İçeriğe Yönlendir

Boya Koruma, Cila Ve Temizlik Ürünleri( 3 M, Ziebart , Sonax..vs )

Aykut Gürkan

Recommended Posts

Akan Belen

Bu tarz nano ürünler için uygulanacak yüzey en iyi şekilde hazırlanmalı zaten.Ne kadar çiziksiz ve temiz bir yüzey olursa sonuç o kadar başarılı oluyor.Hatta polisaj uygulanmış çizikleri komple alınmış bir aracın daha sonra hem yıkanması hemde aracın üstünde kalan polisaj yağlarından tam arındırılması için İzopropil alkol ile komple temizlenmesi çok daha iyi bir tutunma sağlar.

Yorum bağlantısı
Adnan Çakır

Serkan bey bilgilendirme ve cevabınız için teşekkür ederim. Sizi tanışma http://www.otoclubturkiye.com/forum/forum/138-tanisma/ bölümüne alalım bize kendinizi orada tanıtın.Hatta ikamet ilinizi profil bilgilerinizden güncelleye bilirseniz seviniriz.

Benim nacizane düşüncem şöyle olabilir.Bu uygulamayı herhangi bir uygulama merkezinde İstanbul ,Ankara,İzmir,Bursa farketmez bize tanıtmak için bir gün düzenleyin bizi misafir edin illa bizim araçlarımıza değil herhangi bir müşteri aracına uygulama yapılırken biz görelim dokunup hissedelim kararımızı orada hep beraber verelim.Hem belki arkadaşlardan bu ürünü almak isteyenlere de bir kolaylık yaparsanız birazda satış yapmış olursunuz.

Teşekkürler.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Serkan bey hoşgeldiniz, seve seve ürün denemesi yaparız, bana özel mesaj ile size ulaşabileceğim iletişim bilgilerinizi geçiniz lütfen.

Yorum bağlantısı
Serkan Ekinci

Serkan bey bilgilendirme ve cevabınız için teşekkür ederim. Sizi tanışma http://www.fordclubt...um/138-tanisma/ bölümüne alalım bize kendinizi orada tanıtın.Hatta ikamet ilinizi profil bilgilerinizden güncelleye bilirseniz seviniriz.

Benim nacizane düşüncem şöyle olabilir.Bu uygulamayı herhangi bir uygulama merkezinde İstanbul ,Ankara,İzmir,Bursa farketmez bize tanıtmak için bir gün düzenleyin bizi misafir edin illa bizim araçlarımıza değil herhangi bir müşteri aracına uygulama yapılırken biz görelim dokunup hissedelim kararımızı orada hep beraber verelim.Hem belki arkadaşlardan bu ürünü almak isteyenlere de bir kolaylık yaparsanız birazda satış yapmış olursunuz.

Teşekkürler.

Adnan Bey Merhaba,

Ankara ve İstanbul için sizler 1 hafta önceden bir tarih belirleyin bizde misafirlerimiz için hazırlanalım. Satış yapmak işi kulağa hoş geliyor. O da olabilir forum üyelerine belirli tarihler arasında ve belirli bir miktarda alımlarında yararlanabilecekleri özel indirim çekleri düzenleyebiliriz. Moderatörler destek olacaksa indirim çekleri anında düzenlenir indirim internet alımlarında toplam sepet tutarından otomatik olarak düşer. Üyelerin bir şeyle uğraşmasına gerek kalmaz. Sorun yok! Ankara ve İstanbul da uygulama yaptırmak isteyecek üyelere de hediye çekleri veya indirimler düzenleriz.

Tanışma işi zamanla olsun lütfen ama; İşletme ve İletişim bölümlerini okudum. 1979 doğumluyum. Aslen Artvinliyiz. Samsun da ikametgah ediyoruz. İthalat merkezi de burada. Bekbars'ın asıl kurucusu aynı zamanda bilgisayar mühendisi olan ve internet sitelerimizi yapan kardeşimdir. Mali Müşavirlik ve danışmanlık bürolarımız var. Ürünler Almanyadan 4 farklı firmadan geliyor. Eşim Mimar ve Alman dolayısıyla üst kadromuz tamam. Her zaman ve gücümüz yettiğince en yenisini ve iyisini takip etmeye çalışıyoruz. 2012 yılı nano teknoloji konusundaki 5. senemiz olacak. Otomobil piyasısına yeni yeni adapte oluyoruz. Kullanıcılar istedikçe eldeki oto grubu çoğaldı aldı başını gitti bizde geçen seneden beri ağırlık vermeye çalışıyoruz. Geçen senede 3K ile önemli bir ilerleme kaydettiğimizi düşünüyoruz. Diğer ürünlerle kıyaslamaya çalışıyoruz ama bizce çok iyi bir şey yapmışız... Sanırım kendim ve firmamız hakkında yeterli tanıtım olmuştur.

