım mesela benim dişimde bir çürük var. Biraz ihmal biraz hekim korkusu 1 senedir gitmiyorum. taa ki ağrı yapacak da gideceğim. Araçta bri kusur olsa hemen gidiyorum. Yanlış işte. Aracı yenisini alırız ama dişi alamıyoruz. Büyük hastalıklar ise tamamen ayrı konu. Çok dikkat etmek lazım. Bugün sağlık bilişim kongresinde bir konuşmam vardı. Koruyucu sağlık çalışmalarının bilişim ve teknoloji ile insanların hastalanmadan sağlıklı yaşamı için kullanılabileceğini vurguladım. Yani periyodik bakıma girmezsen garantiden çıkıyorsun gibi olmalı. Bunu kastettim. Arabanızı eski felan diye söyledim sanmayın. Tüm araçlar için geçerli. Ama olur da elde bir hobi amaçlı SLK olur, jaguar XJ olur felan o zaman cila boya anlarım. Sizinki benimki gibi binek araçlar bence 500 liralık cilayı haketmiyor. Bahsettiğim sunum için: http://www.mehmetgok...ata-gokturk.pdf Sağlık yönünden dediklerinize aynen katılıyorum,zaman zaman benim de aklıma geliyor...ancak araçta bir nevi bizimle ilgili..Şunu söylemeliyim ki son bir yıldır aracımın iç dış temizliğini ihmal eder oldum,bunun için profosyonel bir temizlik harekatı şart,meguiars vs gitmemin nedeni boya korumadan ziyade iç dış detaylı temizlik,kapı içlerine kadar temizlensin istiyorum.ziebarttan da fiyat aldım mesela,onlarda boya koruma,motor temizliği,iç dıi temizlik,klima temizliği,alt taban kaplaması dahil 1.450 TL civarında bir para istedi.bir arkadaşm ziebartta yaptırdığı temizlikten çok memnundu..Netice itibariyle aracımın bu tür bir hizmeti hakettiğini düşünüyorum,üzerinde ki ufak tefek çiziklerin giderilmesi,renginin parlatılması yeter,dediğim gibi daha ziyade iç dış temizlik için gideceğim,yaptırmışken de boya koruma yaptıracağım..tavsiyeleriniz tabi dikkate değer,bir çoğuna katılıyorum ancak aracımın kapı içleri toz toprak doldu....özel yaptırsam nerede yaptırağımı kestiremiyorum,detail garage diye bir yer var ivedik sanayiinde,forumlarda tanınıyormuş burası,ama o da daha çok dış boya korumaya yönelik çalışıyor anladığım kadarıyla... Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 29 Mart 2013 Paylaş 29 Mart 2013 forumdaşlar özel efendi arabayla patinaj çekmeyen bir yer biliyor olmalılar. Aslında haklı olduğunuz taraf şu var. 500 lira boya koruma iç dış yapınca araç yeni gibi oluyor. satmıyorsunuz. ordan kazanyorsunuz. Yorum bağlantısı
Semih İzgi 29 Mart 2013 Paylaş 29 Mart 2013 Ama olur da elde bir hobi amaçlı SLK olur, jaguar XJ olur felan o zaman cila boya anlarım. Sizinki benimki gibi binek araçlar bence 500 liralık cilayı haketmiyor. Yorum budur, Hem kalın yazılı yere hemde cümlenin tamamına katılıyorum.. Şahsen benim 2001 focus'a marketlerdeki kaliteli ciladan alıp (25-45 TL) kendim uyguluyorum. Bir kutu zaten baya gidiyor. İç döşemeler içinde çok güzel spreyler var temizleyici ve koruyucu. Biraz el emeği ile (belki birkaç arkadaşın yardımı ile) 80 90 TL ye fazlası ile aracı elden geçirebilirsiniz Yorum bağlantısı
Abdurrahman Bedir 29 Mart 2013 Paylaş 29 Mart 2013 Yorum budur, Hem kalın yazılı yere hemde cümlenin tamamına katılıyorum.. Şahsen benim 2001 focus'a marketlerdeki kaliteli ciladan alıp (25-45 TL) kendim uyguluyorum. Bir kutu zaten baya gidiyor. İç döşemeler içinde çok güzel spreyler var temizleyici ve koruyucu. Biraz el emeği ile (belki birkaç arkadaşın yardımı ile) 80 90 TL ye fazlası ile aracı elden geçirebilirsiniz Aslında mantıklı söylediğiniz ama araba yıkamaktan nefret ediyorum,zulüm gibi bir şey bu tabiri caizse... Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 29 Mart 2013 Paylaş 29 Mart 2013 (düzenlendi) Aslında mantıklı söylediğiniz ama araba yıkamaktan nefret ediyorum,zulüm gibi bir şey bu tabiri caizse... ilginç. aslında spor oluyor biz masa başı çalışanlarına. yeriniz varsa mutlaka derim. 29 Mart 2013 tarihinde Mehmet Göktürk tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Akan Belen 29 Mart 2013 Paylaş 29 Mart 2013 Kullanılan malzeme kalitesi kadar yapan kişinin mahareti çok daha önemlidir bu konuda.500 tl iyi para.Böyle bir uygulama yaptırırsanız mutlaka devamında sizinde zaman zaman korumaya destek olmanız gerekir.Yoksa aracınız 1 yıl içinde eski haline döner ülkemiz şartlarında. 2 Yorum bağlantısı
Semih İzgi 29 Mart 2013 Paylaş 29 Mart 2013 500 TL'ye bence 4 yıl yetecek kadar cila ve temizlik ürünü alırsınız. Paranızı mutfağınıza evinize barkınıza harcayın derim. Küçük oto yıkamacılarda 40-60 TL arası cila atıyorlar. Hatta gidin bir sonax nano 1 veya 2 cila alın, veya turtle wax'ın teflon cilası var ondan alın ikiside 25 35TL arası. Verin oto yıkamacıya 50 TL de işçilik verin 80 90TL ye elinizi sürmeden iç dış yıkatıp cilalatın. 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts