İçeriğe Yönlendir

Boya Koruma, Cila Ve Temizlik Ürünleri( 3 M, Ziebart , Sonax..vs )

Aykut Gürkan

Recommended Posts

Savaş Değişli

Bu güne kadar verdiğim parayı en çok hak eden ürün diyebilirim

Gece yağmur yağdığın sabah sadece benim araba boncuklu oluyor,parktaki diğer arabalara yağmamış sanki.Cilada yapmadım 8 aydır,ama sanki cilalı gibi oluyor.

Bu ürünü tavsiye ediyorum dostlar

MEG-G17748C_LRG.jpg

Fotolar:

P0111_030712.jpg

P0110_020712.jpg

.

Yorum bağlantısı
Anil Berke Kavraal

normal şampuanla yıkayıp üzerine hızlı cila sıkıp kurulamakta aynı etkiyi yaratıyor :D

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Savaş Değişli

Hiç kullanmadım hızlı cilayı Anıl,aklımda bulunsun bu bitince onuda deneyim :D

Yorum bağlantısı
Anil Berke Kavraal

kısa vadede koruma için hepsi aynı bir farkları yok bence ...

Basınçlı su püskürtme makinesi ile uygulanan cila da var.

o da aynı mantık ... hepsinin ömrü bir yıkamalık yada 2 yağmurluk ...

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Sinir oluyorum bu görüntüye.. :D

Sabah kalkıyorum, herkesin arabası kuru.. Benimki yaş :D

P0111_030712.jpg

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Oğuzhan Deniz

Meguiar's 100 yılı aşkın zamandır bu işi yapıyor ve neredeyse en iyisi bir kaç marka ile beraber. Sadece şampuanını mı kullanıyorsunuz öncesinde bi boya koruma wax hızlı cila vs var mı aracınızda? Kullanım şekliniz nedir ve arabaya neyle uyguluyorsunuz?

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Savaş Değişli

Oğuzhan,8 ay falan olmuştur nxt 2.0 uygulayalı ama yüzey çok pürüzlendi cila istiyor belli. Şampuanı sonaxın microfiber kalın iplikli süngeri ile yıkıyorum.Şampuandan önce böyle olmuyordu :)

Sinir oluyorum bu görüntüye.. :D

Sabah kalkıyorum, herkesin arabası kuru.. Benimki yaş :D

abi belkim araba gece altına kaçırıyordur :crazy:

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

abi belkim araba gece altına kaçırıyordur :crazy:

Yok bu üstüne kaçırıyor :D

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Harun Aydın

Ben Meguiars ultimate quick wax hızlı cilayı kullanıyorum ama arasında fark varmı dır bunu alsak hiç olmaz sa uğraşmayız (:

Yorum bağlantısı
Anil Berke Kavraal

sizin yaptığınız daha kalıcıdır bunun sonucuna göre ... sizinki 3-4 yıkamada etkisini kaybediyorsa bu şampuan sonucu 1-2 yıkamada etkisini kaybeder ve sizinki daha koruyucudur.

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)

Ben turtle wax zip wax cilalı şampuuu kullanıyorum, aynı etkiyi alıyorum, alacağınız ürün marka olsun ve mutlaka cila özelliği bulunsun, bunun dışında alayı aynı.

Wax atıp 8 aymı geçirdiniz, etkisi biteli zaten nerdeyse 3-4 ay olmuştur, en fazla 3-4 ayda bir bu wax işini yenilemek lazım.

Şampuanlar 2-3 yıkamada, hızlı cilalar 4-5 yıkamada, yıkama şekli ve kullanılan malzemeye göre dayanımı değişiyor, wax ise feriştahı dahi olsa en fazla 5-6 ay dayanıyor, ziebart bile 1 sene dayanamıyor ona göre, wax ı düzenli olarak 3-4 ay da bir kullanın.

tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Ben Meguiars ultimate quick wax hızlı cilayı kullanıyorum ama arasında fark varmı dır bunu alsak hiç olmaz sa uğraşmayız (:

bu şampuan ile yıkadıktan sonra tazyükli su ile değil, hortumdan akan su ile durulanması lazım ki cila özelliği kalsın, işe yarayan bir şampuandır, rötüş boyasını bile çıkartıyor

Yorum bağlantısı
Nihat Palolu

kısa vadede koruma için hepsi aynı bir farkları yok bence ...

o da aynı mantık ... hepsinin ömrü bir yıkamalık yada 2 yağmurluk ...

Ömür olarak doğru, ama uygulama rahatlığı açısından iyi.

Yorum bağlantısı
Hüseyin Sönmez

Birde köpürse de gözümüz temizlendiğine inansa (aslında temizleniyor tabiki)

Yorum bağlantısı
Adnan Çakır

Arexons cilalı şampuan ve arada Sonax hızlı cila kullanırsam durum aşağıda ki gibi oluyor.

fotoraf1495.jpg

fotoraf1493.jpg

Ama bu haliyle kalırsa da leke oluyor ;)

Yorum bağlantısı
Anil Berke Kavraal

Adnan abi senin boncuklar gecekondu mahallesi gibi :D bak bende havuzlu villa tipi var :D

photo1lkf.jpg

FK1000P yle cila sonrası ...

dsc00298gu.jpg

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Adnan Çakır

Hangisi makbul :unsure2: Senin damlacıklarda tombul tombul benimkiler fit :D hem bu ciladan kimbilir kaç gün sonra rutin bir yıkama sonrası. ;)

Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
Engin Özdemir
(düzenlendi)

Öncelikler herkese iyi bayramlar diliyorum...

Bayramdan sonra aracımda mevcut olan bazı çizikler var pasta cila yapmayı düşünüyorum. Birkaç arkadaşım pasta cila da kullanılan makinanın boyayı çizdiğini söyledi , elimle yedirerek benim yapmamı söyledi.

Bu iş söylendiği kadar kolay mı incelikleri var mı? Yine de bir bilene mi yaptırmalıyım ?

Kullanacağım pasta - cila marka vs kullananlar varsa yardımlarınızı bekliyorum iyi günler

Not : Aracım 2009 siyah focus

tarihinde Adnan Çakır tarafından düzenlendi
Konu taşınmıştır.
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

siyah arabaya el ile pasta :s güneşe çıkınca kabus gibi olur, ya makine ile yapın, ya da bırakın işin erbabı yapsın.

Yorum bağlantısı
İ.Göksel Yaman

Daha önceden makine ile tecrübeniz yoksa sıkıntılı olabilir bu iş... El ile gerekli verimi alamayacaksınız.

Yorum bağlantısı
Misafir

Daha önceden makine ile tecrübeniz yoksa sıkıntılı olabilir bu iş... El ile gerekli verimi alamayacaksınız.

+26

Hem yorucu hem de uygun dk/dvr seçilmediğinde boyaya zarar verme riski de mevcut. İşi profesyonellere bırakmak, yaptırmak çok daha iyi olacaktır. Siyah boya hata affetmez.

Yorum bağlantısı
Anil Berke Kavraal
(düzenlendi)

+26

Hem yorucu hem de uygun dk/dvr seçilmediğinde boyaya zarar verme riski de mevcut. İşi profesyonellere bırakmak, yaptırmak çok daha iyi olacaktır. Siyah boya hata affetmez.

ilk denemem beyaz ikincisi siyahtı :) biraz okuyup işi öğrenip evdeki tepsileri yarım saat falan parlatınca sorunsuz yola devam edebiliyorsun :)

öhöm :)

dsc02142qv.jpg

tarihinde Anil Berke Kavraal tarafından düzenlendi
  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...