İçeriğe Yönlendir

Boya Koruma, Cila Ve Temizlik Ürünleri( 3 M, Ziebart , Sonax..vs )

Aykut Gürkan

Recommended Posts

Gökhan Kızılkaya

İletide siyah demiş ya abi :)

Yorum bağlantısı
Akan Belen

Mesaja bakarsak hiç deneyiminiz yok bu konuda.Eğer eliniz yaktın değilse ve hiç bilginiz yoksa aracınızın üstünde deneme yapmayın.Yoksa parlasın diye uğraşırken zımpara atmış gibi olursunuz.Eğer merakınız varsa bol bol video izleyin okuyun ilgili konuları.Benimde açtığım konular var bununla ilgili.

Yorum bağlantısı
Mehmet AVCI

daha önceden şahin marka arabam vardı ve buna pasta cila yapardım. elim yatkın yani. Fakat kil ve vax hiç kullanmadım. sizler daha deneyimli olduğunuz için bilgi almak istedim. bir bilene sormak faydalıdır diye düşündüm. sizler bana sırasıyla neler uygulamam gerekir. hangi marka ürün almam gerekir. bakım sonrası hangi şampuanı kullanmam gerekir. hızlı cila olarak ne kullanmam gerekir konusunda yardımcı olursanız çok sevinirim. Ayrıca makinem yok elle yapmayı düşünüyorum.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

wax denen, türkçe cila dediğimiz zaten, kile bence hiç bulaşmayın, ilk sefer profesyonel bir yerde yaptırın, sınra 3 ayda bir cilalayın derim.

Yorum bağlantısı
Mehmet AVCI

tamam güzel iyi düşünüyorsunuz da kafamdaki soru işaretleri gitmedi ki. kendim yapmak istiyorum. sırasıyla neler yapmam gerekli onu soruyorum.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Ürün / uygulama şekli / tahmini süreler:

1. Kil (tecihen sıvı cila fıslanarak) yapılır, 3-4 saat

2. Pasta (ped ve makine ile yapılır) 2 saat

3. Hare giderici (ayrı ped ve makine) 1.5 saat

4. Cila (el ile uygulanır) 2.5 saat

5. Parlatma (ayrı bir ped ve makine ile) 30 dak.

MArka seçimi, bütçe meselesi, tüm ürünler oto sanayilerdeki boya nalburlarından temin edilebilir. Makine alınırken, ped + kafa değişmeli olan alınmalıdır.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet AVCI

Çok Teşekkür ederim. bunları yaptıktan sonra her yıkamadan sonra hızlı cila uygulamam mı gerekir?

Yorum bağlantısı
Anil Berke Kavraal

Çok Teşekkür ederim. bunları yaptıktan sonra her yıkamadan sonra hızlı cila uygulamam mı gerekir?

her yıkama çok bence ... bende etkisi 2-3 yıkama idare ediyor... 2-3 kerede bir kez uygularsanız yeterli olur ...

Yorum bağlantısı
Koray Durmuş
(düzenlendi)

evet arkadaşlar. forumdan uzun zamandır yararlanıyorum, o nedenle herkese çok teşekkürler. malum yaz geliyor ve benim arabanında boyası çok sırıtıyor. bayağı bir araştırdım. naçizane anladığım; en iyi markaları da kullansak (3m,meguiars,vs ) pek bi koruma olmadığı gibi, parlaklıkta en fazla 6 ay gidiyor. o da yine dünya parayı harcayınca. ha sizlerin katılmadığı yanlar olur, belki ben yanlış biliyorumdur o zaman düzeltin. veya öneride bulunun lütfen. dediğim gibi bayağı bir araştırdım ve bu nano koruyucu olayına kafayı taktım. şimdi bulduğum nano korumaları paylaşıyım. sizlerden istediğim bunları bi oylayalım. kullananlar yorum yazarsa çok mükemmel olur. bir de bunların hepsi nano diyor ama anladığım kadarıyla çok da farklı metaryallerin nano teknolojileri. işte bu noktada da çok bilgisizim. hangisi iyidir konusunda bilgisine çok güvendiğim bir abim arabasına 1500 tl gibi bir ücrete yaptırmış 5 yıl koruma ve parlaklık garantili. ama onun arabası sıfır ve değecekbi araba. bizim focus 1 e biraz fazla olduğunu oda söyledi zaten. onun bana dediği boyanın üzerinde sert bir madde halini aldı diyor. boyaya dokununca sertliği hissediyorsun dedi. seramik kaplamaymış dedi ve ben bu sözlerden şunu anladım; seramik atomlu bir uygulama yapılmış anlaşılan. neyse biz gelelim bize uygun mallara :) linkleriyle birlikte koyuyorum

nanostar : http://www.nanostartr.com/

nanoart : http://www.nanoart.com.tr/

bekbars : http://www.bekbars.c...Oto-Boya-Koruma bunun bir 3k birde 2k formülü var. 3k daha yeni biz ona bakalım direk

gurupnano : http://grupnano.com.tr/index.php bu firmanın ürünü de seramikten bahsediyor ve uygulayan firmasıda var http://www.buhaar.com/tr/

caremaxx : http://www.autoprofi...-component.html bu ürünü çok zor buldum. Türkiye'de satan var mı bilemiyorum. bir ara satmışlar eskiden ama uygulayan firma garanti vardır tüv onaylı zaten alman malı bir ürün

sanki bitane daha bulmuştum ama unuttum şimdi. başka ürünler de vardır ama benim bildiğim bunlar. işin doğrusu en çok aklıma yatan bekbars oldu ama hiçbirini tam anlamıyla araştırmadım, size bırakıyorum. bir de yarın aslında gece yarısını geçtiğimiz için bugün olacak :) buhaar yani gurupnano uygulayıcısına gideceğim, onlardan bilgi alacağım bakalım neymiş onların orunu diğerlerinden farkı var mı + olarak bence güzel bir uygulamayla bunların hepsini kendimiz de yapabiliriz. en pahalısını alsak 250tl harcarız uygulamayı ikikere yapsak ve dediği minimım süreler olsa 4 yıl parlaklık ve koruma sağlarız. bence çokta yüksek bir meblağ değil eğer işe yarıyorsa. sizce işe yarar mı? yararsa hangisi veya hangi ürün? yoksa 3 ayda bir parlatmaya devam mı? :)

tarihinde Ahmet Kıyak tarafından düzenlendi
İmla kurallarına ve noktalama işaretlerine dikkat edelim
Yorum bağlantısı
Guest Hakan Tarım

Bana çoookk uzak bir uygulama bu :) Çamurlu gezecen boyan korunmuş olacak :)

Yorum bağlantısı
Koray Durmuş

Uyarılar için teşekkürler, bundan sonra dikkat ederim. Şimdi benim demek istediğim, ben durmadan uğraşmak istemiyorum ve koruma bakımından denildiği kadar iyiyse tercih ederim. Fakat meguiars ürünleri de çok iyi, siz uygulamanızı uygulama önceliğine göre sıra ile yazarsanız ve alınan ürünlerine maaliyet/süre veya kaç uygulama yeteneceğini yazarsanız çok sevenirim. Tam olarak verimi nerden alırım bilemiyorum.

Yorum bağlantısı
Batın Kırat

şimdi benim anladığım kadarı ile sıralama bu mu? birazdan gidip ona göre oto boyacıdan malzeme alcam:

1. kil

2. ince pasta

3. hare giderici

3. cila

4. wax

tüm bu ürünler için AUTO GLYM nasıldır? kaliteli bir ürün mü? sizlerden cvp bekliyorum.

Yorum bağlantısı
Koray Durmuş

evet şu anda balgat tarafından geliyorum, biraz fiyat araştırması yaptım. en yüksek aldığım fiyat 450 nakit 600tl kredi kartı ile buhaar merkeziydi lotus isimli bir firmadan nonoya 350 tl gibi bir miktar aldım kullandığı malzeme dr vinyl bunu bende yeni ögrendim normal pasta cila yada 200tl dedi ve iyi bir bakımla 1 yıldan fazla bir sürebile birşey olmaz dedi ki benim aracımın kapalı otoparkı yok direk dışarıda şimdi çok kararsızım eğer 1 yıl dayanıyorsa en iyi malzemeleri alsam kendim uygulasam bana mağliyeti 3yıl yani 3uygulama yapsam 250 geçmez. yılda birkerede zaten yapılır problem değil ben 3-4 aydabire karşıyım yardımcı olunda şu işebi açıklık getirelim HELP ME :soshelp::D yani yine döndük dolaştık meguiars a geldik bana bir kaç ürün önere bilirmisiniz işte başta çıkmayan lekeler sonra çizik giderme, parlatma ,koruma vs

Yorum bağlantısı
Serkan üççetin

her sene iyi bi cila alıp yaz başı atmaya kalkarım ama bi turlü zaman ayıramam bu işe en sonunda para verip yaptırırım bissürü cila var evde eşimde bana caktırmadan atar.Zarara bak..

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

5 yıl koruma ve parlaklık garantisine 2000TL veririmi adres alayım?

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu

Cilalı şampuan+yıkama eldiveni+hızlı cila+kaliteli wax başka şeye gerek yok, abartmayın boşuna, düzenli uygulayın yeter.

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk

şu kil meselesini biri adam gibi öğretebilir mi? En ucuz nerden alınır? NAsıl yapılır? Kaydırıcı olarak su olur mu? Hata ihtimali nedir vs.

Boya yüzeyinde ele gelen mikro tüpürler oluyor, ıvır zıvır ufak zift noktaları vs. Bunlara tam deva mıdır? Yoksa ömür törpüsü müdür?

Yorum bağlantısı
Ayhan Şentürk
(düzenlendi)

şu kil meselesini biri adam gibi öğretebilir mi? En ucuz nerden alınır? NAsıl yapılır? Kaydırıcı olarak su olur mu? Hata ihtimali nedir vs.

Boya yüzeyinde ele gelen mikro tüpürler oluyor, ıvır zıvır ufak zift noktaları vs. Bunlara tam deva mıdır? Yoksa ömür törpüsü müdür?

Piyasada boyayı matlaştırır, çizer gibi şehir efsaneleri var. Bunlar doğru değil. Hata yapma ihtimaliniz yok gibi birşey. Kilde uygulamasında yapılan en büyük hata her panelden sonra kili yoğurmamak ve uygulama sonrasında atmayıp başka arabalarada uygulama yapmaya çalışmak..

Kili sadece saf su ile uygulamanız zor olur. Su tam kayganlığı sağlamadığı için kilin altındaki sudan film tabakası kaybolup kil yüzeye yapışır. 1-2 litre suyun içine 1-2 damla sıvı el sabunu veya oto şampuanı damlattığınızda uygulama kolaylaşır. Aracınızı yıkadıktan sonra kurulamadan önce kil uygulamasını yapabilirsiniz. 25-30gr kil bir arabaya yeterli oluyor. Uygulamayı dairese hareketler yerine doğrusal hareketlerle yapacaksınız. Kil yüzeye yapışmış partikülleri çok iyi alır. Kesinlikle yüzeyde matlaşma veya çizme yapmaz. Kopardığı partikül kil kaportadan daha yumuşak olduğu için kilin içine gömülüp kaportaya zarar vermez. Zift lekelerini birkaç ileri geri kareketiyle çok iyi alıyor. Kilden sonra yüzeye elinizi sürttüğünüzde kayganlık ve temizlik net bir şekilde hissediliyor. Çok fazla vakit alan bir işlem değil. 15-20 dakikada biter. Aynı yüzeye defalarca sürmeye gerek yok. Zaten ilk hareketlerde pürüzlerin kile takıldığını hissediyorsunuz, sonra kil o yüzeyde yağ gibi kaymaya başlıyor. Yorucu bir işlem değil. Araba yıkamak kadar kolay.

Uygulamaya başlamadan önce kaportanın ufak bir kısmında deneme yapın, silip kurulayıp o kısmı gözünüzle kontrol edin ve kilin nekadar güvenli olduğunu anlayacaksınız.

tarihinde Ayhan Şentürk tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ayhan Şentürk

Kili şu şekle getirip orta 3 parmağınızla yüzeye sürmeye başlayacaksınız. Ön kapılarda cita altındaki yoğun ziftleri kolayca temizledim. Her panelden sonra yoğurmayı unutmayalım. Çok soğuk havaardada uygulamayalım. Kil 15 derecenin altında biraz sert oluyor.

260220121544.jpg

Benim kullandığım ürün bu.

http://www.ebay.co.uk/itm/160g-Magic-Car-Clean-Clay-Bar-Auto-Detailing-Cleaner-/180692953622?pt=UK_Car_Accessories_Car_Care_Cleaning&hash=item2a1223aa16

Birkaç video

Yorum bağlantısı
Koray Durmuş

5 yıl koruma ve parlaklık garantisine 2000TL veririmi adres alayım?

tam adını unuttum ama atmasyon bişiler yazıyım doğrusunu öğrenene kadar " karmax,carmax,karemax" gibi bi isimdi ama tam adını öğrenince yazıyım balgat tarafında bir firmaymış neyse bekbar uygulanan bir araç gördüm çok iyiydi onun üzerine bekbars'ı aradım ve baya uzun bi konuşma yaptık sonuçmu olayı anladım. şimdi bu 2k ve 3k farkını sordum 2k aslında boya korumanın kendisi birnevi mobilya üzerindeki vernik gibi ama bu verniğin parlaklığı cila gibi değil metalimsi bir parlaklık oluyomuş; bu adamlar ithalatcıymış, yani yurt dışında aynı ürün uygulanıyormuş ve çok ince birşey öğrendim beni ankara'da biyere yönlendirdiler hani yaptırmasan bile git gör bi diye telefonda dediği bizim ülkemizde kimse ugraşmıyormuş ama bunlar demekki seminerde gördüler yurt dışında bu uygulamayı ince bir katman atıp 1saat bekleme yaparak toplam 20 kat atmışlar ve sonuç diyor çok kasıtlı zorlama olmadan metal parayı biraz bastırarak surtunce bile çizilmiyormuş, ben kendim yapacağım deyince bu öneride bulundu 3k ise yani 3. bileşen koruma üzerine bir kaydırıcı bir parlaklık vericiymiş. ve dedim neden 2 yıl ve 2 yıl kesinmi dedim cevap şu "en kötü koşullar göz önüne alındığında minimum 2 yıl ve dedim gibi 20 kat uygularsanız 5 yıla kadar koruma dayanır " dedi ben yine caydım :D bugün kısmetse gidip bi göreceğim uygulamayı yenimahallede tam aklıma yatarsa uygulayacağım şuan %80 yapacağım gibi görünüyor tek problemim kapalı garaj onuda ayarlarsam tamamdır. :)

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...