İçeriğe Yönlendir

Boya Koruma, Cila Ve Temizlik Ürünleri( 3 M, Ziebart , Sonax..vs )

Aykut Gürkan

Recommended Posts

Mehmet Ozyurek

kullanıcı yorumlarında kullanılacak alanın önce nemli bir bezle silinmesini ve süngerle çok az sürülüp ardından tekrar hafif nemli bezle silinmesi öneriliyor. bir de bu tarz ürünlerin ileriye dönük çatlama yapma konusunda da uyarı var. ne konuda diyorsun?

Kullanıcı yorumu, nasıl kullanılacağını nereden bilecekki.. Kutu üzerinde nasıl tarif ediliyorsa öyle kullanılmalı abi..

Ha ben ön göğüste hiç kullanmadım, kullanmamda ama, dış kapı kolu, bagaj içi, ızgaralar vb. tüm plastikleri korur temizler, solmuş, grileşmiş plastikler için birebirdir..

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Abdurrahman Bedir

Arkadaşlar merhaba,arabamı hem boya koruma hem de iç detaylı temizlik yaptırmak istiyorum..Bugün Ziebart ve Sonax ile görüştüm.Tok satıcı Ziebart boya koruma için 400 küsur,iç detaylı temizlik içinde ona yakın bir fiyat istedi...Sonax ta MTV kampanyası var,MTV paketi 195 TL..Ancak arabam büyük olduğundan 250 TL'ye yapabileceklerini söylediler,iç detaylı temizliğe de 300 küsur istediler..İstenen rakamlar az değil..Aracımın daha çok iç detaylı temizliğe ihtiyacı var..Tozlu yollardan geçtiğim için kapı iç döşemeleri hep tozlu,bu tozlardan kurtulmak istiyorum..Ankara'da bildiğiniz güvenilir,iç detaylı temizliği makul fiyata adam gibi yapabilecek bir işyeri biliyormusunuz?? Yada ne yapmalıyım temizlik ve boya koruma hususunda..Temizlik ve boya korumayı farklı zamanlarda yaptırabilirim,yani ikisi bir arada olacak diye bir şey yok..Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim...Hayırlı Ramazanlar...

Yorum bağlantısı
Uğur Çelik

bence ziebart tan şaşmayın derim.sonaxta boya koruma vs. yaptıran arkadaşlarım oldu,hiç memnun değiller.sonuçta ziebart bu işin piri.fiyatlar pahalı ama memnuniyet ve kalite bence %99.

Yorum bağlantısı
Ahmet Çankaya

bende dün akşam sonax a sordum.

nano boya koruma + iç ozon dezenfeksiyonu + klima temizliği + 3 bedava yıkama + rötuşlar için 100 gr.boya

kampanya dahilinde 320 TL..

balıkesir autoking te sorumlu ve çalışan bir iki arkadaşı tanıyorum. bir fiyatta onlardan alacağım.

Yorum bağlantısı
Hüseyin Sönmez

Sonax bildiğiniz oto yıkmacılardan farksız, bu işi adam gibi yapanlar ziebarth.

Yorum bağlantısı
Akan Belen

Marka kadar uygulama yapanda önemlidir.Türkiye şartlarında en baba koruma 1 yıl gitmez.Boya koruma yapılınca sonraki yıkamalarda çok öenmlidir.500 tl verip koruma yaptırıp aracı orda burda yıkatırsanız 3 ayda eski halini alır.Anladığım kadarıyla boya koruma ve detaylı temizlik için 800 tl gibi bir rakam çıkıyor ortaya.Detaylı temzilikten kasıt ne kadar detaylı bilmiyorum ama fiyat fazla bence.

Yorum bağlantısı
Abdurrahman Bedir

fiyatlar pahalı ve abartılı bana göre,bir de auto kinge sormak lazım..yorumlardan sonra sonaxtan iyice soğudum..ama iç detaylı temizlik gerçekten sorun oldu..şuan ne yapacağımı bilemez haldeyim,iç temizliğe 400 küsur para vermek pek mantıklı gelmiyor..umarım uygun ve güzel bir çözüm bulurum..yorum ve görüşlerinizi paylaşırsanız sevinirim,zira her yeni yorumdan bir şeyler öğreniyor insan...

