Murat DEMİRHAN 26 Ocak 2013 Paylaş 26 Ocak 2013 Kaskonuz varsa,oto king birçok kasko firmasıyla mini onarım dahil olmak üzere ve boya koruma için baya indirm yapıyor bir sorun fikir alın derim.Ben aracıma geçen sene Ankara da boya koruma yaptırmıştım çok memnun kaldım.Tavsiye ederim. Yorum bağlantısı
Onur Yeşil 26 Ocak 2013 Paylaş 26 Ocak 2013 Kaskonuz varsa,oto king birçok kasko firmasıyla mini onarım dahil olmak üzere ve boya koruma için baya indirm yapıyor bir sorun fikir alın derim.Ben aracıma geçen sene Ankara da boya koruma yaptırmıştım çok memnun kaldım.Tavsiye ederim. Benim kasko şirketim auto king'le anlaşmalı,oraya gitsem desem;böyle böyle ben pasta cila yaptırmak istiyorum,ardından boya koruma flan.Yaparlar mı ki? Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 26 Ocak 2013 Paylaş 26 Ocak 2013 2011 astraya, ziebart diamond gloss yakışır, 2010 connect e de yakışır ama rakamları nasıl bulursunuz bilmem. meguiars ın gerçek! bayilerinde 250 TL ya yapılan cila+ koruma da işe yarar. 100 TL lik pasta cila yaptırmayın derim. hele astraya hiç.... Yorum bağlantısı
Murat DEMİRHAN 27 Ocak 2013 Paylaş 27 Ocak 2013 Benim kasko şirketim auto king'le anlaşmalı,oraya gitsem desem;böyle böyle ben pasta cila yaptırmak istiyorum,ardından boya koruma flan.Yaparlar mı ki? Pasta yaptırmanızı tavsiye etmem.Zağten boya koruma diye bahsedilen durum ile hemen hemen cila için aynı işlemi uyguluyorlar.Ben geçen temmuz ayında yanlış hatırlamıyorsam 110tl civarında bir fiyata yaptırdım.İlk dedikleri fiyat üzerinden kaskodan dolayı %30 iskonto uygulamışlardı.Genede yüzyüze görüşmede ve ayrıntılı bilgi almada fayda vardır.Gidip görüşün derim. 2011 astraya, ziebart diamond gloss yakışır, 2010 connect e de yakışır ama rakamları nasıl bulursunuz bilmem. meguiars ın gerçek! bayilerinde 250 TL ya yapılan cila+ koruma da işe yarar. 100 TL lik pasta cila yaptırmayın derim. hele astraya hiç.... Zieabart tan geçen temmuz ayında fiyat almıştım otoking ile aralarında nerdeyse 4 kat fark vardı. Yorum bağlantısı
Onur Yeşil 28 Ocak 2013 Paylaş 28 Ocak 2013 Havalar düzeldiğinde uğruyorum,teşekkürler. Yorum bağlantısı
Fatih Mehmet Uslu 28 Ocak 2013 Paylaş 28 Ocak 2013 Ben elle yaptım tek başıma. Siz yapmayın. Yaptıktan sonraki 3 gün boyunca sürekli olarak kol ağrısıyla ilgili brifing verdim arkadaşlarıma. Hatta ilk gece ağrıdan uyuyamadım. 3 yada 4 kişi belki yapılabilir. Bu arada benim arabamın rengi opak beyaz, tecrübesiz bile olsam belli etmez ama metalik boya olsaydı kendim yapmazdım. Yorum bağlantısı
Erman Devrim 2 Şubat 2013 Paylaş 2 Şubat 2013 İç temizlik uygulamasını öğrencilik yıllarında oto yıkamada çalıştığım için şu şekilde yapardım; Malzemeler;Köpüklü su koltuklar için kese lif tarzı yumuşak malzemeler yer döşemeleri içinde bildiğiniz araba yıkama fırçası. bunlarla düzgün bir sıralama ile yüzelyeri güzel köpürtüp silerim en öenemli nokta su emebilen bir elektrik süpürgesi ilede güzelce köpükleri geri çekerim camlar az açık kurumaya bırakılır.bu işlemi birtakım kokulu kimyasallarla yapıp adını kuaför koyup dünyanın parasını alıyorlar Sonuç karbeyazı Yorum bağlantısı
