İ.Göksel Yaman 3 Ocak 2013 Paylaş 3 Ocak 2013 Biri Strend, diğeri Stanium...... Arada çok fark yok ozaman Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 3 Ocak 2013 Paylaş 3 Ocak 2013 İşe yarar merak etme, kullan gitsin, bunlar zaten kaliteli ürünler, 3-4 ayda bir düzenli kullandıktan sonra çok pahalı pro ürünlere gerek duymazsın, hep derim, bu tür pahalı ürünler arabalarıyla uğraşamayan, uzun süre bakım yapmayan kişiler içindir, bize gelmez yani Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 3 Ocak 2013 Paylaş 3 Ocak 2013 19 ps i otomatik klimayı farklı iç döşemeyi arkadaki perdeyi jantı farları saymazsan yok, sony teyp de dahil olmak üzere Yorum bağlantısı
Mustafa B Akkaya 18 Ocak 2013 Paylaş 18 Ocak 2013 Yıkama işletmiş biri olarak öncelikle detaylı temizlik oto kuaför gibi işlemlerin malzeme maliyeti en fazla 30 tl dir gerisi kar.. Kir sökücü kimyasal sıvılar toptancıdan bidonla temin edilmekte, temin edilen bir bidonda yer alan sıvıyla 100 araca yakın temizlik yapılmaktadır.el yordamıyla yapılan temizliklerde vakum makinası, ahtapot, tazyik makinası olmadıgı için mükemmel sonuç vermemesi dogaldır. biz, bize gelen aracın koltuklarını söküp önce tazyik makınasıyla koltukları yıkayıp sonra ilaç püskürtüp vakum makınasıyla çekerek kuaförü yapıyorduk koltukları söktügünüzde alt döşemenin üzerinde herhangi bir engel kalmadıgı için alt döşemelerde güzel temizleniyordu,bagaj halısı zaten sökülmekte , tazyikli su kendi basına kirin yüzde 50 sini akıtmakta geri kalan kirde ilaç ve vakumla giderilmekte ahtapotla denilen sıcak hava üfleyicisi ile kısa sürede kurutulmakta kendiniz temizlemek isterseniz carpexin döşeme temizleme köpügü satılmakta çok güçlü bir köpüktür koltuklara sıkıp 1 dakıka bekleyip sert bir (mutfak /banyo) saplı fırcayla döşemeye sürterek arkadasındanda elbezi boyutunda renkli teflon bezle kurulamanızdır deri döşeme ise aracınız deri kol dayama vs yerlerede tatbik edebilirsiniz zira ben kendimde öyle yapıyorum fahiş paralar vermenize gerek kalmaz 1 Yorum bağlantısı
Emre Köksal 18 Ocak 2013 Paylaş 18 Ocak 2013 kozyatağı çamlıca civarlarında güzel bir yıkamacı arıyorum ama çoğu işini savsaklayarak araç yıkıyor... bi de gözlemlediğim yıkamacıların bi çoğu özbek veya ucuza yabancı çalıştırıyo sanırım... Yorum bağlantısı
Mustafa B Akkaya 18 Ocak 2013 Paylaş 18 Ocak 2013 (düzenlendi) dükkan maliyeti? Oto kuaföre 150-200-250 tl fiyat verirsin 30 tl malzeme %20 kuaförü yapan ustaya prim kalan 90 tl dükkan maliyeti yıkamacılarda genelde yıkamacılar günlük çalışırlar 20 tl gibi + bahşiş ya havuz sistemi olur yada herkes bahşişi kendine çalışır yazın günlük 50 tl civarında para kazanırlar kışın düşüyor tabii ki 15 tl ye yapılan yıkamanın maliyeti su,köpük elektrik vs en fazla 4 tl ye tekabül eder 5 tl ye yapılan hızlı cilanın maliyeti 1 araba başına 50 kuruş bile yoktur.herşey bidon usulü alındığı için 25 tl ye aldığınız bir bidon hızlı cila ile 100 araba cilalarsın yıkamacılar araba yıkamak yerine kuaför yapmayı daha çok severler kar marjı yüksektir. dükkanı biz total benzinlik içinde kurulu düzen 35 bin tl ye aldık aylık 1500 tl kira 2 sene sonra 55.bin tl ye devrettik kışın durgun olsada yazın güzel kar bırakır. 18 Ocak 2013 tarihinde Adnan Çakır tarafından düzenlendi İmla kurallarına dikkat edelim. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 18 Ocak 2013 Paylaş 18 Ocak 2013 günlük 20 TL adam maliyeti ? ssk primi hariç mi? yemek? 1 Yorum bağlantısı
Ali Karadağ 18 Ocak 2013 Paylaş 18 Ocak 2013 Asgari ücret 774TL + maaş*0,39 SSK primi (301TL) = 1075TL Yol vermedin diyelim bu adam aç da kalmayacağı için en kötü ihtimal 5TL'ye ekmek arası+ayran söylesen ayda yaklaşık 130TL'de bu yapar (pazar tatil diyelim) Etti sana ~1200TL 1200/26=46,15TL/gün yapar. Bundan daha azını veren ya yemeğinden ya sigortasından ya da maaşından çalar, bu asgarisi. Yorum bağlantısı
