İçeriğe Yönlendir

Boya Koruma, Cila Ve Temizlik Ürünleri( 3 M, Ziebart , Sonax..vs )

Aykut Gürkan

Recommended Posts

Mehmet Kaya

Mazotla yıkama bedeva abi olmaz mı? Sen test ettin onayladın ne dersin hocam ? ;)

Abi ben ilkönce fırça izlerini yok etmeliyim :) Ondan sonra hallederiz. Sen Mardine gelmeden önce dene görelim abi. Gerekirse Benzin istasyonuna çekerim euro dizeli tabancasını alırım elime. :)

Yağ türevi ile ne yıkanacak?

Araba :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
İ.Göksel Yaman
(düzenlendi)

Boya Korumanın toplam maliyeti işciliği ile birliklte 200tl'yi geçmez, öncesinde Pasta ve Cilanın yapılması şart en son boya Koruma yapılır minimum 8 saat sürer adamakılllı yapılırsa Usta Faktörü çok önemli rol oynuyor... Ben 200tl'ye yaptırdım, 500tl'ye Meguiars Avcılar'da yapılan aynı renk ve Model arabayla, arasındaki ciddi farkı görünce Ustalığın nekadar ön plana çıktığını gördüm..

tarihinde İ.G&#246ksel Yaman tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

yağ ile yıkanır mı araba :s :s , cam fitilleri vs. ne olacak.....

Bunun bilmsel açıklamasını Serhan abim yapar. Daha önceki tecrübeleri var nasıl yapıldığı ile ilgili. Detayları anlatacaktır.

Boya Korumanın toplam maliyeti işciliği ile birliklte 200tl'yi geçmez, ben 200tl'ye yaptırdım, 500tl'ye Meguiars Avcılar'da yapılan aynı renk ve Model arabayla, arasındaki ciddi farkı görünce Ustalığın nekadar ön plana çıktığını gördüm..

Biz ne yapacağız. Burada bilen yok. Bir sonax var onlarda 300 tl diyor. Şimdi geçen sene bir arkadaşın aracına elle pasta cila yapan bir usta vardı. Çok güzel işçiliği var ona bir inceden pasta cila yaptırsam sonra ben üzerine nasıl boya koruma yaptırırım. Gerçi oda 150 tl istiyor pasta-Cila işine.

Yorum bağlantısı
İ.Göksel Yaman

Bunun bilmsel açıklamasını Serhan abim yapar. Daha önceki tecrübeleri var nasıl yapıldığı ile ilgili. Detayları anlatacaktır.

Biz ne yapacağız. Burada bilen yok. Bir sonax var onlarda 300 tl diyor. Şimdi geçen sene bir arkadaşın aracına elle pasta cila yapan bir usta vardı. Çok güzel işçiliği var ona bir inceden pasta cila yaptırsam sonra ben üzerine nasıl boya koruma yaptırırım. Gerçi oda 150 tl istiyor pasta-Cila işine.

Hocam eğerki Pasta ve Cila'yı güzel bir şekilde uyguluyorsa, Boya Korumayıda uygular, Sadece Boya Korumanın araç üzerinde oda sıcaklığında ve nemsiz ortamda 4 saat bekleyip kuruması lazım sonrasındaki işlem bildiğimiz cila gibi üzerindeki kalıntıları temizlenir...

Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

Hocam eğerki Pasta ve Cila'yı güzel bir şekilde uyguluyorsa, Boya Korumayıda uygular, Sadece Boya Korumanın araç üzerinde oda sıcaklığında ve nemsiz ortamda 4 saat bekleyip kuruması lazım sonrasındaki işlem bildiğimiz cila gibi üzerindeki kalıntıları temizlenir...

Bugün öğrendiklerime bakılırsa ben geçen sene ne yaptırdım onu anlamadım.

Aracı sabah normal yıkama yaptılar. Eleman bir madde vardı akşama kadar onu araca döküp makinayla parlattı ve arkasında hiç beklemden çektim gittim. Başkada birşey yapılmadı. Ben bu işlerden anlamadığım için birşeyde diyemedim. Sen 4 saatten kuru yer falan deyince şimdi.

Yorum bağlantısı
İ.Göksel Yaman

Bugün öğrendiklerime bakılırsa ben geçen sene ne yaptırdım onu anlamadım.

Aracı sabah normal yıkama yaptılar. Eleman bir madde vardı akşama kadar onu araca döküp makinayla parlattı ve arkasında hiç beklemden çektim gittim. Başkada birşey yapılmadı. Ben bu işlerden anlamadığım için birşeyde diyemedim. Sen 4 saatten kuru yer falan deyince şimdi.

Abicim sokak aralarında Oto Yıklamacılar bile artık aklı, sıra Boya Koruma yapıyorlar!...

üzerine cilayı çekiyor bunun ismi boya koruma oluyor...

Boya Koruma yaoılmadan önce aracın muhakkak üzerindeki kalıntıların, harelerin, deforme olmuş yüzeylerim pasta ile alınması gerekiyor, tamamen kirden arınması lazım en son işlem olarak Boya Koruma yapılır, ve en az bu boya korumanın aracın üzerinde 4 saat durması gerekiyor..

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Bu mazotla yıkama işini ben de merak ediyorum.

Makam şöförleri vs. hep mazotlu bez taşır bagajda, tozunu onunla alırlar.

gazyağı olmasın?

Yorum bağlantısı
Ruhan Sorgun

ben eskiden opak boyayı araç yıkattıktan sonra hafif gazyağlı bezle silerdim. hem kalıntıları alır, hem parlatır, hemde toz ve su tutmazdı. şimdiki araç metalik ve vernikli olduğu için yine gazyağlı bez ile silsem, boyaya yada verniğe bir zararı olur mu?

Yorum bağlantısı

Ben olsam, 550 TL verip de serviste yaptırmam bu işi. Yapacakları işlemin detaylarını da bilmek gerekir gerçi ama, temizlik + cila için yüksek bence istenen para.

Ziebart, Meguiars gibi markaları araştırın. Bu paraya oralarda çok güzel işlemler yaptırılabilir.

Bu kadar bütçe ile ben, polisaj makinesi basınçlı yıkama makinesi bir de üstüne envai çeşit boya koruma malzemesi alır bu işe kendim girişirdim. Ziebart Sonax firma isminden çok yapılan istasyonun düzgün olması çok önemli, meguiars'da sözde boya koruma yaptırdım, kendim yapsam bu kadar olurdu. Aracın her yerinde beyaz beyaz lekeler kalmış ne sövmüştüm. :)

Yorum bağlantısı
Sinan Akkuş

O zaman pazarlık yapalım yok diyorsa da yaptırmayalım arkadaşlar.

Ama işte babam bilmediği için diğer firmalara güvenmiyor.

Birde öncelikle adama tam olarak neler sormalıyım.

Kaç saat sürüyor bu işlem? Cila,pasta varmı diye sorsam olur mu

Yorum bağlantısı
Mustafa Yanar
(düzenlendi)

Bir adet camsil boş sprey şişesine veya küçük kovaya bir miktar arap sabunu koyup üzerine sıcak su ekleyin.İyice çözülsün.İyice köpürtün.köpüğü alıp tavana ve koltuklara nemli bezle yayın arkasından temiz nemli bezle yadığınız köpüğü silin.Temizleme bezini durulayarak ve sabunlu su kirlenince değiştirerek aynı işlemi tekrar edin.Mükemmel temizliyor.Arap sabunu her yerde var ve çok ucuz üstelik doğal.

tarihinde Mustafa Yanar tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Akan Belen

Ben focus ta temizlemiştim.Köpük yapan başlıklı şişe aldım.içine su ve loc koydum.direk zaten köpük olarak atıyor güzelce bütün döşeme kısımları ve koltuklara sıktım.Yumşak bir fırça ile güzelce fırçaladım.Sonra halı yıkama makinası ile çektim.Sonuç mu fevkaledenin fevkinde oldu :D.Güneşta kapıları açıkp bir saat beklettim nem bile kalmadı aracın ne döşemelerinde nede koltuklarında :good1:

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Uğraş Özyurt

Aldığım her arabayı ilk olarak ziebart a götürürüm.Hiç pişman olmadım .Daha sonra arabayı yıkamaya götürdüğümde yıkamacıların tepkisi; abi arabanın üstünde ne var? uğraştırıyor... :biggrin: Bu fiyat çok abartılı ben Merter Zieabartda en iyi boya koruma uygulamasını daha ucuza yaptırıyorum ve servisin Zeabart kalitesinde boya korumayı yapacağını zannetmiyorum.

Yorum bağlantısı
Sinan Akkuş

350 tl imiş arkadaşlar.

İç temizlikle beraber 550 tl miş.

Bir yanlış anlaşılma olmuş.

Yorum bağlantısı
Hüseyin Sönmez

zaten hepimiz iç temizlik ile çok fazla demiştik.

Bence oradan kısa ve hızlı adımlar ile uzaklaşın, biraz araştırım ve 5/1 bütçe ile kendiniz yapın.

Yorum bağlantısı
Sinan Akkuş

zaten hepimiz iç temizlik ile çok fazla demiştik.

Bence oradan kısa ve hızlı adımlar ile uzaklaşın, biraz araştırım ve 5/1 bütçe ile kendiniz yapın.

İyi bir firma yine 350 TL falan diyor arkadaşlar?

Yorum bağlantısı
Ersen Tapan

İyi bir firma yine 350 TL falan diyor arkadaşlar?

İyibir firmaya yaptırın ozaman.. Herkes bildiği işi yapsın ;)

Yorum bağlantısı
  • 3 hafta sonra...
Oğuzhan Alp

Herkese selamlar. Yaza girerken arabaya bir hafif boya koruma yaptırmak istiyorum.

Araba ilk alındığında da tam bir temizlik yapılmamıştı kaportaya fabrika mumu için.

Boyanın üzerindeki yapışık kirler alınacak, üzerine de cila atılacak.

İstanbul'da Avrupa yakasında nereye veya kime yaptırabilirim.

Markalı veya gösterişli olması gerekmiyor. Hatta markalı olmasa daha da iyi. Memur adamız ekonomik de olur.

Kaliteli malzeme kullansın yeter. Kişisel garajında çalışan veya dükkanı olan usta kaportacı olabilir.

Ama isteğim referansı olsun. Daha önce yaptığı işten memnun kalınmış bir kişi olsun

Var mı Tanıdık?

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)

Kendine biraz kil al, turtle wax cilalı şampuanlı suyu fısfısla sıkarak aracı temizle, sonrasında kalteli bir wax kullan, 4 ayda bir wax ı yenile, 10 sene sonrasında aracında sadece hafif harelenme olucaktır, bu uygulamayı düzenli yaptığın sürece en babab boya koruma ile aynı sonucu alırsın, pahalı uygulamalar arabasıyla düzenli uğraşmayanlar için geçerli, adam 1 sene sadece düz yıkatıp kullanan bir tipse ziebart gibi yerler onlara göredir, bizim gibilere ise gereksiz masraf :)

tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi
  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Oğuzhan Alp

Kendine biraz kil al, turtle wax cilalı şampuanlı suyu fısfısla sıkarak aracı temizle, sonrasında kalteli bir wax kullan, 4 ayda bir wax ı yenile, 10 sene sonrasında aracında sadece hafif harelenme olucaktır, bu uygulamayı düzenli yaptığın sürece en babab boya koruma ile aynı sonucu alırsın, pahalı uygulamalar arabasıyla düzenli uğraşmayanlar için geçerli, adam 1 sene sadece düz yıkatıp kullanan bir tipse ziebart gibi yerler onlara göredir, bizim gibilere ise gereksiz masraf :)

Haklısınız da hortum takacak çeşme bile bulamıyorum:)

Benzincilerde de güneşin altında araba mahvolur.

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu

Bu durumda sende mecburen diğer sınıfa giriyorsun, en güzeli sen sonax gibi bir yere git, yıkasınlar, kil uygulasınlar ve wax yapsınlar, öyle binlerce lira falan verme sakın.

Yorum bağlantısı

Bir çbs boya koruma ve parlatma cilası ayrıcada bir poşet üstüp alarak bu işlemleri kendiniz yapabilirsiniz.maliyeti 20 tl yi geçmiyecektir.boşuna paranızı kaptırmayın.

Yorum bağlantısı
İ.Göksel Yaman

Seyrantepe San. Ziebart'ın hemen bir alt sokağında Aktif Ford Servisi İsmail Usta'dan başkasına elletmem arabayı, benim refaransım bu olur.. Pasta+Cila+Boya Koruma 200tl + 1 tam gün beklemek şartıyla arabayı hazırlar

Yorum bağlantısı
Oğuzhan Alp

Bir çbs boya koruma ve parlatma cilası ayrıcada bir poşet üstüp alarak bu işlemleri kendiniz yapabilirsiniz.maliyeti 20 tl yi geçmiyecektir.boşuna paranızı kaptırmayın.

Hakan Bey. Nasıl desem. Arabanın üzerine 1 kova su dökecek yerim yok. Olsa ben bu işlerle saatlerce uğraşırım.

Seyrantepe San. Ziebart'ın hemen bir alt sokağında Aktif Ford Servisi İsmail Usta'dan başkasına elletmem arabayı, benim refaransım bu olur.. Pasta+Cila+Boya Koruma 200tl + 1 tam gün beklemek şartıyla arabayı hazırlar

İsmail Ustayı listeye yazdım. Çok sağolun.

Forumdan tecrübeli kimse var mı?

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...