Serkan Ekinci 4 Mart 2013 Paylaş 4 Mart 2013 Detaylı Temizlik ya da bazı yerlerdeki, adıyla Familya; Koltuk, tavan ve taban için malzemeler; Deterjan: herhangi bir genel temizlik deterjanı / tekstil yüzeyler de kullanılan herhangi bir deterjan / familya ilacı vs. ortak yönleri genellikle ağır kostik içermeleri ve bolca köpürmeleri Yıkama ya da silme aparatı: genelde hepsinde aynıdır en iyi etki SOĞAN ÇUVALI ile alınır. Vakum makinesi: ıslak kuru vakum yapabilen süpürge ile çekilerek temizlik işlemi bitirilir. Kurutma: Ahtapot denilen dört kollu kurutma makinesi, sahip olmayanlar arabanın fanını açabiliyorlar BU TÜR YIKAMADA Kİ RİSKLER 1. Soğan çuvalı ile yapılan işlem sırasında tekstil her defasında yıpranır. İlk işlemlerde hemen fark edilmez. Fakat bu şekildeki ilk temizlik sonrası yüzey her defasında daha kısa süre sonra bu işleme ihtiyaç duyar ve tekstil her defasında daha fazla yıpranır. 2. Silme işlemi sırasında kirler asla yüzeyden çok iyi çıkmaz sürekli olarak döşeme altında emici olan süngerlere gömülürler. Süngerlerin tam kurutulamaması koltuğa oturulduğunda süngerdeki kirli ve deterjanlı suyun döşemeye bulaşmasıyla yüzeyde öbek öbek lekeler oluşur. Bunun yıkamacı tabiri kusma'dır. Kusma olmasa da süngerlerin kuruması uzun süreceğinden çürümeye ve nemli ortamda oluşan bakteriler nedeniyle kokuya sebep olabilir. TAVSİYEM Vakumlu buhar makinesine sahip olmanız veya bu makineye sahip olan profesyonel bir yıkamacı da bu işlemi yaptırmanızdır. Kullanılan deterjanlar makine vakum yaptığı için ağır değildir ayrıca köpürmez ve çok az kullanılır. Buharla birlikte vakum yaptığından süngerler ıslanmaz. Sürtme işlemi olmadığından kumaşlar yıpranmaz. Buhar kirler için çözücüdür. Ayrıca 100 derecenin üzerindeki buhar tüm dezenfektanlardan daha iyidir çünkü bakteriler ve mikroplar bir tek buhara karşı direnç gösteremezler ya da bağışıklık kazanamazlar. Son olarak herkes için önemli olmasa da hatırlatalım: Kullanılan deterjanlar kanalizasyona gidiyor buradan nerelere kadar gidip zarar verdiğini biliyoruz, dolayısıyla ekolojik dengenin korunmasına yardımcı olmuş olursunuz. Yorum bağlantısı
Fırat Kazancı 7 Mart 2013 Paylaş 7 Mart 2013 Oto kuaföre 150-200-250 tl fiyat verirsin 30 tl malzeme %20 kuaförü yapan ustaya prim kalan 90 tl dükkan maliyeti yıkamacılarda genelde yıkamacılar günlük çalışırlar 20 tl gibi + bahşiş ya havuz sistemi olur yada herkes bahşişi kendine çalışır yazın günlük 50 tl civarında para kazanırlar kışın düşüyor tabii ki 15 tl ye yapılan yıkamanın maliyeti su,köpük elektrik vs en fazla 4 tl ye tekabül eder 5 tl ye yapılan hızlı cilanın maliyeti 1 araba başına 50 kuruş bile yoktur.herşey bidon usulü alındığı için 25 tl ye aldığınız bir bidon hızlı cila ile 100 araba cilalarsın yıkamacılar araba yıkamak yerine kuaför yapmayı daha çok severler kar marjı yüksektir. dükkanı biz total benzinlik içinde kurulu düzen 35 bin tl ye aldık aylık 1500 tl kira 2 sene sonra 55.bin tl ye devrettik kışın durgun olsada yazın güzel kar bırakır. Keşke sizin dediğiniz gibi kazanıyor olsaydı işyerim Yorum bağlantısı
Gökhan Efiloğlu 8 Mart 2013 Paylaş 8 Mart 2013 Bugün yukarda belirtilen sonax döşeme temizleyci 400ml köpüklü tüp ile yapmış olduğum temizliğin detaylarını sizlerle paylaşmak istedim. Oto kuaföründe yaptırmak istiyordum fakat 150 - 200 TL arası değişen fiyatları bana fazla geldiğinden uygulamayı kendim yaptım. Araç içi aşırı kirli olmasına rağmen ilk temizlik denememde istediğim sonuçlara yaklaştım ikincisinide hafta içi uygulayacağım, lekeleri kesinlikle çıartıyor diyebilirim. İşte koltuğun kirli hali Buda temizlikten sonraki hali Bu arada bu ürün paspas altındaki halı kısmıda oldukça güzel temizlemekte. Bana kalırsa tamamen detaylı bir temizlik için bir araca 4 Tüp sonax ürünü gerekli. 4 X 10,5 TL = 42 TL ama işçiliği oldukça fazla abi resimler görünmüyo ... Yorum bağlantısı