Mustafa B Akkaya 19 Ocak 2013 Paylaş 19 Ocak 2013 günlük 20 TL adam maliyeti ? ssk primi hariç mi? yemek? çogu genel yıkamacı uygulaması 20 tl verirler yemekte verirler ssk yapmazlar 20 tl ye çalısan adam 25 e ertesi gün başka yere gecer elemanlar sürekli işyeri degiştirir işyeri sahibi sürekli eleman alır döngü döner gider yüzde 90 ı böyle malesef Yorum bağlantısı
Barışcan Karakütük 25 Ocak 2013 Paylaş 25 Ocak 2013 (düzenlendi) Tekrardan Merhabalar, Konuyu doğru yere açtımmı bilmiyorum fakat yanlıssa tasınabilir.. Simdi ben ve arkadasım connectle astrya pasta cıla attırmak istiyorduk araç başı 100 istediler cokmu azmı bılmıyorum az cok forumları okudum genede pek bilgim yok ama söyle birsey düsündük 200 lira vermeyip makine ve malzemelerini alsak 2 kisi yapsak daha mantklı geldı fakat hic bilgimiz yok. Alsak yapabilirmyiz negibi şeylere dikkat etmeliyz ? Birde makinasi malzemesi bize nekadar a mal olur ( : Şimdiden Teşekkürler... ( : 25 Ocak 2013 tarihinde Barışcan Karakütük tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Fırat Kazancı 25 Ocak 2013 Paylaş 25 Ocak 2013 Ben dediğiniz iş üzerine iş yeri işletiyorum. Yapılmayacak birşey değil ancak uygulama sırasında boyaya veya diğer parçalar zarar verme ihtimaliniz yüksek. Tavsiyem uzmanına bırakın işi. İllede ben yapacağım diyorsanız aşındırma özelliği düşük olan cila özellikli ürünlerle, yumuşak pedler ve düşük devirler kullanarak başlayın bu işe. Yani ilk uygulamanızda ustası olacağım diye aracın boyasını yormayın. Maliyet olarak ise iş yapacak bir makine , ped cile vs için yaklaşık 250 tl para harcarsınız (amatör). Boya kondisyonuna göre kil gerekebilir . Ama dediğim gibi tavsiyem uzmanına bırakın. Arkadaşım 2012 aracının kaputunu bu yüzden boyatmak zorunda kaldı. Çok kzımıştım ona arkadaşımsın bana neden danışmadın diye. Kolay gelsin. 2 Yorum bağlantısı
Akan Belen 25 Ocak 2013 Paylaş 25 Ocak 2013 Yazdıklarınızdan bu konuda deneyimsiz olduğunuz anlaşılıyor.100 tl ye pasta cila yapılmaz.Yapılsa da onun adı başka birşey olur.Görünürde aracınız belki parlar ki muhtemelen heryer hare olacaktır.Ben olsam o fiyata hiç yaptırmam.Ha çok çok iyi bildiğiniz biryerdir tanıdıktır falan belki o zaman.Sizin yapma işine gelirsek adam gibi yapacam derseniz yaklaşık 1000 tl lik malzeme almak gerekir.Kaldı ki polisaj makinası kullanmak o kadar da kolay değildir deneyimsiz biri için. Eğer araçlarınızda ciddi anlamda sıkıntı yoksa hiç uğraşmayın.Yada biraz daha paraya kıyıp işini iyi yapan biryerde yaptırın.Sonrasında sadece güzel bir wax alın.Wax atmak kolaydır.Elle uygulanır zate.Biraz araştırırsanız videolarını bulabilirsiniz. 1 Yorum bağlantısı
Cumali Serkan DÖNER 25 Ocak 2013 Paylaş 25 Ocak 2013 pasta cila zor ve zahmetli bir iştir.ama bitince bütün emeğe değer.ben makine ile yapmanızı tavsiye etmem eğer yardım edecek 2 kişi bulabilirsen 3 kişi elle yapın yalnız aracın tertemiz olması lazım ve kesinlikle su felan olmayacak ve hava ne sıcak nede soğuk olacak parça parça yapın yaptığınız yerleri karıştırmayın uygulama esnasında dairesel hareketlerle yapın.pastanın uygulamasını üstüfü ile cila yı sünger ile yapabilirsin.(dikkatli olun her yere aynı oranda uygulayın bi yere 5 kere bi yere 3 kere olmasın) 2 Yorum bağlantısı
Barışcan Karakütük 25 Ocak 2013 Paylaş 25 Ocak 2013 evet bilgim yokta benım bı arkadaşm bana bu makınayı 50 60 tl olanlarınında var oldugunu soylemıstı 50 60 tl lik makine alsak iş görürmü peki ? isin acıkcası bızde ogrenmek istiyoruz.. pasta atmayıp dırek cıla atsak herhangı bı fark olurmu yoksa ıkısını bırmı atmak gerekir ? ben bulmaya 5 kiside bulurumda forumlarda okudugumda elle yapılan daha uzun ve makıne kadar ıyı olmayabilecgi falan yazıyordu.. 1 Yorum bağlantısı