Yorum bağlantısı
Çağın Özdemir

Adnan Bey Merhaba,

Ankara ve İstanbul için sizler 1 hafta önceden bir tarih belirleyin bizde misafirlerimiz için hazırlanalım. Satış yapmak işi kulağa hoş geliyor. O da olabilir forum üyelerine belirli tarihler arasında ve belirli bir miktarda alımlarında yararlanabilecekleri özel indirim çekleri düzenleyebiliriz. Moderatörler destek olacaksa indirim çekleri anında düzenlenir indirim internet alımlarında toplam sepet tutarından otomatik olarak düşer. Üyelerin bir şeyle uğraşmasına gerek kalmaz. Sorun yok! Ankara ve İstanbul da uygulama yaptırmak isteyecek üyelere de hediye çekleri veya indirimler düzenleriz.

Böyle birşey olursa çok güzel olur katılıyorum.eğerki bununla ilgili bir konu açılırsa yada bir tarih belirlenirse burayada link atmanızı isterim.

Yorum bağlantısı
Harun Aydın

Herkese merhaba bir arkadaş çbs nin pasta ve cilasını tavsiye etti aldım ve uygulamak istiyorum el ile öncelikle bu konu ile hiç bir tecrübem yok neyle nasıl uygulamalıyım yardımcı olursanız sevinirim...

Yorum bağlantısı
Akan Belen

Harun bey bu konuyla ilgili o kadar çok konu varki forumda.Hatta oldukça güncel konular var.Burdan yeniden yazılmasını beklemek yerine var olan konulara bakmanızı tavsiye ederim.Hem oldukça detaylı anlatımlar ve uygulamalar mevcut.Sizin için çok daha faydalı olacaktır. :good1:

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Harun Aydın

Harun bey bu konuyla ilgili o kadar çok konu varki forumda.Hatta oldukça güncel konular var.Burdan yeniden yazılmasını beklemek yerine var olan konulara bakmanızı tavsiye ederim.Hem oldukça detaylı anlatımlar ve uygulamalar mevcut.Sizin için çok daha faydalı olacaktır. :good1:

bi kaç konuya baktım ama kafamdaki soru işaretleri gitmedi yada ben bulamadım bulduysanız daha detaylı konu paylaşın bakayım bende...

Yorum bağlantısı
Akan Belen

Hım okuduklarınız yeterli gelmediyse o başka tabiki.Şöyle sorayım kafanıza takılanları net olarak yazın bilenlerimizde ona göre cevap verelim.Genel olarak olduğu zaman yine sorununuza odaklı net cevaplar alamayabilirsiniz.

Pasta dediğiniz olay bildiğiniz aslında zımparanın birçeşidi diye düşünün.Her pasta her araca olmaz.Aracınızdaki çiziklerin durumu önemli.Bu işte minumum aşındırmadan başlayarak hareket edilmeli.Yani aşındırıcılık oranı en düşük olandan başlanır spot test yapılarak.en iyi sonuç hangisinde alınıyorsa o pastyla devam edilir.Çbs nin aşındırıcılık oranı nedir hiç bilmiyorum.Ağır bir pasta kullanırsanız sonuçta aracınızın vernik tabakasından alıyorsunuz bu işlem sonucunda durduk yere çok fazla aşındırmış olursunuz.Elle pasta uygulamak inanın göründüğü gibi kolay değildir.İnanılmaz yorar sağlıklı şekilde yapılacaksa öyle bir günde falanda mümkün değil yapılmaz.Mutlaka elle uygulamak için ped almanız gerekir.Üstübü falan derler ama sakın kullanmayın bana kalırsa.Küçük bir alanda spot test yapın öncelikle sonuç ne oluyor diye.Pasta da önemli kısım yedirmektir.Elle uygulama videoları seyredin.Size fikir verir.Cila olayı işin en kolay kısmı elinizdeki wax ise eğer.Mümkün olduğunca ince şekilde daire şeklinde uygulayın.Sonra silmeye başlayın.Çok beklerseniz silmeniz çok zor olur.

Bu yazdıklarım kabaca.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Harun Aydın

1.Pasta ve cilayı üstüpü ile yap dediler ama dediğiniz gibi neyle yapmalıyım(pamuk,sünger,bez?)

2.pastayı nasıl uygulamalıyım bastırarakmı yoksa hafif fazla yük uygulamadanmı?

3.pastanın kurumasını beklemelimiyim ve pastayı temizleyipmi cila yapmalıyım üzerine?

4.ve aynı şekildede cilayı nasıl bir uygulama yapmalıyım bastırarakmı yoksa bastırmadannmı neyle ve nasıl uygulamalıyım

Yani sonuş olarak hiç bir şekilde nasıl yapacağımı bilmiyorum ilk defa yapacağım için nelere dikkat etmeliyim nasıl yapmalıyım yukarıda yazdığım gibi bi çok şey (:

Aracınız ne renk?

lacivert...ince ince fırça izleri var..

Yorum bağlantısı
Ersen Tapan

Lacivert arabaya amatör olarak pasta yapmazdım şahsen.. Yanlış uygulama çok fazla harelenme oluşturur..

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Batın Kırat

Harun bey bence siz bu işi kendiniz yapmayın. bir boyacı ile anlaşın ve ona yaptırın. İllaki bu işin nasıl yapıldığını öğrenmek istiyorsanız: boyacıda yaptırırken de aracınızın başında durun ki hem dikkatlice gözlemleyin hem de aklınıza takılanları sorun. Böylece bir sonraki cila uygulamasını ileriki bir tarihte kendiniz yapabilir yada aracınızı değiştirdiğinizde pasta + cila yı kendiniz yapabiirsiniz.

Yorum bağlantısı
Akan Belen

meguiars-el-cila-pedi.jpg

Yukarıdaki el pedi.baskı uygulamadan olmaz.Ama işte bu elindeki ürünün aşındırıcılık değeri ile de ilgili.Bu yüzden küçük bir alanda önce spot test yapman lazım sonucu görmek için.Pasta nın kuruması beklenmez güzelce yedirirsin sonra microfiber bez ile silersin ve sonuca bakarsın.Ama elle kocaman bir alan yapılmaz.Bana kalırsa elle pasta atılmaz.15 cm 15 cm bir alan belirle kağıt bant ile.O alanda çalış.Önce az baskı kullarak ileri geri şeklinde.Çiziklerin durumuna göre baskıyı arttırabilirsin ama kılcal çizikler varsa bu alanı bile elle 15 dakka az bile gelebilir.ara ara dur ve ışık altında bak durum nedir diye

Size tavsiyem ag srp alın sorunsuz üründür aşındırcı değil dolgu özelliği olan bir üründür.En azından eliniz alışmış olur nasıl uygulama yapacağınız konusunda.Kılcal çizikleri saklar iyi bir uygulama yapabilirseniz.Üstüne wax atın oda sıkıntısızdır.İnce sür sil.Bu işlere meraklıysanız bu şekilde başlamak daha iyidir.Olmadı eski bir çalışacak yüzey bulun imkanınız varsa.elle orda deneme yapın.Sonra araçta bu işe girişin derim.

Yorum bağlantısı
Özgür Turhan

Meguilers ve Turtle Wax ın ürünlerini kullanın memnun kalacaksınız.

Yorum bağlantısı
Serhan Gürbüzol

Bu gün bir arkadaşım WV Caddy aracının ön ve arka tamponları ile aynalarını boyattı, yapan usta'da teyzesinin oğlu ve aynı zamanda 3M boya koruma yaptırdı. Normalde fiyatı 150 TL imiş ama ona ve bana 100 TL'ye yapıyor bir yılda garanti veriyor. Fiyat konusu hakkında bilgilerinizi alabilirmiyim ? 3M mi daha iyi Meguıras mı daha iyi dersiniz ? Şimdiden teşekkürler.

Yorum bağlantısı
Serhan Gürbüzol

Ürün olarak Meguiars derim.

Ama ustalık daha önemli bence.

Ahmet'cim aslında ben kendim Meguıars alıp yapacaktım ama koyu renklerde bayağı bir ustalık gerektiriyor diyince ve arkadaşımın aracını görünce yaptırasım geldi valla. Hatta randevu bile verecek konuştukta ben yinede bir fikir alayım dedim arkadaşlarımdan. Teşekkürler.

Yorum bağlantısı
Mustafa Özcan

Ürün olarak Meguiars derim.

Ama ustalık daha önemli bence.

Bende Ahmet abiye katılıyorum.İşçilik her şeyden daha önemli.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Oğuzhan Deniz

En önemlisi işçilik ama malzeme olarak kesinlikle Meguiar's bana göre

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Rıdvan Ergün

Geçen hafta Ankara'da 3M cilere boya koruma, detaylı temizlik, cam filmi yaptırdım.

Çok memnunum.

Cam filmi, detaylı temizlik ve boya koruma için 750 TL verdim. Sırf boya koruma 100 - 150 TL civarı bir fiyattan hesaplanmıştı, tam hatırlayamadım.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Akan Belen

Bana kalırsa çok para vermişsiniz Rıdvan bey.Muhtemelen cam filmi pahalı o zaman.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Hadi Dereli

elbette Meguiars daha iyi ama 3M de yabana atılır bir marka değil yani.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Guest Levent Akg&#246z
(düzenlendi)

BAHAR TEMİZLİĞİ

Carpex cilalı şampuanla yıkama

kil ile yüzey temizliği

meguiars çizik çıkarma

collinite 476 s boya koruma

arexons hızlı cila

Sonunda aracıma bakarak keyifle çay içmek.

24042012983.jpg

24042012984.jpg

24042012986.jpg

24042012987.jpg

tarihinde Levent Akg&#246z tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...