Gökhan Efiloğlu 8 Mart 2013 Paylaş 8 Mart 2013 Bilgiler için teşekkür ederim cevap veren arkadaşlara Belki sizlerinde rahatsız olduğu bir konu olabilir: Aracın içindeki paspasların üzerine (toz çamur vb kirlerden korumak için) örtebileceğimiz özel üretim ince fakat ayak altında kaymayan, aracın iç yapısına uygun, bir ürün var mı kullandığınız? Hatta kenarları kıvrık olursa tozun çamurun yayılması da engellenmiş olur. paspasları temizlemekten bıkmış durumdayım gazete seriyorum ama o da yeterli değil döşemelerim tertemiz kalmasını istiyorum. http://urun.gittigidiyor.com/garaj/mitsubishi-colt-04-kaucuk-paspas-3d-havuzlu-prof-73533369 bu ürünün her araca var diye biliyorum 3d paspas kenarları kıvrık işine yarayabilir ... Yorum bağlantısı
Muhammed Keser 18 Mart 2013 Paylaş 18 Mart 2013 Biraz eski bir konu sanırım ama boya ile ilgili bunu bulabildim forumda. Bugun arkadaşımı ıslak mendil ile araç dışını silip sonrada mikrofiber bez ile temizlediğini gördüm,ıslak mendilin torpido plastik aksamda zamanla matlaşmaya yol açtığını bilmiyorum ama boyada nasıl bir etkisi olur .? Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 18 Mart 2013 Paylaş 18 Mart 2013 boya üstünde toz varsa, ıslak mendil ile nano çizikler atacak, sonrada oluşan matlığın üstüne mikrofiber de olsa kuru bez pek hoş bir kombinasyon olmadı bence Yorum bağlantısı
Uğur Çınar 18 Mart 2013 Paylaş 18 Mart 2013 en kötüsü berbat bi yüzey olusuyo silinci sabunlu sabunlu istediğiniz mikrofiberle silin yağlı gibi kalıyor Yorum bağlantısı
Eren Aksoy 19 Mart 2013 Paylaş 19 Mart 2013 Abi meguriars un cilasını al her 4 ayda bir cila at her yıkamadada yıkadıktan sonra hızlı cila sık bezle güzel sil tadından yenmez hem her zaman para vermek durumunda kalmazsın.Malum devir ekonomi devridir. Yorum bağlantısı
Uğur Çınar 19 Mart 2013 Paylaş 19 Mart 2013 Abi meguriars un cilasını al her 4 ayda bir cila at her yıkamadada yıkadıktan sonra hızlı cila sık bezle güzel sil tadından yenmez hem her zaman para vermek durumunda kalmazsın.Malum devir ekonomi devridir. meguaris cila çeşiti çok hangisini kullanıyorsunuz acaba ? Yorum bağlantısı
Ali Ozan Yurtsever 19 Mart 2013 Paylaş 19 Mart 2013 Arkadaşlar en iyi koruma Mehmet beyinde dediği gibi yılda 2 kez yapılan kaliteli wax uygulamasıdır, ben 4 ayda bir yapıyorum, ayrıca ziebart falan boşa para vermeyin kendinizde aynını yaparsınız, meguiarsa da boşa para bayılmayın gerek yok, alın turtle wax platinum serisi cila, uygulayın 4 ayda bir, aslında bir yıl etkili ama olsun, aracınızı kaliteli oto şampuanıyla yıkayın ,her 2 yıkamada birde sonax hızlı cila kullanın işlem tamamdır, hep parlak su tutmayan uv den etkilenmeyen gıcır boyanız olsun, ben 4 senedir yapıyorum ve iddaa ediyorum ziebarttan gold isteseniz titanyum koruma yaptırın benim arabamla fark bulamazsınız, cila yaklaşık 30 tl ve senelerce gidiyor, hızlı cilada 15 tl gibi bişey ve 6 ay gidiyor, alın size ekonomi, aracınız yeniyse direk uygulayın, boya uzun