Cumali Serkan DÖNER 25 Ocak 2013 Paylaş 25 Ocak 2013 ben son 2 aracıma bu şekilde yaptım.iş yerim müsait ve arkadaşlarda var sağolsunlar yardımlaşıyoruz.ve sorun yok.pasta cila bittikten sonra fırça da sürmezsen süngerle yıkarsan baya bi götürüyor Yorum bağlantısı
Fırat Kazancı 25 Ocak 2013 Paylaş 25 Ocak 2013 evet bilgim yokta benım bı arkadaşm bana bu makınayı 50 60 tl olanlarınında var oldugunu soylemıstı 50 60 tl lik makine alsak iş görürmü peki ? isin acıkcası bızde ogrenmek istiyoruz.. pasta atmayıp dırek cıla atsak herhangı bı fark olurmu yoksa ıkısını bırmı atmak gerekir ? O makineleri bizzat kullanmadım ancak 200 Tl lik yedek bir makine var bizde ona bile yav bu ne diyorum bazen. Pasta boyanızı inceltir, tabi çizikleri de alır. Düzgün baskı, uygun devir , uygun açı ile yapamazsanız astarı görebilirsiniz. Biraz riskli işler. Cila ise parlaklık verir çizikleriniz aynen kalır. diyorum ya düzgün biryerde yaptırın. Araç marka modelinizi bilmiyorum ama modelliyse risk almayın lütfen. Yorum bağlantısı
Akan Belen 25 Ocak 2013 Paylaş 25 Ocak 2013 50-60 tl lik makina iş yapmaz.Polisaj makinası değildir.Devir ayarlı olmalı polisaj makinası.Pasta demek aracın üzerindeki ince çizikleri almak demek bir nevi zımpara yapmak demek yani.Çok çeşitli pastalar vardır.Bazıları çok aşındırır bazıları daha az.Aracın durumuna göre seçmek gerekir yani.Hatta bu iş araç markasına göre değişir.Bazı araçların boyaları daha serttir bazıları daha yumuşak.Aynı şekilde makinada kullanılacak pedler de aynı şekilde farklılık gösterir.aracın durumuna göre kil uygulamak da gerekir.Pasta atıldıktan sonra oluşan hareleri gidermek ve boyayı parlatmak için cila atılır.Evet bunlarda çeşit çeşittir.Sonra ise asıl korumayı sağlayacak olan wax atılır.Bu işe meraklıysanız zaman ayırabilecekseniz ve para ayırabilecekseniz.Öncelikle bu konular ile ilgili netten oldukça çok okumanız gerekir.Videoları seyredin.Ha deyince yapılacak bir durum değildir. Ben amatör olarak ilgileniyorum.Muhtemelen 1500 tl gibi bir para harcamışımdır şimdiye kadar malzemeler için. 1 Yorum bağlantısı
Cumali Serkan DÖNER 25 Ocak 2013 Paylaş 25 Ocak 2013 ben o 50 60 tl lik makineleri denedim ama hiç hoşuma gitmedi zaten pek iş yapacağada benzemiyordu. Yorum bağlantısı
Barışcan Karakütük 25 Ocak 2013 Paylaş 25 Ocak 2013 valla kafam iyice bi karıştı neyapsam karar veremedim ( : nette o ucuz yollu makınalarda ıs gorulebılecgı yazıyordu arac modelleri 2010 connect 2011 astra en iyisi yarın vıdıofalan ızlıyeyım oyle bır dusuneyim ( : Yorum bağlantısı
Cenk Yıldır 26 Ocak 2013 Paylaş 26 Ocak 2013 Araçlarınızın modeli de yüksekmiş. İşi uzmanına yaptırıp yıkamada fırça kullanmayın. Cila uygulaması amatör olarak uygulanabilecek basit işlemdir. 2-3 ayda bir uygulayabilirsiniz. Turtle wax ın cilalı şampuanını ve Nano serisi cilasını kullanabilirsiniz. Yorum bağlantısı
İsmail Yanık 26 Ocak 2013 Paylaş 26 Ocak 2013 Hiç bulaşmayın derim. Makina ile çok zor. Makinayı kullanabilmek için el alışkanlığınızın olması lazım. Uygulama sıralamasını anlatayım düşünün yapabilirmiyiz diye. Arabayı yıka kurut, plastik aksamları ve boyalı yüzeyi ile tüm birleşim yerlerini kağıt bant ile kapla, pastayı bölgesel olarak sür makina ile uygula, arabayı tekrar yıka ve kurut, elle cilayı uygula, kağıt bantları sök, gözden kaçan yerleri tekrar yap. İşi bilen bir oto boyacısı bir araba için 100 tl fiyat verdiyse hemen yaptırın. Daha sonra ilerleyen zamanlarda elle uygulama yaparsınız oto boyacısına yaptırdıktan sonra. Yorum bağlantısı
Recommended Posts