Yorum bağlantısı
Furkan Avcı

Önceki aracımı sıfır almış ve her yıl ziebarta boya korumasını yaptırmıştım (3.5 yıl bende kaldı) arabayı sattığımda, bu 2011 model gibi duruyor demişti (2008 model).

Ama boya korumadan sonra arabayı hep kendim yıkadım, yada yıkattığım yerde kesinlikle fırça sürdütmedim.

Bu aracım içinde ziebarta gidecektim ama bütçe yeterli gelmedi, Autoking'de 250 TL ye yaptıracağım.

Yorum bağlantısı
Özgür İncigülcan

King e detaylı temizlik yaptırabilirsin ben araçımı yaptırdım çoook memnun kaldım

Yorum bağlantısı
Abdurrahman Bedir

auto kingde detaylı temizlik ücretleri ne kadar acaba?

Yorum bağlantısı
Furkan Avcı

auto kingde detaylı temizlik ücretleri ne kadar acaba?

407 için Eskişehir'de Diamond boya koruma + detaylı iç temizlik için 500 TL fiyat çektiler (280 boya + 220 iç)

Yorum bağlantısı
Abdurrahman Bedir

407 için Eskişehir'de Diamond boya koruma + detaylı iç temizlik için 500 TL fiyat çektiler (280 boya + 220 iç)

[

sonax iç temizlik 300--320 civarı....ziebart 440 civarı---auto king en az 250 ister araç büyük olduğu için...yani nerden bakarsan bak 250 kağıdı toslayacağız anlaşılan... :unsure2:

Yorum bağlantısı
Ahmet Çankaya

31 temmuz a randevu aldım.

autoking diamond ultra....... boya koruma yapacak. uygulayıcılar arkadaşım..

200 TL ye anlaştık.. resimleri gönderirim

Yorum bağlantısı
Abdurrahman Bedir

31 temmuz a randevu aldım.

autoking diamond ultra....... boya koruma yapacak. uygulayıcılar arkadaşım..

200 TL ye anlaştık.. resimleri gönderirim

iç detaylı temizliğide sorsaydınız keşke..boya koruma için fiyat makul gibi görünüyor,eski ve yeni fotolarını eklerseniz fark daha iyi anlaşılır...

Yorum bağlantısı
Abdurrahman Bedir

Ankara Kırıkkale arası 70km gelirim derseniz burada geçen hafta oto kuaför yaptırdım ben buharlı bir makine 120 derecede ısınan su ile komple temizliyorlar sonrasında köpüklüyorlar siliyorlar tekrar aynı işlem vs en sonada bir makine var camlardan atıyorlar ahtapot diyorlardı sanırım.O makinede komple kurutuyor velhasılıkelam toplamda 6-7 saatlik bir temizlik. Aracımı aldığımda nasılsa aynı şekil temizleyip verdiler.

Ücrette 110TL İç dış yıkamada dahil.

Sanayi alt girişinde buharlı oto kuaför derseniz herkes gösterir.

buharlı yıkama araca zarar vermiyormu? bu konularda biraz cahilim tabiri caizse,siz memnun kaldığınıza göre denemeye değer diye düşünüyorum..kırıkkale yakın,arada sırada gidiyorum zaten...teşekkürler...

Yorum bağlantısı
Abdurrahman Bedir

Niye zarar versin ki ben yaptırdım gayette memnunum pırıl pırıl oldu heryeri tavsiye ederim kesinlikle

tavsiye için teşekkürler...ilk fırsatta ben de deneyeceğim...

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)

Bırakın bunları, zıbart falan masal bence, 7 yaşına girecek olan arabam hala sıfır gibi, sadece turtle wax platinum serisi wax, ve sonax ın ürünlerini kendim uyguladım, kir toz içindeyken bile 5 m. den ayna gibi parlıyor boyası, daha öncelerde de dediğim gibi, bu işin özü şudur;

Zamanınız varsa 40 tl. lik ürünü 3 ayda bir kendiniz uygularsınız, her yıkamada hızlı cila kullanırsınız, 10 sene hatta daha fazla (size bağlı) sıfır gibi durur boyanız, yada bunu yapacak bir tip değilseniz, zamanınız yada isteğiniz yoksa gider zıbart gibi yerlere parayı basar yaptırırsınız, hepsinin ömrü aynıdır, rastgele yıkanmaya dayanma süreleri 1 sene değildir ve imkansızdır, ancak garajda durur ve binmezseniz dayanır.

Kısaca:

zaman ve istek var= kendin yap

zaman ve istek yok-para çok= zıbart-sonax vs. 2 side tamamen aynı sonucu verir.

alayı aynıdır, boşa aksini iddaa etmeyin, düzenli uyguladığım ve zıbart ın yaptıklarını da bilen, bu uygulama yapılmış arabalara bakan test eden biri olarak benim fikrim budur :)

tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi
  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Hüseyin Sönmez
(düzenlendi)

zıbart, sonaks falan gerçekten hikaye hiç kimse aracınızı sizin kadar özenli temizleyemez, aracım 6 yaşında 3 ayda bir en kaliteli cilaları kullanırım cilalı şampuan ile kendim yıkarım en kaliteli bez ile kurularım, sonra aracı görenler 'gompile boyalı' derler. :)

Alman malı denilen sonaksı Almanya'da gören varmıdır?

tarihinde Hüseyin Sönmez tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu

zıbart, sonaks falan gerçekten hikaye hiç kimse aracınızı sizin kadar özenli temizleyemez, aracım 6 yaşında 3 ayda bir en kaliteli cilaları kullanırım cilalı şampuan ile kendim yıkarım en kaliteli bez ile kurularım, sonra aracı görenler 'gompile boyalı' derler. :)

Alman malı denilen sonaksı Almanya'da geren varmıdır?

Bu arada sonax ı da yerim, turtle wax 10 basar bunuda belirteyim, özelliklede platinum serisi malzemelerini kullanırsanız.

Yorum bağlantısı
Akan Belen

Kullanılan malzeme kalitesi önemlidir illaki.Nano koruma yapılmadıktan sonra Ülkemiz şartlarında yapılan koruma 6 ay dır bana kalırsa.O da koruma sonrasında düzgün şekilde yıkanırsa.Boya koruma yapmakla bitmiyor iş.Eğer sonrasında yapılan yıkama işlemleri kötüyse 2-3 yıkamada aracınızda koruma namına birşey kalmaz.Çoğu yıkamacı buna dikkat etmiyor.Kullanılan köpükler oldukça yoğun temizleyici içeriyor ve koruma tabakasını 2-3- yıkamada söküp atıyor.Yani koruma kadar yıkama da çok önemli.Çok karmaşık gibi görünmese de oldukça ince bir çizgide olan bir uygulamadır bu işlem.O yüzden mümkün olduğunca bildiğiniz tanıdığınız biryerde yaptırmak en güzelidir.Ha birde çok yüksek meblalar vermeye gerek yok kanımca.Dediğim şartlar gözönünde bulundurulduğunda

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Hüseyin Sönmez

o basınçlı suya ! (havaya) hiçbir koruma örtüsü dayanmaz, adamlar bir bardak su ile araba yıkıyorlar, aracın kauçuk fitillerini kesen bir su basıncı boyaya ne yapar birde siz düşünün.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Akan Belen

o basınçlı suya ! (havaya) hiçbir koruma örtüsü dayanmaz, adamlar bir bardak su ile araba yıkıyorlar, aracın kauçuk fitillerini kesen bir su basıncı boyaya ne yapar birde siz düşünün.

Çoğu yıkamacı bile araç yıkamayı bilmiyor.5 cm e kadar makinayı dayıyor araca kir söküyor :D Bu iş bir bütün koruma kadar yıkamada çok önemli

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Taner Gündüz

BAHAR TEMİZLİĞİ

Carpex cilalı şampuanla yıkama

kil ile yüzey temizliği

meguiars çizik çıkarma

collinite 476 s boya koruma

arexons hızlı cila

Sonunda aracıma bakarak keyifle çay içmek.

24042012983.jpg

24042012984.jpg

24042012986.jpg

24042012987.jpg

bende kendi işi yapmaktan zevk alırım. 2 hafta önce komple zımpara pasta ve cila yapmıştım. tam 8 saatimi aldı deydi. geçen hafta sonu tekrar cila ve 3mwax boya koruma.

fe0ZF.jpg

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...