zamandır cilasızsa o zaman güzelce şampuanla yıkayın sonra ya ön temizlik maddesiyle temizleyin yada kil uygulayın, zor gelirse güzelce yıkamada yeter çok uğraşmayın, basın cilayı. Yalnız pasta değil cila olacak ve kaliteli olacak çbs falan kullanmayın işe yaramaz 7 günde işi biter, paranız çoksa ille ıslak görünüm istiyorsanız, meguiars nxt tech wax 2.0 yada turtle wax ice kullanın araba ıslak gibi görünsün, bunların farkı şudur, meguiars daha koruyucudur ve sadece boyaya sürülür güneşte uygulanmaz, plastiğe sürülmez, tt ice cila ise hem güneş altına uygulanablir, meguiars la aynı parlaklıktadır kalıcılık süresi aynıdır fakat koruması birazcık azdır ve aracın heryerine plastik tampona pütürlü plastiğe falan direk uygulanır leke bırakmaz, araç ıslak gibi olur aylarca dayanır (fiyatları 77TL. dir), gerisi boştur boşa para vermeyin. Aracınız çok matlaşmışsa kılcal çizik varsa pasta atmak gerekebilir, bunuda hatırlatıyım. detaylı bir bilgilendirme olmuş teşekkür ederim. . .linkteki ürün mü acaba hızlı cila dediğiniz. . http://www.hepsiburada.com/liste/sonax-hizli-cila-288200-500ml/productDetails.aspx?productId=otson288200&categoryId=20035738&gclid=CKLBxLaiiLYCFchY3godOAcAsw bir de şampuan olarak aracı yıkarken hangisi kullanılmalı? bu mesela? ya da başka bir ürün? http://www.hepsiburada.com/liste/sonax-konsantre-sampuan-314300-1000ml/productDetails.aspx?productId=otson314300&categoryId=20035761&SKU=OTSON314300&navq=fh_sort_by%3d-_match_rate%252c-item_sale_count_pl%26fh_secondid%3dotson314300%26fh_lister_pos%3d3%26fh_location%3d%252f%252fcatalog01%252ftr_TR%252f%2524s%253dsonax%26fh_eds%3d%25c3%259f%26fh_refview%3dsearch#Yorumlar 1 Yorum bağlantısı
Ali Ozan Yurtsever 19 Mart 2013 Paylaş 19 Mart 2013 evet Ozan, bu ikili araç temizliği açısından çok başarılı. daha önce bunları kullanıyordum. denemek amaçlı şu an Turtle waxı kullanıyorum. onlarda iyi, ama bitince tekrar Sonaxı tercih edecem. abi bu turtle wax hangisi yalnız bilemedim bir çok çeşidi var hangisini alıp uygulamalıyım araca sence ben aracı ilk aldığımda bana pasta cila yapmadan verdiler galiba önce bir turtle wax uygulayıp öylemi sonax ürünlerini kullansam ne dersin? Yorum bağlantısı
Ali Ozan Yurtsever 19 Mart 2013 Paylaş 19 Mart 2013 bu şampuanı; http://www.koctas.com.tr/oto-aksesuarlari/turtle-wax-yikama-cilali-sampuan/2107-4223/ bu da hızlı cilası; http://www.koctas.co...cila/2104-4220/ ben araca Sonax Nano boya koruma yaptırdığım için her yıkama sonrası fark edilir derecede uygulamalardan memnun kalıyorum. bence boya koruma işini bir profosyonele yaptırmakta fayda var. hmm anladım abi teşekkür ederim. . o zaman ilk etapta sonaxı uygulasam kendim şimdilik yeterli olur diye düşünüyorum 1 Yorum bağlantısı
Ali Ozan Yurtsever 19 Mart 2013 Paylaş 19 Mart 2013 şimdilik Sonax şampuan ve hızlı cila yeterli olur. yaz başlarında da boya koruma yaptırırsan 1 yıl koruma sağlar. tamam o zaman siparişi veriyorum. . . Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 19 Mart 2013 Paylaş 19 Mart 2013 ÖZelikle sıfır arabada, ilk etapta ciddi bir fimrada boya koruma yaptırılırsa, 2 yıkamada bir hızlı cila çok işe yarar Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 19 Mart 2013 Paylaş 19 Mart 2013 (düzenlendi) Kısa ve öz, malzemeler ve yapılması gerekenler: 1-Turtle wax yada Meguiars cilalı şampuan 2- Sonax hızlı cila 3- WAX olarak Collinite 915 katı wax (senelerceeeeeee yeter) 4- cila sürme pad i 5- Mikrofiber parlatma bezi 6- Kaliteli ve süper emici silme bezi (mikrofiber tercih edin) 7- Mikrofiber yıkama eldiveni Aracı herzaman cilalı şampuanla yıkayın, her 2 yıkamada bir sonax hızlı cila sıkıp bezle yayıp ondan sonra kurulayın, 4 ayda bir Wax uygulayın= 10 sene sonra arabayı satın, ilk günki gibi görünecektir. (arabanızı 10 sene kullanın, hem ekonominize faydalı hemde fazla havalanmış firmaların aklı başına gelir, devlette mecburen ötv yi indirir herhalde, tırt markalarda silinir gider) Araç içinde konsola vs. tek kullanacağınız ürün TurtleWax f21 süper protectan UV korumalı bakım sütüdür, başkada birşeye gerek yoktur. Gerisi ancak paranız bolsa keyfe keder yapılan işlerdir, Zieabart gibi yerler ancak arabasıyla hiç uğraşamayan yada zamanı olmayanlar için pahalı bir yerdir o kadar, benim uygulamam daha sağlamdır, hiçbir koruma 6 aydan fazlada dayanmaz, boşa aksini iddaa etmeyin, ayrıca burası Türkiye ve havasıda çok kirli ne yazıkki. Meguiars şampuan 2 lt. 33 kaat civarı Collinite 915 95 tl. civarı bezler 5-10 lira cila padi hemde meguiars 7 tl. civarı sonax hızlı cila 12 tl. f21 koruyucu süt 20 tl. Şampuan minimum 1 sene yeter, wax 3-4 sene yeter, tw f21 1 sene yeter gerisi zaten senelerce gider 19 Mart 2013 tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi 2 Yorum bağlantısı
Akan Belen 19 Mart 2013 Paylaş 19 Mart 2013 Ali'ye (Abi) katılıyorum. Colli o kadar oldu mu yahu Bende ki yarım bile olmadı.Şöyle bir durum var colli 915 koyu renk araçlarda daha iyi.Eğer araç açık renk ise FK1000p öneririm wax olarak. Birde iç kısımda kullanmak için autoglim bir ürünü var oldukça iyi sonuç veriyor.Toz tutmayı da engelliyor.Bazıları parlak sever bazıları mat kişiye göre değişir bu durum.AG de fazla kullanırsanız parlak olur az kullanırsanız mat bir görünüm olur. Yorum bağlantısı
Burçin DEVECİ 19 Mart 2013 Paylaş 19 Mart 2013 BEnde herzaman boya koruma uygulamamı kendim yaparım.Araç çok yeni ve lüks değilse bence de elle ve kendınız uygulamanız en ıyısı.Hem araç ile aranızdaki bağlar kuvvetleniyor. Dokundukça aşkınız artar. Bu arada dün gece arkadaşımdan 3M Polish pembe cila aldım bir miktar kullanan varmı etkisi nasıldır ? İlk fırsatta uygulayacağım.Işık altında hafiften görünen dairesel nano çiziklerim var.Acaba bunları giderecekmidir.Yoksa her ihtimale karşı ince bir pasta atsammı. Ve şöyle birde sorum olacak ben çok sık cila atıyorum aşağı yukarı her hafta birkere.Araç sürekli cam gibi yansın üzerinde toz bile durmasın istiyorum. Çeşitli kalitede cilaları denemeler de yapıyorum.Şimdi mesela geçen hafta dandik MS cilayı uyguladım.Araç parlak ama ilk günkü gibi değil.Bulaşık sabunu ıle yıkadım cila çabuk çıkıyor sanırım.Şimdi Uygulayacağım kalite cila veya wax ta bun üzerinde olduğu için çabuk mu çıkar ? Önce bu sebeple de inceden bir pasta yapmak daha mı iyidir ? Arkadaşlarla çok tartıştık bu mevzuyu binbir çeşit fikir çıktı ? Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 19 Mart 2013 Paylaş 19 Mart 2013 cila parlatır, kılcak çizikleri almaz, pasta çizikleri giderir, pasta sonrası çok iyi cila ve üstüne koruma yapılmaz ise, eski haline dönmesi kısa sürede olur 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts