İçeriğe Yönlendir

Boya Koruma, Cila Ve Temizlik Ürünleri( 3 M, Ziebart , Sonax..vs )

Aykut Gürkan

Recommended Posts

Çağdaş Hatırnaz
çamaşır makinesinde yıkarken yumuşatıcı kullanma... :)

Teşekkür ederim :lol2:

Yorum bağlantısı
Ahmet Taşkın

güzel linkler teşekkür ederiz aralarda kaybolmamasını sağlarsa adminlerimiz güzel olur.

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş

Ben vileda'nın aquamagic bezini kullanıyorum. Diğerlerini kullanmadığımdan karşılaştırma yapamıycam ama bu da iyi yani ;)

Yorum bağlantısı
Kadir Cenk Çiftçi

Yeni aldığım focu3 'e boya koruması yaptırmak istiyorum.Önerebileceğiniz markalar varmı.Daha önce sonax'a yaptırmıştım başka aracımı çok memnun kalmıştım cibali şubesiydi daha sonra ziebarta yaptırdım ondan memnun kalmamıştım cilayı heryere bulaştırmışlardı.Ürünlerin kalitesi kadar uygulamayı yapan kişilerin profesyonelliğide önemli.

Ancak şu sıralar fiyatlar uçmuş durumda sıfır araca 300 TL istiyorlar bir tek autozen uygun içlerinde.Sonaxın vergiyi garanti bankasına yatıranlar için yüzde 50lik indirimi varmış ama malesef ondan yararlanamıyorum.Önerilerinizi bekleiyorum.

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu

Al bir turtlewax platinum serisi wax, 4 ayda bir kendin sür, cilalı şampuan kullan, başkada birşeye gerek yok, senelerce aynı kalır boyan, dikkat etmen gereken uygulama aralarını çok açma, etkinin azaldığını hissettiğin an tekrarla yeter.

Yorum bağlantısı
Hüseyin Sönmez

Jantlarım çok çizik hatta derin çizikler var boya yapılabiliyor mu?

Forum sana soruyorum,

Çağlar Abi sen anla. :s

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

JAnt 1 defa boyatılırsa, rutin olarak boya ihtiyacı doğuyor, fren tozu daha çok yapışıyor, bence temizleyin ve kullanmaya devam.

Yorum bağlantısı
ibrahim Atlı

Videodaki adama gıcık oldum, siz yapmayın biz yapalım diyor... Siz beceremessiniz demek istiyor. Eee tabi, para işi olunca durum böyle oluyor. Cila nasıl yapılır başlığına tıklıyorsunuz,adam cila nasıl yapılır anlatmıyor,bu işi uzmanına bırakın diyor. Sinir......

Ben kendim yapıyorum, gayette güzel oluyor...

Bilgi paylaşımı her zaman güzeldir. Paylaşmak yerine videoda boş yere laga luga edip işi uzmanına bırakın demek sinir bozucu olmuş...

Video bilgilendirici değil,kusura bakmayınız...

Yorum bağlantısı
Mikail Özel

Arkadaşlar merhaba,

aracıma pasta-cila yapmak istiyorum. Bunun için aşağıdaki iki ürünü aldım. Ancak koruyucu amaçlı sanırım bir ürüne daha ihtiyacım var. Bu arada aşağıdakileri araştırma sonucu aldım aslında ama yine de doğru tercihler mi diye sormak istiyorum.

Pasta için şu ürünü: Turtle Wax Çizik Alıcı Pasta Cila 094054

Cila için de şu ürünü: Turtle Wax Teflon Sıvı Cila 500.ML 094026

Sanırım bunların ardından birde cila koruyucu ürün kullanmam gerekiyor. Bana bu konuda tavsiye de bulunabilir misiniz?

Birde tercihleri yorumlayabilir misiniz? İşlemleri elle yapmayı planlıyorum.

Yorum bağlantısı
Hüseyin Sönmez
(düzenlendi)
Arkadaşlar merhaba,

aracıma pasta-cila yapmak istiyorum. Bunun için aşağıdaki iki ürünü aldım. Ancak koruyucu amaçlı sanırım bir ürüne daha ihtiyacım var. Bu arada aşağıdakileri araştırma sonucu aldım aslında ama yine de doğru tercihler mi diye sormak istiyorum.

Pasta için şu ürünü: Turtle Wax Çizik Alıcı Pasta Cila 094054

Cila için de şu ürünü: Turtle Wax Teflon Sıvı Cila 500.ML 094026

Sanırım bunların ardından birde cila koruyucu ürün kullanmam gerekiyor. Bana bu konuda tavsiye de bulunabilir misiniz?

Birde tercihleri yorumlayabilir misiniz? İşlemleri elle yapmayı planlıyorum.

Her ikisinide kullanıyorum, gayet başarılı, tabiki diğer extrem ürünler ile kıyaslamamak gerekir fiyatına göre çok iyi diyebilirim.

tarihinde H tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mikail Özel

Cevaplarınız için teşekkür ederim arkadaşlar.

Onur Bey, araştırmalarımda cilanın kısa bir süre sonra etkisini kaybetmemesi için koruyucu kullanılması gerektiğinden bahsedilmiş. Koruyucu kullanılmazsa iki üç yıkamadan sonra cilanın etkisi kaybolur; kullanılırsa da birkaç ay parlaklığını korur denmiş. Ben bu yüzden koruyucu ihtiyacı hissetmiştim. Sizin tavsiyeniz de süreklilik açısından önemli aslında. Gerçekten gerek varsa koruyucu kullanıp, arkasından her yıkamada hızlı cila yapabilirim. Yok hayır koruyucuya gerek yoksa yine tavsiyeniz mantıklı geliyor.

Hüseyin Bey, peki siz uygulamayı nasıl yapıyorsunuz? Makina ile mi yoksa elle mi?

Yorum bağlantısı
Fatih Bayram

Fiyatı biraz fazladır ama Meguiars NXT boya koruma kalıcılık vs...çok iyidir.. :nazar:

2 yıldır kullanıyorum çok memnunum...

Yorum bağlantısı
Hasan Tahsin Şipit
Fiyatı biraz fazladır ama Meguiars NXT boya koruma kalıcılık vs...çok iyidir.. :nazar:

2 yıldır kullanıyorum çok memnunum...

Beyazda işe yaramıyor. :nazar:

Yorum bağlantısı
Hasan Tahsin Şipit
Sen yapamıyorsundur... :D:)

Beyaza istediğini yap Abi pek faydası olmuyor. :)

Örnek 2 kat m66 sonrası. :)

img5605800x600.jpg

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Beyaz, gayet de güzel parlar, atta şahsen en sevdiğim renk (parlayınca) 66 kodlu ürün tek başına iş görmez, zemin hazırlanmış olmalı, kil/pasta vb. ile.

Mesela arka duran Cupra gibi: En son 1 hafta önce 66 sonrasında 34 ile parlatılmıştı, üstüne 2 defa yıkandı

20082011003.jpg

Yorum bağlantısı
Mustafa Özer Gelişli
Jantlarımız ne hoş olmuş değil mi kalsın böyle denecek :D , huzur daha önemli :rofl:

+1500 ;)

Yorum bağlantısı

Arkadaşlar, pasta cila konularında faydalı bilgileriniz için kendi adıma teşekkür ederim.

Fakat pasta cila uygulamaları konusunda , gördüğüm çeşitli ürünler biraz kafamı karıştırdı.

Şöyleki,

1.Genelde pasta uygulaması çizikleri giderir ama çizik olan bölümün etrafını zımpara etkisiyle inceltir diye biliyorum.

Aslında boyaların üzerinde genelde vernik olduğu söyleniyor. Pastalar hem verniği hem de altındaki boyayı aşındırıyor mu, çiziğin derinliğine göre, yoksa sadece verniği mi inceltir?

2.Bazı ürünlerin üzerinde gördüğüm etiketlerde şunlar yazıyor:

Hızlı Cila

Güçlü pasta cila

Hafif pasta

Hafif çizik onarıcı pasta cila

Çizik giderici pasta

Çizik giderici güçlü cila vb.

Bu ürünlerden içinde pasta ifadesi geçenlerin hepsi zımpara görevi görerek mi çizik gideriyor, yoksa zımpara gibi davranmaksızın sadece çizikleri dolduranlar da var mı?

Hafif ya da güçlü pasta özelliği zımparalama kuvvetini mi belirtir?

3.Aynı ürün için hem pasta hem cila ibaresi olanlar , çiziğe uygulanınca çizik giderildiktek sonra sadece uygulanan yeri mi parlatıyor? Eğer öyleyse bu sırıtmıyor mu, bir de parçayı komple boyamak mı gerekir? Bu kombinasyon ürünü aracın her yerine uygulayıp cila özelliğini kullanmak mümkün olmayacağına göre.

4.Etiketinde hızlı cila yazanlar ya da sadece cila yazanlardan bazıları , küçük çizikleri yok ettğini söylüyor. Bu ürünler zımpara görevi mi görüyor, yoksa gerçekten dolduruyor mu?Tecrübesi olan var mı?

5. Sadece pasta, hem pasta hem cila, veya doldurabiliyorsa küçük çizikleri dolduran hızlı cilaların yok ettiği çizikler bir süre sonra tekrar belirginleşiyor mu acaba?

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Temelde 2 ürün var, pasta ve cila

1. Hiçbir çizik dolmaz, pastanın görevi, çizikğe kadar nazikçe zımpara yaparak çiziklerin yok olmasını sağlamaktır.

2. Pasta, sosyetik zımpara diyelim, cila da sosyetik vernik

3. Pazarlama stratejisi olarak güçlü/hafif/hem pasta hem cila denebilir.

4. Tanınmış markadan şaşmayın, el becerisi tecrübesi yoksa makine kullanmayın.

5. Hiçbir pasta verniği kaldıramza, zaten kaldırmışsa uyuglama/zemin hatası var demektir, yeniden boyanmadan da bu hasar giderilemez.

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu

Kolay yolu şu, pasta var cila var birde koruyucu (wax) var, arabanın boyası iyi durumdaysa, kılcak çizik leke vs. yoksa, parlatıp korumak istiyorsan iş kolay, git bir Turtle Wax Platinum wax yada nano wax al sür, bu boyanı korur ve parlatır, aşındırıcı değildir, yıkama için turtle wax Zip wax cilalı şampuan kullan, bu wax ı 4 ayda bir tekrar uygula.

Hızlı cilaya gelince, sadece ciladır, çizik falan yoketmez, koruyucu etkisi yoktur, sadece parlatır, bundan al ve 2 yıkamada bir arabayı silerken her parçaya az az sık ve kurula, araban hep temiz kalır, başkada birşey gerekmez.,

Boyada çizik kötü görünüş varsa bu işi bilene pasta yaptır ve üstte yazdıklarımı düzenli uygula, arabayı satana kadar başka birşeye gerek yok.

Özet:

1- 4 ayda bir wax (Koruyucu) uygula

2- her yıkamada cilalı şampuan kullan

3- istersen arabayı kurularken hızlı cila (sonax) kullanabilirsin, kuru iken kullanmak istersen arexon hızlı cila kullan, hem ıslak hem kuru kullanılır.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...